X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    ja nawet nie doszłam do swojej wagi sprzed ciąży ... cały czas na minusie
    przed ciążą 69 obecnie 67,5 - 68
    Ja tez przy pierwszym wazeniu w ciąży miałam 68 kg aodrazu po przejściu na dietę 66 i tak już zostało do dzisiaj. U mnie by było napewno więcej ale ja mam dietę cukrzycowa i dietę alergiczna czyli mogę tylko wieprzowinę ,warzywa oprócz pomidora, ogorka i oliwek i pije nutramigen dla dzieci. Nie ma na czym tyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 19:38

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • shadee Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Ja tez przy pierwszym wazeniu w ciąży miałam 68 kg aodrazu po przejściu na dietę 66 i tak już zostało do dzisiaj. U mnie by było napewno więcej ale ja mam dietę cukrzycowa i dietę alergiczna czyli mogę tylko wieprzowinę ,warzywa oprócz pomidora, ogorka i oliwek i pije nutramigen dla dzieci. Nie ma na czym tyc

dokładnie tak samo jak ja - dieta cukrzycowa = brak tycia
    w sumie to po rozmowach z lekarzami przestałam się tym przejmować
    maluch rośnie - ja nie muszę :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja troche grzesze np.codziennie jem batonika Pawelka, ale czy to az tak moze wplywac na przyrost? Sniadanie,obiad,kolacja. Na drugie moja corka co ma 12 lat je wiecej ode mnie. Miedzy posilkami zjem jabklo czasami jak bardzo glodna jestem to zjem jedna kanapke. Jakbyscie mialy sprawdzona dietetyczke to dajcie jakies namiary.
    TSH mam mega niskie bo 0.2 .

Moge pomoc jak chcesz ) :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze sie zwazyc. Mi waga przed ciaza wahala sie i prxytylam ok 3-4 kg. Plan jest skonczyc na 8 10 to max. Z tym ze ja teraz nie jem slodkiego :) po chorobie basen. Ja jestem dietetykiem i komus pomoge a z soba mam problem zawsze :p

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole na mavierzynskim moge dorabiać?? Bo pisza do mnie panie o diety... a on line mogeogarnac bez problemu i porobic

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Shadee u mnie chyba wszystko co wymienilas moze oprocz pierwszego punktu.
    No i ten brak ruchu bo ciezko nazwac to ruchemfakt,ze wstane z lozka i cos ugotuje rodzinie. Tak czy siak mysle o szybkim przejsciu ja diete cukrzycowa moze to spowolni ten ped kilogramow. Juz nie mysle o sobie i pizniejszym zrzucaniu tylko o skutkach zdrowotnych dla prawidlowego przebiegu ciazy bo juz mam podwyzszone cisnienie i robie pomiary a te nadprogramowe kg beda sprzyjaly nadcisnieniu.

Edit: juz wieczorami mam opuchniete dosyc mocno kostki , chyba za wczesnie jednak na opuchniecia.
    Pietruszka jarmuz kiwi do blendera i pic jak woda sie zatrzymuje do tego sporo wody z cytryna i powinno być oki taki przepis mi moja gin sprzedała ja tez mam tak, ze jednego dnia czuje się opuchnięta nie widać kostek a na drugi dzień ładne kosteczki :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny nie martwcie się tak przybieraniem, to tylko waga... zrzucimy to.

Decadance a czy ty przypadkiem nie jesteś na L4? Bo może tycie jest tym spowodowane, że inny tryb życia. Ja mam 6 kg na plusie, mimo, że dieta cukrzycowa, ale ja wiem, że to też skutek tego, że nie pracuję zawodowo od 5 tygodnia ciąży, ruch jest bardzo ograniczony, kilka tygodni leżenia było poszpitalnego. No inne tryby jednym słowem. Mój gin obstawia, że przytyję łączne 18 kg. Trudno.
    Jestem, kochana. Staram się dużo spacerować. Ale to niewiele daje, zawsze byłam bardziej aktywna. Teraz jak zdarzy mi się przyspieszyć kroku trochę, to momentalnie po prawej stronie kolki dostaję i muszę się zatrzymać. Normalnie blokadę na prędkość mam. :-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Witam się w 20 tygodniu ciąży :) (19+0) miłej niedzieli życzę

kejt0192, Loczek2018 lubią tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja wczoraj dostałam znów hemoroidów :-( posmarowałam w dzień, na noc i myślałam, że się wchloną przez noc a rano nic nie lepiej :-( trzy wielkie na zewnątrz. Posterisan nie dał rady, nie wiem co mam robić, męczę się. Nie wyobrażam sobie rodzic naturalnie przy tym :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Jestem, kochana. Staram się dużo spacerować. Ale to niewiele daje, zawsze byłam bardziej aktywna. Teraz jak zdarzy mi się przyspieszyć kroku trochę, to momentalnie po prawej stronie kolki dostaję i muszę się zatrzymać. Normalnie blokadę na prędkość mam. :-)
    Taka nasza uroda. Nie zawsze dieta cukrzycowa = brak tycia. Jak wcześniej zylysmy aktywnie, a teraz nie, to wiadomo, że inne spalanie. Nie przejmuj się. Zrzucimy. Ja się nie frustruję i nie narzucam sobie, że nie mogę przytyc więcej niż ileś tam. Pytałam lekarza, czy nie tyję za dużo, powiedział, że spokojnie, jakby będzie za dużo, to mi powie, a na razie mam się skupić na ważniejszych rzeczach :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile bierzecie dziennie kwasu dha? Wczoraj też jak byłam na spotkaniu z rodziną to mówiły że warto przed porodem iść do okulisty jak ktoś nosi okulary żeby zmierzyć ciśnienie oczu czy można rodzic naturalnie

f2w3k0s3plke7odf.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan tu masz art o wadach wzroku, ciąży i porodzie
    jak dużą wadę masz?

http://www.mjakmama24.pl/ciaza/badania-w-ciazy/ciaza-i-porod-z-wada-wzroku-co-radzi-okulista,537_3065.html

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Ile bierzecie dziennie kwasu dha? Wczoraj też jak byłam na spotkaniu z rodziną to mówiły że warto przed porodem iść do okulisty jak ktoś nosi okulary żeby zmierzyć ciśnienie oczu czy można rodzic naturalnie
    600

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    220 mg to pewnie za mało? Ja mam - 1 i - 1.25

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    220 mg to pewnie za mało? Ja mam - 1 i - 1.25
    Zależy ile jesz ryb.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam trzy lata temu -7,00 i -7,25, teraz pewnie mam więcej.:( Ale pewnie to nie jest wskazanie...

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam że tak zmienię temat ale od wczoraj trzyma mnie ból z lewej strony brzucha... Coś jak kolka ale tak silna że się poruszać nie mogę. Miała któraś z Was tak kiedyś? Co może być przyczyną? Do tego maluszek się przestał ruszać tak jak wcześniej ;/

oar89jcggibdab41.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Dziewczyny przepraszam że tak zmienię temat ale od wczoraj trzyma mnie ból z lewej strony brzucha... Coś jak kolka ale tak silna że się poruszać nie mogę. Miała któraś z Was tak kiedyś? Co może być przyczyną? Do tego maluszek się przestał ruszać tak jak wcześniej ;/
    Skoro taka silna, to może jedz na IP? Brałaś nospe ?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Cześć dziewczyny. Witam się w 20 tygodniu ciąży :) (19+0) miłej niedzieli życzę

Panan12 widzę, że jesteśmy w tym samym momencie ciąży ;))) <3

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Skoro taka silna, to może jedz na IP? Brałaś nospe ?

Wchodzę do wanny jak to nic nie da to pewnie pojadę na IP... Choć wolałabym tego uniknąć :/

oar89jcggibdab41.png
‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ