LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
shadee wrote:ja nawet nie doszłam do swojej wagi sprzed ciąży ... cały czas na minusie
przed ciążą 69 obecnie 67,5 - 68Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 19:38
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ania 1234 wrote:Ja tez przy pierwszym wazeniu w ciąży miałam 68 kg aodrazu po przejściu na dietę 66 i tak już zostało do dzisiaj. U mnie by było napewno więcej ale ja mam dietę cukrzycowa i dietę alergiczna czyli mogę tylko wieprzowinę ,warzywa oprócz pomidora, ogorka i oliwek i pije nutramigen dla dzieci. Nie ma na czym tyc
dokładnie tak samo jak ja - dieta cukrzycowa = brak tycia
w sumie to po rozmowach z lekarzami przestałam się tym przejmować
maluch rośnie - ja nie muszęanecz_kaa lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Ja troche grzesze np.codziennie jem batonika Pawelka, ale czy to az tak moze wplywac na przyrost? Sniadanie,obiad,kolacja. Na drugie moja corka co ma 12 lat je wiecej ode mnie. Miedzy posilkami zjem jabklo czasami jak bardzo glodna jestem to zjem jedna kanapke. Jakbyscie mialy sprawdzona dietetyczke to dajcie jakies namiary.
TSH mam mega niskie bo 0.2 .
Moge pomoc jak chcesz )PixiDixi lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Shadee u mnie chyba wszystko co wymienilas moze oprocz pierwszego punktu.
No i ten brak ruchu bo ciezko nazwac to ruchemfakt,ze wstane z lozka i cos ugotuje rodzinie. Tak czy siak mysle o szybkim przejsciu ja diete cukrzycowa moze to spowolni ten ped kilogramow. Juz nie mysle o sobie i pizniejszym zrzucaniu tylko o skutkach zdrowotnych dla prawidlowego przebiegu ciazy bo juz mam podwyzszone cisnienie i robie pomiary a te nadprogramowe kg beda sprzyjaly nadcisnieniu.
Edit: juz wieczorami mam opuchniete dosyc mocno kostki , chyba za wczesnie jednak na opuchniecia.PixiDixi lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
melbusia88 wrote:Dziewczyny nie martwcie się tak przybieraniem, to tylko waga... zrzucimy to.
Decadance a czy ty przypadkiem nie jesteś na L4? Bo może tycie jest tym spowodowane, że inny tryb życia. Ja mam 6 kg na plusie, mimo, że dieta cukrzycowa, ale ja wiem, że to też skutek tego, że nie pracuję zawodowo od 5 tygodnia ciąży, ruch jest bardzo ograniczony, kilka tygodni leżenia było poszpitalnego. No inne tryby jednym słowem. Mój gin obstawia, że przytyję łączne 18 kg. Trudno.
-
Dzień dobry. Ja wczoraj dostałam znów hemoroidów
posmarowałam w dzień, na noc i myślałam, że się wchloną przez noc a rano nic nie lepiej
trzy wielkie na zewnątrz. Posterisan nie dał rady, nie wiem co mam robić, męczę się. Nie wyobrażam sobie rodzic naturalnie przy tym
-
Decadence wrote:Jestem, kochana. Staram się dużo spacerować. Ale to niewiele daje, zawsze byłam bardziej aktywna. Teraz jak zdarzy mi się przyspieszyć kroku trochę, to momentalnie po prawej stronie kolki dostaję i muszę się zatrzymać. Normalnie blokadę na prędkość mam.
-
Dziewczyny przepraszam że tak zmienię temat ale od wczoraj trzyma mnie ból z lewej strony brzucha... Coś jak kolka ale tak silna że się poruszać nie mogę. Miała któraś z Was tak kiedyś? Co może być przyczyną? Do tego maluszek się przestał ruszać tak jak wcześniej ;/
-
Duzaa wrote:Dziewczyny przepraszam że tak zmienię temat ale od wczoraj trzyma mnie ból z lewej strony brzucha... Coś jak kolka ale tak silna że się poruszać nie mogę. Miała któraś z Was tak kiedyś? Co może być przyczyną? Do tego maluszek się przestał ruszać tak jak wcześniej ;/❤Ada&Pola❤