X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Skierowanie na patologie ciazy z rozpoznaniem zagrożenie ciąży krwawienie z drog rodnych

Anutka trzymaj się i zdrowia! W szpitalu będziesz pod dobrą opieką!

ex2buay3h02dl23a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Skierowanie na patologie ciazy z rozpoznaniem zagrożenie ciąży krwawienie z drog rodnych
    Trzymaj się, dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy, w razie czego oni wiedzą, jak pomóc. Trzymam kciuki!

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dostalam L4 do końca marca.. Nie zwracałam uwagi a ja podobno mam brzuch twardy. No nie jest idealnie ale myślałam ze ma tak byc... Ze macica ćwiczy cy cus.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Plemienie z szyjki macicy ktora jest bardzo ukrwiona i pękają naczy ka + mala nadzerka. Nie ide do szpitala. Szyjka 4,27 cm

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Jestem. Plemienie z szyjki macicy ktora jest bardzo ukrwiona i pękają naczy ka + mala nadzerka. Nie ide do szpitala. Szyjka 4,27 cm

Super wiadomość! Tzn ze nie jest tak bardzo poważnie i że możesz wracać do domu ;) tylko dbaj o siebie!

oar89jcggibdab41.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Anutka a te informacje to od tego prywatnego lekarza, czy na izbie przyjęć ci przekazali? Dobrze, że to tylko naczynka, a nie np. łożysko

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej,
    Anutka, dobrze, że to nic bardzo poważnego! Dbaj o siebie i nie forsuj się :)

Dziewczyny, a ja byłam dziś u drugiego lekarza na weryfikacji mojej szyjki i zbił mnie z tropu. Powiedział, że nie wie jak na UP i na IP lekarze mierzyli szyjkę, ale ona ciągle się nie zmienia (ma 3,2 cm). Pokazywał nam, że szyjka może mieć różną długość w zależności od nacisku głowicy etc i przy naciąganym najmniejszym możliwym pomiarze może wyjść 28mm (ale wówczas nie mierzy się całej szyjki), a przy możliwie najdłuższym - nawet 37mm.
    Uznał jednak, że te 32mm wychodzą przy optymalnym ulożeniu głowicy.
    Szyjka twarda, T-kształtna, zamknięta - nie ma powodów do niepokoju...
    Ale np. nie zbadał wziernikiem ani nie weryfikował czy nie ma jakiejś infekcji...

I chyba poczuł się urażony, że pojechaliśmy na IP dzień przed wizytą, a na dodatek do innego szpitala niż ten, w którym pracuje (pokazałam kartę z IP). Generalnie jego wypowiedź miała taki wydźwięk, że jeśli już mu nie ufamy to warto rozważyć zmianę lekarza.

A ja już sama nie wiem, komu ufać. Co lekarz, to opinia
    Ten drugi lekarz, który nas skierował na IP nie wykonuje usg i bazuje na badaniach prowadzonych przez innych - i sugerował, że przy tendencji skracającej się szyjki warto wziąć zastrzyki sterydowe w 28tc.
    I teraz pytanie: czy szyjka faktycznie się skraca?;/

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ufff, bardzo dobra wiadomość. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    hej hej,
    Anutka, dobrze, że to nic bardzo poważnego! Dbaj o siebie i nie forsuj się :)

Dziewczyny, a ja byłam dziś u drugiego lekarza na weryfikacji mojej szyjki i zbił mnie z tropu. Powiedział, że nie wie jak na UP i na IP lekarze mierzyli szyjkę, ale ona ciągle się nie zmienia (ma 3,2 cm). Pokazywał nam, że szyjka może mieć różną długość w zależności od nacisku głowicy etc i przy naciąganym najmniejszym możliwym pomiarze może wyjść 28mm (ale wówczas nie mierzy się całej szyjki), a przy możliwie najdłuższym - nawet 37mm.
    Uznał jednak, że te 32mm wychodzą przy optymalnym ulożeniu głowicy.
    Szyjka twarda, T-kształtna, zamknięta - nie ma powodów do niepokoju...
    Ale np. nie zbadał wziernikiem ani nie weryfikował czy nie ma jakiejś infekcji...

I chyba poczuł się urażony, że pojechaliśmy na IP dzień przed wizytą, a na dodatek do innego szpitala niż ten, w którym pracuje (pokazałam kartę z IP). Generalnie jego wypowiedź miała taki wydźwięk, że jeśli już mu nie ufamy to warto rozważyć zmianę lekarza.

A ja już sama nie wiem, komu ufać. Co lekarz, to opinia
    Ten drugi lekarz, który nas skierował na IP nie wykonuje usg i bazuje na badaniach prowadzonych przez innych - i sugerował, że przy tendencji skracającej się szyjki warto wziąć zastrzyki sterydowe w 28tc.
    I teraz pytanie: czy szyjka faktycznie się skraca?;/
    OMG, co za cyrk z tą szyjka. :D znając mnie, to bym poszła do kolejnego, niezależnego lekarza na badanie. Przedstawiła sytuację i niech on zbada szyjkę.
    A co do udania, to skoro się dowiedziałaś o krótszej szyjce, to wiadomo, że poruszyłas niebo i ziemię, żeby jak najszybciej się zdiagnozować. Lekarze są rózni, niektórzy nie lubią, jak wchodzi im się w paradę, a niektórzy nie mają problemu z tym, że się chodzi do kilku. Generalnie dla mnie ta sytuacja jest trochę niejasna o bym chyba jeszcze pokusiła się o konsultację, bo nie mogłabym żyć w takiej niepewności.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Anutka a te informacje to od tego prywatnego lekarza, czy na izbie przyjęć ci przekazali? Dobrze, że to tylko naczynka, a nie np. łożysko
    Od prywatneg. Do szpitala nie dotarlam. W czwartek mam wizyte u swojego to bedziemg dumac co dalej. Ten lekarz co dawal mi akierowanke powiedzial ze do szpitala jak sie nasili (a od 13 czysto) i prywatbie zrobic usg. A ze na usg nie bylo nic niepokojącego to juz nie jechalam do szpitala

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove współczuję Ci, pewnie masz teraz niezły mętlik w głowie. Ja chyba tak jak Nalia poszłabym do trzeciego lekarza. Bo to trudne, komu teraz zaufać? Lekarzom na IP czy swojemu. Trudne decyzje przed tobą.

Anutka jak czysto jest i na usg, to znaczy że jest dobrze, tylko oszczędzaj się kobieto, żeby naczynko nie pękło znowu, bo znowu niepotrzebny stres będziesz mieć.

Anutka lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po połówkowym, wyszło wszystko ok, doktor potwierdził dziewczynkę, waży 304 g, wszystkie narządy prawidłowe, łożysko też więc wielka ulga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 13:40

katka84, Vanilka, Duzaa, melbusia88, Ania 1234, Decadence, anecz_kaa, dżelka, Mmargotka, Ineczka, Kaktus93, cuddlemuffin, karolcia87, Carolline, Kinga40 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka uff dobrze ze jednak ciaza nie zagrozona i nie musisz isc do tego szpitala.

Ove ale Ci namieszali :/ ja tez bym zgłupiala i chyba faktycznie trzecia opinia by sie przydala.

marta258 gratuluje wizyty i witamy w niewielkim gronie dziewczynek :D

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta super wieści :-) kruszynka jak moja :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka
    Dobrze że sprawdziłaś wszystko na usg, że jest ok no i ominie Cię szpital. Teraz jak najwięcej leż i odpoczywaj.

Ove
    No niefajna sytuacja ale przecież Ty tylko chciałaś sprawdzić czy na pewno jest wszystko ok z szyjką więc Twój lekarz nie powinien mieć Ci tego za złe. Teraz najważniejsze żeby szyjka już się nie skracała i będzie ok.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry śpiochy, wstawać :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale akcje dziewczyny.

A czy nie macie tak ze jak cokolwiek się dzieje niepokojacego możecie zadzwonic i wejść poza kolejka do swojego lekarza prowadzącego ciążę?
    Moja pani doktor prowadzi taką politykę. Mimo że są do niej tłumy i kolejki to jeśli już prowadzi ciążę jest w pełni do dyspozycji i można nawet wejść poza terminem swojej wizyty. Co oczywiście ma konsekwencje w jeszcze dluzszym czekaniu jak jest się umówionym ale trudno.
    Jeśli faktycznie lekarz zna ciążę, wybraliśmy go, ma dobry sprzęt do badania, to może lepiej nie robić sobie zamieszania z innymi przypadkowymi...
    Z drugiej strony wiadomo ze IP właśnie temu ma służyć żeby się zgłaszać w naglych przypadkach a w przypadku rozbieznosci opinii lekarzy, cóż, chyba opinia trzeciego wskazana...

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ranny ptaszku ;) my już po pysznym sniadanku, zaraz może mała gimnastyka ;) właśnie do dziewczyn które nie mają przeciwwskazań... Ćwiczycie czasem coś? Ja postanowiłam zacząć ale... Nie wiem jak długo wytrwam ;)

oar89jcggibdab41.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Ale akcje dziewczyny.

A czy nie macie tak ze jak cokolwiek się dzieje niepokojacego możecie zadzwonic i wejść poza kolejka do swojego lekarza prowadzącego ciążę?
    Moja pani doktor prowadzi taką politykę. Mimo że są do niej tłumy i kolejki to jeśli już prowadzi ciążę jest w pełni do dyspozycji i można nawet wejść poza terminem swojej wizyty. Co oczywiście ma konsekwencje w jeszcze dluzszym czekaniu jak jest się umówionym ale trudno.
    Jeśli faktycznie lekarz zna ciążę, wybraliśmy go, ma dobry sprzęt do badania, to może lepiej nie robić sobie zamieszania z innymi przypadkowymi...
    Z drugiej strony wiadomo ze IP właśnie temu ma służyć żeby się zgłaszać w naglych przypadkach a w przypadku rozbieznosci opinii lekarzy, cóż, chyba opinia trzeciego wskazana...

Ja mam tak ze lekarz przyjmuje codziennie.
    I umawiamy sie ze np za miesiąc sie widzimy. Ale nie podaje dokładnej daty tylko mam przyjść jak przyjdę (czy przyjdę 2-3 dni w ta albo w druga od dokładnego miesiąca nie robi mu różnicy a ja wybieram wtedy dni gdzie jest lepsza pogoda np ;) ). Ale jak cokolwiek sie dzieje mogę przyjść kiedy tylko czuję że powinnam zobaczyć czy wszystko ok.
    I zawsze mnie przyjmie.

Mmargotka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Dzień dobry ranny ptaszku ;) my już po pysznym sniadanku, zaraz może mała gimnastyka ;) właśnie do dziewczyn które nie mają przeciwwskazań... Ćwiczycie czasem coś? Ja postanowiłam zacząć ale... Nie wiem jak długo wytrwam ;)

Dzień dobry :)
    Chodzę na jogę 2 razy w tygodniu. Wprawdzie przez chorobę wczoraj byłam po raz pierwszy po 2 tygodniach i teraz wszystkie mięśnie mnie bolą, ale to dobry objaw:)
    Myślałam też o aqua fitness dla ciężarnych ale przez to że dotąd często miałam objawy infekcji, mimo że infekcji nie stwierdzono, dmuchałam na zimne i nie szłam na basen. Ale teraz jest lepiej i kusi mnie żeby pójść... któraś chodzi na aqua?

f2w3lhb8zwsl9evj.png

‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ