LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Tak Was czytam i myślę sobie, że lekarz ani razu nie zlecił mi badania poziomu żelaza, ale generalnie morfologię mam póki co ładną. Czy w związku z tym jest sens badać żelazo?
Co do witamin, to ja od ok 2 tygodni też biorę Prenatal Duo.
Co do połówkowych - doczekałam się i ja! Dziś idziemy na wizytę na 15.30! Trzymajcie proszę kciuki, by wszystko było dobrze, bo już się zaczynam stresować.terka, Mini89, Urszulka89 lubią tę wiadomość
-
Ove wrote:Dzień dobry!
Tak Was czytam i myślę sobie, że lekarz ani razu nie zlecił mi badania poziomu żelaza, ale generalnie morfologię mam póki co ładną. Czy w związku z tym jest sens badać żelazo?
Co do witamin, to ja od ok 2 tygodni też biorę Prenatal Duo.
Co do połówkowych - doczekałam się i ja! Dziś idziemy na wizytę na 15.30! Trzymajcie proszę kciuki, by wszystko było dobrze, bo już się zaczynam stresować.
To z obniżonych parametrów w morfologii interpretuje się niski poziom żelaza, więc jak masz morfologię ładną, to jest ok.
Trzymam kciuki za połówkowe!
-
Cześć dziewczyny
ja w drodze do diabetologa, pociągiem 2 godz. Chyba mnie pogięło
w taki mróz. Nie chciałam żeby mąż znowu wolne w pracy brał, a sama też nie chciałam w trasę jechać autem. Gdzie ja miałam rozum
Dziewczyny czy wy jak robicie wyprawkę to kupujecie tylko ubranka 56-62? Bo ja jak już kupuje ciuszki to i na 68 i 74 zdarza mi się kupić i potem w domu sortuję rozmiarami. A w lumpie nawet do 80 biorę jak się trafi coś ładnego, markowego. Już tak przyszłościowo. Czy to przesada?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 08:19
-
Urszulka89 wrote:To raczej nie przez witaminy. Może taka uroda? U mnie siostra brała Prenatal duo przez dwie ciąże i zawsze anemię również miała.
Moja mama miałą w każdej ciąży anemie choć ona to faktycznie warzywa i mięso lubi więc zawsze wcinała.wiadomo każdy jest inny
ale na femibionie nie miałam anemii ale co 3 tyg w badaniach krwi wychodził ciągły spadek wartości
a tu po 3 tyg suplementacji fajny wzrost
-
melbusia88 wrote:Cześć dziewczyny
w taki mróz. Nie chciałam żeby mąż znowu wolne w pracy brał, a sama też nie chciałam w trasę jechać autem. Gdzie ja miałam rozum
Dziewczyny czy wy jak robicie wyprawkę to kupujecie tylko ubranka 56-62? Bo ja jak już kupuje ciuszki to i na 68 i 74 zdarza mi się kupić i potem w domu sortuję rozmiarami. A w lumpie nawet do 80 biorę jak się trafi coś ładnego, markowego. Już tak przyszłościowo. Czy to przesada?
-
Mini89 wrote:Dlatego tylko podpowiedzialam, że może inne witaminy pomogą
wiadomo każdy jest inny
ale na femibionie nie miałam anemii ale co 3 tyg w badaniach krwi wychodził ciągły spadek wartości
a tu po 3 tyg suplementacji fajny wzrost
pozytywnie oczywiście - poprawy. My pomału do góry, ale idziemy.
-
Dziewczyny czy wy jak robicie wyprawkę to kupujecie tylko ubranka 56-62? Bo ja jak już kupuje ciuszki to i na 68 i 74 zdarza mi się kupić i potem w domu sortuję rozmiarami. A w lumpie nawet do 80 biorę jak się trafi coś ładnego, markowego. Już tak przyszłościowo. Czy to przesada? -
Dziewczyny czy wy jak robicie wyprawkę to kupujecie tylko ubranka 56-62? Bo ja jak już kupuje ciuszki to i na 68 i 74 zdarza mi się kupić i potem w domu sortuję rozmiarami. A w lumpie nawet do 80 biorę jak się trafi coś ładnego, markowego. Już tak przyszłościowo. Czy to przesada?
ja wczoraj autobusem wszędzie jeździłam a też - 13 w dzieńdziś nie wysciubiam nosa zza kołdry
Co do wyprawki na razie mam 56/62 długi rękaw po kilka śpiochów i bodowteraz będę polować na krótki rękaw tez takie 56/62 bo już wchodzą do sklepów a i na ciucha musze się przejść może juz coś będzie bardziej letniego
-
Dzień dobry Kochane, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Dostałam od szwagierki ubranka - przejrzałam sobie i odłożyłam te lepsze, problem w tym, że ona rodziła w listopadzie więc zakupy mnie nie ominą, planuję pobuszować troszkę po ciuszkach i może jakieś wyprzedaże się trafią
Miłego dnia
-
Nalia wrote:Dostałam macmiror, ale tylko dlatego, że oprócz tych bakterii wyszedł mi Gbs.
-
Anutka wrote:Dostałam ten leki po połogu w poprzedniej ciąży i w ciąży też mi.wyszedl gbs, ale w ciąży nic z tym.nie robiliśmy. Tylko przy porodzie musiałam.co 4 godziny dostać antybiotyk. Aż 1 dostałam i mała się urodziła.
dlatego mam brać go 6 dni, potem 10 dni lactovaginal i kolejny cykl: 6 dni macmiror i 10 dni lacrovaginal
potem biocenoza, żeby zobaczyć, czy pałeczki kwasu mlekowego się ładnie odbudowaly
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 10:13
❤Ada&Pola❤
-
Co do niskiej hemoglobiny. Niestety ja od zawsze borykam się z anemią. I jak przed ciążą miałam niską, tak na początku ciąży wszystko ładnie się utrzymuje w normach. Teraz trochę się boję czy mi nie spadła, bo strasznie blada się zrobiłam. Ale badania pobieram dopiero we wtorek.
Co właściwie jecie żeby żelazo podskoczyło?
Ovu, a ja mam dzisiaj usg o 15. Trzymam kciuki)
-
Mam pytanie do mam które są w bardziej zaawansowanej ciazy.. czy Was też bolał brzuch po jego obu stronach i na dole na srodku ? Bol mogę porównać do tego menstruacyjnego jednak jest o wiele bardziej delikatny. Nie wiem czy powinnam się martwić czy to po prostu rosnącą macica powoduje ten bol. Miałam mieć dzisiaj wizytę u lekarza jednak została ona przeniesiona na wtorek.
I jeszcze jedno pytanie, pamiętacie jakie mialyscie długości szyjki w 17 tygodniu? Moja ma na tym etapie 3 cm i lekarz powiedział że to bardzo mało i że musimy ja obserwować bo raczej się będzie skracac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 10:45
-
vanilia120 wrote:Mam pytanie do mam które są w bardziej zaawansowanej ciazy.. czy Was też bolał brzuch po jego obu stronach i na dole na srodku ? Bol mogę porównać do tego menstruacyjnego jednak jest o wiele bardziej delikatny. Nie wiem czy powinnam się martwić czy to po prostu rosnącą macica powoduje ten bol. Miałam mieć dzisiaj wizytę u lekarza jednak została ona przeniesiona na wtorek.
I jeszcze jedno pytanie, pamiętacie jakie mialyscie długości szyjki w 17 tygodniu? Moja ma na tym etapie 3 cm i lekarz powiedział że to bardzo mało i że musimy ja obserwować bo raczej się będzie skracac.