LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Też myślałam o aqua ale na razie w domu... Ze względu na ataki rwy kulszowej się wstrzymam z wychodzenie na zajęcia ale w przyszłości na pewno się wybiorę
Jeśli chodzi o lekarza to u mnie kiepsko z wizytą na już... Trzeba się umawiać plus minus dwa tyg do przodu i to przy dobrych wiatrach bo Pani doktor jest bardzo rozchwytywanaplus taki ze zawsze mogę zadzwonić pogadać z położna a Panią doktor spotkać w pobliskim szpitalu jak ma dyżur;)
Mmargotka lubi tę wiadomość
-
Duzaa wrote:Dzień dobry ranny ptaszku
my już po pysznym sniadanku, zaraz może mała gimnastyka
właśnie do dziewczyn które nie mają przeciwwskazań... Ćwiczycie czasem coś? Ja postanowiłam zacząć ale... Nie wiem jak długo wytrwam
Ja postawiłam na spacery - chociaż pół godzinki żeby ruszyć moje coraz większe cztery literyoprócz tego mam w domu rowerek stacjonarny - żółwim tempem sobie czasami pedałuje.
Mmargotka lubi tę wiadomość
-
Spacery to dobrze... Ruch to zdrowie
Kurcze byłam na wymazie i wyszedł dodatni Gbs i wyszła jeszcze bakteria proteus... Moja doktorka nic nie powiedziała na to tylko że mam mocz zrobić i przyjść za tydzień. Noi co teraz mam zrobić? Faszeruje się lekami cały czas antybiotyk które nic nie dają -
panan12 wrote:Spacery to dobrze... Ruch to zdrowie
Kurcze byłam na wymazie i wyszedł dodatni Gbs i wyszła jeszcze bakteria proteus... Moja doktorka nic nie powiedziała na to tylko że mam mocz zrobić i przyjść za tydzień. Noi co teraz mam zrobić? Faszeruje się lekami cały czas antybiotyk które nic nie dają
-
katka84 wrote:Hej dziewczyny!
Na tej pieprzonej diecie cukrzycowej tylko dopadło mnie przeziębienie, gardło boli, łamie w kościach i zimnooo brrr.
Współczuję. Ale myślisz że to ma związek z dietą? Wiele osób teraz jest przeziębionych, ja też wyszłam właśnie z przeziębienia.
Zdrówka! Leż i kuruj się domowymi sposobami
-
katka84 wrote:Hej dziewczyny!
Na tej pieprzonej diecie cukrzycowej tylko dopadło mnie przeziębienie, gardło boli, łamie w kościach i zimnooo brrr.
Są super leki z firmy prenalen. Wygrzewaj sie duzo zdrowka dla was!katka84 lubi tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
I mnie dopadło. W nocy z piątku na sobotę zaczęło mnie boleć gardło, jakbym tam miała żywy ogień. Na szczęście bez gorączki. Od razu w ruch poszedł prenalen w syropie, prenalen na gardło, issla i argentin. W niedzielę przeszydł katar ale za to gardło przeszło. Teraz już końcówka kataru, inhaluję się solą fizjologiczną i wzięłam tydzień l4. Nie chciałam żeby coś więcej się przyplątało. Taki okres, wirusy szaleją.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 10:23
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Mmargotka wrote:Współczuję. Ale myślisz że to ma związek z dietą? Wiele osób teraz jest przeziębionych, ja też wyszłam właśnie z przeziębienia.
Zdrówka! Leż i kuruj się domowymi sposobami
-
panan12 wrote:Ale słodko
zakrywa się fajnie rączkami żeby nie patrzeć
na kiedy termin?
Wstydzioch. Z corka robilam isg dokladnie w taki sam dzien 21+0 i byla mniejsza wielkoaciowo i wagowotaka ciekawostka. Corka 388 gram a teraz syn 452 gramy
panan12, cuddlemuffin lubią tę wiadomość
-
Anutka wrote:Z miesiaczki 17 lipca a z usg 14 lipca
Wstydzioch. Z corka robilam isg dokladnie w taki sam dzien 21+0 i byla mniejsza wielkoaciowo i wagowotaka ciekawostka. Corka 388 gram a teraz syn 452 gramy
Anutka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Napisałam wiadomość, która mi się przypadkowo skasowała!
Ale to nic, od początku...
Obiecałam wrzucić link do wkładek na wyciek wód plodowych. Ja kupiłam takie:
https://www.aptekagemini.pl/clearblue-test-d-wykr-plynu-owodniow-2szt.html
Na allegro można znaleźć zdecydowanie taniej - ja za ok 20 szt płaciłam chyba 30-40 zł.
Co do nagłych wizyt u lekarzy to ja mam nr tel + maila i zawsze odbierają/ odpisują. Na dodatkowe wizyty też przyjmują nawet jak się nie było zapisanym ale nie zawsze od razu.Dlatego np. Jak zadzwoniłam w czw to jeden zgodził się mnie przyjąć w ptk a drugi dopiero we wtorek.
U mnie problemem jest to że ciężko mi zaufać lekarzom. Jak staraliśmy się o dziecko to byłam niepotrzebnie faszerowana lekami i poddana laparoskopii... wszyztko w ciagu 10 msc..a okazało się że wystarczy Clo na pobudzenie owulacji. Teraz mam mocny uraz, ciężko jakiemukolwiek lekarzowi zaufać.
No i być może to mój błąd że chodzę do dwóch lekarzy - każdy z innego szpitala, Ale jeden w ogóle nie robi usg.
W ogóle na jakiej podstawie wybieracie szpital? Na podstawie gdzie lekarz pracuje, opinie znajomych etc? Bo ja waham się między dwoma a opinie w internetach przekrojowe...
-
Ove wrote:Dzień dobry!
Napisałam wiadomość, która mi się przypadkowo skasowała!
Ale to nic, od początku...
Obiecałam wrzucić link do wkładek na wyciek wód plodowych. Ja kupiłam takie:
https://www.aptekagemini.pl/clearblue-test-d-wykr-plynu-owodniow-2szt.html
Na allegro można znaleźć zdecydowanie taniej - ja za ok 20 szt płaciłam chyba 30-40 zł.
Co do nagłych wizyt u lekarzy to ja mam nr tel + maila i zawsze odbierają/ odpisują. Na dodatkowe wizyty też przyjmują nawet jak się nie było zapisanym ale nie zawsze od razu.Dlatego np. Jak zadzwoniłam w czw to jeden zgodził się mnie przyjąć w ptk a drugi dopiero we wtorek.
U mnie problemem jest to że ciężko mi zaufać lekarzom. Jak staraliśmy się o dziecko to byłam niepotrzebnie faszerowana lekami i poddana laparoskopii... wszyztko w ciagu 10 msc..a okazało się że wystarczy Clo na pobudzenie owulacji. Teraz mam mocny uraz, ciężko jakiemukolwiek lekarzowi zaufać.
No i być może to mój błąd że chodzę do dwóch lekarzy - każdy z innego szpitala, Ale jeden w ogóle nie robi usg.
W ogóle na jakiej podstawie wybieracie szpital? Na podstawie gdzie lekarz pracuje, opinie znajomych etc? Bo ja waham się między dwoma a opinie w internetach przekrojowe...
Opinie są ważne, ale to nie wszystko. Lepiej posłuchać kobitek znajomych, niż sugerować się opiniami z internetu. Tam głównie są negatywne, kobiet ze złymi doświadczeniami. -
anecz_kaa wrote:Moja w 20+6 340g ale tez mysle ze bexzie mnkejsza niz siostry