X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ove Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej,
    Biedronka, gratuluję udanej wizyty! My mamy UP w czwartek! już nie mogę się doczekać.

Wszystkim chorowitkom - małym i dużym - życzę dużo zdrowia :)

Ostatnio mało mnie z Wami, bo nawarstwiło nam się dużo stresujących sytuacji. Zmarł dziadek mojego męża i jutro mamy pogrzeb (jedyny pradziadek, który miał szansę poznać naszego synka :(), a ja dodatkowo jestem zawalona pracą. Dziś po wyjściu z biura aż się rozpłakałam - nie radzę sobie z presją zadań i czasu. Mimo że jutro mam urlop wzięłam ze sobą służbowy laptop żeby nadrobić zaległości.
    Mąż namawia mnie, żebym wzięła w sobotę zwolnienie od lekarza, ale ja mam głupie skrupuły, że zostawię firmę w jednym z najcięższych momentów... Ale coraz częściej biorę to rozwiązanie pod uwagę, bo póki co - zamiast mnie obciążać - dostaję nowe obowiązki i nie mam jak przekazać wiedzy i zadań innym osobom, wiec wszystko piętrzy się.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    hej hej,
    Biedronka, gratuluję udanej wizyty! My mamy UP w czwartek! już nie mogę się doczekać.

Wszystkim chorowitkom - małym i dużym - życzę dużo zdrowia :)

Ostatnio mało mnie z Wami, bo nawarstwiło nam się dużo stresujących sytuacji. Zmarł dziadek mojego męża i jutro mamy pogrzeb (jedyny pradziadek, który miał szansę poznać naszego synka :(), a ja dodatkowo jestem zawalona pracą. Dziś po wyjściu z biura aż się rozpłakałam - nie radzę sobie z presją zadań i czasu. Mimo że jutro mam urlop wzięłam ze sobą służbowy laptop żeby nadrobić zaległości.
    Mąż namawia mnie, żebym wzięła w sobotę zwolnienie od lekarza, ale ja mam głupie skrupuły, że zostawię firmę w jednym z najcięższych momentów... Ale coraz częściej biorę to rozwiązanie pod uwagę, bo póki co - zamiast mnie obciążać - dostaję nowe obowiązki i nie mam jak przekazać wiedzy i zadań innym osobom, wiec wszystko piętrzy się.
    Widzę masz takie same skrupuly z l4 jak miałam ja. Będę pracować ile się da, bo są.zadania które robię tylko ja... A jednak od 6 tygodnia jestem na zwolnieniu, wyszłam z pracy i z dnia na dzień już nie wróciłam. Po miesiącu w pojechałam po swoje rzeczy. Dziewczyny zalamane. Godzinami wisiała z nimi na telefonie.

Dbaj o siebie i o to aby tobie było jak najlepiej. A na koniec i tak Mike nie podziękuję :(

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Mama.33 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dopadła mnie grypa żołądkowa

201808071762.png
    200603254670.png
  • Mama.33 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam stan podgorączkowy 37.5 moge wziąść paracetamol czy jeszcze poczekać?

201808071762.png
    200603254670.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama.33 wrote:
    Dziś mam stan podgorączkowy 37.5 moge wziąść paracetamol czy jeszcze poczekać?
    Jeszcze poczekaj... Ale powyżej 38 to reaguj

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    profilaktycznie p/zakrzepowo
    No właśnie podpytuje, bo zastanawiam się, czy też nie powinnam go brać z uwagi na zylaczka na prawej nodze i pajaczki. Na jakiej podstawie go przepisuja, jakieś badania krzepliwosci miałaś robione? Ja nie, a nie chcę czegoś przegapić. Morfologia w miarę oki, ale nic poza nią nie robiłam, a u mnie widać tego zylaczka mocno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 18:18

ckaidqk32wjzio9b.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie zalecono z uwagi na wyniki testu PAPP-A, lekarka oceniła że mogę mieć skłonność do nadciśnienia i zakrzepicy, a lekarz prowadzący zdecydował że zamiast zastrzyków włącza accard.

Decadence lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po badaniach połówkowych :D Zostaje juz dzieczynka napewno :D Wszystko jest w porządalku, wymiary, waga itp. Dzidzia nie chciala za bardzo współpracowac ale wsystko sie udało. Teraz mamy dylemat nad imieniem 4 typy bierzemy pod uwage : Eliza, Natalia, Kornelia albo Maja :)

Urszulka89, Duzaa, Mmargotka, Kinga40, katka84, marta258, melbusia88, kejt0192, Carolline, karolcia87, krooolik lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Ja juz po badaniach połówkowych :D Zostaje juz dzieczynka napewno :D Wszystko jest w porządalku, wymiary, waga itp. Dzidzia nie chciala za bardzo współpracowac ale wsystko sie udało. Teraz mamy dylemat nad imieniem 4 typy bierzemy pod uwage : Eliza, Natalia, Kornelia albo Maja :)
    Mój faworyt to Natalia

U nas dziewczynka ma być Nina a chłopiec Fabian :) już za kilka.dni poznam płeć, póki co jest chłopiec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 18:37

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:

Super wiadomość :) My myśleliśmy nad Kornelią ale jednak wygrała Milenka :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Super wiadomość :) My myśleliśmy nad Kornelią ale jednak wygrała Milenka :)
    O Milenka l, super... Mi kiedyś wpadło w ucho Elena... Ale została Lena :) która ma już 3 lata i charakterek :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Gust do imion macie taki sam jak my. Wszystkie piekne. U nas bedzie chyba Maja bo wszyscy jestesmy na M :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas imie Jozio maz storpedowal a tak mi sie podobalo...
    Teraz jest na tapecie Jan i Julian hehe zobaczymy jak dlugo, maz jak baba w ciazy hehe nie moze sie zdecydowac i ciagle zmienia zdanie ;)

anecz_kaa, katka84, muminka83, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanika ja mam Elize i to taki słodziak :) to moj typ :p a teraz niby Marysia ale chodxi mi po glowie Gaja Zoja i Nina :)

Pixi moj tesc to Józef i mówi ze srednio dla dzievka jak slyszy. Dla chlopca to Ignacy Wojciech Tomasz

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O u mnie też miał być Ignacy :) ale został Mieszko, mąż przeforsowal ;)

superpuder lubi tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi tylko jak przeforsujesz Jozefa nie wolaj Xiutek jak moja tesciowa :p

• shadee Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas został SZYMON i już nie wracamy do tematu :)

anecz_kaa, katka84 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przeforsuje juz nie bedzie. Jak zwykle maz ma jakies skojarzenia i dupa. Niedlugo skoncza mi sie imiona i trzeba bedzie jakies egzotyczne bo wszystko mu sie z kims kojarzy i wychodzi na to,ze na drodze mojego meza same dziwne typy.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek tez mi s8e podoba,ale jeden z moich bylych tak mial i dupa maz sie nie zgodzi.

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Vanika ja mam Elize i to taki słodziak :) to moj typ :p a teraz niby Marysia ale chodxi mi po glowie Gaja Zoja i Nina :)

Pixi moj tesc to Józef i mówi ze srednio dla dzievka jak slyszy. Dla chlopca to Ignacy Wojciech Tomasz
    My będziemy mieć Marysię :) A gdyby był chłopak, byłby Tomek :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ