X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pokoik już mam, wyremontowany dopiero co, razem z resztą mieszkania, kupiłam tam komodę, regał, fotel do karmienia, więc brakuje tylko łóżeczka, ale to kupimy chyba dopiero w maju, te wszystkie kosmetyczne rzeczy też później, teraz skupuję tylko ciuszki. Sprawia mi to frajdę, więc nie będę czekać, tym bardziej, że po połówkowych już :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A u nas totalny chaos ;) mamy w planach przeprowadzkę do innego miasta, bo tam mamy własne mieszkanie (co prawda 2 pokoje) , a obecnie wynajmujemy. Z tego mieszkania lokatorzy się wyprowadza na koniec czerwca, więc po porodzie my ruszymy z remontem. W tym mieszkaniu planujemy więc , że dziecko będzie spało z nami w pokoju, ale w swoim łóżeczku pewnie jakieś 3-4 miesiące.
    My mamy 2 pokoje 44 m2 i drugie dziecko w drodze :) damy radę. Jeden pokój jest dziecka a drugi nasz dzienny i do spania

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę na nocnym dyżurze lekarskim, żeby iść z moim kaszlem, ludzie dookoła chruchlaja, a Pani w rejestracji mówi, że kobiety w ciąży nie mają pierwszeństwa :P teraz się modlę, żeby czegoś gorszego nie złapać.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    A w ogóle dziewczyny to ja juz po wizycie, diabetolog mnie pochwalił, że ładnie wyrównana cukrzyca i oby tak dalej :-) żeby on wiedział, co mi się czasami zdarza zeżreć ;-) tak jak teraz- czekam na pierogi ;-)
    Melbusia, gratuluję Ci i zazdroszczę jednocześnie.:-) Ja po posiłkach nie przekraczam ostatnio 120, ale rano... mam wrażenie, że im większa dawka insuliny, tym gorzej... ledwo mi do 8 jednostek zwiększył, a ja rano cukier 101... poprzedniego dnia 94... Wizyta dopiero 22.03. i nie mam pojęcia, co robić.:(

ckaidqk32wjzio9b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Melbusia, gratuluję Ci i zazdroszczę jednocześnie.:-) Ja po posiłkach nie przekraczam ostatnio 120, ale rano... mam wrażenie, że im większa dawka insuliny, tym gorzej... ledwo mi do 8 jednostek zwiększył, a ja rano cukier 101... poprzedniego dnia 94... Wizyta dopiero 22.03. i nie mam pojęcia, co robić.:(
    A nie możesz sobie przyśpieszyć wizyty, żeby zapytać? Ten mój lekarz jest jaki jest, ale nawet mi dał swój prywatny nr telefonu i kazał dzwonić jak 4 dni z rzędu poranny przekroczę, to wtedy mnie gdzieś wćiśnie... Może jedź do tych Polic i powiedz w rejestracji jaka jest sytuacja, bo to bardzo długo te 3 tygodnie :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się przeniosłam na Arkonska, bo mam bliziutko. I właśnie przedwczoraj byłam... doktor tak sobie miły, ale to przecież nieistotne.:-) No i zwiększył tę insuline, nawiedzonej dietetyczki staram się słuchać, robię te 7 pomiarów uczciwie i... zonk. Nie wiem, ja chyba nigdy na czczo tego nie wyprostuje. Chyba, że to ten efekt odbicia... Mierzylas sobie może kiedyś cukier między 2 a 3 w nocy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 19:09

ckaidqk32wjzio9b.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, ja po połówkowym. Tak jak przewidywałam - druga dziewczynka. Waga 334 g, 20t 1d, czyli młodsza o 6 dni jak z ostatniej miesiączki.
    Mam skierowanie do poradni diabetologicznej, gdzie lekarze mają podwójne specjalizacje (z endokrynologią). Gin powiedział, że dziś jestem czwarta, której krzywa cukrzycowa wyszła nienajlepiej i musiał wypisać skierowanie.
    Mam pytanko do słodkich mam, czy macie jakąś ciekawą gotową dietę, z której mogłabym skorzystać? Podeślę maila na priv. Ładnie proszę.

melbusia88, Decadence, magdis, Kinga40 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odliczam dni do wizyty i wyczekanego L4, jeszcze 18 dni i będę mogła trochę odpocząć. Czasem coś kupię dla Małej, która nadal nie ma imienia, bo mąż zdecydowany na Alicję, ale mnie to imię do końca nie kręci. Ostatnio byłam mega przeziębiona, kaszel straszny, w nocy mnie budziły napady kaszlu i pomógł mi Drosetux. Ciekawa jestem jak tam moje łożysko, czy się trochę podniosło, libido szaleje, a nic nie możemy robić :-/ dzisiaj wysłałam zgłoszenie rekrutacyjne synka do przedszkola, ciekawe czy nam się uda ;-)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt0192 wrote:
    Co do niskiej hemoglobiny. Niestety ja od zawsze borykam się z anemią. I jak przed ciążą miałam niską, tak na początku ciąży wszystko ładnie się utrzymuje w normach. Teraz trochę się boję czy mi nie spadła, bo strasznie blada się zrobiłam. Ale badania pobieram dopiero we wtorek.

Co właściwie jecie żeby żelazo podskoczyło?

Ovu, a ja mam dzisiaj usg o 15. Trzymam kciuki ;))
    Ja nigdy oprócz ciąży nie miałam anemii, wręcz fajną morfologię miałam. :) Teraz wiedziałam, że pewnie będzie do jadłam dużo warzyw i mięsa. Ogólnie uważałam co jem. A i tak morfologia poszła w dół :(

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak Wam wyszedł termin porodu z pierwszego usg w porównaniu do połówkowego? Pokryło Wam się co do dnia? Ja mam 2 dni rozbieżności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 19:46

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    Właśnie mam leżący tryb życia od dwóch tygodni. Kurczę no to faktycznie moja w porównaniu do Twojej jest krótka. Mam jednak nadzieję że jakoś dotrwamy do końca.
    To trochę krótka jak na ten etap ciąży. Ja na 17 tc miałam 4 cm. Ale w 30tc miałam 2,7cm i już miałam luteinę orz leżenie. I tak prawie do 37tc.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Dziewczyny, jak Wam wyszedł termin porodu z pierwszego usg w porównaniu do połówkowego? Pokryło Wam się co do dnia? Ja mam 2 dni rozbieżności.
    Z pierwszego usg 14 lipca a z polowkowego 19 lipca. Z om 17 lipca.
    W pierwszej ciąży 27 stycznia a z polowkowego 19 stycznia. Z om 22 stycznia. Urodziłam 13 Stycznia.

roma lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Ja mam nawet 3 dni.:-) A masz do przodu, czy do tyłu?

roma lubi tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    decadence mam do niego nr, myślę, że nie jest jakoś ściśle tajny... skoro daje go swoim pacjentkom. Jakbyś `napisała o swoim problemie chociaż wczoraj, to byśmy się umówiły, że weszłabyś dziś ze mną do niego, albo bym cię wpuściła w kolejkę. Nie mierzyłam nigdy w nocy, ale koleżanka która ma insulinę na noc też mówiła, że na początku wcale jej nie spadał cukier po niej na czczo, albo wariował, potem zwiększyli jej dawkę insuliny.

katka nie mam gotowej diety, jedynie wytyczne, bo też nie wyobrażam sobie 8 miesięcy na jednej konkretnej diecie, ale wiem, że jeden lekarz na coś pozwala, inny nie, więc może poczekaj na wizytę u diabetloga, na pewo dadzą ci konkretne wytyczne, a póki co wyklucz cukier, ogranicz węglowodany, owoce tylko z małą zawartością cukru, warzywa, warzywa, mięso też jest ok, posiłki 7-8 dziennie, ostatni ok.22

katka84, shadee, Decadence lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam długie cykle, takie po 70 dni, więc na termin z om w ogóle nie patrzę. Wiem natomiast kiedy miałam owulację i wg tej daty termin wychodzi na 3 sierpnia. Wg pierwszego usg wyszło 30 lipca. Bardzo się zdziwiłam, bo to moja 6 ciąża i znam swój organizm, wiem kiedy zaszłam. A z tego "przedpołówkowego" w początkach 18 tc ale u bardzo dobrego lekarza, wyszło na 1 sierpnia.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    decadence mam do niego nr, myślę, że nie jest jakoś ściśle tajny... skoro daje go swoim pacjentkom. Jakbyś `napisała o swoim problemie chociaż wczoraj, to byśmy się umówiły, że weszłabyś dziś ze mną do niego, albo bym cię wpuściła w kolejkę. Nie mierzyłam nigdy w nocy, ale koleżanka która ma insulinę na noc też mówiła, że na początku wcale jej nie spadał cukier po niej na czczo, albo wariował, potem zwiększyli jej dawkę insuliny.

katka nie mam gotowej diety, jedynie wytyczne, bo też nie wyobrażam sobie 8 miesięcy na jednej konkretnej diecie, ale wiem, że jeden lekarz na coś pozwala, inny nie, więc może poczekaj na wizytę u diabetloga, na pewo dadzą ci konkretne wytyczne, a póki co wyklucz cukier, ogranicz węglowodany, owoce tylko z małą zawartością cukru, warzywa, warzywa, mięso też jest ok, posiłki 7-8 dziennie, ostatni ok.22
    Mięso... Bleeee :(

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Ja mam długie cykle, takie po 70 dni, więc na termin z om w ogóle nie patrzę. Wiem natomiast kiedy miałam owulację i wg tej daty termin wychodzi na 3 sierpnia. Wg pierwszego usg wyszło 30 lipca. Bardzo się zdziwiłam, bo to moja 6 ciąża i znam swój organizm, wiem kiedy zaszłam. A z tego "przedpołówkowego" w początkach 18 tc ale u bardzo dobrego lekarza, wyszło na 1 sierpnia.
    To są. Bardzo zbliżone daty... Nie masz powodu do niepokoju.
    W mojej pierwszej ciąży to była rozbieżność i nic złego się nie stało. Mała.zdrowa.

roma lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    To trochę krótka jak na ten etap ciąży. Ja na 17 tc miałam 4 cm. Ale w 30tc miałam 2,7cm i już miałam luteinę orz leżenie. I tak prawie do 37tc.
    o kurczę, to się należałaś... tak całkiem, plackiem? Oby teraz cię ominęło!

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    o kurczę, to się należałaś... tak całkiem, plackiem? Oby teraz cię ominęło!
    Tak, tylko do łazienki chodziłam. W rezultacie młoda urodziła się 3 dni po terminie :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Tak, tylko do łazienki chodziłam. W rezultacie młoda urodziła się 3 dni po terminie :)
    Podziwiam. Jak dałaś radę psychicznie? Ja bym chyba zbzikowała. Nie wspominajac, że już w nocy się budzę kiedy chcę się przewrócić z boku na bok, bo czuję, jak wszytsko w środku wraz z siłą ciążenia jakby "spada". Dyskomfort. Więc 7 tyg non stop tylko lewy lub prawy bok to masakra musi być.

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ