X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o aqua ale na razie w domu... Ze względu na ataki rwy kulszowej się wstrzymam z wychodzenie na zajęcia ale w przyszłości na pewno się wybiorę ;)

Jeśli chodzi o lekarza to u mnie kiepsko z wizytą na już... Trzeba się umawiać plus minus dwa tyg do przodu i to przy dobrych wiatrach bo Pani doktor jest bardzo rozchwytywana ;) plus taki ze zawsze mogę zadzwonić pogadać z położna a Panią doktor spotkać w pobliskim szpitalu jak ma dyżur;)

Mmargotka lubi tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Dzień dobry ranny ptaszku ;) my już po pysznym sniadanku, zaraz może mała gimnastyka ;) właśnie do dziewczyn które nie mają przeciwwskazań... Ćwiczycie czasem coś? Ja postanowiłam zacząć ale... Nie wiem jak długo wytrwam ;)

Ja postawiłam na spacery - chociaż pół godzinki żeby ruszyć moje coraz większe cztery litery :) oprócz tego mam w domu rowerek stacjonarny - żółwim tempem sobie czasami pedałuje.

Mmargotka lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacery to dobrze... Ruch to zdrowie :)

Kurcze byłam na wymazie i wyszedł dodatni Gbs i wyszła jeszcze bakteria proteus... Moja doktorka nic nie powiedziała na to tylko że mam mocz zrobić i przyjść za tydzień. Noi co teraz mam zrobić? Faszeruje się lekami cały czas antybiotyk które nic nie dają

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Spacery to dobrze... Ruch to zdrowie :)

Kurcze byłam na wymazie i wyszedł dodatni Gbs i wyszła jeszcze bakteria proteus... Moja doktorka nic nie powiedziała na to tylko że mam mocz zrobić i przyjść za tydzień. Noi co teraz mam zrobić? Faszeruje się lekami cały czas antybiotyk które nic nie dają
    GBS nie leczy się w ciąży. Podaje się zastrzyk (antybiotyk) przed porodem.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Na tej pieprzonej diecie cukrzycowej tylko dopadło mnie przeziębienie, gardło boli, łamie w kościach i zimnooo brrr.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Na tej pieprzonej diecie cukrzycowej tylko dopadło mnie przeziębienie, gardło boli, łamie w kościach i zimnooo brrr.

Współczuję. Ale myślisz że to ma związek z dietą? Wiele osób teraz jest przeziębionych, ja też wyszłam właśnie z przeziębienia.
    Zdrówka! Leż i kuruj się domowymi sposobami

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• Britty Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Hej dziewczyny!

Są super leki z firmy prenalen. Wygrzewaj sie duzo zdrowka dla was!

katka84 lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie dopadło. W nocy z piątku na sobotę zaczęło mnie boleć gardło, jakbym tam miała żywy ogień. Na szczęście bez gorączki. Od razu w ruch poszedł prenalen w syropie, prenalen na gardło, issla i argentin. W niedzielę przeszydł katar ale za to gardło przeszło. Teraz już końcówka kataru, inhaluję się solą fizjologiczną i wzięłam tydzień l4. Nie chciałam żeby coś więcej się przyplątało. Taki okres, wirusy szaleją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 10:23

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Współczuję. Ale myślisz że to ma związek z dietą? Wiele osób teraz jest przeziębionych, ja też wyszłam właśnie z przeziębienia.
    Zdrówka! Leż i kuruj się domowymi sposobami

f2w3lhb8zwsl9evj.png
    No niestety Mmargotko tak mam, jak trochę przejdę na dietę, od razu coś łapię. Tym bardziej, że mąż kicha, prycha i kaszle. Było ok przez całą chorobę córki, a dopałdło mnie parę dni po rozpoczęciu diety.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    GBS nie leczy się w ciąży. Podaje się zastrzyk (antybiotyk) przed porodem.
    Ja mialam w czasie porodu. Co 4 godziny

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi sie zle wrzucilo...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2gtukuo.jpg

panan12, Mini89, katka84, Kaktus93, anecz_kaa, Ove, blama, Ineczka, marta258, karolcia87, magdis, Carolline, Kinga40, Loczek2018 lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    2gtukuo.jpg

Ale słodko :) zakrywa się fajnie rączkami żeby nie patrzeć :) na kiedy termin?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Ale słodko :) zakrywa się fajnie rączkami żeby nie patrzeć :) na kiedy termin?
    Z miesiaczki 17 lipca a z usg 14 lipca :)
    Wstydzioch. Z corka robilam isg dokladnie w taki sam dzien 21+0 i byla mniejsza wielkoaciowo i wagowo :) taka ciekawostka. Corka 388 gram a teraz syn 452 gramy :)

panan12, cuddlemuffin lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Z miesiaczki 17 lipca a z usg 14 lipca :)
    Wstydzioch. Z corka robilam isg dokladnie w taki sam dzien 21+0 i byla mniejsza wielkoaciowo i wagowo :) taka ciekawostka. Corka 388 gram a teraz syn 452 gramy :)
    a moja mała w 21t 0d 334g dużo mniejsza od starszej, która w 21t 6d miała 483g.

Anutka lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Napisałam wiadomość, która mi się przypadkowo skasowała! :(
    Ale to nic, od początku...:)
    Obiecałam wrzucić link do wkładek na wyciek wód plodowych. Ja kupiłam takie:
    https://www.aptekagemini.pl/clearblue-test-d-wykr-plynu-owodniow-2szt.html

Na allegro można znaleźć zdecydowanie taniej - ja za ok 20 szt płaciłam chyba 30-40 zł.

Co do nagłych wizyt u lekarzy to ja mam nr tel + maila i zawsze odbierają/ odpisują. Na dodatkowe wizyty też przyjmują nawet jak się nie było zapisanym ale nie zawsze od razu.Dlatego np. Jak zadzwoniłam w czw to jeden zgodził się mnie przyjąć w ptk a drugi dopiero we wtorek.
    U mnie problemem jest to że ciężko mi zaufać lekarzom. Jak staraliśmy się o dziecko to byłam niepotrzebnie faszerowana lekami i poddana laparoskopii... wszyztko w ciagu 10 msc..a okazało się że wystarczy Clo na pobudzenie owulacji. Teraz mam mocny uraz, ciężko jakiemukolwiek lekarzowi zaufać.
    No i być może to mój błąd że chodzę do dwóch lekarzy - każdy z innego szpitala, Ale jeden w ogóle nie robi usg.

W ogóle na jakiej podstawie wybieracie szpital? Na podstawie gdzie lekarz pracuje, opinie znajomych etc? Bo ja waham się między dwoma a opinie w internetach przekrojowe...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    a moja mała w 21t 0d 334g dużo mniejsza od starszej, która w 21t 6d miała 483g.

Moja w 20+6 340g ale tez mysle ze bexzie mnkejsza niz siostry

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove ja rodze tam gdzie pracuje moj gin
    Tam miałam 2cc wiec nie boje sie.

Ja dzis pierogi :)

• katka84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry!
    Napisałam wiadomość, która mi się przypadkowo skasowała! :(
    Ale to nic, od początku...:)
    Obiecałam wrzucić link do wkładek na wyciek wód plodowych. Ja kupiłam takie:
    https://www.aptekagemini.pl/clearblue-test-d-wykr-plynu-owodniow-2szt.html

Na allegro można znaleźć zdecydowanie taniej - ja za ok 20 szt płaciłam chyba 30-40 zł.

Co do nagłych wizyt u lekarzy to ja mam nr tel + maila i zawsze odbierają/ odpisują. Na dodatkowe wizyty też przyjmują nawet jak się nie było zapisanym ale nie zawsze od razu.Dlatego np. Jak zadzwoniłam w czw to jeden zgodził się mnie przyjąć w ptk a drugi dopiero we wtorek.
    U mnie problemem jest to że ciężko mi zaufać lekarzom. Jak staraliśmy się o dziecko to byłam niepotrzebnie faszerowana lekami i poddana laparoskopii... wszyztko w ciagu 10 msc..a okazało się że wystarczy Clo na pobudzenie owulacji. Teraz mam mocny uraz, ciężko jakiemukolwiek lekarzowi zaufać.
    No i być może to mój błąd że chodzę do dwóch lekarzy - każdy z innego szpitala, Ale jeden w ogóle nie robi usg.

W ogóle na jakiej podstawie wybieracie szpital? Na podstawie gdzie lekarz pracuje, opinie znajomych etc? Bo ja waham się między dwoma a opinie w internetach przekrojowe...
    Ja wybieram szpital, w którym poprzednio rodziłam (opinie różne), ale byłam miło zaskoczona. Dlatego też wybrałam lekarza z tego szpitala, tak w razie czego.
    Opinie są ważne, ale to nie wszystko. Lepiej posłuchać kobitek znajomych, niż sugerować się opiniami z internetu. Tam głównie są negatywne, kobiet ze złymi doświadczeniami.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Moja w 20+6 340g ale tez mysle ze bexzie mnkejsza niz siostry
    Aneczka, moja siostra jest w ciąży i to samo - z usg mała wychodzi 2 tygodnie mniejsza niż jak z owulacji, u mnie tylko 6 dni. Ale Ona od początku na diecie cukrzycowej, może to ma też znaczenie.

ojxevcqg1xm9p63u.png
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ