X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mloda kopie po pecherzu... tak od 2 tyg codziennie.

A co do meza... wydaje mi sie zs wiekszosc facetow tego potrzebuje i tak robi. U Nas to nie kest tabu mimo ze ze soba sypiamy tylko mie z taka czestotliwoscia jakiej on oczekuje :

• terka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    superpuder wrote:
    ja jestem kopana już od 2 tygodni :) mam chyba małego kickboksera, bo nawet na zdjęciu 3d uchwyciliśmy go trzymającego gardę :D

To musiał być mega widok :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Anutka a nie myślałaś żeby iść gdzieś prywatnie do lekarza?
    Mam tylko prywatnie usg połowkowe... U nas prywatna wizyta w ciąży to 250 zł a ja mam córkę w prywatnym przedszkolu, męża na minimalnym wynagrodzeniu i 1300 zł chorobowego z ZUS. Zwyczajnie mnie nie stać :(

Za samo usg polowkowe w 3d place 350 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 12:27

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja poki co na wage nie wlaze,dla kondycji psychicznej ;)

Edit: cos mi tu Katka ucichla :) Kaaaatka !
    Jestem i czasem czytam, ale chwilowo mało dostępna. Mała chora - na antybiotyku i siedzimy w domu, się bawimy.
    Wyniki krzywej cukrzycowej i tarczycowwe do dupy. Wizyta połówkowa w czwartek, więc po niej pewnie będę odwiedzać i diabetologa i endokrynologa dodatkowo. Tak coś czułam, że w tej ciąży ciało odmawia mi posłuszeństwa. Jestem bardzo zmęczona nie spałam 4 noce pod rząd, bo u małej gorączka dochodziła do 40 st., a po tym wszystkim krzywa cukrzycowa wyszła źle - nigdy nie miałam na czczo 101 cukru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 12:30

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka zycze Katka :-*, goraczka wysoka...zdrowka chorowitkom :-*

• katka84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Zdrowka zycze Katka :-*, goraczka wysoka...zdrowka chorowitkom :-*
    Dzięki wielkie :* o dziwo antybiotyk zadział u małej od razu. Zaczyna trochę jeść i pić i nie ma gorączki. JA za to jestem psychicznie wykończona, że TSH się podniesie a ft3 i ft4 spadnie, to się spodziewałam, bo mam zawroty głowy i jestem zmęczona, ale cukier - w życiu co raz sprawdzałam glukometrem i 1,5 godz. po jedzeniu miałam 95 a tu na czczo 101 - szok przeżyłam.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To cukier taki juz nie najlepszy...

Ciesze sie,ze mloda szybk9 wraca do siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 12:44

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka jest nas tu kilka, które też mają wysokie cukry rano, a po posiłkach w miarę ok. Ja bym za kilka dni znów zrobiła sobie cukier na czczo w laboratorium. To koszt 5-6zl, a może przez to zmęczenie, niewyspanie też się zaburzyl trochę ten poziom cukru u ciebie. A i w ciąży cukier mierzymy 1 godz po posiłku, nie 1,5 godz, bo to już jest mniej wiarygodne. Nie łam się

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Katka jest nas tu kilka, które też mają wysokie cukry rano, a po posiłkach w miarę ok. Ja bym za kilka dni znów zrobiła sobie cukier na czczo w laboratorium. To koszt 5-6zl, a może przez to zmęczenie, niewyspanie też się zaburzyl trochę ten poziom cukru u ciebie. A i w ciąży cukier mierzymy 1 godz po posiłku, nie 1,5 godz, bo to już jest mniej wiarygodne. Nie łam się
    tak wiem, że po godzinie, tak mi się przypomniało - teść ma glukometr - to z ciekawości zmierzyłam. Po godzinie o obiadu (teściowej obiadu) było 105.
    Mówię Wam co się dzieje w przychodniach - Sajgon. Ludzie chodzą po nieswoich lekarzach z dziećmi, bo takie kolejki i nie chcą już przyjmować.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Mam tylko prywatnie usg połowkowe... U nas prywatna wizyta w ciąży to 250 zł a ja mam córkę w prywatnym przedszkolu, męża na minimalnym wynagrodzeniu i 1300 zł chorobowego z ZUS. Zwyczajnie mnie nie stać :(

Za samo usg polowkowe w 3d place 350 zł.
    Te ceny wizyt są straszne u was, czemu tak drogo:-(? pewnie duże miasto? Nie martw się, ważne, że dbasz o siebie i chodzisz na badania. A lekarzy czasem trzeba cisnąć, by zrobili jakieś badanie,
    chyba liczą, że część kobiet się nie upomni. A może popytaj znajomych o dobrego lekarza na NFZ, czasami trafiają się tacy, co sumiennie się przykładają do swojej pracy bez względu czy to gabinet na NFZ czy prywatny

PixiDixi lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim.
    Temat ruchów na tapecie ;) ja mojego synka czuje codziennie z niewielkimi przerwami -1dzien- ale i tak późno poczułam ruchy jak na wieloródke. Oboje moich dzieci poczułam pierwszy raz w 15tc A tu dopiero 17-18. mam nadzieję że to zwiastun spokojnego malucha :)
    Ja mam wizytę w czwartek ale ani trochę się nie stresuje bo mam inne stresy na głowie ale nie chce mi się nawet o Tym gadać. Muszę wyluzować bo osiwieje.
    Życzę miłego dnia!

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy to jest normalne, że nie mogę patrzeć na słodkie (nawet cukier) i mnie po słodkim mdli tak wygląda cukrzyca? Po tej glukozie myślałam, że zaraz umrę - źle się czułam. Druga godzina już była ok.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Te ceny wizyt są straszne u was, czemu tak drogo:-(? pewnie duże miasto? Nie martw się, ważne, że dbasz o siebie i chodzisz na badania. A lekarzy czasem trzeba cisnąć, by zrobili jakieś badanie,
    chyba liczą, że część kobiet się nie upomni. A może popytaj znajomych o dobrego lekarza na NFZ, czasami trafiają się tacy, co sumiennie się przykładają do swojej pracy bez względu czy to gabinet na NFZ czy prywatny
    Wręcz przeciwnie, mieszkam w 45 tysiecznym miasteczku... A tak w trakcie ciąży zmiana lekarza jest możliwa? Wiesz becikowe i te inne?

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    tak wiem, że po godzinie, tak mi się przypomniało - teść ma glukometr - to z ciekawości zmierzyłam. Po godzinie o obiadu (teściowej obiadu) było 105.
    Mówię Wam co się dzieje w przychodniach - Sajgon. Ludzie chodzą po nieswoich lekarzach z dziećmi, bo takie kolejki i nie chcą już przyjmować.
    No 105 po obiedzie to bardzo ładny wynik. Więc jeśli jest problem u ciebie, to pewnie tylko z porannym. Ja też tak mam. Ale tak czy siak zbadalabym sobie jeszcze raz na czczo i w laboratorium, nie na glukometrze, żeby można było porównać z tym pierwszym wynikiem 101. Współczuję Ci małego chorutka, dużo zdrówka dla niej!

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Wręcz przeciwnie, mieszkam w 45 tysiecznym miasteczku... A tak w trakcie ciąży zmiana lekarza jest możliwa? Wiesz becikowe i te inne?
    Jasne, że możesz zmienić lekarza w trakcie. Przecież masz kartę ciąży i masz w niej wpisane od kiedy byłaś pod opieką lekarza :-), więc becikowe dostaniesz spokojnie. Popytaj, poszukaj, każda z nas zasługuje na opiekę lekarza, pod opieką którego czuje się bezpiecznie. Bez względu na zasobnośc portfela.

Anutka lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    A czy to jest normalne, że nie mogę patrzeć na słodkie (nawet cukier) i mnie po słodkim mdli tak wygląda cukrzyca? Po tej glukozie myślałam, że zaraz umrę - źle się czułam. Druga godzina już była ok.
    Katka cukrzyca nie jest wynikiem wyłącznie nadmiaru słodkiego w diecie, ale także węglowodanów. To że mdli cię po słodkim nie wyklucza cukrzycy. Ja ostatnią krzywą miałam robioną jak byłam w szpitalu na oddziale, dziękowałam Bogu, że leżałam po jej wypiciu, a i tak jak tylko pobrali mi krew po 2 godz to wymiotowalam jak kot aż do żółci.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie.
    Wszystko z dzieckiem w porządku - potwierdza się dziewczynka! Duża, zgrabna, ruchliwa. Szyjka długa.

Druga strona medalu to moja morfologia: 'jak u trupa', mocna anemia. Dostałam suplementację i nakaz jedzenia mięsa czerwonego codziennie. Owszem mięso nie należy do moich ulubionych ale ogólnie staralam się odżywiać zdrowo, nie wiadomo czemu aż tak ta morfologia poleciała. Teraz trzeba coś zrobić bo wraz z rozwojem ciąży będzie lecieć dalej.

Jutro badanie polowkowe u genetyka więc zobaczymy dzidzię dokładniej. Ale dziś się dowiedzieliśmy ze możemy iść spokojni na połowkowe!:-)

PixiDixi, muminka83, katka84, melbusia88, anecz_kaa, magdis, Kinga40 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam mega anemie Margotka, po miesiacu suplementowania zelaza moze bedzie lepiej.

Mmargotka lubi tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki melbusia za info. Przy pierwszej ciąży nie miałam żadnych przykrych dolegliwości po glukozie, więc teraz trochę się zdziwiłam.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, Wy macie tutaj doświadczenie z bakteriami. proszę powiedzcie, co w przypadku, gdy w opisie badania mam takie coś:

Wyhodowano florę saprofityczną pochwy (Escherichia coli, Enterococcus species) wzrost obfity +++.
    Prawdopodobna kolonizacja błony śluzowej pochwy.
    Nie wymaga leczenia antybiotykiem.

Widzę, że Wy na te bakterie dostałyście leki, podczas, gdy u mnie jest napisane, że ich obfity wzrost to flora fizjologiczna? :? Nie rozumiem tego...

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ