WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • shadee Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Z mężem , partnerem rozmawiamy o wszystkim. Mamy wspólne zainteresowania jeśli chodzi o historię więc jest o czym rozmawiać lecz na pocieszenie wam napiszę jako mama dwójki dzieci i trzeciego w drodze im więcej dzieci tym więcej rozmów o tym. Spoko. Da się przeżyć a nawet bywa czasem śmieszne .
    Morfologię mam jak astronauta. Zawsze przed ciążą 9 to max teraz 15,7 :-) a więc cud miód
    Jeśli chodzi o infekcje tfu tfu jest ok na chwilę obecną choć biorę mega dawki luteiny i szczerze bałam się że będę bardziej narażona ale na chwilę obecną cisza.
    Do ginekologa po badania by zrobić a przy okazji USG z pakietu idę 5 marca a połówkowe 7 marca w urodziny 2 mojej córeczki. To dobra wróżba.
    Całymi dniami cierpię na brak czasu. Ciągle dzieci , dom itd. Dziś ogarnęłam na tip top szafę w pokoju dzieci i pozbyłam się paru rzeczy. Ulga na psychiki.
    Teraz czekam na męża powinien być do 20 minut i wtedy mogę spróbować zasnąć Chic jest to trudne bo w nocy bóle mi się nasilają i w tej nocy płakałam z bólu a moja dwuletnią córeczka która przyszła do nas śpiewała la LA la

Muminko bardzo mi przykro, że tak cierpisz :( to musi być wykańczające te Twoje boleści.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• terka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Miałam przeziębienie na początku ciąży, które trwało 3 tygodnie...To był armagedon.
    Co do wietrzenia mieszkania - sprawdź najpierw jakie jest zanieczyszczenie powietrza. Można sobie tym wietrzeniem zrobić więcej złego, tak samo spacery w taką pogodę :/

O to prawda. Z tym wietrzeniem to zależy gdzie sie mieszka. My najpierw okno uchylamy, sprawdzamy i dopiero mozna wietrzyć albo nie... Tragedia po prostu. Z aplikacji chciałam korzystać ale stacja jest za daleko w innej części miasta i nijak ma sie do tego co my mamy za oknem... Wiec mamy metodę otwórz zamknij :P
    Ja tez cos złapałam. Katar meczy kilka dni, niedługo lasy przeze mnie będą musieli wycinać bo braknie zapasow na świecie wszelkich środków higienicznych :P dzisiaj doszedł lekki kaszel wiec ciężka artyleria wyciągnięta -syrop z cebuli juz sie robi w kuchni :P nie ma co-mam weekend w planach fajny a nie w łóżku go spędzić... Mam nadzieje ze mój organizm sie ze mną zgodzi...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam nieco osobiste pytanie. Czy podczas ciąży kochacie się ze swoimi mężami/partnerami?
    Muszę wam przyznać, że ja mam straszne obawy przed seksem. I od początku ciąży kochałam się z mężem tylko raz i to w wielkim stresie...

ug37io4pr3i41gg4.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt nam na poczatku nie było wolno z powodu komplikacji ale od 3 tyg znowu wolno i.. Tylko 2 razy. Jakos obydwoje nie mamy chwilowo na to fazy, co nie znaczy, że cos zlego dzieje sie w zwiazku bo nie, wszystko gra, wlasnie siedzimy na lotnisku i czekamy na samolot do Amsterdamu- wyczekany dlugi weekend czas zacząć:) juhuuu festival czekolady! Odezwe sie po powrocie.
    W poniedzialek mamy połówkowe o 16, już się nie moge doczekac, choc pielegniara mnie ofuka znow, że mam za niskie żelazo ale nie mogę kurcze brać tych tabletek bo pogarszaja moje juz i tak fatalne zaparcia.. Jak biore żelazo to nawet i raz na 3 dni jest problem a boje sie za bardzo wysilać.. Irracjonalnie, ale tak mam.
    Mała w brzuszku buszuje, czasem nawet tak, że aż widać przez skórę:) mój kochany mały alien:) pozdrawiamy was!

• Nalia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ile dni po cytologii krwawoilyscie? Kiedy zacząć się niepokoić ? Wczoraj podczas badania lekarz naruszył szyjkę wziernikiem i krwawiła dosyć mocno. Po powrocie do domu miałam tylko brązowa grudkę śluzu na wkładce, a jak się szłam myć, to wyleciał że mnie kawałek śluzu z krwią świeża i troszkę takiej świeższej krwii. Dzisiaj rano śluz zabarwiony na jasno brązowo-rozowo (chyba już stara krew?).

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    To już dzisiaj moje połówkowe.
    Ale do 18 to zwarjuje.
    Miłego dnia wam życzę i kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj. ❤

katka84, Urszulka89, Carolline, Loczek2018 lubią tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Ove Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej. Ile dni po cytologii krwawoilyscie? Kiedy zacząć się niepokoić ? Wczoraj podczas badania lekarz naruszył szyjkę wziernikiem i krwawiła dosyć mocno. Po powrocie do domu miałam tylko brązowa grudkę śluzu na wkładce, a jak się szłam myć, to wyleciał że mnie kawałek śluzu z krwią świeża i troszkę takiej świeższej krwii. Dzisiaj rano śluz zabarwiony na jasno brązowo-rozowo (chyba już stara krew?).
    Dzień dobry,
    Nalia, ja nie krwawiłam wcale, ale lekarz mnie ostrzegł, że krwawienie może się zdarzyć i może trwać nawet kilka dni.

Kinga, powodzenia!

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt0192 wrote:
    Dziewczyny, a ja mam nieco osobiste pytanie. Czy podczas ciąży kochacie się ze swoimi mężami/partnerami?
    Muszę wam przyznać, że ja mam straszne obawy przed seksem. I od początku ciąży kochałam się z mężem tylko raz i to w wielkim stresie...
    Czas abstynencji był jedynie w okresach poszpitalnych, a I trymestrze rzadko, bo libido zerowe, ale wróciło do normy :-) czego się obawiasz? jeśli nie masz problemów typu krwawienia, przeciwwskazań od lekarza, to można :-) nie zrobisz krzywdy dziecku. Kiedyś czytałam, że ono odczuwa to jako przyjemne kolysanie :-) jeśli się martwisz, to pogadaj z lekarzem.

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja podpytuje znów o ten żółty śluz, bo moje pytanie zaginęło gdzieś w gąszczu, a trochę się martwię. Czy to jest niepokojące?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 08:07

l22n6iyek016fbg8.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga! Myślami będę z Tobą. Czekam na dobre wieści i trzymam mocno kciuki :-) ja mam wizytę o 11, już wyjechaliśmy bo rząd nami prawie 200 km.

katka84 lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Britty Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt0192 wrote:

Kochana ja serduszkuje z mężem od początku i wszystko jest dobrze :) pamiętaj ze podczas orgazmu maluch czuje mile kolysanie i oczywiście udzila mu się twój przyjemny nastrój :D same plusy :D chociaż mi ostatnio juz wiele pozycji nie pasuje przez coraz większy brzuszek.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    A ja podpytuje znów o ten żółty śluz, bo moje pytanie zaginęło gdzieś w gąszczu, a trochę się martwię. Czy to jest niepokojące?

Hej u mne na początku ciąży byl podbarwiony śluz na żółto i wszystko bylo ok. Czasem profilaktycznie smaruje sie żelem provaginal chyba. Mysle ze jesli nie masz silnych uplawow, zapachu i swędzenia to nie ma czym się martwic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 08:22

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, ja miałam tak pare dni (z 4-5 dni) po antybiotyku, samo przeszło.
    Co do tulenia się, nam zakazał ginekolog. Wytłumaczył mi, że w moim przypadku nie mogę mieć orgazmów bo to powoduje skurcze macicy a ja mam nisko łożysko, wcześniej miałam nachodzące na szyjkę macicy, to już w ogóle tragedia, teraz troche się podniosło. Lekarz za każdym razem śmieje się, że narzeczonego to nie dotyczy... więc jakoś cobie radzimy. Ale jeśli nie ma żadnych przeciwskazań to śmiało można się kochać.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Miałam żółty śluz, grudki o konsystencji serka wiejskiego, do tego doszedł świąd, Pani Doktor stwierdziła infekcję grzybiczną, dostałam nystatynę.

Odnośnie morfologii miałam też leukocyty podwyższone (13) i kilka innych też miałam poza normą, Gin nic nie mówiła, że coś jest nie tak, dla kobiet w ciąży te normy też są inne.

Mam bardzo zakręcony tydzień - ginekolog, w środę dentysta wyrwał mi korzeń i aktualnie cierpię... Cierpienie musiałam sobie wynagrodzić Lidlem, byłam wczoraj, ale dopiero popołudniu - masakra większość rzeczy rozwalone, porozrzucane, kupiłam jedynie dwa biustonosze do karmienia i kołderkę z poduszką :) Dobrego dnia!

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm poobserwuje ten mój śluz. Na razie nic nie swędzi, nie piecze nie jest też konsystencji serka. Przyznam wam, że ja raz w życiu przez 30 lat miałam infekcje po antybiotyku i nawet nie pamiętam jak przebiegała u mnie.

Kciuki za wizytujace!

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Hm poobserwuje ten mój śluz. Na razie nic nie swędzi, nie piecze nie jest też konsystencji serka. Przyznam wam, że ja raz w życiu przez 30 lat miałam infekcje po antybiotyku i nawet nie pamiętam jak przebiegała u mnie.

Kciuki za wizytujace!
    Ja mam białawą, która na papierze wygląda jak żółtawa - lekarz mówił, że to normalna wydzielina.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia no właśnie moja na palcu nie wygląda podejrzanie, dopiero na wkładce widzę jej żółty kolor. Zobaczymy, jeśli infekcja, to pewnie się rozwinie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 08:43

l22n6iyek016fbg8.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taką zoltawa przez cały czas... Moja gin za każdym razem mówi że wydzielina prawidłowa :) ważne żeby nie szczypalo nie zmieniało konsystencji i zapachu... Jeśli tak się stanie szybko trzeba pytać lekarza

oar89jcggibdab41.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ktoś jeszcze ma taki przypadek jak ja?

Ile dni po cytologii krwawoilyscie? Kiedy zacząć się niepokoić ? Wczoraj podczas badania lekarz naruszył szyjkę wziernikiem i krwawiła dosyć mocno. Po powrocie do domu miałam tylko brązowa grudkę śluzu na wkładce, a jak się szłam myć, to wyleciał że mnie kawałek śluzu z krwią świeża i troszkę takiej świeższej krwii. Dzisiaj rano śluz zabarwiony na jasno brązowo-rozowo (chyba już stara krew?).

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Nalia no właśnie moja na palcu nie wygląda podejrzanie, dopiero na wkładce widzę jej żółty kolor. Zobaczymy, jeśli infekcja, to pewnie się rozwinie
    Ja miałam takie w obu ciążach, że utleniają się i żółkną i taka moja uroda, wszystko jest ok według pierwszego jak i drugiego lekarza.
    Dzień dobry dziewczyny, kciuki za wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 09:02

ojxevcqg1xm9p63u.png
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ