X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle gdzie się podziewa pixi i muminka? Dziewczyny nie było was kilka dni, dajcie znać czy wszystko ok.

katka84 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kashanti już się też długo nie odzywa. Odezwij się od czasu do czasu :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    magdis ja wybralam nie Czestochowe a Myszków. Szpital po remoncie opinie same dobre a do tego lekarz do ktorego chodze wlasnie tez tam przyjmuje. Jesli chodz o droge to w sumie mam podobnie bo ja tak posrodku mieszkam okolice Czestochowy i Myszkowa. O czestochowie nie slyszlam za wiele dobrego wiec dla mnie wybor byl oczywisty. Bo co jak co ale porodówka w Myszkowe same +.
    O Myszkowie tez slyszalam duzo dobrych rzeczy,ja niestety mieszkam z drugiej strony cz-wy i mialabym ponad 50 km drogi. Duzo dobrego slyszalam tez o Radomsku,odleglosc mialabym tam podobna. Moj lekarz niby z Mickiewicza ale nic dobrego o tym szpitalu nie slyszalam,o Parkitce tez czesciej slysze zle niz dobrze. Znajac zycie to do ostatniej chwili nie bede wiedziala gdzie jechac ;)
    Aneczka,dawaj nam tu szybko znac jak sytuacja. Moja corka tez mi czasem lupnie niechcacy w brzuch,na szczescie nigdy nie bylo jakos bardzo mocno,niestety jak sie ma juz dzieciaki to trzeba bardzo uwazac na brzucholki. Ale mysle ze dzidzius jest na tyle dobrze chroniony ze to musialby byc rzeczywiscie konkretny cios zeby cos zaszkodzic. Ale wiadomo ze zawsze lepiej dla spokoju sprawdzic

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Widze, ze sporo jest ostatnio dziewczynek u nas nowych. U mnie tez bedzie dziewczynka. Malutka po polowkowych zupelnie w porzadku, tylko ja mam lozysko brzeznie przodujace i jak sie nie podniesie to na finishu bedzie troche zabawy. Na razie ciesze sie z nowej krolewny i mam nadzieje, ze sie jednak podniesie.
    Carolline to jesteśmy w takiej samej sytuacji, moje na połówkowych też było brzeżnie przodujące, najpierw miałam mega doła, teraz już o tym nie myślę, wizytę mam za 1,5 tygodnia i mam nadzieję, że się podniesie, bo chciałabym rodzić SN.

Carolline lubi tę wiadomość

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też postanowiłam, będę rodzić w Chorzowie, synka rodziłam w Bytomiu, było nieźle, chociaż zostawili mi kawałek łożyska, co wyszło dopiero po 2 miesiącach. Opieka nad dzieckiem też taka sobie. Mega jestem ciekawa, co u Małej, ile już waży, miesiąc bez USG to tragedia

• magdis Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Ja już też postanowiłam, będę rodzić w Chorzowie, synka rodziłam w Bytomiu, było nieźle, chociaż zostawili mi kawałek łożyska, co wyszło dopiero po 2 miesiącach. Opieka nad dzieckiem też taka sobie. Mega jestem ciekawa, co u Małej, ile już waży, miesiąc bez USG to tragedia
    Ja tez zyje od usg do usg. I pomyslec ze kobiety korzystaja z tego dobrodziejstwa dopiero parędziesiąt lat a całe wieki nic nie wiedzialy o swoich maluszkach do momentu narodzin. Chwała temu kto wymyslił usg ;)

Anutka, panan12, krooolik lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam. Z dzieckiem ok 460g loxysko wysoko nic się noe dzieje lekarz sierdzkl ze chlopak :p w co akurat nie wierze i chcieli mnie zostawić ale wole w domu byc

katka84, magdis, karolcia87, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak jakby cos z dzieckiem to wroclaw bo tu tylko 1 st referencyjnosci

• Anutka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Bylam. Z dzieckiem ok 460g loxysko wysoko nic się noe dzieje lekarz sierdzkl ze chlopak :p w co akurat nie wierze i chcieli mnie zostawić ale wole w domu byc
    A moze i chlopak... Kolezanka spodziewala sie 3 corki a w 19 tygodniu okazlo sie jednak ze chlopiwc i to na 100 %

Moj synek w 21+0 452 gramy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 06:32

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    I tak jakby cos z dzieckiem to wroclaw bo tu tylko 1 st referencyjnosci
    Anecz_kaa a gdzie we Wrocławiu myślałas? :) oczywiście z dzieckiem nic się nie bedzie działo! ;)

oar89jcggibdab41.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Chałubińskiego. Tu 2x rodzilam. Teraz maz mnie namowil i sam stwierdzil ze to bez sensu. Tu mamy15 min jazdy dp Wro ok45.

Anulka a ja zrobilam nifty wiec szans na pomylke praktycznie nie ma bo 2%

Mala bedzie tyczka bo najdłuższe nóżki :)

• panan12 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tutaj ktoś z małopolskiego? Nowy Sącz lub okolice?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja na Chałubińskiego. Tu 2x rodzilam. Teraz maz mnie namowil i sam stwierdzil ze to bez sensu. Tu mamy15 min jazdy dp Wro ok45.

Aneczka dobrze, że wszystko ok. A lekarz mógł teraz xle płeć zobaczyć. Ile mają nóżki twojej małej?

l22n6iyek016fbg8.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie znów piecze w pochwie że nie do wytrzymania. Nie wiem co robić. Nie pójdę na izbę bo mnie zostawia

f2w3k0s3plke7odf.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

To tak jak moja :) kosc udowa 2 tyg do przodu a wymiar dwuciemieniowy tydzien do tylu. Dobrze ze wszystko ok :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to po ile cm mają nóżki waszych córek? Bo ja nie mam tego w tygodniach, tylko w cm podane. Na prenatalnych tak zapisywali

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)  kciuki za wizyty. Wczoraj był pogrzeb taty, teraz będziemy się starać wracać do codzienności. Choć będzie ciężko bo u mamy wszędzie są rzeczy taty, nawet w łazience i kurtki na przedpokoju. Przez ostatnie kilka dni nawet nie czułam, że jestem w ciąży. Jakoś tak dziwnie   wczoraj dzidzia cały dzień się nie ruszała, tzn nie zwracałam uwagi na to jak zawsze ale wieczorem jak już położyłam się do łóżka zaczęła coś kopać i ruszać się więc pewnie jest ok :)  Mam nadzieję, że stres i emocje ostatnich kilku dni nie wpłynęły bardzo na dzidzię. W poniedziałek połówkowe.

Britty lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka kondolencje. Dzidzia na pewno ma się dobrze, teraz musicie tylko odpocząć

oar89jcggibdab41.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Trzeba bylo lekarza zastrzelic ze myli sie :) jego mina musialaby byc bezcenna :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Cześć :)  kciuki za wizyty. Wczoraj był pogrzeb taty, teraz będziemy się starać wracać do codzienności. Choć będzie ciężko bo u mamy wszędzie są rzeczy taty, nawet w łazience i kurtki na przedpokoju. Przez ostatnie kilka dni nawet nie czułam, że jestem w ciąży. Jakoś tak dziwnie   wczoraj dzidzia cały dzień się nie ruszała, tzn nie zwracałam uwagi na to jak zawsze ale wieczorem jak już położyłam się do łóżka zaczęła coś kopać i ruszać się więc pewnie jest ok :)  Mam nadzieję, że stres i emocje ostatnich kilku dni nie wpłynęły bardzo na dzidzię. W poniedziałek połówkowe.

Bardzo mi przykro :( sama pochowalam mamę w wieku 19 lat wiec wiem ile to nerwów kosztuje a wydaje sie jakby to bylo jeszcze wczoraj. Od tamtego czasu badam sie bardzo regularnie. To polowkowe mamy prawie tak samo, ja tylko mam w środę :) co do ruchów to sie nie martw, wciąż są jeszcze nieregularne bo dzidzia ma duzo miejsca.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ