X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • blama Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki :)
    Ja też lubię swój brzuszek, nigdy się tak nie cieszyłam z rosnącego brzucha :)
    Kochane dziś nasz dzień - wszystkiego najlepszego, niech będzie on piękny, wyjątkowy, słoneczny i obdarzony pięknymi kopniakami!! :D

katka84, Mini89, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! I jak wizyty - nie widzę relacji Nalia?

Mam od razu pytanie do dziewczyn, które przeszły przeziębienie takie z gorączką/stanem podgorączkowym - czy Wam też podniosły się cukry?
    Wczoraj po kolacji 131 (takiej jak wcześniej, a bywało 104-110) i na czczo 91 (bywało 79-82). Chyba przez infekcję, bo dieta taka jak wcześniej. No i ten syrop Prenalen jest na syropie glukozowo-fruktozowym.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam swój brzuszek i zakładam raczej obcisłe rzeczy, a przed ciążą wolałam oversize. O dziwo teraz w oversize czuje się gorzej, bardziej gruba niż w ciąży:-) do oversizów wrócę jak będę fałdy pociążowe ukrywać ;-)

Babeczki wszystkiego dobrego w dniu naszego święta :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Cześć dziewczyny! I jak wizyty - nie widzę relacji Nalia?

Mam od razu pytanie do dziewczyn, które przeszły przeziębienie takie z gorączką/stanem podgorączkowym - czy Wam też podniosły się cukry?
    Wczoraj po kolacji 131 (takiej jak wcześniej, a bywało 104-110) i na czczo 91 (bywało 79-82). Chyba przez infekcję, bo dieta taka jak wcześniej. No i ten syrop Prenalen jest na syropie glukozowo-fruktozowym.
    Obstawiam, że syrop ci podbił cukier. Niby niewielkie ilości, ale koleżanka z cukrzyca ciążowa leczyła się syropkiem z dodatkiem miodu i też jej cukier wywaliło, a niby tylko 3 łyżeczki zjadła w ciągu dnia

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Obstawiam, że syrop ci podbił cukier. Niby niewielkie ilości, ale koleżanka z cukrzyca ciążowa leczyła się syropkiem z dodatkiem miodu i też jej cukier wywaliło, a niby tylko 3 łyżeczki zjadła w ciągu dnia
    Pierdziele to, będę jadła jak do tej pory na diecie i brała ten syrop, trudno. Jak będę jadła jeszcze mniej, to do porodu będę chorowała. Dzięki Melbusia za info.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 08:37

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mnie nawet po soku malinowym bez cukru - cukier wywalało
    więc na kilka dni spasowałam ze zwiększaniem insuliny, bo pomiary cukru byly niemiarodajne przy chorobie

katka84 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Pierdziele to, będę jadła jak do tej pory na diecie i brała ten syrop, trudno. Jak będę jadła jeszcze mniej, to do porodu będę chorowała. Dzięki Melbusia za info.
    Katka nie stresuj się, 91 na czczo, to jeszcze nie jest jakaś tragedia. Gorszy już ten stres, który przezywasz niż ten cukier o jedną jednostkę za duży. A 130 po posiłku to przecież cukier w normie, ja się w ogóle takim nie przejmuje :-) moje dziecko jest chyba jednym z mniejszych jak porównuje z wagą pozostałych okruszkow na tym forum, więc też nie będę się jeszcze bardziej ograniczać. Czasami tez wątpię w te moja cukrzycę w ogóle. Mój mąż już dawno przestał w nią wierzyć ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blama Ty też wybierasz szpital wojewódzki? Może się gdzieś spotkamy ;)
    Najlepszego Babeczki !

ex2buay3h02dl23a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Katka nie stresuj się, 91 na czczo, to jeszcze nie jest jakaś tragedia. Gorszy już ten stres, który przezywasz niż ten cukier o jedną jednostkę za duży. A 130 po posiłku to przecież cukier w normie, ja się w ogóle takim nie przejmuje :-) moje dziecko jest chyba jednym z mniejszych jak porównuje z wagą pozostałych okruszkow na tym forum, więc też nie będę się jeszcze bardziej ograniczać. Czasami tez wątpię w te moja cukrzycę w ogóle. Mój mąż już dawno przestał w nią wierzyć ;-)
    u mnie to samo, mąż się śmieje z tych pomiarów, jak żaden nie przekracza 120 po posiłkach, a na czczo 79-82 heh. Teraz przy chorobie tak wyrzuca. Poczytałam, że to reakcja obronna organizmu, wyrzuca więcej cukru, by organizm miał siłę walczyć. Cukrzycy tacy etetowi, muszą wtedy zwiększać dawki insuliny.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jak robiłam krzywą cukrzycową, moja mała miała pod 40 stopni gorączki już 4 dobę. Wydaje mi się, że ja też miałam tą infekcję, tylko mój organizm sobie z nią poradził - podnosząc cukier. No trudno teraz mam dietę, tylko na tym skorzystam ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka a ty miałaś badanie HbA1c? Bo ja miałam na pierwszej wizycie u diabetologa i wyszła mi w normie... Normy są do 6,1, ja miałam 5,1. Tak samo krzywa cukrowa wyszła mi dobrze. Cukier przekraczam obecnie może raz w tygodniu.

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Anutka uff dobrze ze jednak ciaza nie zagrozona i nie musisz isc do tego szpitala.

Ove ale Ci namieszali :/ ja tez bym zgłupiala i chyba faktycznie trzecia opinia by sie przydala.

marta258 gratuluje wizyty i witamy w niewielkim gronie dziewczynek :D
    Vanilka, a Ty juz wybralas szpital? Widze ze obydwie jestesmy z Czestochowy a w naszym miescie nie ma szpitala ktory cieszylby sie dobrymi opiniami ;)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Katka a ty miałaś badanie HbA1c? Bo ja miałam na pierwszej wizycie u diabetologa i wyszła mi w normie... Normy są do 6,1, ja miałam 5,1. Tak samo krzywa cukrowa wyszła mi dobrze. Cukier przekraczam obecnie może raz w tygodniu.
    no właśnie na razie byłam prywatnie u diabetologa-endokrynologa, bo mam podwyższone TSH i wyszedł jakiś guzek - w związku z tym biorę hormony. Do przychodni mam dopiero na 21 marca termin. Myślę, że tam mi zlecą, albo sama poproszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 09:02

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a lubicie siebie w ciąży? bo ja to cały czas się zakrywam i udaję że brzucha nie mam ...
    ja uwielbiam brzuszek ale razem z nim urosła mi dupcia a to już mniej mi się podoba. Mi w poerwszej ciaży było jak...głupio? dziwne uczucie.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkiego dobrego kochane z okazji naszego swieta :* życze Wam dnia kobiet cały rok :*

anecz_kaa, blama lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze sporo jest ostatnio dziewczynek u nas nowych. U mnie tez bedzie dziewczynka. Malutka po polowkowych zupelnie w porzadku, tylko ja mam lozysko brzeznie przodujace i jak sie nie podniesie to na finishu bedzie troche zabawy. Na razie ciesze sie z nowej krolewny i mam nadzieje, ze sie jednak podniesie.

melbusia88, marta258, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • natalka439 Debiutantka

Wysłany: 8 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny my wczoraj byliśmy na polówkowym usg i jednak będzie dziewczynka. Zdrowa, duża 550g , ułożona pośladkowo i bardzo ruchliwa dziewczynka. Pozatym wszystko i nas ok. Byliśmy w Karpaczu odpoczelismy. Starsza córka śmiga na nartach świetnie aż byliśmy w szoku że tak szybko i gładko poszło z tymi nartami.

Mini89, melbusia88, marta258, Kaktus93, katka84, karolcia87, Loczek2018 lubią tę wiadomość

....I znowu serca mam dwa.....
    Zosia listopad 2010 ♥
    .... lipiec 2018 ♥

• Bambola Debiutantka

Wysłany: 8 marca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka, Magdis ja też leżę w Czewie w wojewódzkim. Tu rodziłam 1,5 roku temu, byłam zadowolona i tu raczej będę rodzić drugie (jak dotrwam). Plus taki, że tu jest neonatologia.

Bambola25
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego!

Ja powoli dzis sprzatam bo w sobote robimy urodziny moich dziewczyn i meza :) 20 doroslych i 10 dzieci będzie szał :p dzis chce posprzatac a jutro przygotuje jedzenie to co moge czyli golabki mp jakies salatki zeby doszly etc

• marta258 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline, Natalka439
    Gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków. Super że będziecie miały dziewczynkę, jest nas coraz więcej z dziewczynkami :)

Carolline, natalka439 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ