LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Sanka wrote:Moja teściowa ma na imię Maria i jak tylko dowiedziała się o pierwszej ciąży to natychmiast uznała że jeśli byłaby to dziewczynka to koniecznie musimy ją nazwać Marysia. Jak oboje zaprzeczyliśmy że tak nasza córka nie będzie miała na imię to wielce zdziwiona że przecież nie damy jej Bożenka (tak ma moja mama). Więc oświeciliśmy ją że to my wybieramy i nie będziemy dawać dziecku imienia po kimś, tylko chcemy takie które w rodzinie nie występuje.
Teraz przy drugiej ciąży dalej nie odpuszcza Marysi i wciąż chce wywierać na nas w tym względzie presje. No ale normalna to ona nie jest...
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Niecierpliwa123 wrote:Dziewczyny a jak to jest z tym zaświadczeniem lekarza o opiece nad ciezarna do 10 tyg co do tego kosiniakowego? Wystarczy miec założona wczesniej karte ciazy czy to ma byc wlasnie zaswiadczenie takie?
-
Niecierpliwa wystarczy karta ciazy i na podstawie karty polozna Ci moze wypisac ( mi tak wypisała)
U Nas serduszko pięknie bije!!! Dzidziol ma całe 0.5cm ale ja mam tyłozgiecie macicy i lekarz sie nagimnastykował, żeby zmierzyć mówi, że pomiar b niedokładny i grunt, że serduszko pika i dostałam acard, luteine i duphaston bo mowil, że jak są cykle nieregularne to ciałko żółte jest słabsze, niższy progesteron i zebym nie zaczeła plamić...bede łykać, trudno.
Ja t wyrodna jestem i nie ciesze sie z czestych wizyt: u nas to koszt 180 zł!!! i ide za 3 tygodnie, miałam byc za 2 ale miejsc nie ma a nic sie nie dzieje tak naprawdę. A termin pordu ustalimy na kolejnym usg jak dzidziol podrosnie i bedzie łatwiej go zmierzyc dzis wyszedł 15 lipiec
Sanka a u Nas jak bedzie dziewczynka to bedzie Marysia mi się bardzo podoba i bardzo fajnie kojarzy dajecie po 1 czy po 2 imiona?Paulina.G, gapa25 lubią tę wiadomość
-
Ale ja nic nie mam do Marysi, nawet mi się podoba ale jak ktoś mi mówi jak mam nazwać swoje dziecko i jeszcze to ma być imię tej osoby, de facto jakby na jej cześć no to sorry, nie ma takiej opcji
Nasza córka ma jedno imię, drugie dziecko pewnie też będzie miało tylko jedno. Ja mam bardzo głupie drugie imię które nigdy mi się nie podobało i dlatego mam uraz do dwóch imionWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 07:40
-
nick nieaktualny
-
Zielona kciuki za wizytę
Sanka, ale masz teściową ;-/ współczuję. U nas Rodzice wiedzą, że i tak nic by nie zdziałali
Ja zawsze byłam przekonania, że jedno imię wystarczy, ale teraz mam przekonanie, że wymodliliśmy sobie Maleństwo i na drugie imię damy Dominik jeśli chłopczyk, jeśli dziewczynka to Anna albo Maria. Zobaczymy
Do tego jeszcze sporo czasu. Mi dziś wszystkie obawy minęły i już główka zaczyna pracować ;-(Zielona1911 lubi tę wiadomość
-
Klakla wrote:anecz_kaa ja też dostałam acard, ale ogólnie w ciąży polecany nie jest... I tak się biję z myślami.
Jest polecany inaczej ginekolodzy by nie przepisywali.Trzeba tylko go odstawic przed 36 tc bo inaczej nie zamknie sie u dziecka przewod Bottala.(Kardiologiczna sprawa) -
Kurczę ja dla chłopca mam kilka ale dla dziewczynki nic ja miałam na imię Maria ale zmieniłam na Magda Lena bo nikt do mnie nigdy Marysia nie mówił.
Klakla ja brałam w pierwszej ciąży acard i nic się nie działo złegoLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Tez żyje nadzieja ze na następnym USG torbieli nie będzie a zobaczę serduszko:-) Czy po dupku może bolec brzuch? Wczoraj wzielam pierwsze 3 tabletki i w nocy musiałam nospe zażyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 10:14
-
Pixi Super widok to musial byc ❤
A co do imienia... dla dziewczynki imie mamy juz od paru lat Pomimo że to nasze pierwsze
Dla chlopca mielismy dlugo problem, bo mojemu M nic się nie podobało. Teraz myślę, że jesteśmy zgodni i w imieniu dla chlopca...
Ostatnio gadalismy co czujemy czy to chlopiec czy dziewczynka...
I tak sie smialismy, że teraz w rodzinie sami chlopcy się rodza to fajna by byla dziewczynka...
Ale skoro tacy nastawieni na dziewczynkę jesteśmy i jeszcze te imie od paru lat ustawione, to pewnie los nam pokaze ze nie będzie jak chcemy i będzie chlopiec Wazne zeby bylo ZDROWEPixiDixi lubi tę wiadomość