LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę że mamy prawdziwy armagedon przeziębieniowy.
Mnie inhalacje też pomogły.
A do płukania gardła polecam wyciąg z szałwi z łyżką octu jabłkowego i łyżeczką soli.
Odpoczywać. I czas. Trzeba dać temu czas żeby się przetoczyło przez organizm.
Nalia, myślę że takie różnice normalne. Zwłaszcza że lekarz rozumiem mówił na wizycie że ok. Ja nie analizowałam wymiarów ale na wczorajszej wizycie słyszeliśmy np. "kość udowa 20. tydzień", "stopa 20 tydzień", "głowa 19 tydzień - czyli wszystko układa się w logiczną całość".
[/QUOTE]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 19:57
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Witam Was dziewczyny,jeśli można to proszę wpisać mnie na pierwsza stronę ,termin 25 lipiec,pierwsza ciąża, staraliśmy się 2 lata.Udało się pare dni po 30 urodzinach:)
Milka90 ja rownież mam wyznaczone połówkowe na 13.03, płci jeszcze nie znamy jutro usg zwykłe może się pokaże -
Powiem Wam dziewczyny że totalnie odrzuca mnie od mięsa, a przez mocną anemię i niedobór żelaza MAM JE JEŚĆ dwa razy dziennie.
Czy organizm aż tak mnie myli że naturalnie odtrąca to czego potrzebuje?
W produktach roślinnych żelazo ponoć się przyswaja na poziomie 6% i w moim stanie ponoć nie mogę na tym polegać.
Czuję się jak bulimiczka która z rozsądku musi wpychać w siebie to na co totalnie nie ma ochoty.
[/QUOTE]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 20:07
-
Mmargotka wrote:Powiem Wam dziewczyny że totalnie odrzuca mnie od mięsa, a przez mocną anemię i niedobór żelaza MAM JE JEŚĆ dwa razy dziennie.
W produktach roślinnych żelazo ponoć się przyswaja na poziomie 6% i w moim stanie ponoć nie mogę na tym polegać.
Czuję się jak bulimiczka która z rozsądku musi wpychać w siebie to na co totalnie nie ma ochoty
Mmargotka- nie wiem jakie witaminy bierzesz ale mi po miesiącu stosowania prenatal duo bardzo fajnie podskoczyly wyniki morfologiiwcześniej brałam femibion ale w prenatal jest więcej witamin żelaza i fajna dawka dha
ale na mięso nic nie poradzę ja w ogóle nie jem bo mi śmierdzi od początku a mimo tego hemoglobina 14,1
Po wizycie Wojtus 450 gram i wali głową o pęcherz ciągleWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 20:37
katka84 lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie. Około 28 tygodnia diststane ten zastrzyk czy coś tam na ten konflikt krwi . Dowiem się dokładnie na następnej wizycie. Szyjka ładna zamknięta na USG 4.1 cm chyba . Za dwa tygodnie USG polowkowe
Mini89, Urszulka89, blama, katka84 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
JEstesmy po połówkowych
Wszystko dobrze Franek zostaje nadal Frankiem widziałam jajeczka i nie tylko heh ma długaśne nogi nie wiem po kim Pępowina trzynaczyniowa, łożysko przednia ścianka, szyjka 5,8 cm wiec długaśna ważymy 0,550 dzisiaj powinno być 22+1 a jest 22+6 wiec jesteśmy trochę do przodu.Młody robił rybkę ustkami wtulony w łożysko wiec zdjecia ciężko było zrobić
Mmargotka, Duzaa, Urszulka89, PixiDixi, Loczek2018, marta258, magdis, melbusia88, Kinga40, Vanilka, terka, blama, katka84, Mini89, anecz_kaa, karolcia87 lubią tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Mini89 wrote:
Mmargotka- nie wiem jakie witaminy bierzesz ale mi po miesiącu stosowania prenatal duo bardzo fajnie podskoczyly wyniki morfologiiwcześniej brałam femibion ale w prenatal jest więcej witamin żelaza i fajna dawka dha
ale na mięso nic nie poradzę ja w ogóle nie jem bo mi śmierdzi od początku a mimo tego hemoglobina 14,1
Po wizycie Wojtus 450 gram i wali głową o pęcherz ciągle
Mini89, gratuluję Wojtusia. Twój wali głową o pęcherz a nasz kopie w niego nogami:)
Od kilku dni biorę prenatal duo (dha jest na osobnych listkach), wcześniej brałam Pregna Plus i Pregna DHA. Ale nasza gin stwierdziła że żelaza tam dla mnie za mało, od dziś włączam oprócz tego Summavit Fe i jeszcze dodatkowo leczniczą dawkę kwasu foliowego.
To zazdroszczę tej hemoglobiny mimo tego niejedzenia mięsa!
Mini89 lubi tę wiadomość
-
kropka777 wrote:Witam Was dziewczyny,jeśli można to proszę wpisać mnie na pierwsza stronę ,termin 25 lipiec,pierwsza ciąża, staraliśmy się 2 lata.Udało się pare dni po 30 urodzinach:)
Milka90 ja rownież mam wyznaczone połówkowe na 13.03, płci jeszcze nie znamy jutro usg zwykłe może się pokażepołówkowe 12.03
milka90 lubi tę wiadomość
-
Mini89 wrote:Mmargotka wrote:Powiem Wam dziewczyny że totalnie odrzuca mnie od mięsa, a przez mocną anemię i niedobór żelaza MAM JE JEŚĆ dwa razy dziennie.
Czuję się jak bulimiczka która z rozsądku musi wpychać w siebie to na co totalnie nie ma ochoty
Po wizycie Wojtus 450 gram i wali głową o pęcherz ciągle
Moja mama miałą w każdej ciąży anemie choć ona to faktycznie warzywa i mięso lubi więc zawsze wcinała.Mmargotka lubi tę wiadomość
-
Mmargotka wrote:Mini89, gratuluję Wojtusia. Twój wali głową o pęcherz a nasz kopie w niego nogami:)
Od kilku dni biorę prenatal duo (dha jest na osobnych listkach), wcześniej brałam Pregna Plus i Pregna DHA. Ale nasza gin stwierdziła że żelaza tam dla mnie za mało, od dziś włączam oprócz tego Summavit Fe i jeszcze dodatkowo leczniczą dawkę kwasu foliowego.
To zazdroszczę tej hemoglobiny mimo tego niejedzenia mięsa!
-
Urszulka89 wrote:Summavit ma mało żelaza, coś ok 30? Ja mam tardyferon fol - 80 żelaza tam jest. No ale ja mam erytrocyty 3,6 także słabo ale pomału idzie do góry.
Hmm, faktycznie ma 30, nie wiedziałam że to mała. Ma też witaminę B12. Moja gin mówiła że ma to "przebadane na pacjentkach", że dobrze się wchłania. Chyba muszę jej zaufać.
Ja mam erytrocyty 3,33.
Dobrze że idzie do góry u Ciebie. Ja zobaczę po pewnym czasie suplementacji i zmiany diety.
-
Mmargotka wrote:Hmm, faktycznie ma 30, nie wiedziałam że to mała. Ma też witaminę B12. Moja gin mówiła że ma to "przebadane na pacjentkach", że dobrze się wchłania. Chyba muszę jej zaufać.
Ja mam erytrocyty 3,33.
Dobrze że idzie do góry u Ciebie. Ja zobaczę po pewnym czasie suplementacji i zmiany diety.
W poprzedniej ciąży brałam tardyferon fol no i teraz też tak zostało.Wiesz, jak na to nie pójdzie do góry to napewno da Ci inny preparat z większą dawką
Mmargotka lubi tę wiadomość
-
Mmargotka, Ineczka
Gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków.
My jeszcze tydzień i też nas czeka połówkowe, już nie mogę się doczekać żeby podejrzeć dzidzię.
Nalia
Takie wymiary u maluszka są jak najbardziej w porządku. Nigdy nie wyjdą idealnie na dany tydzień bo każde dziecko rośnie w swoim tempie. U mnie Antoś też nigdy nie miał tych wymiarów idealnych tylko zawsze przesunięte, nawet o 2 tyg był za mały a urodził się w terminie całkowicie zdrowy i proporcjonalny.Mmargotka lubi tę wiadomość
-
marta258 wrote:Mmargotka, Ineczka
Gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków.
My jeszcze tydzień i też nas czeka połówkowe, już nie mogę się doczekać żeby podejrzeć dzidzię.
Nalia
Takie wymiary u maluszka są jak najbardziej w porządku. Nigdy nie wyjdą idealnie na dany tydzień bo każde dziecko rośnie w swoim tempie. U mnie Antoś też nigdy nie miał tych wymiarów idealnych tylko zawsze przesunięte, nawet o 2 tyg był za mały a urodził się w terminie całkowicie zdrowy i proporcjonalny.
Rozumiem, bardziej mnie martwi odchyl brzuszek- glowka❤Ada&Pola❤