LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
anecz_kaa wrote:Moje dziewczyny mialy bex lekow po 39.6
więc nie ma mowy o nadgorliwosci. Po lekach spada w okolice 38
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 22:31
-
Powiem Wam, szczególnie do dziewczyn, które będą pierwszy raz mamami - trzeba zawsze zachować zimną krew przy gorączce, kontrolować temperaturę dziecka cały czas. To jest tak stresujące, jak po lekach nie spada temperatura eh.
muminka83 lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny, mam pytanie odnośnie kaszlu - bo moje przeziębienie standardowo rzuciło się na krtań i przepotwornie kaszlę - zawsze tak mam, w ten sposób reaguje mój organizm, nie jest to kaszel oskrzelowy ale gardłowy.
Czy kaszel może wywołać jakieś skurcze? Bo porannym ataku kaszlu trochę mnie brzuch pobolewa
Konsultowałam się z zaprzyjaźnioną lekarką ale powiedziała że póki co tylko domowe sposoby + syrop Stodal
czy macie coś domowego sprawdzonego łagodzącego kaszel? syrop z cebuli, herbata z sokiem malinowym - znam. Pytanie co jeszcze?
-
Nalia wrote:Tak, idę dzisiaj do gina.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Nalia wrote:Tak, idę dzisiaj do gina.
masz jakieś objawy?
veritaserum, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jak odebrałam wynik mój lekarz prowadzący był na wyjeździe, nie było z Nim kontaktu. Spanikowana pobiegłam do innego lekarza, który z marszu przepisał Zinnat. To był piątek. W niedzielę udało mi się skontaktować z moim lekarzem, który pierwsze co to zapytał skąd był powiew - z pochwy czy z szyjki. Mój był z pochwy. Kazał wtedy przyjechać do niego na wizytę tak, jak się wcześniej umówiliśmy, czyli dopiero po 2 tygodniach, nie kazał przyspieszać wizyty. Leki kazał kontynuować i powiedział że na pewno będzie już ok. Wyczułam, że on by tego chyba nie leczył, ale skóry zaczęłam antybiotyk to musiałam już kontynuować. Tyle że ja na wyniku nie miałam wzmianki żeby tego nie leczyć, miałam normalny antybiogram zrobiony.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Jedyne co mnie przekonuje, że może warto było to przeleczyć, to to że wydzielina nie była ładna. Nic nie piekło, nie swędziało, ale było jej dużo i była mocno żółta. Teraz jest dużo lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 08:34
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
nick nieaktualny
-
Dzień dobry!
kurde jaki ten dzien zakręcony! Dzis mam USG połówkowe na NFZ - patrzę na skierowanie a tam nie ma pieczątki jednostki kierującej na badanie - poradnia K dzis otwarta od 15, a ja na 14:30mam USG. Bd dzis kombinować z nadzieja ze babeczki z rejestracji ogólnej sie ulitują i albo postawia ogólną pieczątkę, albo przystawia mi z poradni K. Trzymajcie kciuki. Co lepsze - w pon mam prywatne USG połówkowe z PZU i chyba skierowanie zostawiłam u giną w gabinecie:-o, albo zgubiłam, bo nie mogę znalezc. Tez bd cyrk w pon... Matko ta ciąża mózg mi zżera.
A i z nowinek - moja koleżanka wlasnie rodzi, 5dni przed terminem, trzymajcie za nią kciuki!katka84, PixiDixi, Mini89 lubią tę wiadomość
-
Vanilka wrote:Ja juz po badaniach połówkowych
Zostaje juz dzieczynka napewno
Wszystko jest w porządalku, wymiary, waga itp. Dzidzia nie chciala za bardzo współpracowac ale wsystko sie udało. Teraz mamy dylemat nad imieniem 4 typy bierzemy pod uwage : Eliza, Natalia, Kornelia albo Maja
Natalia- również nasz faworyt