X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Anutka ja mam poki co pojedyncze rzeczy i kupuje od podstaw, ale tak z kopyta to tez mysle,ze od maja aczkolwiek jak cos pieknego sie trafi to kupie nawet teraz :)
    Wja mam taką blokadę, zabobony... Jak mi mama coś kupi dla małego to chować głęboko do szafy i nie wyciągam...

Dziwna jestem wiem. Boję się...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do lekarza na usg to oczywiście męża nie puścił ale ten się wytargowal że wszedł na sam koniec a lekarz mu zrobił skrót z badania. Pokazał co ważniejsze.

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka wracaj do zdrowia !!!!!. Mnie pomagaly inhalacje bardzo i chyba robilam jak nawiedzona co kilka godzin.
    W maju chcialabym kupic lozeczko bo wymyslilam z tych drogasnych dostawianych a to prawie 900 zl . kurcze dlaczego tak drogo...
    Wozek to po narodzinach .czekam na okazje :) a ubranka cos tam powoli powoli ,ale nie chce szalec bo i tak znajac zycie bede m7ala wiecej niz potrzeba.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dziewczyny to ja juz po wizycie, diabetolog mnie pochwalił, że ładnie wyrównana cukrzyca i oby tak dalej :-) żeby on wiedział, co mi się czasami zdarza zeżreć ;-) tak jak teraz- czekam na pierogi ;-)

PixiDixi, anecz_kaa, katka84 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do firmy Pinokio - mam pytanie do dziewczyn, które mają ciuszki z tej firmy. Jak one wypadają rozmiarowo w stosunku do innych? Słyszałam, że jeśli chcę 56 to mam brać od nich 62. Czy rzeczywiście wychodzą takie małe? Możecie przyłożyć do jakiegoś innego ciuszka w tym rozmiarze i porównać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 14:39

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, co polecacie na suchy kaszel? Biorę drosetux. Nie wiem, czy już lecieć do lekarza ( mam tylko kaszel i lekki katar) czy poczekać do jutra.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, co polecacie na suchy kaszel? Biorę drosetux. Nie wiem, czy już lecieć do lekarza ( mam tylko kaszel i lekki katar) czy poczekać do jutra.
    Ja Cię mocno męczy i w nocy to do lekarza a jak jest znosnie to poobserwuj jeszcze siebie.

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy w ogóle nie kaszlę. Mam tak, że mnie chwilę pomęczy i przestaje. I tak co jakiś czas.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z cyklu zachcianki ciążowe, dziś u mnie w kuchni - drożdżówki z dżemem i kruszonką, mąż mówi, że wyszły pyszne (w sumie spróbowałby powiedzieć co innego.. :) )

https://zapodaj.net/6713bd477af8c.jpg.html

melbusia88 lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ubrania z Next polecam z czystym sumieniem, jakość genialna. U nas większa cześć garderoby młodego od urodzenia to Next, ale w UK jest łatwiejszy do nich dostęp niż w Polsce. Nie kupujcie za wiele na rozmiar 56, bo dziecko tak szybko rośnie, ze części ubrań nawet nie założycie. Mówię ze swojego doświadczenia :)
    Ja ciagle czekam na połówkowe, będą za tydzień i wtedy poznam płeć. Jeśli chłopiec, to nie będę musiała nic kupować, bo synka mam tez z lipca.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    W nocy w ogóle nie kaszlę. Mam tak, że mnie chwilę pomęczy i przestaje. I tak co jakiś czas.
    Nie jak jest to dla.Ciebie uciążliwe to nie ma.co się męczyć... Lekarz pomoże. Np kuzyn e na suchy męczący kaszel.dal.flegamine :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

stodal - zdecydowanie mi pomógł :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    A jak z dostawą z nexta? Długo idzie? I kosztuje?

kilka dni, ja trafiłam jeszcze na darmową przesyłkę - a ubranka pierwsza klasa, jedyna rzecz na którą trzeba uważać to rozmiarówka, w stosunku do innych marek next jest trochę zawyżony czyli np. rozmiar 62 to takie duże 68

melbusia88 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo fajne ubranka też ma ewaklucze - śliczne kolory i przystępne ceny, też do kupienia on-line

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w odwrotnej kolejnosci, gdzies w kwietniu chcemy kupic lozeczko i komode z przewijakiem i dopiero potem ubranka i inne takie bo nie mam na razie gdzie tego trzymac. Kupilam tylko spiworek i dwa bodziaki i tyle. Jak pojade w odwiedziny do mamy w kwietniu to ona mnie obkupi:) już zapowiedziala. Chciala kupic wozek ale dostaniemy chyba za free od znajomych meza wiec odpada koszt, wiec przynajmniej ubranka chce kupic. Wanienki specjalnej chyba tez nie bedziemy kupować, mamy taką dużą miskę to styknie. Jestem wyrodna matka że nie wpadam w szal zakupow dla noworodzia?

terka, PixiDixi lubią tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    To ja w odwrotnej kolejnosci, gdzies w kwietniu chcemy kupic lozeczko i komode z przewijakiem i dopiero potem ubranka i inne takie bo nie mam na razie gdzie tego trzymac. Kupilam tylko spiworek i dwa bodziaki i tyle. Jak pojade w odwiedziny do mamy w kwietniu to ona mnie obkupi:) już zapowiedziala. Chciala kupic wozek ale dostaniemy chyba za free od znajomych meza wiec odpada koszt, wiec przynajmniej ubranka chce kupic. Wanienki specjalnej chyba tez nie bedziemy kupować, mamy taką dużą miskę to styknie. Jestem wyrodna matka że nie wpadam w szal zakupow dla noworodzia?

Haha padłam od tego pytania na końcu :D tak-jesteś wyrodna matka bo nie chcesz wydać równowartości 3 wypłat na wyprawkę :D cos Ty, dziecko będzie szczęśliwe i bez supergadzetow mając mamę i tatę obok ;) takie moje zdanie :D

PixiDixi, anecz_kaa, cuddlemuffin, Mmargotka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Nie jestes :) rozbawil mnir tekst wielka micha zamiast wanienki i styknie :)

• blama Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zamiar w kwietniu zrobić pokoik - pomalować ściany plus podłoga, bo aktualnie jest tam graciarnia! muszę też kupić jakąś komodę, łóżeczko, wózek z większych zakupów i od tego chcemy zacząć naszą wyprawkową przygodę

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My remont pokoiku i kupno mebelkow planujemy w polowie maja... jak bede juz na zwolnieniu i przyjedzie moj tata do pomocy :)

3i499vvjspjyuavk.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas totalny chaos ;) mamy w planach przeprowadzkę do innego miasta, bo tam mamy własne mieszkanie (co prawda 2 pokoje) , a obecnie wynajmujemy. Z tego mieszkania lokatorzy się wyprowadza na koniec czerwca, więc po porodzie my ruszymy z remontem. W tym mieszkaniu planujemy więc , że dziecko będzie spało z nami w pokoju, ale w swoim łóżeczku pewnie jakieś 3-4 miesiące.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ