X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ove Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Tak Was czytam i myślę sobie, że lekarz ani razu nie zlecił mi badania poziomu żelaza, ale generalnie morfologię mam póki co ładną. Czy w związku z tym jest sens badać żelazo?

Co do witamin, to ja od ok 2 tygodni też biorę Prenatal Duo.

Co do połówkowych - doczekałam się i ja! Dziś idziemy na wizytę na 15.30! Trzymajcie proszę kciuki, by wszystko było dobrze, bo już się zaczynam stresować.

terka, Mini89, Urszulka89 lubią tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry!

Tak Was czytam i myślę sobie, że lekarz ani razu nie zlecił mi badania poziomu żelaza, ale generalnie morfologię mam póki co ładną. Czy w związku z tym jest sens badać żelazo?

Co do witamin, to ja od ok 2 tygodni też biorę Prenatal Duo.

Co do połówkowych - doczekałam się i ja! Dziś idziemy na wizytę na 15.30! Trzymajcie proszę kciuki, by wszystko było dobrze, bo już się zaczynam stresować.

To z obniżonych parametrów w morfologii interpretuje się niski poziom żelaza, więc jak masz morfologię ładną, to jest ok.
    Trzymam kciuki za połówkowe!

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) ja w drodze do diabetologa, pociągiem 2 godz. Chyba mnie pogięło :-) w taki mróz. Nie chciałam żeby mąż znowu wolne w pracy brał, a sama też nie chciałam w trasę jechać autem. Gdzie ja miałam rozum :-)

Dziewczyny czy wy jak robicie wyprawkę to kupujecie tylko ubranka 56-62? Bo ja jak już kupuje ciuszki to i na 68 i 74 zdarza mi się kupić i potem w domu sortuję rozmiarami. A w lumpie nawet do 80 biorę jak się trafi coś ładnego, markowego. Już tak przyszłościowo. Czy to przesada?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 08:19

l22n6iyek016fbg8.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia, a jak wynik posiewu? Dostałaś leki?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    To raczej nie przez witaminy. Może taka uroda? U mnie siostra brała Prenatal duo przez dwie ciąże i zawsze anemię również miała.
    Moja mama miałą w każdej ciąży anemie choć ona to faktycznie warzywa i mięso lubi więc zawsze wcinała.
    Dlatego tylko podpowiedzialam, że może inne witaminy pomogą :) wiadomo każdy jest inny :) ale na femibionie nie miałam anemii ale co 3 tyg w badaniach krwi wychodził ciągły spadek wartości ;) a tu po 3 tyg suplementacji fajny wzrost :)

ex2buay3h02dl23a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dziś też mam połówkowe. Aneczka światełko w tunelu, małej całkowicie zeszła gorączka, bawi się, jeszcze słabo je, ale idzie ku lepszemu.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Cześć dziewczyny :-) ja w drodze do diabetologa, pociągiem 2 godz. Chyba mnie pogięło :-) w taki mróz. Nie chciałam żeby mąż znowu wolne w pracy brał, a sama też nie chciałam w trasę jechać autem. Gdzie ja miałam rozum :-)

Dziewczyny czy wy jak robicie wyprawkę to kupujecie tylko ubranka 56-62? Bo ja jak już kupuje ciuszki to i na 68 i 74 zdarza mi się kupić i potem w domu sortuję rozmiarami. A w lumpie nawet do 80 biorę jak się trafi coś ładnego, markowego. Już tak przyszłościowo. Czy to przesada?
    Kupuję głównie 56-62. Ale jakby coś mi w oko wpadła fajnego to też może być większe ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Dlatego tylko podpowiedzialam, że może inne witaminy pomogą :) wiadomo każdy jest inny :) ale na femibionie nie miałam anemii ale co 3 tyg w badaniach krwi wychodził ciągły spadek wartości ;) a tu po 3 tyg suplementacji fajny wzrost :)
    To zazdroszczę ;) pozytywnie oczywiście - poprawy. My pomału do góry, ale idziemy.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Co do ubranek to nie przesada, ja też mam zamiar kupić aż do 80. Tych największych najmniej ale.mimo wszystko.

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

ja wczoraj autobusem wszędzie jeździłam a też - 13 w dzień ;) dziś nie wysciubiam nosa zza kołdry :D
    Co do wyprawki na razie mam 56/62 długi rękaw po kilka śpiochów i bodow :) teraz będę polować na krótki rękaw tez takie 56/62 bo już wchodzą do sklepów a i na ciucha musze się przejść może juz coś będzie bardziej letniego :)

ex2buay3h02dl23a.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) Dostałam od szwagierki ubranka - przejrzałam sobie i odłożyłam te lepsze, problem w tym, że ona rodziła w listopadzie więc zakupy mnie nie ominą, planuję pobuszować troszkę po ciuszkach i może jakieś wyprzedaże się trafią :) Miłego dnia

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Nalia, a jak wynik posiewu? Dostałaś leki?
    Dostałam macmiror, ale tylko dlatego, że oprócz tych bakterii wyszedł mi Gbs.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dostałam macmiror, ale tylko dlatego, że oprócz tych bakterii wyszedł mi Gbs.
    Dostałam ten leki po połogu w poprzedniej ciąży i w ciąży też mi.wyszedl gbs, ale w ciąży nic z tym.nie robiliśmy. Tylko przy porodzie musiałam.co 4 godziny dostać antybiotyk. Aż 1 dostałam i mała się urodziła.

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Dostałam ten leki po połogu w poprzedniej ciąży i w ciąży też mi.wyszedl gbs, ale w ciąży nic z tym.nie robiliśmy. Tylko przy porodzie musiałam.co 4 godziny dostać antybiotyk. Aż 1 dostałam i mała się urodziła.
    Tak, lekarz mówił, że samego gbs się nie leczy, raczej ten lek ma mi.utrudnoc rozmnażanie ;) dlatego mam brać go 6 dni, potem 10 dni lactovaginal i kolejny cykl: 6 dni macmiror i 10 dni lacrovaginal :) potem biocenoza, żeby zobaczyć, czy pałeczki kwasu mlekowego się ładnie odbudowaly ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 10:13

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do niskiej hemoglobiny. Niestety ja od zawsze borykam się z anemią. I jak przed ciążą miałam niską, tak na początku ciąży wszystko ładnie się utrzymuje w normach. Teraz trochę się boję czy mi nie spadła, bo strasznie blada się zrobiłam. Ale badania pobieram dopiero we wtorek.

Co właściwie jecie żeby żelazo podskoczyło?

Ovu, a ja mam dzisiaj usg o 15. Trzymam kciuki ;))

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamierzam zmienić witaminy na Prenatalne Duo. Według mnie w femibionie jest dużo niepotrzebnych dodatków, które możemy sobie łatwo uzupełnić dieta (jak Wit A, E). Może dzięki nowym witaminom morfologia trochę podskoczy. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka zazdroszczs ja leze maz Nas obsługuje bo on a antybiotyku i mu lepiej.

Ciuszki kupuje 56 i 62 wieksze nie sa potrzebne a nie wiem jak mala bedzie rosnac czy większe grubsze czy cienkie jeszcze.

• vanilia120 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam które są w bardziej zaawansowanej ciazy.. czy Was też bolał brzuch po jego obu stronach i na dole na srodku ? Bol mogę porównać do tego menstruacyjnego jednak jest o wiele bardziej delikatny. Nie wiem czy powinnam się martwić czy to po prostu rosnącą macica powoduje ten bol. Miałam mieć dzisiaj wizytę u lekarza jednak została ona przeniesiona na wtorek.
    I jeszcze jedno pytanie, pamiętacie jakie mialyscie długości szyjki w 17 tygodniu? Moja ma na tym etapie 3 cm i lekarz powiedział że to bardzo mało i że musimy ja obserwować bo raczej się będzie skracac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 10:45

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    Mam pytanie do mam które są w bardziej zaawansowanej ciazy.. czy Was też bolał brzuch po jego obu stronach i na dole na srodku ? Bol mogę porównać do tego menstruacyjnego jednak jest o wiele bardziej delikatny. Nie wiem czy powinnam się martwić czy to po prostu rosnącą macica powoduje ten bol. Miałam mieć dzisiaj wizytę u lekarza jednak została ona przeniesiona na wtorek.
    I jeszcze jedno pytanie, pamiętacie jakie mialyscie długości szyjki w 17 tygodniu? Moja ma na tym etapie 3 cm i lekarz powiedział że to bardzo mało i że musimy ja obserwować bo raczej się będzie skracac.
    Ja miałam 4.8 cm w 17 tyg. Faktycznie troszkę krótka szyjka. Gin nie kazał się oszczędzać już? A co do bólu to pewnie macica się rozciąga, ale powiedz to lekarzowi na najbliższej wizycie.

l22n6iyek016fbg8.png
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam leżący tryb życia od dwóch tygodni. Kurczę no to faktycznie moja w porównaniu do Twojej jest krótka. Mam jednak nadzieję że jakoś dotrwamy do końca.

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ