X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Skierowanie na patologie ciazy z rozpoznaniem zagrożenie ciąży krwawienie z drog rodnych

Anutka trzymaj się i zdrowia! W szpitalu będziesz pod dobrą opieką!

ex2buay3h02dl23a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Skierowanie na patologie ciazy z rozpoznaniem zagrożenie ciąży krwawienie z drog rodnych
    Trzymaj się, dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy, w razie czego oni wiedzą, jak pomóc. Trzymam kciuki!

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dostalam L4 do końca marca.. Nie zwracałam uwagi a ja podobno mam brzuch twardy. No nie jest idealnie ale myślałam ze ma tak byc... Ze macica ćwiczy cy cus.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Plemienie z szyjki macicy ktora jest bardzo ukrwiona i pękają naczy ka + mala nadzerka. Nie ide do szpitala. Szyjka 4,27 cm

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Jestem. Plemienie z szyjki macicy ktora jest bardzo ukrwiona i pękają naczy ka + mala nadzerka. Nie ide do szpitala. Szyjka 4,27 cm

Super wiadomość! Tzn ze nie jest tak bardzo poważnie i że możesz wracać do domu ;) tylko dbaj o siebie!

2017 syn [*]💔 30tc
    2018 syn 💙🌈
    2020 syn [*] 💔 34tc
    2022 syn 💙🌈

preg.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Anutka a te informacje to od tego prywatnego lekarza, czy na izbie przyjęć ci przekazali? Dobrze, że to tylko naczynka, a nie np. łożysko

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej,
    Anutka, dobrze, że to nic bardzo poważnego! Dbaj o siebie i nie forsuj się :)

Dziewczyny, a ja byłam dziś u drugiego lekarza na weryfikacji mojej szyjki i zbił mnie z tropu. Powiedział, że nie wie jak na UP i na IP lekarze mierzyli szyjkę, ale ona ciągle się nie zmienia (ma 3,2 cm). Pokazywał nam, że szyjka może mieć różną długość w zależności od nacisku głowicy etc i przy naciąganym najmniejszym możliwym pomiarze może wyjść 28mm (ale wówczas nie mierzy się całej szyjki), a przy możliwie najdłuższym - nawet 37mm.
    Uznał jednak, że te 32mm wychodzą przy optymalnym ulożeniu głowicy.
    Szyjka twarda, T-kształtna, zamknięta - nie ma powodów do niepokoju...
    Ale np. nie zbadał wziernikiem ani nie weryfikował czy nie ma jakiejś infekcji...

I chyba poczuł się urażony, że pojechaliśmy na IP dzień przed wizytą, a na dodatek do innego szpitala niż ten, w którym pracuje (pokazałam kartę z IP). Generalnie jego wypowiedź miała taki wydźwięk, że jeśli już mu nie ufamy to warto rozważyć zmianę lekarza.

A ja już sama nie wiem, komu ufać. Co lekarz, to opinia
    Ten drugi lekarz, który nas skierował na IP nie wykonuje usg i bazuje na badaniach prowadzonych przez innych - i sugerował, że przy tendencji skracającej się szyjki warto wziąć zastrzyki sterydowe w 28tc.
    I teraz pytanie: czy szyjka faktycznie się skraca?;/

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ufff, bardzo dobra wiadomość. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    hej hej,
    Anutka, dobrze, że to nic bardzo poważnego! Dbaj o siebie i nie forsuj się :)

Dziewczyny, a ja byłam dziś u drugiego lekarza na weryfikacji mojej szyjki i zbił mnie z tropu. Powiedział, że nie wie jak na UP i na IP lekarze mierzyli szyjkę, ale ona ciągle się nie zmienia (ma 3,2 cm). Pokazywał nam, że szyjka może mieć różną długość w zależności od nacisku głowicy etc i przy naciąganym najmniejszym możliwym pomiarze może wyjść 28mm (ale wówczas nie mierzy się całej szyjki), a przy możliwie najdłuższym - nawet 37mm.
    Uznał jednak, że te 32mm wychodzą przy optymalnym ulożeniu głowicy.
    Szyjka twarda, T-kształtna, zamknięta - nie ma powodów do niepokoju...
    Ale np. nie zbadał wziernikiem ani nie weryfikował czy nie ma jakiejś infekcji...

I chyba poczuł się urażony, że pojechaliśmy na IP dzień przed wizytą, a na dodatek do innego szpitala niż ten, w którym pracuje (pokazałam kartę z IP). Generalnie jego wypowiedź miała taki wydźwięk, że jeśli już mu nie ufamy to warto rozważyć zmianę lekarza.

A ja już sama nie wiem, komu ufać. Co lekarz, to opinia
    Ten drugi lekarz, który nas skierował na IP nie wykonuje usg i bazuje na badaniach prowadzonych przez innych - i sugerował, że przy tendencji skracającej się szyjki warto wziąć zastrzyki sterydowe w 28tc.
    I teraz pytanie: czy szyjka faktycznie się skraca?;/
    OMG, co za cyrk z tą szyjka. :D znając mnie, to bym poszła do kolejnego, niezależnego lekarza na badanie. Przedstawiła sytuację i niech on zbada szyjkę.
    A co do udania, to skoro się dowiedziałaś o krótszej szyjce, to wiadomo, że poruszyłas niebo i ziemię, żeby jak najszybciej się zdiagnozować. Lekarze są rózni, niektórzy nie lubią, jak wchodzi im się w paradę, a niektórzy nie mają problemu z tym, że się chodzi do kilku. Generalnie dla mnie ta sytuacja jest trochę niejasna o bym chyba jeszcze pokusiła się o konsultację, bo nie mogłabym żyć w takiej niepewności.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Anutka a te informacje to od tego prywatnego lekarza, czy na izbie przyjęć ci przekazali? Dobrze, że to tylko naczynka, a nie np. łożysko
    Od prywatneg. Do szpitala nie dotarlam. W czwartek mam wizyte u swojego to bedziemg dumac co dalej. Ten lekarz co dawal mi akierowanke powiedzial ze do szpitala jak sie nasili (a od 13 czysto) i prywatbie zrobic usg. A ze na usg nie bylo nic niepokojącego to juz nie jechalam do szpitala

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove współczuję Ci, pewnie masz teraz niezły mętlik w głowie. Ja chyba tak jak Nalia poszłabym do trzeciego lekarza. Bo to trudne, komu teraz zaufać? Lekarzom na IP czy swojemu. Trudne decyzje przed tobą.

Anutka jak czysto jest i na usg, to znaczy że jest dobrze, tylko oszczędzaj się kobieto, żeby naczynko nie pękło znowu, bo znowu niepotrzebny stres będziesz mieć.

Anutka lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po połówkowym, wyszło wszystko ok, doktor potwierdził dziewczynkę, waży 304 g, wszystkie narządy prawidłowe, łożysko też więc wielka ulga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 13:40

katka84, Vanilka, Duzaa, melbusia88, Ania 1234, Decadence, anecz_kaa, dżelka, Mmargotka, Ineczka, Kaktus93, cuddlemuffin, karolcia87, Carolline, Kinga40 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka uff dobrze ze jednak ciaza nie zagrozona i nie musisz isc do tego szpitala.

Ove ale Ci namieszali :/ ja tez bym zgłupiala i chyba faktycznie trzecia opinia by sie przydala.

marta258 gratuluje wizyty i witamy w niewielkim gronie dziewczynek :D

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta super wieści :-) kruszynka jak moja :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka
    Dobrze że sprawdziłaś wszystko na usg, że jest ok no i ominie Cię szpital. Teraz jak najwięcej leż i odpoczywaj.

Ove
    No niefajna sytuacja ale przecież Ty tylko chciałaś sprawdzić czy na pewno jest wszystko ok z szyjką więc Twój lekarz nie powinien mieć Ci tego za złe. Teraz najważniejsze żeby szyjka już się nie skracała i będzie ok.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry śpiochy, wstawać :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale akcje dziewczyny.

A czy nie macie tak ze jak cokolwiek się dzieje niepokojacego możecie zadzwonic i wejść poza kolejka do swojego lekarza prowadzącego ciążę?
    Moja pani doktor prowadzi taką politykę. Mimo że są do niej tłumy i kolejki to jeśli już prowadzi ciążę jest w pełni do dyspozycji i można nawet wejść poza terminem swojej wizyty. Co oczywiście ma konsekwencje w jeszcze dluzszym czekaniu jak jest się umówionym ale trudno.
    Jeśli faktycznie lekarz zna ciążę, wybraliśmy go, ma dobry sprzęt do badania, to może lepiej nie robić sobie zamieszania z innymi przypadkowymi...
    Z drugiej strony wiadomo ze IP właśnie temu ma służyć żeby się zgłaszać w naglych przypadkach a w przypadku rozbieznosci opinii lekarzy, cóż, chyba opinia trzeciego wskazana...

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ranny ptaszku ;) my już po pysznym sniadanku, zaraz może mała gimnastyka ;) właśnie do dziewczyn które nie mają przeciwwskazań... Ćwiczycie czasem coś? Ja postanowiłam zacząć ale... Nie wiem jak długo wytrwam ;)

2017 syn [*]💔 30tc
    2018 syn 💙🌈
    2020 syn [*] 💔 34tc
    2022 syn 💙🌈

preg.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Ale akcje dziewczyny.

A czy nie macie tak ze jak cokolwiek się dzieje niepokojacego możecie zadzwonic i wejść poza kolejka do swojego lekarza prowadzącego ciążę?
    Moja pani doktor prowadzi taką politykę. Mimo że są do niej tłumy i kolejki to jeśli już prowadzi ciążę jest w pełni do dyspozycji i można nawet wejść poza terminem swojej wizyty. Co oczywiście ma konsekwencje w jeszcze dluzszym czekaniu jak jest się umówionym ale trudno.
    Jeśli faktycznie lekarz zna ciążę, wybraliśmy go, ma dobry sprzęt do badania, to może lepiej nie robić sobie zamieszania z innymi przypadkowymi...
    Z drugiej strony wiadomo ze IP właśnie temu ma służyć żeby się zgłaszać w naglych przypadkach a w przypadku rozbieznosci opinii lekarzy, cóż, chyba opinia trzeciego wskazana...

Ja mam tak ze lekarz przyjmuje codziennie.
    I umawiamy sie ze np za miesiąc sie widzimy. Ale nie podaje dokładnej daty tylko mam przyjść jak przyjdę (czy przyjdę 2-3 dni w ta albo w druga od dokładnego miesiąca nie robi mu różnicy a ja wybieram wtedy dni gdzie jest lepsza pogoda np ;) ). Ale jak cokolwiek sie dzieje mogę przyjść kiedy tylko czuję że powinnam zobaczyć czy wszystko ok.
    I zawsze mnie przyjmie.

Mmargotka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Dzień dobry ranny ptaszku ;) my już po pysznym sniadanku, zaraz może mała gimnastyka ;) właśnie do dziewczyn które nie mają przeciwwskazań... Ćwiczycie czasem coś? Ja postanowiłam zacząć ale... Nie wiem jak długo wytrwam ;)

Dzień dobry :)
    Chodzę na jogę 2 razy w tygodniu. Wprawdzie przez chorobę wczoraj byłam po raz pierwszy po 2 tygodniach i teraz wszystkie mięśnie mnie bolą, ale to dobry objaw:)
    Myślałam też o aqua fitness dla ciężarnych ale przez to że dotąd często miałam objawy infekcji, mimo że infekcji nie stwierdzono, dmuchałam na zimne i nie szłam na basen. Ale teraz jest lepiej i kusi mnie żeby pójść... któraś chodzi na aqua?

f2w3lhb8zwsl9evj.png

‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ