X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee a inhalacje? Ja mam inhalacje + prenalen i leze.

• shadee Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam póki co zestaw
    inhalacje + syrop stodal + krople do nosa Euphorobium S
    widzę światełko w tunelu ....

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• milka90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt. Ja połówkowe mam 13.03 i już nie mogę się doczekać. W poniedziałek miałam wizytę to na 100% córeczka i waży 275gram.

p19ugov3vwmda0ke.png
    11dp beta 35.9
    13dp beta 89.61
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja poleglam. Jula ma zapalenie oskrzeli Eliza grype temp dochodzi do 40.5 :/ mnie tez rozloxylo i meza. Porazkaaaa
    Współczuję. Mojej małej też wróciła gorączka. Jak tak dalej pójdzie, w piątek znowu do lekarza.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że mamy prawdziwy armagedon przeziębieniowy.
    Mnie inhalacje też pomogły.
    A do płukania gardła polecam wyciąg z szałwi z łyżką octu jabłkowego i łyżeczką soli.
    Odpoczywać. I czas. Trzeba dać temu czas żeby się przetoczyło przez organizm.

Nalia, myślę że takie różnice normalne. Zwłaszcza że lekarz rozumiem mówił na wizycie że ok. Ja nie analizowałam wymiarów ale na wczorajszej wizycie słyszeliśmy np. "kość udowa 20. tydzień", "stopa 20 tydzień", "głowa 19 tydzień - czyli wszystko układa się w logiczną całość".

f2w3lhb8zwsl9evj.png[/QUOTE]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 19:57

PixiDixi lubi tę wiadomość

• kropka777 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny,jeśli można to proszę wpisać mnie na pierwsza stronę ,termin 25 lipiec,pierwsza ciąża, staraliśmy się 2 lata.Udało się pare dni po 30 urodzinach:)
    Milka90 ja rownież mam wyznaczone połówkowe na 13.03, płci jeszcze nie znamy jutro usg zwykłe może się pokaże :)

iree172.png
    bfaregz2c8wp708s.png
  • milka90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja też mam termin na 25 lipca. Powodzenia na wizycie.

p19ugov3vwmda0ke.png
    11dp beta 35.9
    13dp beta 89.61
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny że totalnie odrzuca mnie od mięsa, a przez mocną anemię i niedobór żelaza MAM JE JEŚĆ dwa razy dziennie.
    Czy organizm aż tak mnie myli że naturalnie odtrąca to czego potrzebuje?
    W produktach roślinnych żelazo ponoć się przyswaja na poziomie 6% i w moim stanie ponoć nie mogę na tym polegać.
    Czuję się jak bulimiczka która z rozsądku musi wpychać w siebie to na co totalnie nie ma ochoty.

f2w3lhb8zwsl9evj.png[/QUOTE]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 20:07

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Powiem Wam dziewczyny że totalnie odrzuca mnie od mięsa, a przez mocną anemię i niedobór żelaza MAM JE JEŚĆ dwa razy dziennie.
    W produktach roślinnych żelazo ponoć się przyswaja na poziomie 6% i w moim stanie ponoć nie mogę na tym polegać.
    Czuję się jak bulimiczka która z rozsądku musi wpychać w siebie to na co totalnie nie ma ochoty

Mmargotka- nie wiem jakie witaminy bierzesz ale mi po miesiącu stosowania prenatal duo bardzo fajnie podskoczyly wyniki morfologii ;) wcześniej brałam femibion ale w prenatal jest więcej witamin żelaza i fajna dawka dha :) ale na mięso nic nie poradzę ja w ogóle nie jem bo mi śmierdzi od początku a mimo tego hemoglobina 14,1 :)
    Po wizycie Wojtus 450 gram i wali głową o pęcherz ciągle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 20:37

katka84 lubi tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Około 28 tygodnia diststane ten zastrzyk czy coś tam na ten konflikt krwi . Dowiem się dokładnie na następnej wizycie. Szyjka ładna zamknięta na USG 4.1 cm chyba . Za dwa tygodnie USG polowkowe

Mini89, Urszulka89, blama, katka84 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEstesmy po połówkowych :) Wszystko dobrze Franek zostaje nadal Frankiem widziałam jajeczka i nie tylko heh ma długaśne nogi nie wiem po kim   Pępowina trzynaczyniowa, łożysko przednia ścianka, szyjka 5,8 cm wiec długaśna ważymy 0,550 dzisiaj powinno być 22+1 a jest 22+6 wiec jesteśmy trochę do przodu.Młody robił rybkę ustkami wtulony w łożysko wiec zdjecia ciężko było zrobić  

Mmargotka, Duzaa, Urszulka89, PixiDixi, Loczek2018, marta258, magdis, melbusia88, Kinga40, Vanilka, terka, blama, katka84, Mini89, anecz_kaa, karolcia87 lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:

Mmargotka- nie wiem jakie witaminy bierzesz ale mi po miesiącu stosowania prenatal duo bardzo fajnie podskoczyly wyniki morfologii ;) wcześniej brałam femibion ale w prenatal jest więcej witamin żelaza i fajna dawka dha :) ale na mięso nic nie poradzę ja w ogóle nie jem bo mi śmierdzi od początku a mimo tego hemoglobina 14,1 :)

Mini89, gratuluję Wojtusia. Twój wali głową o pęcherz a nasz kopie w niego nogami:)
    Od kilku dni biorę prenatal duo (dha jest na osobnych listkach), wcześniej brałam Pregna Plus i Pregna DHA. Ale nasza gin stwierdziła że żelaza tam dla mnie za mało, od dziś włączam oprócz tego Summavit Fe i jeszcze dodatkowo leczniczą dawkę kwasu foliowego.
    To zazdroszczę tej hemoglobiny mimo tego niejedzenia mięsa!

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Mini89 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka777 wrote:
    Witam Was dziewczyny,jeśli można to proszę wpisać mnie na pierwsza stronę ,termin 25 lipiec,pierwsza ciąża, staraliśmy się 2 lata.Udało się pare dni po 30 urodzinach:)
    Milka90 ja rownież mam wyznaczone połówkowe na 13.03, płci jeszcze nie znamy jutro usg zwykłe może się pokaże :)
    Ja również termin na 25.07 ;) połówkowe 12.03 ;)

milka90 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Mmargotka wrote:
    Czuję się jak bulimiczka która z rozsądku musi wpychać w siebie to na co totalnie nie ma ochoty

To raczej nie przez witaminy. Może taka uroda? U mnie siostra brała Prenatal duo przez dwie ciąże i zawsze anemię również miała.
    Moja mama miałą w każdej ciąży anemie choć ona to faktycznie warzywa i mięso lubi więc zawsze wcinała.

Mmargotka lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Mini89, gratuluję Wojtusia. Twój wali głową o pęcherz a nasz kopie w niego nogami:)
    Od kilku dni biorę prenatal duo (dha jest na osobnych listkach), wcześniej brałam Pregna Plus i Pregna DHA. Ale nasza gin stwierdziła że żelaza tam dla mnie za mało, od dziś włączam oprócz tego Summavit Fe i jeszcze dodatkowo leczniczą dawkę kwasu foliowego.
    To zazdroszczę tej hemoglobiny mimo tego niejedzenia mięsa!

f2w3lhb8zwsl9evj.png
    Summavit ma mało żelaza, coś ok 30? Ja mam tardyferon fol - 80 żelaza tam jest. No ale ja mam erytrocyty 3,6 także słabo ale pomału idzie do góry.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Summavit ma mało żelaza, coś ok 30? Ja mam tardyferon fol - 80 żelaza tam jest. No ale ja mam erytrocyty 3,6 także słabo ale pomału idzie do góry.

Hmm, faktycznie ma 30, nie wiedziałam że to mała. Ma też witaminę B12. Moja gin mówiła że ma to "przebadane na pacjentkach", że dobrze się wchłania. Chyba muszę jej zaufać.
    Ja mam erytrocyty 3,33.
    Dobrze że idzie do góry u Ciebie. Ja zobaczę po pewnym czasie suplementacji i zmiany diety.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Hmm, faktycznie ma 30, nie wiedziałam że to mała. Ma też witaminę B12. Moja gin mówiła że ma to "przebadane na pacjentkach", że dobrze się wchłania. Chyba muszę jej zaufać.
    Ja mam erytrocyty 3,33.
    Dobrze że idzie do góry u Ciebie. Ja zobaczę po pewnym czasie suplementacji i zmiany diety.

f2w3lhb8zwsl9evj.png
    Też mam wit b12 a dokładnie vegevit b12 :) W poprzedniej ciąży brałam tardyferon fol no i teraz też tak zostało.Wiesz, jak na to nie pójdzie do góry to napewno da Ci inny preparat z większą dawką ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka, Ineczka
    Gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków.
    My jeszcze tydzień i też nas czeka połówkowe, już nie mogę się doczekać żeby podejrzeć dzidzię.

Nalia
    Takie wymiary u maluszka są jak najbardziej w porządku. Nigdy nie wyjdą idealnie na dany tydzień bo każde dziecko rośnie w swoim tempie. U mnie Antoś też nigdy nie miał tych wymiarów idealnych tylko zawsze przesunięte, nawet o 2 tyg był za mały a urodził się w terminie całkowicie zdrowy i proporcjonalny.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Mmargotka, Ineczka
    Gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków.
    My jeszcze tydzień i też nas czeka połówkowe, już nie mogę się doczekać żeby podejrzeć dzidzię.

Nalia
    Takie wymiary u maluszka są jak najbardziej w porządku. Nigdy nie wyjdą idealnie na dany tydzień bo każde dziecko rośnie w swoim tempie. U mnie Antoś też nigdy nie miał tych wymiarów idealnych tylko zawsze przesunięte, nawet o 2 tyg był za mały a urodził się w terminie całkowicie zdrowy i proporcjonalny.

Rozumiem, bardziej mnie martwi odchyl brzuszek- glowka

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego dnia dziewczyny ;) nie dajcie się mrozom.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ