LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
cuddlemuffin wrote:Dzieki, uspokoilyscie mnie z tymi koszmarami.
Co do połówkowego to gin wpisal 21+1 choc z moich obliczen wynikalo 21+4 i waga 462g.jak tak dalej pojdzie to ciężko bedzie urodzic:)
Co do wakacji- my planowalismy wyspy kanaryjskie na wielkanoc. Ale moja mama na mnie krzyczy ze chyba zwariowalam i ze jak sie cos stanie to co tam zrobie. Ale z drugiej strony czuje sie swietnie, z dzidzia wszystko ok, ciaza prawidlowa, zadnych przeciwskazan, gin powiedzial ze ok tylko zebym chodzila w czasie lotu. Co o tym myslicie, odwazylybyscie sie czy lepiej nie? Ostatnia szansa na wakacjejestem tego przykładem - jeździmy gdzieś co roku.
Jeśli wszystko ok to ja bym poleciała, tylko faktycznie żeby chodzić bo 4 godziny lotu to nawet ja nie będąc w ciąży a lecieliśmy do Egiptu to wysiedzieć nie mogłam :p
Mmargotka lubi tę wiadomość
-
Melduję się po polowkowym.
Zdrowe dziecko!!!
Dziś 19 tydz 5 dzień. Maluszek waży 330 gram.
Ma śliczny profil twarzy a nóżki wstydliwe skrzyżowane i zaciśnięte udka przez 40 min badania wiec pewności co do płci nie mamy chociaz wczoraj na normalnym badaniu obstawiana była dziewczynka.
Najwazniejsze ze zdrowe ufffCarolline, blama, katka84, roma, melbusia88, Anutka, Vanilka, Duzaa, Urszulka89, PixiDixi, Loczek2018, magdis, marta258, Kinga40, Marzena782, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
Mmargotka wrote:Melduję się po polowkowym.
Zdrowe dziecko!!!
Ma śliczny profil twarzy a nóżki wstydliwe skrzyżowane i zaciśnięte udka przez 40 min badania wiec pewności co do płci nie mamy chociaz wczoraj na normalnym badaniu obstawiana była dziewczynka.
Najwazniejsze ze zdrowe ufff
Mmargotka lubi tę wiadomość
-
Mmargotka wrote:Melduję się po polowkowym.
Zdrowe dziecko!!!
Najwazniejsze ze zdrowe ufff
-
Co do wakacji, to my planujemy w tym roku jakiś krótki wyjazd - jeszcze nie wiem gdzie. Ze względu na córkę trzeba się ruszyć bo przyzwyczajona, że co roku gdzieś jedziemy.
Wkońcu to są wakacje :p a takie spóźnione to może w październiku polecimy do szwagra na tydzień do Hiszpanii już z maleństwem. Ale to wyjdzie już w praniu.
-
shadee wrote:cześć dziewczyny, mam pytanie odnośnie kaszlu - bo moje przeziębienie standardowo rzuciło się na krtań i przepotwornie kaszlę - zawsze tak mam, w ten sposób reaguje mój organizm, nie jest to kaszel oskrzelowy ale gardłowy.
Czy kaszel może wywołać jakieś skurcze? Bo porannym ataku kaszlu trochę mnie brzuch pobolewa
Konsultowałam się z zaprzyjaźnioną lekarką ale powiedziała że póki co tylko domowe sposoby + syrop Stodal
czy macie coś domowego sprawdzonego łagodzącego kaszel? syrop z cebuli, herbata z sokiem malinowym - znam. Pytanie co jeszcze?
Ja strasznie kaszlałam przez ostatni tydzień, dziecko jest chyba chronione łożyskiem. Syrop Prenalen dla ciężarnych (i tabletki do ssania Prenalen, a na zatkany nos krople do nosa Prenalen). Ja wychodzę z infekcji -
Mmargotka wrote:Ja strasznie kaszlałam przez ostatni tydzień, dziecko jest chyba chronione łożyskiem. Syrop Prenalen dla ciężarnych (i tabletki do ssania Prenalen, a na zatkany nos krople do nosa Prenalen). Ja wychodzę z infekcji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 17:16
-
Mi tez tabletki do ssania to bardziej dla smaku były niż pomocy. Mi na gardło pomagają lody-zwykle zimne lody-smak wedle gustu
Ale syrop z tej serii podobno dobrze pomaga, ja nie potrzebowałam ale siostra moja brala to jak była w ciąży i chwaliła, choć o tabletkach miała podobne zdanie do mojego-dobre cukiereczkihttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Hej dziewczyny, ja po wizycie. Niby wszystko ok, ale zastanawiają mnie wymiary dziecka. U mnie dzisiaj 21t0d. A w wymiarach znacznie odstaje brzuszek. Wszystkie inne są jakby wyprzedzał tydzień ciąży o 1 tydzień:
-BPD - 22W2D
- HC - 21w5d
- AC - 20w4d
- FL - 22w0d
Za tydzień mam USG prenatalne. Z czego mogą wynikać te różnice?katka84 lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Hej dziewczyny, ja po wizycie. Niby wszystko ok, ale zastanawiają mnie wymiary dziecka. U mnie dzisiaj 21t0d. A w wymiarach znacznie odstaje brzuszek. Wszystkie inne są jakby wyprzedzał tydzień ciąży o 1 tydzień:
-BPD - 22W2D
- HC - 21w5d
- AC - 20w4d
- FL - 22w0d
Za tydzień mam USG prenatalne. Z czego mogą wynikać te różnice?