X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ove Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej,
    Biedronka, gratuluję udanej wizyty! My mamy UP w czwartek! już nie mogę się doczekać.

Wszystkim chorowitkom - małym i dużym - życzę dużo zdrowia :)

Ostatnio mało mnie z Wami, bo nawarstwiło nam się dużo stresujących sytuacji. Zmarł dziadek mojego męża i jutro mamy pogrzeb (jedyny pradziadek, który miał szansę poznać naszego synka :(), a ja dodatkowo jestem zawalona pracą. Dziś po wyjściu z biura aż się rozpłakałam - nie radzę sobie z presją zadań i czasu. Mimo że jutro mam urlop wzięłam ze sobą służbowy laptop żeby nadrobić zaległości.
    Mąż namawia mnie, żebym wzięła w sobotę zwolnienie od lekarza, ale ja mam głupie skrupuły, że zostawię firmę w jednym z najcięższych momentów... Ale coraz częściej biorę to rozwiązanie pod uwagę, bo póki co - zamiast mnie obciążać - dostaję nowe obowiązki i nie mam jak przekazać wiedzy i zadań innym osobom, wiec wszystko piętrzy się.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    hej hej,
    Biedronka, gratuluję udanej wizyty! My mamy UP w czwartek! już nie mogę się doczekać.

Wszystkim chorowitkom - małym i dużym - życzę dużo zdrowia :)

Ostatnio mało mnie z Wami, bo nawarstwiło nam się dużo stresujących sytuacji. Zmarł dziadek mojego męża i jutro mamy pogrzeb (jedyny pradziadek, który miał szansę poznać naszego synka :(), a ja dodatkowo jestem zawalona pracą. Dziś po wyjściu z biura aż się rozpłakałam - nie radzę sobie z presją zadań i czasu. Mimo że jutro mam urlop wzięłam ze sobą służbowy laptop żeby nadrobić zaległości.
    Mąż namawia mnie, żebym wzięła w sobotę zwolnienie od lekarza, ale ja mam głupie skrupuły, że zostawię firmę w jednym z najcięższych momentów... Ale coraz częściej biorę to rozwiązanie pod uwagę, bo póki co - zamiast mnie obciążać - dostaję nowe obowiązki i nie mam jak przekazać wiedzy i zadań innym osobom, wiec wszystko piętrzy się.
    Widzę masz takie same skrupuly z l4 jak miałam ja. Będę pracować ile się da, bo są.zadania które robię tylko ja... A jednak od 6 tygodnia jestem na zwolnieniu, wyszłam z pracy i z dnia na dzień już nie wróciłam. Po miesiącu w pojechałam po swoje rzeczy. Dziewczyny zalamane. Godzinami wisiała z nimi na telefonie.

Dbaj o siebie i o to aby tobie było jak najlepiej. A na koniec i tak Mike nie podziękuję :(

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Mama.33 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dopadła mnie grypa żołądkowa

201808071762.png
    200603254670.png
  • Mama.33 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam stan podgorączkowy 37.5 moge wziąść paracetamol czy jeszcze poczekać?

201808071762.png
    200603254670.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama.33 wrote:
    Dziś mam stan podgorączkowy 37.5 moge wziąść paracetamol czy jeszcze poczekać?
    Jeszcze poczekaj... Ale powyżej 38 to reaguj

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    profilaktycznie p/zakrzepowo
    No właśnie podpytuje, bo zastanawiam się, czy też nie powinnam go brać z uwagi na zylaczka na prawej nodze i pajaczki. Na jakiej podstawie go przepisuja, jakieś badania krzepliwosci miałaś robione? Ja nie, a nie chcę czegoś przegapić. Morfologia w miarę oki, ale nic poza nią nie robiłam, a u mnie widać tego zylaczka mocno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 18:18

ckaidqk32wjzio9b.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie zalecono z uwagi na wyniki testu PAPP-A, lekarka oceniła że mogę mieć skłonność do nadciśnienia i zakrzepicy, a lekarz prowadzący zdecydował że zamiast zastrzyków włącza accard.

Decadence lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po badaniach połówkowych :D Zostaje juz dzieczynka napewno :D Wszystko jest w porządalku, wymiary, waga itp. Dzidzia nie chciala za bardzo współpracowac ale wsystko sie udało. Teraz mamy dylemat nad imieniem 4 typy bierzemy pod uwage : Eliza, Natalia, Kornelia albo Maja :)

Urszulka89, Duzaa, Mmargotka, Kinga40, katka84, marta258, melbusia88, kejt0192, Carolline, karolcia87, krooolik lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Ja juz po badaniach połówkowych :D Zostaje juz dzieczynka napewno :D Wszystko jest w porządalku, wymiary, waga itp. Dzidzia nie chciala za bardzo współpracowac ale wsystko sie udało. Teraz mamy dylemat nad imieniem 4 typy bierzemy pod uwage : Eliza, Natalia, Kornelia albo Maja :)
    Mój faworyt to Natalia

U nas dziewczynka ma być Nina a chłopiec Fabian :) już za kilka.dni poznam płeć, póki co jest chłopiec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 18:37

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:

Super wiadomość :) My myśleliśmy nad Kornelią ale jednak wygrała Milenka :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Super wiadomość :) My myśleliśmy nad Kornelią ale jednak wygrała Milenka :)
    O Milenka l, super... Mi kiedyś wpadło w ucho Elena... Ale została Lena :) która ma już 3 lata i charakterek :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Gust do imion macie taki sam jak my. Wszystkie piekne. U nas bedzie chyba Maja bo wszyscy jestesmy na M :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas imie Jozio maz storpedowal a tak mi sie podobalo...
    Teraz jest na tapecie Jan i Julian hehe zobaczymy jak dlugo, maz jak baba w ciazy hehe nie moze sie zdecydowac i ciagle zmienia zdanie ;)

anecz_kaa, katka84, muminka83, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanika ja mam Elize i to taki słodziak :) to moj typ :p a teraz niby Marysia ale chodxi mi po glowie Gaja Zoja i Nina :)

Pixi moj tesc to Józef i mówi ze srednio dla dzievka jak slyszy. Dla chlopca to Ignacy Wojciech Tomasz

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O u mnie też miał być Ignacy :) ale został Mieszko, mąż przeforsowal ;)

superpuder lubi tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi tylko jak przeforsujesz Jozefa nie wolaj Xiutek jak moja tesciowa :p

• shadee Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas został SZYMON i już nie wracamy do tematu :)

anecz_kaa, katka84 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przeforsuje juz nie bedzie. Jak zwykle maz ma jakies skojarzenia i dupa. Niedlugo skoncza mi sie imiona i trzeba bedzie jakies egzotyczne bo wszystko mu sie z kims kojarzy i wychodzi na to,ze na drodze mojego meza same dziwne typy.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek tez mi s8e podoba,ale jeden z moich bylych tak mial i dupa maz sie nie zgodzi.

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Vanika ja mam Elize i to taki słodziak :) to moj typ :p a teraz niby Marysia ale chodxi mi po glowie Gaja Zoja i Nina :)

Pixi moj tesc to Józef i mówi ze srednio dla dzievka jak slyszy. Dla chlopca to Ignacy Wojciech Tomasz
    My będziemy mieć Marysię :) A gdyby był chłopak, byłby Tomek :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ