LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
vanilia120 wrote:Mam pytanie do mam które są w bardziej zaawansowanej ciazy.. czy Was też bolał brzuch po jego obu stronach i na dole na srodku ? Bol mogę porównać do tego menstruacyjnego jednak jest o wiele bardziej delikatny. Nie wiem czy powinnam się martwić czy to po prostu rosnącą macica powoduje ten bol. Miałam mieć dzisiaj wizytę u lekarza jednak została ona przeniesiona na wtorek.
I jeszcze jedno pytanie, pamiętacie jakie mialyscie długości szyjki w 17 tygodniu? Moja ma na tym etapie 3 cm i lekarz powiedział że to bardzo mało i że musimy ja obserwować bo raczej się będzie skracac.
Co do bólów podbrzusza to takie miewam. Zazwyczaj raz w tygodniu. Biorę 1 Nosów, kładę się na lewym boku lub z poduszka pod pupa i przechodzi.❤Ada&Pola❤
-
vanilia120 wrote:Właśnie mam leżący tryb życia od dwóch tygodni. Kurczę no to faktycznie moja w porównaniu do Twojej jest krótka. Mam jednak nadzieję że jakoś dotrwamy do końca.
-
Dziewczyny niepokojąca jest szyjka 2,5 cm i niżej a nie 3,5 cmm czy 3. Rozmawiałam z wieloma ginekologami i każdy mówi to samo.
Przecież my nie krowy by mieć 10 cm.
Spokojnie. Szyjka z biegiem ciąży będzie mniejsza ale np ja w poprzedniej miałam od 3,5-3 w końcowym okresie ciąży. To zupełnie dobra długośćanecz_kaa, katka84, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
Muminko mi mój lekarz mówił, że niepokojąca jest 3 cm i mniej. Wiem, że teraz moja długość 3,8 jest ok, ale martwię się, bo w ciągu trzech tyg skróciła się o prawie 1 cm i że to będzie postępować i na następnej wizycie już będę poniżej 3 cm. A gdzie jeszcze do końca ciąży.
-
Ove wrote:Dzień dobry!
Tak Was czytam i myślę sobie, że lekarz ani razu nie zlecił mi badania poziomu żelaza, ale generalnie morfologię mam póki co ładną. Czy w związku z tym jest sens badać żelazo?
Co do witamin, to ja od ok 2 tygodni też biorę Prenatal Duo.
Co do połówkowych - doczekałam się i ja! Dziś idziemy na wizytę na 15.30! Trzymajcie proszę kciuki, by wszystko było dobrze, bo już się zaczynam stresować.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
vanilia120 wrote:Mam pytanie do mam które są w bardziej zaawansowanej ciazy.. czy Was też bolał brzuch po jego obu stronach i na dole na srodku ? Bol mogę porównać do tego menstruacyjnego jednak jest o wiele bardziej delikatny. Nie wiem czy powinnam się martwić czy to po prostu rosnącą macica powoduje ten bol. Miałam mieć dzisiaj wizytę u lekarza jednak została ona przeniesiona na wtorek.
I jeszcze jedno pytanie, pamiętacie jakie mialyscie długości szyjki w 17 tygodniu? Moja ma na tym etapie 3 cm i lekarz powiedział że to bardzo mało i że musimy ja obserwować bo raczej się będzie skracac.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Jestem po usg. Maluch zdrowy 400 gram. Do obserwacji poszerzona miedniczka nerkowa nerki lewej, ale to powinno się zskorygowac samo. Jest odwrotnie ułożone niż powinno. Powróciło się ale nie głową w dół tylko w górę i jak się nie obroci głową w dół to będzie wskazanie do cesarki, ale mam się tym nie motywie, bo jeszcze 10 razy będzie się kręcić. Na 100% jest chłopcem
termin z usg na 19 lipca. Jest tak samo mały jak Lena
melbusia88, PixiDixi, Mmargotka, Mini89, katka84, Duzaa, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
Wiem, że jestem na namolna, ale chciałam jeszcze wrócić do kwestii ubranek. Chciałam zapytać co ubieracie do bodziaków - spodenki/ legginsy czy półśpiochy? Bo ja mam sporo legginsów i takich mini dresików baggy, a ostatnio była u mnie koleżanka, oglądała i mówiła że są niepraktyczne, bo do tego skarpetki, a jej dzieci cały czas skarpetki ściągały. Faktycznie aż tak źle?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 12:31
-
Aneczka nie ma limitu inhalacji
o ile nie ma w inhalatorze leku;) .
odpoczywaj i może do lekarza??
Muminka rozwaliłaś mnie tym tekstem co my krowy? hehe nadal się śmieję!
EDIT: chyba się dogadaliśmy z mężem i chłopaki mają imiona Jan i Julian, wreszcie uff.Przeszkadzało mi jak gadałam do nich per łobuziak i elegancik ( tak ich nazwała moja gin
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 12:34
anecz_kaa, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Anutka wrote:Jestem po usg. Maluch zdrowy 400 gram. Do obserwacji poszerzona miedniczka nerkowa nerki lewej, ale to powinno się zskorygowac samo. Jest odwrotnie ułożone niż powinno. Powróciło się ale nie głową w dół tylko w górę i jak się nie obroci głową w dół to będzie wskazanie do cesarki, ale mam się tym nie motywie, bo jeszcze 10 razy będzie się kręcić. Na 100% jest chłopcem
termin z usg na 19 lipca. Jest tak samo mały jak Lena
ja myślałam, że 400g na tym etapie, to nie jest taki mały
to moja w takim razie całkiem kruszynka, bo w 21tyg 365g. A twoja Lenka z jaką wagą się urodziła?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 12:42
-
melbusia88 wrote:Wiem, że jestem na namolna, ale chciałam jeszcze wrócić do kwestii ubranek. Chciałam zapytać co ubieracie do bodziaków - spodenki/ legginsy czy półśpiochy? Bo ja mam sporo legginsów i takich mini dresików baggy, a ostatnio była u mnie koleżanka, oglądała i mówiła że są niepraktyczne, bo do tego skarpetki, a jej dzieci cały czas skarpetki ściągały. Faktycznie aż tak źle?
-
melbusia88 wrote:Super, że zdrowy
ja myślałam, że 400g na tym etapie, to nie jest taki mały
to moja w takim razie całkiem kruszynka, bo w 21tyg 365g. A twoja Lenka z jaką wagą się urodziła?
-
Anutka waga z poliwkowego nie jest gwarantem okreslonej wagi na koniec...sprawdzilam jak moje dziewczyny mialy na polowkowym i wszystkie oscylowaly w okolicach niespelna 400 i urodzily sie ze spira waga bo 3650 druga 3890 a trzecia 3920 .
Anutka, melbusia88, magdis lubią tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Anutka waga z poliwkowego nie jest gwarantem okreslonej wagi na koniec...sprawdzilam jak moje dziewczyny mialy na polowkowym i wszystkie oscylowaly w okolicach niespelna 400 i urodzily sie ze spira waga bo 3650 druga 3890 a trzecia 3920 .
-
PixiDixi wrote:Pierwsza w 36 tc druga 39 tc a trzecia 38 tc .
-
Melbusia bardzo sie uciesze jak dotrwamy do 36 tc ...gin mi mowi,ze to bedzie duzy sukces. Powiem Wam,ze juz mi jest ciezkawo .Jesli uda sie to i tak bede w czerwcu bo termin mam na 4 lipca ,a ze ma byc cc to i tak tydzien robia ciecie przed terminem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 13:28