LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania 1234 wrote:Cześć dziewczyny . Ja jeszcze w trakcie brania antybiotyku. Mały tańczy w brzuchu , ze hej. Dzisiaj nawet tata wyczul bo jak przylozyl ciepła rękę to mały zaczął tak mocno się popisywać ze szok. Odstwailam hydrokortizon dwa dni temu. Wysyp pojawił się ponownie ale już nie w takim stopniu jak wczesniej . Mam nadzieje , ze się już nie powtorzy. Ja mam wizytę u swojego lekarza w środę a USG genetyczne 14 marca. Jeśli chodzi o farbowanie to ja nie farbuje ze względu na moja alergie już nic nie klade na żadna skórę wole nie ryzykowac
-
Mmargotka wrote:Gratuluję udanych wizyt.
Dziewczyny czy któraś z Was ma anemię ciążową? Odebrałam wyniki morfologii i wynika z nich anemia. Chętnie porównałabym z Wami, jeśli macie jakieś doświadczenia.
Edit: przy za niskich erytrocytach, hemoglobinie i hematokrycie mam podwyższone MCH i MCHC, co po chwili lektury dr googla wydaje się chyba dziwne.
❤Ada&Pola❤
-
Kaktus93 wrote:Zazdroszczę kopów, które są wyczuwalne dla taty.. My próbujemy codziennie ale mąż ciągle ma problem, żeby cokolwiek poczuć. Czekam na ten magiczny moment[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Część dziewczyny. Odezwałam się tutaj tylko raz, trochę was podczytuje, ale w związku ze był temat długości szyjki chciałam napisać co wiem
Zajrzyjcie na blog mama ginekolog. Ona tam pisze o tym, że wiarygodny pomiar szyjki to ten wykonany pomiędzy 18-22 tygodniem podczas USG dowcipnego i to jego się bierze pod uwagę obliczając ryzyko przedwczesnego porodu. Szyjka 2.5 cm i można spać spokojnie.17.07.2016
-
Ja mam wrażenie, że wszędzie czuje te ruchy i że mała szpagaty tam robi
a tak poważnie to obecnie w okolicy pępka i pod, czasami bardziej z prawej, czasami z lewej. Mój mąż też już czuję ponad dwa tygodnie, może dlatego, że mam na przedniej ścianie. Raz tak kopnela, że aż zdziwiony cofnął rękę
ułożona jest główką w dół.
-
shadee wrote:nowy tydzień powitałam z bólem gardła, cieknącym nosem i paskudnym przeziębieniem.
leżę i zdychamoczywiście nic nie pomaga, żadane domowe sposoby
chyba czeka mnie przymusowy odpoczynek w łóżkuwapno pij i herbatę z imbirem. Miodu nie proponuje. Najgorzej jak się rozwija choróbsko
-
Mmargotka wrote:Gratuluję udanych wizyt.
Dziewczyny czy któraś z Was ma anemię ciążową? Odebrałam wyniki morfologii i wynika z nich anemia. Chętnie porównałabym z Wami, jeśli macie jakieś doświadczenia.
Edit: przy za niskich erytrocytach, hemoglobinie i hematokrycie mam podwyższone MCH i MCHC , co po chwili lektury dr googla wydaje się chyba dziwne.
to bardzo częste u ciężarnych. Mam natomiast te wskaźniki MCH i MCHC w normie. Moim zdaniem należy zaufać lekarzowi.
-
Nalia wrote:A gdzie czujecie ruchy? Bo ja tylko po prawej stronie, głównie na dole lub w okolicy pępka.
Tylko raz przylapalam młodego po lewej stronie; rano zobaczyłam, że lewa strona brzucha tym razem większa, no i go detektorem potraktowalam i faktycznie, zwiedzal lewy kierunek. Ale zaraz potem znów hop na prawo i już tam został na razie. Pytałam lekarza, to nie widzi w tym nic niepokojącego. Może za parę tygodni też będziemy czuły dzieciątko "wszędzie".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 18:19
-
Naditta wrote:Część dziewczyny. Odezwałam się tutaj tylko raz, trochę was podczytuje, ale w związku ze był temat długości szyjki chciałam napisać co wiem
Zajrzyjcie na blog mama ginekolog. Ona tam pisze o tym, że wiarygodny pomiar szyjki to ten wykonany pomiędzy 18-22 tygodniem podczas USG dowcipnego i to jego się bierze pod uwagę obliczając ryzyko przedwczesnego porodu. Szyjka 2.5 cm i można spać spokojnie.
Słyszałam od czterech różnych ginekologów, że na tym etapie ciąży do 25-30 tc najlepsza długość szyjki to przynajmniej ponad 3 cm.melbusia88 lubi tę wiadomość
-
Co do ruchów to jeszcze do niedawno czułam po bokach a teraz zazwyczaj nad spojeniem są niezłe kopy.
Ale wiem od tygodnia (miałam usg) że dzidzia była w pionie, nogi miała zaraz na spojeniu a głowę pod pępkiem. Dziwaczna pozycja, moja córa nigdy w takiej pozycji nie była :p
-
Urszulka89 wrote:Tu się nie zgodzę z tą długością szyjki 2,5 i spokojnie. W poprzedniej ciąży mając szyjkę 2,7 cm dostawałam luteinę - to był 31 tc. Gdyby nie świńska grypa to bym wylądowała w szpitalu. Potem szyjka miała 2,5 cm - 33tc i taką już udało mi się dotrzymać do 37tc. A ile leżałam to moje...
Słyszałam od czterech różnych ginekologów, że na tym etapie ciąży do 25-30 tc najlepsza długość szyjki to przynajmniej ponad 3 cm. -
Urszulka89 wrote:Mam również anemię, w poprzedniej ciąży też miałam. Po braniu przez miesiąc żelaza dalej jest ale idziemy pomału do góry
to bardzo częste u ciężarnych. Mam natomiast te wskaźniki MCH i MCHC w normie. Moim zdaniem należy zaufać lekarzowi.
No tak. Byłam ciekawa co się dzieje jeszcze zanim zobaczę się z lekarzem. Ale trochę cierpliwości - już jutro wizyta -
Hejka dziewczyny
u nas tez wszystko dobrze, maluch mial zlozone nozki i nie dalo sie na 100% zobaczyc plci
ale jednak prawdopodobnie chlopak. Za 3 tyg na polowkowym dowiem sie napewno. Czuje sie swietnie, dostalam podwojnej energii gotuje, sprzatam, jem, latam po lumpeksach, odwiedzilam lidl i kupilam dwupak bodow
ruchy takie pewne czuje od tamtego tygodnia, co za radosc
wogole jest ktos jeszcze co nie zna plci? Moja szyjka 4cm.
BuziaczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 19:32
melbusia88, katka84, Carolline lubią tę wiadomość