X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Melbusia bardzo sie uciesze jak dotrwamy do 36 tc ...gin mi mowi,ze to bedzie duzy sukces. Powiem Wam,ze juz mi jest ciezkawo .Jesli uda sie to i tak bede w czerwcu bo termin mam na 4 lipca ,a ze ma byc cc to i tak tydzien robia ciecie przed terminem.
    Ja się strasznie boję cc, modlę się o SN.NAWET znieczulenia zewnatrzoponowego nie brałam, bo igła... Brrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 13:32

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawostka, kuzynka z terminem na koniec czerwca była przede mną na usg i jej mała waży 704 gramy.

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie Anutka boje cc. Ja mam polowkowe 8 marca i tez ciekawa jestem ile waza chlopaki.

Anutka lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Melbusia bardzo sie uciesze jak dotrwamy do 36 tc ...gin mi mowi,ze to bedzie duzy sukces. Powiem Wam,ze juz mi jest ciezkawo .Jesli uda sie to i tak bede w czerwcu bo termin mam na 4 lipca ,a ze ma byc cc to i tak tydzien robia ciecie przed terminem.
    Nie znam się, ale bliźniaki chyba dosyć często rodzą się wcześniej, prawda? Chyba pierwsza z nas wszystkich ponownie zostaniesz mamą :-) ale życzę Ci abyś jak najdłużej wytrwala i żeby Ci nie było przy tym ciężko :-)

PixiDixi, Anutka, katka84 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Nie znam się, ale bliźniaki chyba dosyć często rodzą się wcześniej, prawda? Chyba pierwsza z nas wszystkich ponownie zostaniesz mamą :-) ale życzę Ci abyś jak najdłużej wytrwala i żeby Ci nie było przy tym ciężko :-)
    Podpinam się :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie byloby dociagnac do prawie terminu,ale ciezko mi idzie wiara w to ;), kochana jestes Melbusia :-* i nie dziekuje by nie zapeszyc :) ;)

Obysmy wszystkie sie nie meczyly za duzo !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 13:48

melbusia88, katka84 lubią tę wiadomość

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry jestem z Wrzesniowek :) czasem podczytuje starsze ciąże jak wasze :)
    Gratulacje pięknych wiadomości po Usg połówkowym :)
    Pisze z zapytaniem kiedy poczułyscie pierwsze ruchy waszych maleństw ? :) przyznaje ze nie mogę się doczekać :)
    Pozdrawiam

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Dzień dobry jestem z Wrzesniowek :) czasem podczytuje starsze ciąże jak wasze :)
    Gratulacje pięknych wiadomości po Usg połówkowym :)
    Pisze z zapytaniem kiedy poczułyscie pierwsze ruchy waszych maleństw ? :) przyznaje ze nie mogę się doczekać :)
    Pozdrawiam
    W pierwszej ciąży 16+0 a w drugiej 15+5.
    Przy pierwszej ciąży gdzieś w granicach 18 tygodnia jest dość często z tego co czytałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 13:53

Marzena782 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka witaj :)
    Jak to Twoje pierwsze malenstwo to jeszcze troszke poczekasz.Tak przecietnie to miedzy 15 a 20 tc aczkolwiek sa dziewczyny co i pod koniec 13 juz cos czuly i sa takie co pod koniec 20 tc . Zycze aby jak najszybciej u Ciebie :)

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajne macie forum :)
    Tak jak nasze każda siebie wpiera , każda siebie wysłucha :) bardzo mi się to podoba :)
    Już odliczam Dni :)

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Cześć dziewczyny :-) ja w drodze do diabetologa, pociągiem 2 godz. Chyba mnie pogięło :-) w taki mróz. Nie chciałam żeby mąż znowu wolne w pracy brał, a sama też nie chciałam w trasę jechać autem. Gdzie ja miałam rozum :-)

Dziewczyny czy wy jak robicie wyprawkę to kupujecie tylko ubranka 56-62? Bo ja jak już kupuje ciuszki to i na 68 i 74 zdarza mi się kupić i potem w domu sortuję rozmiarami. A w lumpie nawet do 80 biorę jak się trafi coś ładnego, markowego. Już tak przyszłościowo. Czy to przesada?

ja mam już niezły zbiór aż do 92 :) i żadnej przesady w tym nie widzę :)
    najmniej mam na 56 (na 52 nic jeszcze)
    najwięcej w przedziale 62 - 74

najwyzej będę rękawki zawijać :D

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee pisałaś kiedyś chyba o ubraniach z Carters i nexta? Gdzie kupujesz jedne i drugie? Ja 56 też mam malo

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje tez nexta na allegro np. A carter's dobry jest? Kojarzę marke bodajze ze USA?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 14:14

muminka83 lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam... Zamierzałam robić wyprawkę ciążowa w maju, ubranka, kosmetyki i tak dalej, ale piszecie że kupiłysci to czy tamto... A ja mam tylko to co po córce i to w garażu. Czy powinnam już wszystko.komplwtowac?

Do kosmetyków i leków dla dziecka polecam internetowa aptekę Gemini. Ceny konkurencyjne :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Shadee pisałaś kiedyś chyba o ubraniach z Carters i nexta? Gdzie kupujesz jedne i drugie? Ja 56 też mam malo

tylko on-line (większość nexta mam z UK ze sklepu Nexta - kupowałam jak były wyprzedaże)
    ostatnio odkryłam też Pinokio -polskiego producenta, rewelacyjna jakość

na allegro dużo używanych dobrych marek można kupić, ja większość tych najmniejszych ciuszków pokupowałam nowych, ale już powyżej 74 - poznajdywałam fajowe perełki w necie więc mój maluch dobrze zaopatrzony.

muminka83 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja kupuje tez nexta na allegro np. A carter's dobry jest? Kojarzę marke bodajze ze USA?
    Tak, z USA, czytałam, że bardzo dobra jakość, ale na allegro czasami pojawiają się podróbki, nie chciałabym się naciąć, dlatego pytam shadee, bo coś mi się kojarzy, że ona kiedyś kupowała gdzies

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    tylko on-line (większość nexta mam z UK ze sklepu Nexta - kupowałam jak były wyprzedaże)
    ostatnio odkryłam też Pinokio -polskiego producenta, rewelacyjna jakość

na allegro dużo używanych dobrych marek można kupić, ja większość tych najmniejszych ciuszków pokupowałam nowych, ale już powyżej 74 - poznajdywałam fajowe perełki w necie więc mój maluch dobrze zaopatrzony.
    A jak z dostawą z nexta? Długo idzie? I kosztuje?

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka ja mam poki co pojedyncze rzeczy i kupuje od podstaw, ale tak z kopyta to tez mysle,ze od maja aczkolwiek jak cos pieknego sie trafi to kupie nawet teraz :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Tak się zastanawiam... Zamierzałam robić wyprawkę ciążowa w maju, ubranka, kosmetyki i tak dalej, ale piszecie że kupiłysci to czy tamto... A ja mam tylko to co po córce i to w garażu. Czy powinnam już wszystko.komplwtowac?

Do kosmetyków i leków dla dziecka polecam internetowa aptekę Gemini. Ceny konkurencyjne :)
    Jak masz ubranka, to czym się martwisz, wyciągniesz w maju :-) ja kosmetyki i duperele też potem. Teraz ciuchy kupuje, żeby wydatki rozłożyć w czasie

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam parę tyvh ciuszkow i fajne byly :)

Shadee nie chodzi o przesade tylko dzieci roznie rpsna i np moja starsza jakmiala rok nosila 86 a młodsza jakos blizej 2 lat więc rozstrzal ogromny.

Ja teraz chce kupic pieluchy. W kwietniumoze hakies kosmetyki a w maju juz tak na powaznie lozeczko etc bo Nas czeka malowanie domu i nie chce tego wynosic bo po co kombinowac.

Co do wagi moja mala 20+6 i 340g wiec chyba najmniejsza z tym ze dziewczynki jakos tez tak wazyly a urodzily sie 3800 i 3600.

Pixi bylam wczoraj i mam inhalacje i stodal... jak mi bedzie gorzej to wtedy antybiotyk. Mnie najbardziej boli glowa a po inhalacjach mam spokoj na 2-3 h super ze imiona wybrane :)

Melbusia a ciuszki to ja uzywalam polspiocjow sle moje cory zimowe :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ