X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Cześć dziewczyny . Ja jeszcze w trakcie brania antybiotyku. Mały tańczy w brzuchu , ze hej. Dzisiaj nawet tata wyczul bo jak przylozyl ciepła rękę to mały zaczął tak mocno się popisywać ze szok. Odstwailam hydrokortizon dwa dni temu. Wysyp pojawił się ponownie ale już nie w takim stopniu jak wczesniej . Mam nadzieje , ze się już nie powtorzy. Ja mam wizytę u swojego lekarza w środę a USG genetyczne 14 marca. Jeśli chodzi o farbowanie to ja nie farbuje ze względu na moja alergie już nic nie klade na żadna skórę wole nie ryzykowac
    Zazdroszczę kopów, które są wyczuwalne dla taty.. My próbujemy codziennie ale mąż ciągle ma problem, żeby cokolwiek poczuć. Czekam na ten magiczny moment :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Gratuluję udanych wizyt.

Dziewczyny czy któraś z Was ma anemię ciążową? Odebrałam wyniki morfologii i wynika z nich anemia. Chętnie porównałabym z Wami, jeśli macie jakieś doświadczenia.

Edit: przy za niskich erytrocytach, hemoglobinie i hematokrycie mam podwyższone MCH i MCHC, co po chwili lektury dr googla wydaje się chyba dziwne.

f2w3lhb8zwsl9evj.png
    Jaam te 2 parametry podwyższone od początku ciąży i lekarz je olał.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Kuzynka będzie miała taki zastrzyk i musi za niego zapłacić 350 zl

http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/dobra-wiadomosc-dla-kobiet-w-ciazy/
    Tyle znalazłam. Muszę dopytac gin ale to dopiero 14.03.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowy tydzień powitałam z bólem gardła, cieknącym nosem i paskudnym przeziębieniem.
    leżę i zdycham :( oczywiście nic nie pomaga, żadane domowe sposoby
    chyba czeka mnie przymusowy odpoczynek w łóżku :(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Zazdroszczę kopów, które są wyczuwalne dla taty.. My próbujemy codziennie ale mąż ciągle ma problem, żeby cokolwiek poczuć. Czekam na ten magiczny moment :)
    U mnie to druga ciąża. Mąż już wie jak to jest i wyczul wczesniej w poprzedniej tez trwało to dłużej. Mały musiał chyba ostatnio urosnąć bo teraz ma dużo więcej siły niż gdzieś tydzień temu

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny. Odezwałam się tutaj tylko raz, trochę was podczytuje, ale w związku ze był temat długości szyjki chciałam napisać co wiem :)
    Zajrzyjcie na blog mama ginekolog. Ona tam pisze o tym, że wiarygodny pomiar szyjki to ten wykonany pomiędzy 18-22 tygodniem podczas USG dowcipnego i to jego się bierze pod uwagę obliczając ryzyko przedwczesnego porodu. Szyjka 2.5 cm i można spać spokojnie.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie czujecie ruchy? Bo ja tylko po prawej stronie, głównie na dole lub w okolicy pępka.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A gdzie czujecie ruchy? Bo ja tylko po prawej stronie, głównie na dole lub w okolicy pępka.

w okolicach pępka po obu stronach brzucha :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie, że wszędzie czuje te ruchy i że mała szpagaty tam robi :-D a tak poważnie to obecnie w okolicy pępka i pod, czasami bardziej z prawej, czasami z lewej. Mój mąż też już czuję ponad dwa tygodnie, może dlatego, że mam na przedniej ścianie. Raz tak kopnela, że aż zdziwiony cofnął rękę :-) ułożona jest główką w dół.

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    nowy tydzień powitałam z bólem gardła, cieknącym nosem i paskudnym przeziębieniem.
    leżę i zdycham :( oczywiście nic nie pomaga, żadane domowe sposoby
    chyba czeka mnie przymusowy odpoczynek w łóżku :(
    Shadee trzymaj się bidna :-( wapno pij i herbatę z imbirem. Miodu nie proponuje. Najgorzej jak się rozwija choróbsko

l22n6iyek016fbg8.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja glownie dol brzucha i lewa strona brzucha.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Gratuluję udanych wizyt.

Dziewczyny czy któraś z Was ma anemię ciążową? Odebrałam wyniki morfologii i wynika z nich anemia. Chętnie porównałabym z Wami, jeśli macie jakieś doświadczenia.

Edit: przy za niskich erytrocytach, hemoglobinie i hematokrycie mam podwyższone MCH i MCHC , co po chwili lektury dr googla wydaje się chyba dziwne.

f2w3lhb8zwsl9evj.png
    Mam również anemię, w poprzedniej ciąży też miałam. Po braniu przez miesiąc żelaza dalej jest ale idziemy pomału do góry :) to bardzo częste u ciężarnych. Mam natomiast te wskaźniki MCH i MCHC w normie. Moim zdaniem należy zaufać lekarzowi.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Mam tak samo.:-) Tylko raz przylapalam młodego po lewej stronie; rano zobaczyłam, że lewa strona brzucha tym razem większa, no i go detektorem potraktowalam i faktycznie, zwiedzal lewy kierunek. Ale zaraz potem znów hop na prawo i już tam został na razie. Pytałam lekarza, to nie widzi w tym nic niepokojącego. Może za parę tygodni też będziemy czuły dzieciątko "wszędzie".:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 18:19

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Część dziewczyny. Odezwałam się tutaj tylko raz, trochę was podczytuje, ale w związku ze był temat długości szyjki chciałam napisać co wiem :)
    Zajrzyjcie na blog mama ginekolog. Ona tam pisze o tym, że wiarygodny pomiar szyjki to ten wykonany pomiędzy 18-22 tygodniem podczas USG dowcipnego i to jego się bierze pod uwagę obliczając ryzyko przedwczesnego porodu. Szyjka 2.5 cm i można spać spokojnie.
    Tu się nie zgodzę z tą długością szyjki 2,5 i spokojnie. W poprzedniej ciąży mając szyjkę 2,7 cm dostawałam luteinę - to był 31 tc. Gdyby nie świńska grypa to bym wylądowała w szpitalu. Potem szyjka miała 2,5 cm - 33tc i taką już udało mi się dotrzymać do 37tc. A ile leżałam to moje... :/
    Słyszałam od czterech różnych ginekologów, że na tym etapie ciąży do 25-30 tc najlepsza długość szyjki to przynajmniej ponad 3 cm.

melbusia88 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to jeszcze do niedawno czułam po bokach a teraz zazwyczaj nad spojeniem są niezłe kopy. :) Ale wiem od tygodnia (miałam usg) że dzidzia była w pionie, nogi miała zaraz na spojeniu a głowę pod pępkiem. Dziwaczna pozycja, moja córa nigdy w takiej pozycji nie była :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez nogi na dole glowa u góry :)

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czuję bardzo nisko, wręcz pod brzuchem :) Czasami zdarza się ciut wyżej. Pytałam o to lekarza, powiedział że jest to jak najbardziej normalne :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Tu się nie zgodzę z tą długością szyjki 2,5 i spokojnie. W poprzedniej ciąży mając szyjkę 2,7 cm dostawałam luteinę - to był 31 tc. Gdyby nie świńska grypa to bym wylądowała w szpitalu. Potem szyjka miała 2,5 cm - 33tc i taką już udało mi się dotrzymać do 37tc. A ile leżałam to moje... :/
    Słyszałam od czterech różnych ginekologów, że na tym etapie ciąży do 25-30 tc najlepsza długość szyjki to przynajmniej ponad 3 cm.
    Uleczka a ty pamiętasz jaką dł szyjki miałaś w ok. 20 tyg wtedy? Chodzi mi o to jak szybko się skurczała. Czy nagle, czy systematycznie, po trochę?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Mam również anemię, w poprzedniej ciąży też miałam. Po braniu przez miesiąc żelaza dalej jest ale idziemy pomału do góry :) to bardzo częste u ciężarnych. Mam natomiast te wskaźniki MCH i MCHC w normie. Moim zdaniem należy zaufać lekarzowi.

No tak. Byłam ciekawa co się dzieje jeszcze zanim zobaczę się z lekarzem. Ale trochę cierpliwości - już jutro wizyta :)

• dżelka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :-) u nas tez wszystko dobrze, maluch mial zlozone nozki i nie dalo sie na 100% zobaczyc plci :-) ale jednak prawdopodobnie chlopak. Za 3 tyg na polowkowym dowiem sie napewno. Czuje sie swietnie, dostalam podwojnej energii gotuje, sprzatam, jem, latam po lumpeksach, odwiedzilam lidl i kupilam dwupak bodow :-) ruchy takie pewne czuje od tamtego tygodnia, co za radosc :-) wogole jest ktos jeszcze co nie zna plci? Moja szyjka 4cm.

Buziaczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 19:32

melbusia88, katka84, Carolline lubią tę wiadomość

f2wli09kb0h7bhmj.png
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ