X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Melbusia bardzo sie uciesze jak dotrwamy do 36 tc ...gin mi mowi,ze to bedzie duzy sukces. Powiem Wam,ze juz mi jest ciezkawo .Jesli uda sie to i tak bede w czerwcu bo termin mam na 4 lipca ,a ze ma byc cc to i tak tydzien robia ciecie przed terminem.
    Ja się strasznie boję cc, modlę się o SN.NAWET znieczulenia zewnatrzoponowego nie brałam, bo igła... Brrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 13:32

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawostka, kuzynka z terminem na koniec czerwca była przede mną na usg i jej mała waży 704 gramy.

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie Anutka boje cc. Ja mam polowkowe 8 marca i tez ciekawa jestem ile waza chlopaki.

Anutka lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Melbusia bardzo sie uciesze jak dotrwamy do 36 tc ...gin mi mowi,ze to bedzie duzy sukces. Powiem Wam,ze juz mi jest ciezkawo .Jesli uda sie to i tak bede w czerwcu bo termin mam na 4 lipca ,a ze ma byc cc to i tak tydzien robia ciecie przed terminem.
    Nie znam się, ale bliźniaki chyba dosyć często rodzą się wcześniej, prawda? Chyba pierwsza z nas wszystkich ponownie zostaniesz mamą :-) ale życzę Ci abyś jak najdłużej wytrwala i żeby Ci nie było przy tym ciężko :-)

PixiDixi, Anutka, katka84 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Nie znam się, ale bliźniaki chyba dosyć często rodzą się wcześniej, prawda? Chyba pierwsza z nas wszystkich ponownie zostaniesz mamą :-) ale życzę Ci abyś jak najdłużej wytrwala i żeby Ci nie było przy tym ciężko :-)
    Podpinam się :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie byloby dociagnac do prawie terminu,ale ciezko mi idzie wiara w to ;), kochana jestes Melbusia :-* i nie dziekuje by nie zapeszyc :) ;)

Obysmy wszystkie sie nie meczyly za duzo !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 13:48

melbusia88, katka84 lubią tę wiadomość

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry jestem z Wrzesniowek :) czasem podczytuje starsze ciąże jak wasze :)
    Gratulacje pięknych wiadomości po Usg połówkowym :)
    Pisze z zapytaniem kiedy poczułyscie pierwsze ruchy waszych maleństw ? :) przyznaje ze nie mogę się doczekać :)
    Pozdrawiam

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Dzień dobry jestem z Wrzesniowek :) czasem podczytuje starsze ciąże jak wasze :)
    Gratulacje pięknych wiadomości po Usg połówkowym :)
    Pisze z zapytaniem kiedy poczułyscie pierwsze ruchy waszych maleństw ? :) przyznaje ze nie mogę się doczekać :)
    Pozdrawiam
    W pierwszej ciąży 16+0 a w drugiej 15+5.
    Przy pierwszej ciąży gdzieś w granicach 18 tygodnia jest dość często z tego co czytałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 13:53

Marzena782 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka witaj :)
    Jak to Twoje pierwsze malenstwo to jeszcze troszke poczekasz.Tak przecietnie to miedzy 15 a 20 tc aczkolwiek sa dziewczyny co i pod koniec 13 juz cos czuly i sa takie co pod koniec 20 tc . Zycze aby jak najszybciej u Ciebie :)

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajne macie forum :)
    Tak jak nasze każda siebie wpiera , każda siebie wysłucha :) bardzo mi się to podoba :)
    Już odliczam Dni :)

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Cześć dziewczyny :-) ja w drodze do diabetologa, pociągiem 2 godz. Chyba mnie pogięło :-) w taki mróz. Nie chciałam żeby mąż znowu wolne w pracy brał, a sama też nie chciałam w trasę jechać autem. Gdzie ja miałam rozum :-)

Dziewczyny czy wy jak robicie wyprawkę to kupujecie tylko ubranka 56-62? Bo ja jak już kupuje ciuszki to i na 68 i 74 zdarza mi się kupić i potem w domu sortuję rozmiarami. A w lumpie nawet do 80 biorę jak się trafi coś ładnego, markowego. Już tak przyszłościowo. Czy to przesada?

ja mam już niezły zbiór aż do 92 :) i żadnej przesady w tym nie widzę :)
    najmniej mam na 56 (na 52 nic jeszcze)
    najwięcej w przedziale 62 - 74

najwyzej będę rękawki zawijać :D

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee pisałaś kiedyś chyba o ubraniach z Carters i nexta? Gdzie kupujesz jedne i drugie? Ja 56 też mam malo

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje tez nexta na allegro np. A carter's dobry jest? Kojarzę marke bodajze ze USA?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 14:14

muminka83 lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam... Zamierzałam robić wyprawkę ciążowa w maju, ubranka, kosmetyki i tak dalej, ale piszecie że kupiłysci to czy tamto... A ja mam tylko to co po córce i to w garażu. Czy powinnam już wszystko.komplwtowac?

Do kosmetyków i leków dla dziecka polecam internetowa aptekę Gemini. Ceny konkurencyjne :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Shadee pisałaś kiedyś chyba o ubraniach z Carters i nexta? Gdzie kupujesz jedne i drugie? Ja 56 też mam malo

tylko on-line (większość nexta mam z UK ze sklepu Nexta - kupowałam jak były wyprzedaże)
    ostatnio odkryłam też Pinokio -polskiego producenta, rewelacyjna jakość

na allegro dużo używanych dobrych marek można kupić, ja większość tych najmniejszych ciuszków pokupowałam nowych, ale już powyżej 74 - poznajdywałam fajowe perełki w necie więc mój maluch dobrze zaopatrzony.

muminka83 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja kupuje tez nexta na allegro np. A carter's dobry jest? Kojarzę marke bodajze ze USA?
    Tak, z USA, czytałam, że bardzo dobra jakość, ale na allegro czasami pojawiają się podróbki, nie chciałabym się naciąć, dlatego pytam shadee, bo coś mi się kojarzy, że ona kiedyś kupowała gdzies

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    tylko on-line (większość nexta mam z UK ze sklepu Nexta - kupowałam jak były wyprzedaże)
    ostatnio odkryłam też Pinokio -polskiego producenta, rewelacyjna jakość

na allegro dużo używanych dobrych marek można kupić, ja większość tych najmniejszych ciuszków pokupowałam nowych, ale już powyżej 74 - poznajdywałam fajowe perełki w necie więc mój maluch dobrze zaopatrzony.
    A jak z dostawą z nexta? Długo idzie? I kosztuje?

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka ja mam poki co pojedyncze rzeczy i kupuje od podstaw, ale tak z kopyta to tez mysle,ze od maja aczkolwiek jak cos pieknego sie trafi to kupie nawet teraz :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Tak się zastanawiam... Zamierzałam robić wyprawkę ciążowa w maju, ubranka, kosmetyki i tak dalej, ale piszecie że kupiłysci to czy tamto... A ja mam tylko to co po córce i to w garażu. Czy powinnam już wszystko.komplwtowac?

Do kosmetyków i leków dla dziecka polecam internetowa aptekę Gemini. Ceny konkurencyjne :)
    Jak masz ubranka, to czym się martwisz, wyciągniesz w maju :-) ja kosmetyki i duperele też potem. Teraz ciuchy kupuje, żeby wydatki rozłożyć w czasie

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam parę tyvh ciuszkow i fajne byly :)

Shadee nie chodzi o przesade tylko dzieci roznie rpsna i np moja starsza jakmiala rok nosila 86 a młodsza jakos blizej 2 lat więc rozstrzal ogromny.

Ja teraz chce kupic pieluchy. W kwietniumoze hakies kosmetyki a w maju juz tak na powaznie lozeczko etc bo Nas czeka malowanie domu i nie chce tego wynosic bo po co kombinowac.

Co do wagi moja mala 20+6 i 340g wiec chyba najmniejsza z tym ze dziewczynki jakos tez tak wazyly a urodzily sie 3800 i 3600.

Pixi bylam wczoraj i mam inhalacje i stodal... jak mi bedzie gorzej to wtedy antybiotyk. Mnie najbardziej boli glowa a po inhalacjach mam spokoj na 2-3 h super ze imiona wybrane :)

Melbusia a ciuszki to ja uzywalam polspiocjow sle moje cory zimowe :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ