X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dzisiejszwj wizycie u lakarza dostalam dodatkowo zelazo (anemia) i nadal barc duphaston... A myslalam ze zostanie mi tyljo magnez i femibion

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam Hemofer a moge zmiwnic na Sorbifer Durules ?

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Cześć dziewczyny! I jak wizyty - nie widzę relacji Nalia?

Mam od razu pytanie do dziewczyn, które przeszły przeziębienie takie z gorączką/stanem podgorączkowym - czy Wam też podniosły się cukry?
    Wczoraj po kolacji 131 (takiej jak wcześniej, a bywało 104-110) i na czczo 91 (bywało 79-82). Chyba przez infekcję, bo dieta taka jak wcześniej. No i ten syrop Prenalen jest na syropie glukozowo-fruktozowym.
    Hej, wczorajsza wizyta dosyć emocjonująca, z mezem potem pojechaliśmy na zakupy itp. :) nasza dzidzia ładnie rośnie, lekarz bez wątpienia pokazał, że to dziewczyna :D jak tylko pokazał co ma między nogami, to nawet mój mąż już nie miał wątpliwości. :D poza tym trochę ja podejrzeniami na USG3D , skiesznie się ruszała, próbowała złapać nogę. :)

katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, wczorajsza wizyta dosyć emocjonująca, z mezem potem pojechaliśmy na zakupy itp. :) nasza dzidzia ładnie rośnie, lekarz bez wątpienia pokazał, że to dziewczyna :D jak tylko pokazał co ma między nogami, to nawet mój mąż już nie miał wątpliwości. :D poza tym trochę ja podejrzeniami na USG3D , skiesznie się ruszała, próbowała złapać nogę. :)
    Swietne sa zdjecia z 3d :) moj wstydzioch zakryl sie raczkami i nie zobaczycie mnie :) ze tez kiwdys nie bylo usg i czekalo sie do porodu zeby zobaczyc czy syn czy corka...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za tydzień mam połówkowe w 3d denerwuję się tym badaniem bardziej niż wszystkimi poprzednimi razem wziętymi

• Anutka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja za tydzień mam połówkowe w 3d denerwuję się tym badaniem bardziej niż wszystkimi poprzednimi razem wziętymi
    A mi lwkarz mowil ze najwaznwijsze usg to nie to polwokowe tylko to w 12 tygodniu... To nievo pozniej odnosi sie kolejne usg. Jezeli na tym pierwszym wszystko jest dobrze to juz z rwguly tak zostaje. Z reguly bo wiadomo sa wyjatki...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzynce na właśnie na połówkowym wyszła wada serca u dziecka dlatego tak się boję

• Anutka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Kuzynce na właśnie na połówkowym wyszła wada serca u dziecka dlatego tak się boję
    Wdech i wydech... Bedziw dobrze :)

Decadence lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na połówkowych wyszły delikatne zaburzenia rytmu serca, bardzo się wystraszyliśmy wtedy ale lekarz nas uspokajał, że wszystko może się unormować jeszcze w ciąży. I faktycznie, na kolejnej wizycie już był tylko jeden dodatkowy skurcz serca. Mam nadzieję, że na następnej wizycie za tydzień będzie już idealnie, że wszystko się wycofa :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    U nas na połówkowych wyszły delikatne zaburzenia rytmu serca, bardzo się wystraszyliśmy wtedy ale lekarz nas uspokajał, że wszystko może się unormować jeszcze w ciąży. I faktycznie, na kolejnej wizycie już był tylko jeden dodatkowy skurcz serca. Mam nadzieję, że na następnej wizycie za tydzień będzie już idealnie, że wszystko się wycofa :)
    O matko... :/ ja sie przeztraszylam jak na usg lekarz badal serduszko i ona coraz wolniej i wolniej... Trwalo z 3 minuty a ona nagle "serce dziecka potrafi niemal zatrzymac sie calkowicie zeby po chwili walic jak szolone" i faktycznie zaczęło bardzo szybko bic. To podovno niedojrzalosc ukladu jeszcze. Niw pytajcie jak czulam sie przez tw 3 minuty bojac sie zapytac co sie dzieje zeby niw uslyszwc niczego złego :( brrrr

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis ja wybralam nie Czestochowe a Myszków. Szpital po remoncie opinie same dobre a do tego lekarz do ktorego chodze wlasnie tez tam przyjmuje. Jesli chodz o droge to w sumie mam podobnie bo ja tak posrodku mieszkam okolice Czestochowy i Myszkowa. O czestochowie nie slyszlam za wiele dobrego wiec dla mnie wybor byl oczywisty. Bo co jak co ale porodówka w Myszkowe same +.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w swoim przypadku co do porodu martwię się trochę rozwojem sytuacji tzn. U mnie nie istnieje takie pojęcie jak biodra jestem baaaardzo wąska i trochę się obawiam że lekarz nie pozwoli mi rodzić naturalnie ale najważniejszej żeby wszytko przeszło bez problemów

• roma Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    O matko... :/ ja sie przeztraszylam jak na usg lekarz badal serduszko i ona coraz wolniej i wolniej... Trwalo z 3 minuty a ona nagle "serce dziecka potrafi niemal zatrzymac sie calkowicie zeby po chwili walic jak szolone" i faktycznie zaczęło bardzo szybko bic. To podovno niedojrzalosc ukladu jeszcze. Niw pytajcie jak czulam sie przez tw 3 minuty bojac sie zapytac co sie dzieje zeby niw uslyszwc niczego złego :( brrrr
    Ja jak byłam na tym pierwszym połówkowym w 18 tc to serce małej właśnie zatrzymało się na moment na naszych oczach. Lekarz od razu zaczął wyjaśniać, że to normalne ale przyznam, chwila grozy była. Teraz czekam na drugie połówkowe, tym razem na NFZ w 21 tc i jakoś dziwnie spokojna jestem, chyba dlatego że to pierwsze badanie dobrze wyszło.

Mówiłyście tu wczoraj o swoich brzuszkach, ja swojego nie ukrywam, po 4 poronieniach na koncie i 3 latach walki o to dziecko, noszę brzuch z dumą, zakładam dopasowane bluzki.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi młodsza skoczyla/ usiadla na brzuchu i boli mnie a mala srednio sie rusza i zastanawiam sie nad IP

• Anutka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    A mi młodsza skoczyla/ usiadla na brzuchu i boli mnie a mala srednio sie rusza i zastanawiam sie nad IP
    Nie zastanawiaj sie... Moja otarla mi sie o brzuch bokiem i tez sie balam... Ale to bokiem i nie mocno. Skakala po lozku i upadla na mnie...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona mi na kolana siadala :( i zle wymierzyla odleglosc :/ pojadę chyba tu do powiatowego zeby mi usg zrobili :/

• Anutka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ona mi na kolana siadala :( i zle wymierzyla odleglosc :/ pojadę chyba tu do powiatowego zeby mi usg zrobili :/
    Oj to centralnie na brzuch... A dzidziul rusza sie mniej niz zawsze o tej porze ? Moj np wieczorami sie wycisza i w nocy noc a od rana fikolki... Rusza sie tam samo ? Albo wiecej czy mniej ?

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

jasne zawsze lepiej sprawdzić!

Moja ma teraz wieczorem fazę na kopniaki, leżymy z mężem i patrzymy na brzuch bo aż się trzęsie - niesamowite to wszystko :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka jak się martwisz, to lepiej jedź, bo z nerwów pewnie nawet nie zasniesz

l22n6iyek016fbg8.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pojechala sprawdzic co aie dzieje... Nie odzywa sie

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ