X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Ja mam przewijak na komodzie w lazience. Lazienka przez ogrzewanie podlogowe jest najcieplejsza, wiec to sie u nas najlepiej sprawdzalo i od razu dostep do swiezej wody bierzacej polecam.
    Nasz patent :) do momentu gdy pralka stała się za mała :)

Carolline lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    A tak z ciekawości jakie są u was ceny USG połówkowego ?:)
    290 zł, Szczecin.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to wy poza badaniami prenatalnym ok. 20 tyg to robicie jeszcze połówkowe u swoich lekarzy? A to coś nowego wnosi? No ja robiłam tylko usg prenatalne w 21 tyg, nic nie mówił mój prowadzący, że mam jeszcze u niego połówkowe robic

l22n6iyek016fbg8.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja prowadząca na wizytach sprawdza tylko szybciutko serducho małego i mnie na fotelu, a na te "główne" USG wysyła do swoich kolegów ze szpitala, w którym chcę rodzić, czyli do ekipy z Diagena.:-) I tam mam tylko to robione. Przynajmniej już znam oprócz niej dwóch lekarzy ze Zdrojow, zawsze to raźniej.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny to wy poza badaniami prenatalnym ok. 20 tyg to robicie jeszcze połówkowe u swoich lekarzy? A to coś nowego wnosi? No ja robiłam tylko usg prenatalne w 21 tyg, nic nie mówił mój prowadzący, że mam jeszcze u niego połówkowe robic

ja nawet nie wiem co to jest USG połówkowe u lekarza prowadzącego :)
    w karcie ciąży mam 3 USG: I, II, III trymestru i je robię zawsze u certyfikowanego lekarza
    prócz tego na każdej wizycie mam USG u swojego lekarza prowadzącego - nie więcej, dodatkowego nie robię

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee no właśnie ja też nie i dlatego się zastanawiam czy ja niedoinformowana

l22n6iyek016fbg8.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja robiłam TYLKO u swojego lekarza, który posiada certyfikat i wykonuje normalnie wszystkie badania prenatalne :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewcyzny to ja płaciłam podobnie z tym, ze za genetyczne płaciłam jak za normalna wizytę a za połówkowe trochę więcej, dlatego byłam zdziwiona, ale moja gin tez ma wszystkie certyfikaty wiec nie musiałam nigdzie szukać kogos innego.:)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    ja nawet nie wiem co to jest USG połówkowe u lekarza prowadzącego :)
    w karcie ciąży mam 3 USG: I, II, III trymestru i je robię zawsze u certyfikowanego lekarza
    prócz tego na każdej wizycie mam USG u swojego lekarza prowadzącego - nie więcej, dodatkowego nie robię
    Badania usg w II trymestrze to połówkowe pewnie :) Ja za każdym razem jak idę mam badanie na fotelu, usg dowcipne i normalne i jak zbliżał się termin połówkowego to miałam tylko w rejestracji powiedziec, ze to będzie połówkowe bo dłużej trwa.Wszystko wyglądało poodbnie z tym, ze faktycznie prawie 40 minut mierzyła młodego dostałam takie kartki gdzie mam wszysyko opisane plus zdjęcia przepływy itp

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe USG miałam robione u innego lekarza niż mój ale nie musiałam szukać tylko mój mi powiedział gdzie taki z certyfikatem urzęduje ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bielsko zależy gdzie ale 200/250 i ewentualnie koszt płytki. Ja akurat dwa miałam na NFZ i teraz na 3 prenatalne się zapisałam ale to już normalnie płatne 250 :)

ex2buay3h02dl23a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Shadee no właśnie ja też nie i dlatego się zastanawiam czy ja niedoinformowana

https://mamaginekolog.pl/usg-polowkowe-ciazy/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może inaczej ja wiem co to jest połówkowe - zresztą jestem po, ale nie wiem co to jest dodatkowe połówkowe u lekarza prowadzącego :)

jeśli chodzi o zakupy to właśnie nabyłam leżaczek - bujaczek babybjorn
    poczytałam opinie, przeglądnęłam fora, popytałam bardziej doświadczonych rodziców i wybór padł na tę markę

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Ove Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Jestem już po wizycie. Dostałam L4, luteinę dopochwowo 2x100 i nakaz leżenia. Mam też już pobrany posiew.
    Lekarz powiedzial, ze po samym badaniu nie podnioslby alarmu gdyby nie widzial wynikow usg. W poniedziałek mam się zgłosić o 8.00 na IP - tam mnie zbadaja ponownie i podejmą decyzję czy zostawiają w szpitalu by założyć pessar lub szew okrężny czy tylko nakaz leżenia. Podobno do 24tc częściej zakłada się szew okrężny niż pessar ale nie dostałam jasnej i informacji czy któryś jest lepszy. No i lekarz powiedział ze w 28tc skieruje mnie na sterydoterapie na wszelki wypadek.

Ehh..najgorsze jest to ze nic nie zapowiadało takiego scenariusza :(

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    to może inaczej ja wiem co to jest połówkowe - zresztą jestem po, ale nie wiem co to jest dodatkowe połówkowe u lekarza prowadzącego :)

jeśli chodzi o zakupy to właśnie nabyłam leżaczek - bujaczek babybjorn
    poczytałam opinie, przeglądnęłam fora, popytałam bardziej doświadczonych rodziców i wybór padł na tę markę
    Powiem tak jak ja robię ;)
    idę na połówkowe do lekarza z certyfikatem - tego, co wykonywał genetyczne. On ma super sprzęt i ogólnie specjalizuje się w profilaktyce prenatalnej. Ma możliwość również usg 3d/4d. Tydzień później mam połówkowe u swojej gin prowadzącej. W poprzedniej ciąży też miałam dwa usg połówkowe :P

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Hej,
    Jestem już po wizycie. Dostałam L4, luteinę dopochwowo 2x100 i nakaz leżenia. Mam też już pobrany posiew.
    Lekarz powiedzial, ze po samym badaniu nie podnioslby alarmu gdyby nie widzial wynikow usg. W poniedziałek mam się zgłosić o 8.00 na IP - tam mnie zbadaja ponownie i podejmą decyzję czy zostawiają w szpitalu by założyć pessar lub szew okrężny czy tylko nakaz leżenia. Podobno do 24tc częściej zakłada się szew okrężny niż pessar ale nie dostałam jasnej i informacji czy któryś jest lepszy. No i lekarz powiedział ze w 28tc skieruje mnie na sterydoterapie na wszelki wypadek.

Ehh..najgorsze jest to ze nic nie zapowiadało takiego scenariusza :(
    Głowa, do góry - myśl pozytywnie. Wiem co przeżywasz, przerabiałam to samo 7 lat temu. Pamiętaj, leżenie i leżenie ;) nadrobisz lektury książkowe i serialowe.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów u lekarza :P już było ok, a o 17 nagle złapał.mnoe kaszel i od tego czasu mam uczucie, jakbym traciła głos i nie mogę mówi, bo mnie coś dusi o.O masakra! A już myślałam, że będzie lepiej...

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Ove, tak jak mówi Urszulka - królestwo lektur i filmów Twoje! Ciężko, ale dobrze że zostało to zdiagnozowane.
    Czasem sobie myślę jak te różne nasze cięższe i lżejsze przypadłości ciążowe mogłyby zmienić bieg zdarzeń gdyby nie to, że każda z nas jest pod bardzo dobrą i częstą kontrolą lekarską.

Nalia zdrówka!

Mnie odkąd włączyłam więcej żelaza męczą potworne zaparcia, brzuch chce eksplodować... Już ratuję się suszonymi śliwkami, jogurtami, ziołami na jelita...
    Dzisiaj miałam drugą dawkę szczepionki przeciw żółtaczce, a potem mnie totalnie zmogło. Odpuściłam wszystkie plany i cały dzień odpoczywam.

Na weekend jedziemy do moich rodziców, obiad w sobotę robi Mama u siebie, w niedzielę Tata u siebie i już się dowiedziałam, że oboje niezależnie kupili najlepszą możliwą wołowinę (wiecie, to żelazo) :)

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• roma Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z dziewczyn ze Śląska robiła badania u dr Rozmus?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • ss Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam skierowanie do dr Rozmus Warcholińskiej.
    Wykonywała mi oba prenatalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 21:05

roma lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ