X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o aqua ale na razie w domu... Ze względu na ataki rwy kulszowej się wstrzymam z wychodzenie na zajęcia ale w przyszłości na pewno się wybiorę ;)

Jeśli chodzi o lekarza to u mnie kiepsko z wizytą na już... Trzeba się umawiać plus minus dwa tyg do przodu i to przy dobrych wiatrach bo Pani doktor jest bardzo rozchwytywana ;) plus taki ze zawsze mogę zadzwonić pogadać z położna a Panią doktor spotkać w pobliskim szpitalu jak ma dyżur;)

Mmargotka lubi tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Dzień dobry ranny ptaszku ;) my już po pysznym sniadanku, zaraz może mała gimnastyka ;) właśnie do dziewczyn które nie mają przeciwwskazań... Ćwiczycie czasem coś? Ja postanowiłam zacząć ale... Nie wiem jak długo wytrwam ;)

Ja postawiłam na spacery - chociaż pół godzinki żeby ruszyć moje coraz większe cztery litery :) oprócz tego mam w domu rowerek stacjonarny - żółwim tempem sobie czasami pedałuje.

Mmargotka lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacery to dobrze... Ruch to zdrowie :)

Kurcze byłam na wymazie i wyszedł dodatni Gbs i wyszła jeszcze bakteria proteus... Moja doktorka nic nie powiedziała na to tylko że mam mocz zrobić i przyjść za tydzień. Noi co teraz mam zrobić? Faszeruje się lekami cały czas antybiotyk które nic nie dają

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Spacery to dobrze... Ruch to zdrowie :)

Kurcze byłam na wymazie i wyszedł dodatni Gbs i wyszła jeszcze bakteria proteus... Moja doktorka nic nie powiedziała na to tylko że mam mocz zrobić i przyjść za tydzień. Noi co teraz mam zrobić? Faszeruje się lekami cały czas antybiotyk które nic nie dają
    GBS nie leczy się w ciąży. Podaje się zastrzyk (antybiotyk) przed porodem.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Na tej pieprzonej diecie cukrzycowej tylko dopadło mnie przeziębienie, gardło boli, łamie w kościach i zimnooo brrr.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Na tej pieprzonej diecie cukrzycowej tylko dopadło mnie przeziębienie, gardło boli, łamie w kościach i zimnooo brrr.

Współczuję. Ale myślisz że to ma związek z dietą? Wiele osób teraz jest przeziębionych, ja też wyszłam właśnie z przeziębienia.
    Zdrówka! Leż i kuruj się domowymi sposobami

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• Britty Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Hej dziewczyny!

Są super leki z firmy prenalen. Wygrzewaj sie duzo zdrowka dla was!

katka84 lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie dopadło. W nocy z piątku na sobotę zaczęło mnie boleć gardło, jakbym tam miała żywy ogień. Na szczęście bez gorączki. Od razu w ruch poszedł prenalen w syropie, prenalen na gardło, issla i argentin. W niedzielę przeszydł katar ale za to gardło przeszło. Teraz już końcówka kataru, inhaluję się solą fizjologiczną i wzięłam tydzień l4. Nie chciałam żeby coś więcej się przyplątało. Taki okres, wirusy szaleją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 10:23

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Współczuję. Ale myślisz że to ma związek z dietą? Wiele osób teraz jest przeziębionych, ja też wyszłam właśnie z przeziębienia.
    Zdrówka! Leż i kuruj się domowymi sposobami

f2w3lhb8zwsl9evj.png
    No niestety Mmargotko tak mam, jak trochę przejdę na dietę, od razu coś łapię. Tym bardziej, że mąż kicha, prycha i kaszle. Było ok przez całą chorobę córki, a dopałdło mnie parę dni po rozpoczęciu diety.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    GBS nie leczy się w ciąży. Podaje się zastrzyk (antybiotyk) przed porodem.
    Ja mialam w czasie porodu. Co 4 godziny

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi sie zle wrzucilo...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2gtukuo.jpg

panan12, Mini89, katka84, Kaktus93, anecz_kaa, Ove, blama, Ineczka, marta258, karolcia87, magdis, Carolline, Kinga40, Loczek2018 lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    2gtukuo.jpg

Ale słodko :) zakrywa się fajnie rączkami żeby nie patrzeć :) na kiedy termin?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Ale słodko :) zakrywa się fajnie rączkami żeby nie patrzeć :) na kiedy termin?
    Z miesiaczki 17 lipca a z usg 14 lipca :)
    Wstydzioch. Z corka robilam isg dokladnie w taki sam dzien 21+0 i byla mniejsza wielkoaciowo i wagowo :) taka ciekawostka. Corka 388 gram a teraz syn 452 gramy :)

panan12, cuddlemuffin lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Z miesiaczki 17 lipca a z usg 14 lipca :)
    Wstydzioch. Z corka robilam isg dokladnie w taki sam dzien 21+0 i byla mniejsza wielkoaciowo i wagowo :) taka ciekawostka. Corka 388 gram a teraz syn 452 gramy :)
    a moja mała w 21t 0d 334g dużo mniejsza od starszej, która w 21t 6d miała 483g.

Anutka lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Napisałam wiadomość, która mi się przypadkowo skasowała! :(
    Ale to nic, od początku...:)
    Obiecałam wrzucić link do wkładek na wyciek wód plodowych. Ja kupiłam takie:
    https://www.aptekagemini.pl/clearblue-test-d-wykr-plynu-owodniow-2szt.html

Na allegro można znaleźć zdecydowanie taniej - ja za ok 20 szt płaciłam chyba 30-40 zł.

Co do nagłych wizyt u lekarzy to ja mam nr tel + maila i zawsze odbierają/ odpisują. Na dodatkowe wizyty też przyjmują nawet jak się nie było zapisanym ale nie zawsze od razu.Dlatego np. Jak zadzwoniłam w czw to jeden zgodził się mnie przyjąć w ptk a drugi dopiero we wtorek.
    U mnie problemem jest to że ciężko mi zaufać lekarzom. Jak staraliśmy się o dziecko to byłam niepotrzebnie faszerowana lekami i poddana laparoskopii... wszyztko w ciagu 10 msc..a okazało się że wystarczy Clo na pobudzenie owulacji. Teraz mam mocny uraz, ciężko jakiemukolwiek lekarzowi zaufać.
    No i być może to mój błąd że chodzę do dwóch lekarzy - każdy z innego szpitala, Ale jeden w ogóle nie robi usg.

W ogóle na jakiej podstawie wybieracie szpital? Na podstawie gdzie lekarz pracuje, opinie znajomych etc? Bo ja waham się między dwoma a opinie w internetach przekrojowe...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    a moja mała w 21t 0d 334g dużo mniejsza od starszej, która w 21t 6d miała 483g.

Moja w 20+6 340g ale tez mysle ze bexzie mnkejsza niz siostry

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove ja rodze tam gdzie pracuje moj gin
    Tam miałam 2cc wiec nie boje sie.

Ja dzis pierogi :)

• katka84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry!
    Napisałam wiadomość, która mi się przypadkowo skasowała! :(
    Ale to nic, od początku...:)
    Obiecałam wrzucić link do wkładek na wyciek wód plodowych. Ja kupiłam takie:
    https://www.aptekagemini.pl/clearblue-test-d-wykr-plynu-owodniow-2szt.html

Na allegro można znaleźć zdecydowanie taniej - ja za ok 20 szt płaciłam chyba 30-40 zł.

Co do nagłych wizyt u lekarzy to ja mam nr tel + maila i zawsze odbierają/ odpisują. Na dodatkowe wizyty też przyjmują nawet jak się nie było zapisanym ale nie zawsze od razu.Dlatego np. Jak zadzwoniłam w czw to jeden zgodził się mnie przyjąć w ptk a drugi dopiero we wtorek.
    U mnie problemem jest to że ciężko mi zaufać lekarzom. Jak staraliśmy się o dziecko to byłam niepotrzebnie faszerowana lekami i poddana laparoskopii... wszyztko w ciagu 10 msc..a okazało się że wystarczy Clo na pobudzenie owulacji. Teraz mam mocny uraz, ciężko jakiemukolwiek lekarzowi zaufać.
    No i być może to mój błąd że chodzę do dwóch lekarzy - każdy z innego szpitala, Ale jeden w ogóle nie robi usg.

W ogóle na jakiej podstawie wybieracie szpital? Na podstawie gdzie lekarz pracuje, opinie znajomych etc? Bo ja waham się między dwoma a opinie w internetach przekrojowe...
    Ja wybieram szpital, w którym poprzednio rodziłam (opinie różne), ale byłam miło zaskoczona. Dlatego też wybrałam lekarza z tego szpitala, tak w razie czego.
    Opinie są ważne, ale to nie wszystko. Lepiej posłuchać kobitek znajomych, niż sugerować się opiniami z internetu. Tam głównie są negatywne, kobiet ze złymi doświadczeniami.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Moja w 20+6 340g ale tez mysle ze bexzie mnkejsza niz siostry
    Aneczka, moja siostra jest w ciąży i to samo - z usg mała wychodzi 2 tygodnie mniejsza niż jak z owulacji, u mnie tylko 6 dni. Ale Ona od początku na diecie cukrzycowej, może to ma też znaczenie.

ojxevcqg1xm9p63u.png
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ