X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na echo serca płodu 23t1d. Czy to będzie jeszcze ok?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence, ale lekarz podczas badania nie mówił, że coś jest nie tak? Dziwne by to było, gdyby wykrył jakieś nieprawidłowości i nie wspomniał o tym, tylko dał na papierze...

Carolline, Ania 1234 lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja już zaczynam 20 tydzień . wczoraj byłam u dermatologa i skóra już wygląda ok. Chociaż wydać jeszcze przebarwienia. Ja jeszcze nic nie kupilam nic kompletnie nic. Muszę zobaczyć to co mam w piwnicy ale czekam jak będzie ciepło , żebym mogła wybrane rzeczy wieszać już na dworzu :)

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. Jestem już po wczorajszej wizycie usg. Niestety maleństwo wstydziło się i miało nóżki zaciśnięte, więc nie wiemy czy to chłopiec, czy dziewczynka ;) Ogólnie nasze dzieciątko jest bardzo "skręcone"- fika, bryka, robi koziołki :D wszystko jest z nim w porządku :) waga bobaska to 219 g <3<3

magdis, PixiDixi, Ania 1234 lubią tę wiadomość

ug37io4pr3i41gg4.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Dziewczyny, ratujcie... byłam dziś zrobić echo płodu, profilaktycznie, u najlepszego speca w moim mieście... i zalamka... niby ok, na wyniku przy fali tętna tętnicy pepkowej jest komentarz, że w normie, a przy fali tętna w przewodzie zylnym brak jest tego komentarza... Może dlatego, że Fala A wynosi -22,88 cm/s. Tak właśnie - wartość ujemna... gdzie na dopplerze na badaniach polowkowych była dodatnia... Czy któraś z Was miała też ten parametr określany, nawet na zwykłych polowkowych często go podają (skrót DV-a najczęściej) i podzieli się wynikiem?:(
    Na tych przeplywach sie zbytnio nie znam ale patrze wlasnie ze u mnie i na genetycznych i na polowkowych pisze tylko ze dva dodatnie bez konkretnej wartosci. A jestes pewna ze to minus? Moze to myślnik? Tez uwazam jak dziewczyny ze gdyby bylo cos nie tak to lekarz by Ci o tym powiedzial,taki ma w koncu obowiazek.

Ania 1234 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence na mur beton jakby bylo cos nie tak lekarz powiedzialby Ci. Nie zamartwiaj sie.

• Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek niepotrzebnie analizuje te wyniki . Jak lekarz nic nie mówi to znaczy ,ze to nic ważnego a my i tak się poszukujemy i niepotrzebnie stresujemy. Jak ja moim lozyskiem ,ze mam nisko przeczytałam na wynikach z USG prenatalnego. I co i okazało się , ze dlatego lekarz mi nic nie mówił bo na tym etapie nie miało to znaczenia. W srode byłam na USG i już się odniosło. Mogłam wcale o tym nie myslec

magdis lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt0192 wrote:
    Hej kobietki. Jestem już po wczorajszej wizycie usg. Niestety maleństwo wstydziło się i miało nóżki zaciśnięte, więc nie wiemy czy to chłopiec, czy dziewczynka ;) Ogólnie nasze dzieciątko jest bardzo "skręcone"- fika, bryka, robi koziołki :D wszystko jest z nim w porządku :) waga bobaska to 219 g <3<3
    Okruszek :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! MIłego dzionka i weekndu! Założyłam plik excel i zaczynam spisywać wasze uwagi o wyprawce/wózkach itd! :) może to mi troszkę pozmoże usystematyzowac wszystko.
    Shadee dzięki za info o markach - myślałam o zakupach w patpat, ale p otym co napisałaś dam sobie na spokój
    Ove - krótka ta szyjka, wypoczywaj. Ja kurcze jeszczen ie miałam mierzonej szyjki.. a już mamy 20t, mam nadzieję że w pon mi zmierzy.
    Decadence - my ECHO mamy 26 marca więc Ci nie pomogę, nie mam pojęcia, ale myślę że jakby bło coś nei tak to by kazał powtórzyć badanie albo skierował na dalsza diagnostykę. Część lekarzy tak ma - że bada na milczaco.. Mam nadzieje ze jest ok!

qb3cp07w5ku95ses.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Cześć! MIłego dzionka i weekndu! Założyłam plik excel i zaczynam spisywać wasze uwagi o wyprawce/wózkach itd! :) może to mi troszkę pozmoże usystematyzowac wszystko.
    Shadee dzięki za info o markach - myślałam o zakupach w patpat, ale p otym co napisałaś dam sobie na spokój
    Ove - krótka ta szyjka, wypoczywaj. Ja kurcze jeszczen ie miałam mierzonej szyjki.. a już mamy 20t, mam nadzieję że w pon mi zmierzy.
    Decadence - my ECHO mamy 26 marca więc Ci nie pomogę, nie mam pojęcia, ale myślę że jakby bło coś nei tak to by kazał powtórzyć badanie albo skierował na dalsza diagnostykę. Część lekarzy tak ma - że bada na milczaco.. Mam nadzieje ze jest ok!
    mój lekarz niestety jest z tych co badają na milcząco :/ ostatnio to myślałam że zawału dostanę na tej leżance, bo robi mi to usg, mija minuta, dwie, pięć...a on nic, ani słowa, do tego wpatrywał się w ten monitor ze zmarszczonymi brwiami i odwróconym bananem na twarzy, ja patrzę raz na ten monitor, raz na niego, czekam aż coś powie a on tylko marszczy te brwi aż mi się gorąco zrobiło z nerwów. W końcu pytam czy coś nie tak, a on mi na to: "nie". Nosz kur... Zamiast po wizycie wyjść uspokojona to ja jeszcze bardziej zestresowana bo cały czas myślę że może jednak coś mu się tam nie spodobało. Dobrze że robiłam te prenatalne, tam babeczka cały czas mi opowiadała to akurat sprawdza i że jest ok, gdyby nie to, to ten mój lekarz wykończyłby mnie nerwowo. Może na wizytach prywatnych jest bardziej rozmowny, ja chodzę na nfz więc czego się spodziewać

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszków to ja przy pierwszej córce miałam większość z EwaKlucze. Jakość może nie jest jakaś fenomenalna, ale dobra, tym bardziej w relacji do ceny jest bardzo ok. Większość będę wykorzystywać ponownie. I tak jak pisała Shadee - są po prostu ładne, urocze i słodkie ;)
    I też nie polecam 5 10 15. Getry są do wyrzucenia po kilku użyciach, mojej małej praktycznie od razu się powycierały kropki które były na te getry naniesione, a niedługo po tym dołączyły przetarcia i dziurska.

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Człowiek niepotrzebnie analizuje te wyniki . Jak lekarz nic nie mówi to znaczy ,ze to nic ważnego a my i tak się poszukujemy i niepotrzebnie stresujemy. Jak ja moim lozyskiem ,ze mam nisko przeczytałam na wynikach z USG prenatalnego. I co i okazało się , ze dlatego lekarz mi nic nie mówił bo na tym etapie nie miało to znaczenia. W srode byłam na USG i już się odniosło. Mogłam wcale o tym nie myslec
    Skąd ja to znam ;) ja analizuje wszystko, potem się niepotrzebnie zamartwiam :D

Ania 1234 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    mój lekarz niestety jest z tych co badają na milcząco :/ ostatnio to myślałam że zawału dostanę na tej leżance, bo robi mi to usg, mija minuta, dwie, pięć...a on nic, ani słowa, do tego wpatrywał się w ten monitor ze zmarszczonymi brwiami i odwróconym bananem na twarzy, ja patrzę raz na ten monitor, raz na niego, czekam aż coś powie a on tylko marszczy te brwi aż mi się gorąco zrobiło z nerwów. W końcu pytam czy coś nie tak, a on mi na to: "nie". Nosz kur... Zamiast po wizycie wyjść uspokojona to ja jeszcze bardziej zestresowana bo cały czas myślę że może jednak coś mu się tam nie spodobało. Dobrze że robiłam te prenatalne, tam babeczka cały czas mi opowiadała to akurat sprawdza i że jest ok, gdyby nie to, to ten mój lekarz wykończyłby mnie nerwowo. Może na wizytach prywatnych jest bardziej rozmowny, ja chodzę na nfz więc czego się spodziewać

Jak to czego sie spodziewać? Normalności! Kurczę lipa z takim lekarzem nie ma co. Ja tez chodzę na nfz. Ale lekarz jest naprawdę w porządku. Zawsze mowi wszystko, uspokaja jak trzeba to i rozśmieszył jakimś tekstem byleby tylko kobitka spokojna od niego wyszła z gabinetu. Wiec nfz a nfz nie ma co wszystkich do jednego wora wrzucać

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to jest lekarz z powolania a i jeszcze trzeba byc ludzkim. Tez tego nie rozumiem, przeciez nie trzeba miec wielkiej wyobrazni ,ze ciezarne chca miec wiedze o swoich dzieciach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 11:39

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziewczyny bo chyba nie mówiłam. Moja koleżanka miała termin na 4-6 marca. A ona fik i w środę, 4 dni przed terminem, o godz 19 urodziła! :)
    Sn, podobno poród miała lekki, rano wylądowała w szpitalu, wieczorem już miałą młodą na rękach , zadnych powikłań :) 56cm 3560g, piękności, w ogóle niezmęczona porodem, na foto zrobionym kwadrans po narodzinach wyglada jakby już okrzepła z kilka godzin :)
    Normalnie chyba pójde do niej na przeszkoelnie - jak lekko i przyjemnie urodzić :D

Decadence, terka, anecz_kaa, PixiDixi, karolcia87, Duzaa lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Jak to czego sie spodziewać? Normalności! Kurczę lipa z takim lekarzem nie ma co. Ja tez chodzę na nfz. Ale lekarz jest naprawdę w porządku. Zawsze mowi wszystko, uspokaja jak trzeba to i rozśmieszył jakimś tekstem byleby tylko kobitka spokojna od niego wyszła z gabinetu. Wiec nfz a nfz nie ma co wszystkich do jednego wora wrzucać
    Ja mam właśnie to gorsze NFZ. Jak się nie zapytam to nic się nie dowiem. Poprzednia ciążę prowadził ten sam lekarz zupełnie inaczej :)

Nalia lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ja mam właśnie to gorsze NFZ. Jak się nie zapytam to nic się nie dowiem. Poprzednia ciążę prowadził ten sam lekarz zupełnie inaczej :)
    Kurcze, właśnie dlatego jak się nasłuchałam opowieści o lekarzach na NFZ, którzy prywatnie są cud miód, to stwierdziłam, że się nie będę stresowała i chodzę prywatnie. Minusem to, że za wszystkie badania trzeba bulic kasę :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Kurcze, właśnie dlatego jak się nasłuchałam opowieści o lekarzach na NFZ, którzy prywatnie są cud miód, to stwierdziłam, że się nie będę stresowała i chodzę prywatnie. Minusem to, że za wszystkie badania trzeba bulic kasę :(
    U nas wizyta to 250 zł a z usg 350 zł :( brrrr

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę 150 z USG, ale np. prenatalne idę zrobić w inne miejsce to 240.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Decadence na mur beton jakby bylo cos nie tak lekarz powiedzialby Ci. Nie zamartwiaj sie.
    Dzięki dziewczyny, ja po prostu mam pół mózgu nieczynne, a drugie pół łatwo ulegające panice. Porownalam z wynikami kolezanki i to zdaje się kwestia sprzętu, ona też tak miała rok temu, młody zdrów. Ufff... jak ja do lipca wytrzymam, to nie wiem. No to teraz mam pytanie przyjemniejsze - jak Wy miejsce do przewijania organizujecie, jak to w ogóle jest z tymi przewijakami, można je jakoś "scalic" z komoda?

ckaidqk32wjzio9b.png
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ