LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PixiDixi wrote:Ja mam w druga stronę
waga idzie szybciutko do przodu. Zaczynalam z waga 65 kg a dzis rano 84 kg , nie jem za "dwoje" . Cos z metabolizmem u mnie jest nie tak. Szukam dobrej dietetyk bo skoncze na 100 kg .
-
Ja troche grzesze np.codziennie jem batonika Pawelka, ale czy to az tak moze wplywac na przyrost? Sniadanie,obiad,kolacja. Na drugie moja corka co ma 12 lat je wiecej ode mnie. Miedzy posilkami zjem jabklo czasami jak bardzo glodna jestem to zjem jedna kanapke. Jakbyscie mialy sprawdzona dietetyczke to dajcie jakies namiary.
TSH mam mega niskie bo 0.2 . -
PixiDixi wrote:Ja troche grzesze np.codziennie jem batonika Pawelka, ale czy to az tak moze wplywac na przyrost? Sniadanie,obiad,kolacja. Na drugie moja corka co ma 12 lat je wiecej ode mnie. Miedzy posilkami zjem jabklo czasami jak bardzo glodna jestem to zjem jedna kanapke. Jakbyscie mialy sprawdzona dietetyczke to dajcie jakies namiary.
TSH mam mega niskie bo 0.2 .
Szybkie przybieranie na wadze w ciąży to skutek wielu czynników:
złej diety,
braku ruchu,
genów
wieku - im kobieta starsza, tym szybszy wzrost masy ciała
skłonność organizmu do zatrzymywania wody
każda z nas jest inna, u każdej organizm reaguje inaczej. Ale dla spokoju sumienia skonsultuj się z lekarzem, tym bardziej jeśli piszesz, że nie opychasz się.
-
Dziewczyny nie martwcie się tak przybieraniem, to tylko waga... zrzucimy to.
Decadance a czy ty przypadkiem nie jesteś na L4? Bo może tycie jest tym spowodowane, że inny tryb życia. Ja mam 6 kg na plusie, mimo, że dieta cukrzycowa, ale ja wiem, że to też skutek tego, że nie pracuję zawodowo od 5 tygodnia ciąży, ruch jest bardzo ograniczony, kilka tygodni leżenia było poszpitalnego. No inne tryby jednym słowem. Mój gin obstawia, że przytyję łączne 18 kg. Trudno. -
Shadee u mnie chyba wszystko co wymienilas moze oprocz pierwszego punktu.
No i ten brak ruchu bo ciezko nazwac to ruchemfakt,ze wstane z lozka i cos ugotuje rodzinie. Tak czy siak mysle o szybkim przejsciu ja diete cukrzycowa moze to spowolni ten ped kilogramow. Juz nie mysle o sobie i pizniejszym zrzucaniu tylko o skutkach zdrowotnych dla prawidlowego przebiegu ciazy bo juz mam podwyzszone cisnienie i robie pomiary a te nadprogramowe kg beda sprzyjaly nadcisnieniu.
Edit: juz wieczorami mam opuchniete dosyc mocno kostki , chyba za wczesnie jednak na opuchniecia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 17:55
-
Można pić pokrzywe ,pomaga przy zatrzymywaniu wody w organizmie. Pilam regularnie w poprzedniej ciazy ,bo panowaly upaly stulecia. Nie narzekalam na opuchnięcia. Dodatkowo tez reguluje cukier w organizmie i na pecherz tez dobrze dziala ,bo jest moczopędna
muminka83 lubi tę wiadomość
-
roma wrote:Ja przed ciążą ważyłam 54,5 kg, nie martwi mnie że przyrost jest za mały, tylko że nieco ponad tydzień temu było 58,8 a dziś 57,8.
Nie martw się. Według mojej wiedzy każda waga ma plus minus 0,5-1 kg. Na to ma wpływ wiele czynników. Po drugie dziecko sobie radzi. Zjada Twoje zapasy i skrajnie musiałabyś schudnąć by zaszkodzić dziecku.
W ciąży z córką waga wyjściowa 68 i taka w dniu CC. Nie przytyłam ani grama. Miałam za to nadwagę. Teraz od miesiąca nie przytyłam a wręcz patrząc na twarz każdy mówi że jestem szczuplejsza. Jem tyle co przed ciążą. Nie jem słodyczy. Lekarz mówi że nie ma powodów do stresu. Więc spokojnie. -
PixiDixi wrote:Ja mam w druga stronę
waga idzie szybciutko do przodu. Zaczynalam z waga 65 kg a dzis rano 84 kg , nie jem za "dwoje" . Cos z metabolizmem u mnie jest nie tak. Szukam dobrej dietetyk bo skoncze na 100 kg .
-
Muminka, zawsze ważne się rano, przed wyjściem do pracy więc o tej samej porze,bez ubrania. Eh, pewnie sobie wymyślam problemy.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Anutka wrote:U mnke przyprostu nie ma w ogole. To jezt powod do niepokoju...
Napiszę teraz ogólnikowo, osoby z nadwagą tyją mniej a mogą nic nie przybrać jeśli będą jadły racjonalnie. Osoby szczupłe często ciut statystycznie więcej przytyją niż te 8-10 kg -
PixiDixi wrote:Muminka tarczyca 0.2 , ujdzie. Herbate slodze jedna lyzeczka. Sprobuje pic pokrzywe, czy to jest w postaci herbatek?
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
roma wrote:Kurczę, ale cały czas stoi w miejscu? Czy po początkowym spadku zaczyna powoli rosnąć?
Ważenie mam przy wizycie u lekarza co 3-4 tygodnie. W mjedzy czasje waze sie w domu i mniej wiecen sie pokrywa z waga u poloznych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 19:07
-
muminka83 wrote:Jeśli ty masz wyniki ok, a dziecko rozwija się prawidłowo nie. To nie ma czym się martwić.
Napiszę teraz ogólnikowo, osoby z nadwagą tyją mniej a mogą nic nie przybrać jeśli będą jadły racjonalnie. Osoby szczupłe często ciut statystycznie więcej przytyją niż te 8-10 kg
Dziecko rozwiaj sje adekwatnie do wieku ciąży