X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, głupie pytanie - jak (poza specjalną wkładką) rozróżnić saczace się wody płodowe? Od kilku dni mam (zwłaszcza do południa) wilgotną bieliznę, ale to raczej nie od normalnej, zwykłej wydzieliny, to bardziej "woda". Jutro będę polować na te testy i paski pH, no ale zanim... Nie ma tej wydzieliny bardzo dużo, ale jednak wcześniej na bieliźnie widziałam bardziej bialawy śluz, a tu po prostu jest wilgoć.:(

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    ja tego nie ogarniam
    wagowo brakuje mi jeszcze 1,5 kilo do stanu sprzed ciąży ....
    a brzuch - piłeczka
    To dobrze, maluch rośnie :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Drugie. Bardziej chodzilo mi o to ze nie ma reguly zeby czekac do skurczy co 3 minuty i tak dalej... Jak czujesz ze nie wytrzymasz to dla komfortu psychicznego warto pojechac do szpitala. Kolezanka urodzila w samochodzie 5 minut zabraklo do szpitala.
    Wiem, że takie przypadki się zdarzają, ale chyba są raczej skrajnością, zwłaszcza u pierworódek. Tak jak pisała cuddlemuffin myślę, że wezmę prysznic, coś zjem i pojedziemy. Chyba, że będzie coś niepokojącego, to wtedy oczywiście do najbliższego szpitala. Jak krwawiłam, to też zanim pojechałam na IP, to wzięłam prysznic, ogoliłam się, spakowałam do szpitala i dopiero pojechaliśmy. Mój mąż był w szoku- ja taka panikara w ciszy myłam się i pakowałam. Ale wiedziałam, że pół godziny niczego nie zmieni, a histeria nie pomoże.

Carolline, cuddlemuffin, Loczek2018 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Dziewczyny, głupie pytanie - jak (poza specjalną wkładką) rozróżnić saczace się wody płodowe? Od kilku dni mam (zwłaszcza do południa) wilgotną bieliznę, ale to raczej nie od normalnej, zwykłej wydzieliny, to bardziej "woda". Jutro będę polować na te testy i paski pH, no ale zanim... Nie ma tej wydzieliny bardzo dużo, ale jednak wcześniej na bieliźnie widziałam bardziej bialawy śluz, a tu po prostu jest wilgoć.:(
    Moje wody plodowe byly bardziej żółte jak siuski... Ale widzialam je podczas porodu a na tgm etapie to moze i sa bezbarwne... Ciazko mi powiedziec

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Wiem, że takie przypadki się zdarzają, ale chyba są raczej skrajnością, zwłaszcza u pierworódek. Tak jak pisała cuddlemuffin myślę, że wezmę prysznic, coś zjem i pojedziemy. Chyba, że będzie coś niepokojącego, to wtedy oczywiście do najbliższego szpitala. Jak krwawiłam, to też zanim pojechałam na IP, to wzięłam prysznic, ogoliłam się, spakowałam do szpitala i dopiero pojechaliśmy. Mój mąż był w szoku- ja taka panikara w ciszy myłam się i pakowałam. Ale wiedziałam, że pół godziny niczego nie zmieni, a histeria nie pomoże.
    Oczywiście zrobisz jak bedziesz chciala :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia wrote:
    Mamy już wybrane imię, będzie Weronika (wcześniej miała być Wiktoria, ale zmieniliśmy zdanie), a Twoja córeczka jak będzie miała na imię?
    Znam jedną radosną małą Wercię :-) Nasza chyba będzie Lila.

Dominisia lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf8edf571b81.jpg

shadee to ty chyba wieloryba nie widziałaś :-D ps. proszę nie cytować, foto do usunięcia

shadee, Dominisia, karolcia87, magdis, katka84, Carolline, Kinga40, Loczek2018 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo to już są przynajmniej dwa wieloryby :):):)

melbusia88 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    oooo to już są przynajmniej dwa wieloryby :):):)
    haha shade nie wiem jak ty, ale ja przynajmniej korzystam już ze swojej kubatury, bo mi czasami ktoś ustąpi miejsca w kolejce ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 21:52

magdis lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Dominisia Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Znam jedną radosną małą Wercię :-) Nasza chyba będzie Lila.
    Śliczne imię <3 też gratuluję Córeczki :) oby rosły nam zdrowo :)

2nn3dqk3ds2l0kr6.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju to ja na prawde nie mam brzucha w ciazy... Ale mam jeszcze - 3 kg do wagi sprzed ciazy :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, śliczne macie te brzuszki! :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a lubicie siebie w ciąży? bo ja to cały czas się zakrywam i udaję że brzucha nie mam ...

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• katka84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Moje wody plodowe byly bardziej żółte jak siuski... Ale widzialam je podczas porodu a na tgm etapie to moze i sa bezbarwne... Ciazko mi powiedziec
    A u mnie przy porodzie były bezbarwne, jakbym sikała wodą.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a lubicie siebie w ciąży? bo ja to cały czas się zakrywam i udaję że brzucha nie mam ...

Ja swój brzuch lubię... Za to cała reszta.. Brak słów nie podobam się sobie wcale :p

anecz_kaa lubi tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    W pierwszej ciąży tak było, szerokie bluzki. Teraz już mi wszystko jedno, podejście się zmieniło.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo lubię się w ciąży :) bardzo pewnie się czuje dobrze wyglądam no i nic mi nie dolega może to dlatego ;) eksponuje brzuch jak się da a jestbjz spory i cieszymy się jak ludzie zwracają na niego uwagę i są uprzejmi, przepuszczają itp.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Ja bardzo lubię się w ciąży :) bardzo pewnie się czuje dobrze wyglądam no i nic mi nie dolega może to dlatego ;) eksponuje brzuch jak się da a jestbjz spory i cieszymy się jak ludzie zwracają na niego uwagę i są uprzejmi, przepuszczają itp.
    Ja tak samo :) lubię swój brzuszek ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Dominisia Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    U mnie jest podobnie :) zawsze nosiłam dopasowane rzeczy, teraz noszę szerokie, aby zakryć brzuch i kg, które przytyłam w tej ciąży (a przytyłam już dużo).

2nn3dqk3ds2l0kr6.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1440daed31b0.jpg

To ja już jestem hipopotam jak córa mówi ;) byłam wczoraj ba sklepach za tunika popatrzeć i aż mi się płakać chciało jak źle we wszystkim wygladalam.... Kocham swój brzuszek ale tych dodatkowych kg juz nie. Ale wiem ze to zejdzie i się nie doluje , tylko czekać tych letnich spacerów z wózkiem <3

katka84, Kinga40, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ