LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Carolline wrote:Ja mam przewijak na komodzie w lazience. Lazienka przez ogrzewanie podlogowe jest najcieplejsza, wiec to sie u nas najlepiej sprawdzalo i od razu dostep do swiezej wody bierzacej polecam.
do momentu gdy pralka stała się za mała
Carolline lubi tę wiadomość
-
Moja prowadząca na wizytach sprawdza tylko szybciutko serducho małego i mnie na fotelu, a na te "główne" USG wysyła do swoich kolegów ze szpitala, w którym chcę rodzić, czyli do ekipy z Diagena.
I tam mam tylko to robione. Przynajmniej już znam oprócz niej dwóch lekarzy ze Zdrojow, zawsze to raźniej.
-
melbusia88 wrote:Dziewczyny to wy poza badaniami prenatalnym ok. 20 tyg to robicie jeszcze połówkowe u swoich lekarzy? A to coś nowego wnosi? No ja robiłam tylko usg prenatalne w 21 tyg, nic nie mówił mój prowadzący, że mam jeszcze u niego połówkowe robic
ja nawet nie wiem co to jest USG połówkowe u lekarza prowadzącego
w karcie ciąży mam 3 USG: I, II, III trymestru i je robię zawsze u certyfikowanego lekarza
prócz tego na każdej wizycie mam USG u swojego lekarza prowadzącego - nie więcej, dodatkowego nie robię
-
melbusia88 wrote:Dziewczyny to wy poza badaniami prenatalnym ok. 20 tyg to robicie jeszcze połówkowe u swoich lekarzy? A to coś nowego wnosi? No ja robiłam tylko usg prenatalne w 21 tyg, nic nie mówił mój prowadzący, że mam jeszcze u niego połówkowe robic
-
Dzięki dziewcyzny to ja płaciłam podobnie z tym, ze za genetyczne płaciłam jak za normalna wizytę a za połówkowe trochę więcej, dlatego byłam zdziwiona, ale moja gin tez ma wszystkie certyfikaty wiec nie musiałam nigdzie szukać kogos innego.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
shadee wrote:ja nawet nie wiem co to jest USG połówkowe u lekarza prowadzącego
w karcie ciąży mam 3 USG: I, II, III trymestru i je robię zawsze u certyfikowanego lekarza
prócz tego na każdej wizycie mam USG u swojego lekarza prowadzącego - nie więcej, dodatkowego nie robięJa za każdym razem jak idę mam badanie na fotelu, usg dowcipne i normalne i jak zbliżał się termin połówkowego to miałam tylko w rejestracji powiedziec, ze to będzie połówkowe bo dłużej trwa.Wszystko wyglądało poodbnie z tym, ze faktycznie prawie 40 minut mierzyła młodego dostałam takie kartki gdzie mam wszysyko opisane plus zdjęcia przepływy itp
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
to może inaczej ja wiem co to jest połówkowe - zresztą jestem po, ale nie wiem co to jest dodatkowe połówkowe u lekarza prowadzącego
jeśli chodzi o zakupy to właśnie nabyłam leżaczek - bujaczek babybjorn
poczytałam opinie, przeglądnęłam fora, popytałam bardziej doświadczonych rodziców i wybór padł na tę markę
-
Hej,
Jestem już po wizycie. Dostałam L4, luteinę dopochwowo 2x100 i nakaz leżenia. Mam też już pobrany posiew.
Lekarz powiedzial, ze po samym badaniu nie podnioslby alarmu gdyby nie widzial wynikow usg. W poniedziałek mam się zgłosić o 8.00 na IP - tam mnie zbadaja ponownie i podejmą decyzję czy zostawiają w szpitalu by założyć pessar lub szew okrężny czy tylko nakaz leżenia. Podobno do 24tc częściej zakłada się szew okrężny niż pessar ale nie dostałam jasnej i informacji czy któryś jest lepszy. No i lekarz powiedział ze w 28tc skieruje mnie na sterydoterapie na wszelki wypadek.
Ehh..najgorsze jest to ze nic nie zapowiadało takiego scenariusza
-
shadee wrote:to może inaczej ja wiem co to jest połówkowe - zresztą jestem po, ale nie wiem co to jest dodatkowe połówkowe u lekarza prowadzącego
jeśli chodzi o zakupy to właśnie nabyłam leżaczek - bujaczek babybjorn
poczytałam opinie, przeglądnęłam fora, popytałam bardziej doświadczonych rodziców i wybór padł na tę markę
idę na połówkowe do lekarza z certyfikatem - tego, co wykonywał genetyczne. On ma super sprzęt i ogólnie specjalizuje się w profilaktyce prenatalnej. Ma możliwość również usg 3d/4d. Tydzień później mam połówkowe u swojej gin prowadzącej. W poprzedniej ciąży też miałam dwa usg połówkowe
-
Ove wrote:Hej,
Jestem już po wizycie. Dostałam L4, luteinę dopochwowo 2x100 i nakaz leżenia. Mam też już pobrany posiew.
Lekarz powiedzial, ze po samym badaniu nie podnioslby alarmu gdyby nie widzial wynikow usg. W poniedziałek mam się zgłosić o 8.00 na IP - tam mnie zbadaja ponownie i podejmą decyzję czy zostawiają w szpitalu by założyć pessar lub szew okrężny czy tylko nakaz leżenia. Podobno do 24tc częściej zakłada się szew okrężny niż pessar ale nie dostałam jasnej i informacji czy któryś jest lepszy. No i lekarz powiedział ze w 28tc skieruje mnie na sterydoterapie na wszelki wypadek.
Ehh..najgorsze jest to ze nic nie zapowiadało takiego scenariuszanadrobisz lektury książkowe i serialowe.
-
Trzymaj się Ove, tak jak mówi Urszulka - królestwo lektur i filmów Twoje! Ciężko, ale dobrze że zostało to zdiagnozowane.
Czasem sobie myślę jak te różne nasze cięższe i lżejsze przypadłości ciążowe mogłyby zmienić bieg zdarzeń gdyby nie to, że każda z nas jest pod bardzo dobrą i częstą kontrolą lekarską.
Nalia zdrówka!
Mnie odkąd włączyłam więcej żelaza męczą potworne zaparcia, brzuch chce eksplodować... Już ratuję się suszonymi śliwkami, jogurtami, ziołami na jelita...
Dzisiaj miałam drugą dawkę szczepionki przeciw żółtaczce, a potem mnie totalnie zmogło. Odpuściłam wszystkie plany i cały dzień odpoczywam.
Na weekend jedziemy do moich rodziców, obiad w sobotę robi Mama u siebie, w niedzielę Tata u siebie i już się dowiedziałam, że oboje niezależnie kupili najlepszą możliwą wołowinę (wiecie, to żelazo)
-
A czy któraś z dziewczyn ze Śląska robiła badania u dr Rozmus?25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy