X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Urszulka89 wrote:
    Tak, tylko do łazienki chodziłam. W rezultacie młoda urodziła się 3 dni po terminie :)
    Podziwiam. Jak dałaś radę psychicznie? Ja bym chyba zbzikowała. Nie wspominajac, że już w nocy się budzę kiedy chcę się przewrócić z boku na bok, bo czuję, jak wszytsko w środku wraz z siłą ciążenia jakby "spada". Dyskomfort. Więc 7 tyg non stop tylko lewy lub prawy bok to masakra musi być.
    Ja tak przelezalam 6-14 tydzień... Także jeszcze nie tak źle, ale już dostawałam bzika...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Melbusia, gratuluję Ci i zazdroszczę jednocześnie.:-) Ja po posiłkach nie przekraczam ostatnio 120, ale rano... mam wrażenie, że im większa dawka insuliny, tym gorzej... ledwo mi do 8 jednostek zwiększył, a ja rano cukier 101... poprzedniego dnia 94... Wizyta dopiero 22.03. i nie mam pojęcia, co robić.:(

ja mam ustalone zasady zwiększania dawek insuliny ze swoją lekarką
    jeśli cukier jest w przedziale 90 - 92 zwiększam o jedną jednostkę
    jeśli 92-95 zwiększam o dwie
    jeśli powyżej 95 zwiększam o 3

oczywiście, nie jednorazowo ale min. 3 razy pod rząd

obecnie mam 19 jednostek

Decadence lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Urszulka89 wrote:
    Tak, tylko do łazienki chodziłam. W rezultacie młoda urodziła się 3 dni po terminie :)
    Podziwiam. Jak dałaś radę psychicznie? Ja bym chyba zbzikowała. Nie wspominajac, że już w nocy się budzę kiedy chcę się przewrócić z boku na bok, bo czuję, jak wszytsko w środku wraz z siłą ciążenia jakby "spada". Dyskomfort. Więc 7 tyg non stop tylko lewy lub prawy bok to masakra musi być.
    Po trzech dniach miałam dość. Ale cóż mogłam zrobić...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    Wybaczcie - nie będę się odnosić do poszczególnych postów, bo jestem lekko wypompowana. Jestem po UP.

Teoretycznie z Maluszkiem wszystko dobrze - ważymy już 506g (+/- 74g) i nie ma wątpliwości - chłopak :).
    Termin z UP wychodzi na 04.07, termin z OM: 5.07, a z USG 1 trym: 3.07 ;)
    Więc nie ma większych rozbieżności.

Niestety jest ALE... moja szyjka z 32mm skróciła się do 25mm. Lekarz wykonujący USG kazał się skonsultować z lekarzem prowadzącym, by ocenił twardość szyjki etc i wtedy podjął ewentualne kroki.
    Dzwoniłam do mojego głównego lekarza - kazał przyjść we wtorek, a do tego czasu brać luteinę 2x dziennie i zwiększyć dawkę DHA do 1000.

Jestem przerażona i wydaje mi się to mega odległym terminem, więc skontaktowałam się z drugim, awaryjnym lekarzem, do którego chodziłam przed ciążą przez kilka dobrych lat. Powiedział, bym przyszła jutro, sprawdzi szyjkę + pobierze wymaz by sprawdzić czy nie ma żadnej infekcji, która może przyczynić się do skracania szyjki.

Strasznie, strasznie się boję o Malucha - jesteśmy dopiero w 22+0 :(.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    hej,
    Wybaczcie - nie będę się odnosić do poszczególnych postów, bo jestem lekko wypompowana. Jestem po UP.

Teoretycznie z Maluszkiem wszystko dobrze - ważymy już 506g (+/- 74g) i nie ma wątpliwości - chłopak :).

Niestety jest ALE... moja szyjka z 32mm skróciła się do 25mm. Lekarz wykonujący USG kazał się skonsultować z lekarzem prowadzącym, by ocenił twardość szyjki etc i wtedy podjął ewentualne kroki.
    Dzwoniłam do mojego głównego lekarza - kazał przyjść we wtorek, a do tego czasu brać luteinę 2x dziennie i zwiększyć dawkę DHA do 1000.

Jestem przerażona i wydaje mi się to mega odległym terminem, więc skontaktowałam się z drugim, awaryjnym lekarzem, do którego chodziłam przed ciążą przez kilka dobrych lat. Powiedział, bym przyszła jutro, sprawdzi szyjkę + pobierze wymaz by sprawdzić czy nie ma żadnej infekcji, która może przyczynić się do skracania szyjki.

Będzie dobrze. Luteina powinna przystopować skracanie. Mnie skracała się przez e.coli w moczu. Miałam zakażenie dróg moczowych i wysikałam się tylko po zastrzyku z nospy więc przez dwa tygodnie miałam zastrzyki i wtedy popuszczało. Więc przez to było parcie na szyjkę :/ Bądź dobrej myśli.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Będzie dobrze. Luteina powinna przystopować skracanie. Mnie skracała się przez e.coli w moczu. Miałam zakażenie dróg moczowych i wysikałam się tylko po zastrzyku z nospy więc przez dwa tygodnie miałam zastrzyki i wtedy popuszczało. Więc przez to było parcie na szyjkę :/ Bądź dobrej myśli.
    Dziś nie wezmę luteiny skoro jutro mam mieć wymaz.
    Jutro zrobię też badania krwi i moczu (poproszę dodatkowo też o posiew moczu).
    Wypłakałam już co swoje, jutro jeszcze muszę iść do pracy, ale biorę od poniedziałku L4. Nie chcę ryzykować...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dziś nie wezmę luteiny skoro jutro mam mieć wymaz.
    Jutro zrobię też badania krwi i moczu (poproszę dodatkowo też o posiew moczu).
    Wypłakałam już co swoje, jutro jeszcze muszę iść do pracy, ale biorę od poniedziałku L4. Nie chcę ryzykować...
    Jaką masz pracę? Ja już bym poszła od jutra na L4 albo wolne bo siedząca praca też nie służy ponieważ jest nacisk. Dasz radę, będzie dobrze :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove tez bym nie poszla do pracy...
    Szyjka potrafi sie skrocic w "mgnieniu oka" . 25mm to malo jak na ten etap tak naprawde to juz pessar i lezenie. Olej prosze jak mozesz ta robote.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove, trzymam kciuki, dobrze, że szybko zadziałalas, więc będzie ok. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove ja też zaciskam mocno kciuki. I tak jak dziewczyny olałabym pracę w twojej sytuacji...

l22n6iyek016fbg8.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ove ja też zaciskam mocno kciuki. I tak jak dziewczyny olałabym pracę w twojej sytuacji...
    I tak na odchodne nikt nie podziękuję że prwcowalas tak długo... Weź l4 i.pomysl o sobie :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove, będzie dobrze, najważniejsze, że szybko to wychwycili i się Tobą zajmą. Tylko tak jak mówią dziewczyny - sio z pracy. Niestety, ale uwierz, że nikt nie doceni Twego poświęcenia. Dużo poleguj sobie, właśnie nie tyle siedź, co leż często.

olcia87 lubi tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny przygotowałam Wam małe porównanie ciuszków producentów i firm, przez które przebrnęłam na swojej drodze kompletowania wyprawki - może której się przyda :)

RANKING
    1. NEXT
    - absolutnie fenomenalna jakość, ekologiczna, organiczna bawełna (często), świetne materiały
    - trochę zawyżona rozmiarówka
    - do kupienia głównie on-line, szybka i bezproblemowa przesyłka
    - warto polować na wyprzedaże, mnie udało się sporo świetnych ciuszków kupić w przyzwoitych pieniądzach
    - sporo fajnych rzeczy na allegro można odkupić, dzięki wysokiej jakości materiałów trudno je "zajechać" więc często używane wyglądają jak nowe

2. CARTER'S BABY
    - jakość porównywalna do nexta
    - trudniej dostępne, można kupić w zelando
    - rozmiarówka dość standardowa

3. PINOKIO
    - polski producent, fajne i miłe materiały
    - ładne wykończenie
    - dobre napy (nie niklowane)
    - moim zdaniem rozmiarówka typowa, na pewno nie zawyżona
    - fajny design

4. KAPPAHL
    - kolekcja newbie naprawdę dobre materiały
    - zazwyczaj stonowane kolory, taki skandynawski styl
    - dużo organicznej i eko bawełny
    - szybka wysyłka i dobry wybór on-line
    - polecam rownież wyprzedaże, bo normalne ceny stosunkowo wysokie

5. H&M
    - kupowałam produkty z baby exclusive również w opcji promocja/wyprzedaż, materiały świetne, te ze zwykłej kolekcji miłe ale nie powalają
    - niezły wybór on-line
    - szybka wysyłka

6. EWA KLUCZE
    - kolejny polski producent, mnie urzekły kolory: soczyste i pięknie dobrane
    - materiały dobre, ale oczywiście do pierwszej trójki im trochę daleko
    - dobre napy, nie niklowane

pozostałe przetestowane
    5-10-15 - ogromne rozczarowanie, na tle powyższych producentów odstają bardzo jakością i estetyką wykończenia
    BON PRIX - kupiłam na próbę tylko jedno body i dobrze, materiały szorstkie, mega nieprzyjemne jakieś takie twarde
    PAT PAT - ciuszki z Chin, zamówiłam na próbę, materiał przeciętny, paczka szła 2 miesiące i poważnie zastanawiałam się czy dojdzie, ubranka fajne ale nie powalają

melbusia88, PixiDixi, Duzaa, roma, Loczek2018, Vanilka, karolcia87 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• olcia87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    hej,

Dziewczyno nir wybieraj się do żadnej pracy. To jest krótka szyjka jak ka ten tydzień. Zalecalabym leżenie. Jak juz pisałam jestem po starcie syna z powodu szyjki w 20tc. W kolejnej ciąży z córką leżałam plackiem od 16tc a na szyjkę miałam założony pessar. Lepiej dmuchać na zimne. A wymaz lekarza to bardzo dobry pomysł.

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove dziewczyny mają rację... Praca pracą ale na końcu nikt nie zauważy Twojego poświęcenia! Teraz Ty i Maleństwo jesteście najważniejsi! Trzymam kciuki będzie dobrze tylko dbaj o siebie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 23:07

oar89jcggibdab41.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ratujcie... byłam dziś zrobić echo płodu, profilaktycznie, u najlepszego speca w moim mieście... i zalamka... niby ok, na wyniku przy fali tętna tętnicy pepkowej jest komentarz, że w normie, a przy fali tętna w przewodzie zylnym brak jest tego komentarza... Może dlatego, że Fala A wynosi -22,88 cm/s. Tak właśnie - wartość ujemna... gdzie na dopplerze na badaniach polowkowych była dodatnia... Czy któraś z Was miała też ten parametr określany, nawet na zwykłych polowkowych często go podają (skrót DV-a najczęściej) i podzieli się wynikiem?:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 07:29

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście te wartości doczytałam w domu, bo wynik dostałam PO wyjściu od lekarza od recepcjonistki.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove, będzie dobrze, trzymam kciuki za Ciebie, koniecznie daj znać jutro po wizycie. Postaraj się nie denerwować za bardzo i śmigaj na L4 jak najszybciej!

l22nsg188x4pwv1x.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove olej prace. Lez!!!

• Ove Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :*. Macie racje, jutro wezmę urlop na żądanie. Byle do wizyty...

Urszulka89, olcia87 lubią tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ