LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Piękne brzuszki
Ja też lubię swój brzuszek, nigdy się tak nie cieszyłam z rosnącego brzucha
Kochane dziś nasz dzień - wszystkiego najlepszego, niech będzie on piękny, wyjątkowy, słoneczny i obdarzony pięknymi kopniakami!!katka84, Mini89, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! I jak wizyty - nie widzę relacji Nalia?
Mam od razu pytanie do dziewczyn, które przeszły przeziębienie takie z gorączką/stanem podgorączkowym - czy Wam też podniosły się cukry?
Wczoraj po kolacji 131 (takiej jak wcześniej, a bywało 104-110) i na czczo 91 (bywało 79-82). Chyba przez infekcję, bo dieta taka jak wcześniej. No i ten syrop Prenalen jest na syropie glukozowo-fruktozowym. -
Ja uwielbiam swój brzuszek i zakładam raczej obcisłe rzeczy, a przed ciążą wolałam oversize. O dziwo teraz w oversize czuje się gorzej, bardziej gruba niż w ciąży:-) do oversizów wrócę jak będę fałdy pociążowe ukrywać
Babeczki wszystkiego dobrego w dniu naszego święta -
katka84 wrote:Cześć dziewczyny! I jak wizyty - nie widzę relacji Nalia?
Mam od razu pytanie do dziewczyn, które przeszły przeziębienie takie z gorączką/stanem podgorączkowym - czy Wam też podniosły się cukry?
Wczoraj po kolacji 131 (takiej jak wcześniej, a bywało 104-110) i na czczo 91 (bywało 79-82). Chyba przez infekcję, bo dieta taka jak wcześniej. No i ten syrop Prenalen jest na syropie glukozowo-fruktozowym. -
melbusia88 wrote:Obstawiam, że syrop ci podbił cukier. Niby niewielkie ilości, ale koleżanka z cukrzyca ciążowa leczyła się syropkiem z dodatkiem miodu i też jej cukier wywaliło, a niby tylko 3 łyżeczki zjadła w ciągu dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 08:37
-
katka84 wrote:Pierdziele to, będę jadła jak do tej pory na diecie i brała ten syrop, trudno. Jak będę jadła jeszcze mniej, to do porodu będę chorowała. Dzięki Melbusia za info.
moje dziecko jest chyba jednym z mniejszych jak porównuje z wagą pozostałych okruszkow na tym forum, więc też nie będę się jeszcze bardziej ograniczać. Czasami tez wątpię w te moja cukrzycę w ogóle. Mój mąż już dawno przestał w nią wierzyć
-
melbusia88 wrote:Katka nie stresuj się, 91 na czczo, to jeszcze nie jest jakaś tragedia. Gorszy już ten stres, który przezywasz niż ten cukier o jedną jednostkę za duży. A 130 po posiłku to przecież cukier w normie, ja się w ogóle takim nie przejmuje
moje dziecko jest chyba jednym z mniejszych jak porównuje z wagą pozostałych okruszkow na tym forum, więc też nie będę się jeszcze bardziej ograniczać. Czasami tez wątpię w te moja cukrzycę w ogóle. Mój mąż już dawno przestał w nią wierzyć
-
Vanilka wrote:Anutka uff dobrze ze jednak ciaza nie zagrozona i nie musisz isc do tego szpitala.
Ove ale Ci namieszalija tez bym zgłupiala i chyba faktycznie trzecia opinia by sie przydala.
marta258 gratuluje wizyty i witamy w niewielkim gronie dziewczynek
-
melbusia88 wrote:Katka a ty miałaś badanie HbA1c? Bo ja miałam na pierwszej wizycie u diabetologa i wyszła mi w normie... Normy są do 6,1, ja miałam 5,1. Tak samo krzywa cukrowa wyszła mi dobrze. Cukier przekraczam obecnie może raz w tygodniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 09:02
-
shadee wrote:a lubicie siebie w ciąży? bo ja to cały czas się zakrywam i udaję że brzucha nie mam ...
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Widze, ze sporo jest ostatnio dziewczynek u nas nowych. U mnie tez bedzie dziewczynka. Malutka po polowkowych zupelnie w porzadku, tylko ja mam lozysko brzeznie przodujace i jak sie nie podniesie to na finishu bedzie troche zabawy. Na razie ciesze sie z nowej krolewny i mam nadzieje, ze sie jednak podniesie.
melbusia88, marta258, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny my wczoraj byliśmy na polówkowym usg i jednak będzie dziewczynka. Zdrowa, duża 550g , ułożona pośladkowo i bardzo ruchliwa dziewczynka. Pozatym wszystko i nas ok. Byliśmy w Karpaczu odpoczelismy. Starsza córka śmiga na nartach świetnie aż byliśmy w szoku że tak szybko i gładko poszło z tymi nartami.
Mini89, melbusia88, marta258, Kaktus93, katka84, karolcia87, Loczek2018 lubią tę wiadomość
....I znowu serca mam dwa.....
Zosia listopad 2010 ♥
.... lipiec 2018 ♥