X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia ja mam 60km. 3 raz tam rodze spokojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w mieście są dwie porodówki jedna przy szpitalu druga prywatna ale mają umowę z funduszem więc można rodzić na NFZ ale najgorsze jest to że o obu słyszy się takie historie że wlosy dębą stają i to nie jakieś wyssane z palca powtarzane przez 20 osób tylko wiadomości z pierwszej ręki od rodziny i znajomych które same nie dawno rodziły.
    Mam dość spory dylemat z tym związany.
    Mój lekarz prowadzący pracuje i tym prywatnym szpitalu i wiadomo namawia mnie na porod u siebie ale sama nie wiem.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Melbusia ja mam 60km. 3 raz tam rodze spokojnie :)
    Aneczka a kiedy ruszasz w drogę? Jak tylko skurcze się zaczną, czy jak już będą bardziej regularne?

l22n6iyek016fbg8.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szpitala wybór był prosty - tam gdzie mój lekarz prowadzący, poza tym "znam" ten szpital.

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka właśnie kiedy do szpitala? Jak wiesz też będę próbowała sn i boję się komplikacji. Dlatego zastanawiam się ile czekać itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 17:24

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Dominisia Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, właśnie jestem po odbytych badaniach połówkowych i tym samym mogę dołączyć do szczęśliwych mam dziewczynek :) pani gin. powiedziała, że córeczka rozwija się prawidłowo, wiek dziecka 20 tyg i 2 dni,ale nóżki ma długie bo na 21 tyg i 2 dni :) waga: 355 gramów. Chyba czas zacząć kompletować wyprawkę :)

Mmargotka, karolcia87, melbusia88, katka84, Nalia, Urszulka89, Kaktus93, magdis, Kinga40, Loczek2018 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3ds2l0kr6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Aneczka właśnie kiedy do szpitala? Jak wiesz też będę próbowała sn i boję się komplikacji. Dlatego zastanawiam się ile czekać itd.

Ja chyba będę w kontakcie tel z moim ginem. I ja pewnie od razu bo jestem po 2cc i musze byc pod kontrola.

Melbusia ile jedziesz do szpitala? Taki maks czas?

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymyśliłam sobie problem: Nie mam się w co ubrać;-)
    Do tej pory ciągle chodziłam w dżinsach ciążowych H&M, ale chciałabym się poczuć kobieco i atrakcyjnie.
    Moje sukienki które teoretycznie nadawałyby się na czas ciąży nie pasują z powodu powiększonego bardzo biustu.

Orientujecie się w jakich sklepach sieciowych znajdzie się sukienki ciążowe? Orsay?
    Wolę przymierzyć na miejscu niż zamawiać przez internet.

Dzisiaj byłam na basenie i ledwo wcisnęłam w siebie kostium kąpielowy. Już wiem że można w Decathlonie kupić ciążowe.
    Ogólnie zaczynam się czuć jak wieloryb, a chciałabym jak kobieta w rozkwicie!

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 19:25

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja chyba będę w kontakcie tel z moim ginem. I ja pewnie od razu bo jestem po 2cc i musze byc pod kontrola.

Melbusia ile jedziesz do szpitala? Taki maks czas?

Ten szpital tak na obrzeżu trochę, jeszcze tam nie byłam, wybieram się w któryś weekend zobaczyć sale porodową, to będę mierzyć czas od punktu A do punktu B, ale obstawiam, że 1 godz 15 min, max 1 godz 30 min

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia wrote:
    Cześć Dziewczyny, właśnie jestem po odbytych badaniach połówkowych i tym samym mogę dołączyć do szczęśliwych mam dziewczynek :) pani gin. powiedziała, że córeczka rozwija się prawidłowo, wiek dziecka 20 tyg i 2 dni,ale nóżki ma długie bo na 21 tyg i 2 dni :) waga: 355 gramów. Chyba czas zacząć kompletować wyprawkę :)

Gratulucje, witamy mamę malutkiej :-) Twoja mała o podobnych rozmiarach do mojej :-)imię już macie?

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny orientujecie się może jak często są w Lidlu akcje z odzieżą dla niemowlaków? Bo się zastanawiam, czy do lipca jeszcze coś się trafi...
    wpisz w google, wyskoczą gazetki z tamtego roku, ja tak porównywałam i co ileś miesięcy powtarzają, pokryło się z tamtym rokiem.

melbusia88 lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na spotkaniu w szpitalu powiedzieli, że nie ma co sie za bardzo spieszyć i najlepiej przyjechać jak skurcze już będa regularne co 3-5 minut a i tak zwykle to jeszcze dlugo trwa wiec ogolnie powiedzieli ze jak sie zaczna skurcze to jeszcze zjesc obiad (bo potem dlugie godziny tylko jakies drobne przekąski i picie a skądś te energie trzeba miec), wziac prysznic i dopiero jechac. Moja kolezanka mi opowiadala ze jak sie zaczelo w nocy to jeszcze wstala, ogolila nogi (:P) zjadla z mezem sniadanie i dopiero pojechali a i tak bylo dopiero 3 cm rozwarcia i jeszcze pare godzin to trwalo.

• ss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym się bala 100km :p mi wody odeszly w domu i od razu mialam co 3 min regularne skurcze. 2,5 godz i tuliłam synka takze zdarza się:)

magdis lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Ja to bym się bala 100km :p mi wody odeszly w domu i od razu mialam co 3 min regularne skurcze. 2,5 godz i tuliłam synka takze zdarza się:)
    Kolezanka dostala skurczy o 6:30 a o 6:45 bylo po wszystkim.. Nie ma rwguly. Lepiwj czekac na spokojnie w szpitalu.

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Kolezanka dostala skurczy o 6:30 a o 6:45 bylo po wszystkim.. Nie ma rwguly. Lepiwj czekac na spokojnie w szpitalu.
    Anutka ale idąc tym tokiem myślenia, to ja nawet do powiatowego szpitala bym nie dojechała... To było jej pierwsze dziecko?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Anutka ale idąc tym tokiem myślenia, to ja nawet do powiatowego szpitala bym nie dojechała... To było jej pierwsze dziecko?
    Drugie. Bardziej chodzilo mi o to ze nie ma reguly zeby czekac do skurczy co 3 minuty i tak dalej... Jak czujesz ze nie wytrzymasz to dla komfortu psychicznego warto pojechac do szpitala. Kolezanka urodzila w samochodzie 5 minut zabraklo do szpitala.

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem wielorybem :(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fa3e0e558e9.jpg[/url]

Anutka, Decadence, melbusia88, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Dominisia Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Gratulucje, witamy mamę malutkiej :-) Twoja mała o podobnych rozmiarach do mojej :-)imię już macie?
    Mamy już wybrane imię, będzie Weronika (wcześniej miała być Wiktoria, ale zmieniliśmy zdanie), a Twoja córeczka jak będzie miała na imię?

2nn3dqk3ds2l0kr6.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    jestem wielorybem :(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fa3e0e558e9.jpg[/url]
    Wow ja takiego nie mam...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tego nie ogarniam
    wagowo brakuje mi jeszcze 1,5 kilo do stanu sprzed ciąży ....
    a brzuch - piłeczka

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ