X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    cynamonkowa kolezanka miała miessniaki w macicy a urdziła zdrowe bliznieta :) a torbiel mi sie wydaje ze miałam przy 1 ciazy, ale nie jestem pewna, przy 2 miałam krwiaka
    No właśnie tak czytam w internetach i faktycznie dużo osób to ma. Nie wiem dlaczego mina mojej ginekolog taka była... Może dlatego że były na dwóch jajnikach, może były duże? Nie wiem. A może że już raz poroniłam? Byle do poniedziałku i następnego USG;) Mam nadzieje że dupek pomoże urosnąć mojej dzidzi :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • shadee Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dla chłopca zawsze podobały się imiona Bartuś i Michał - ale tak mają na imię mój partner i jego brat :)
    no i dupa.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion mnie zawsze podobało się Julia, ale ostatnio mój kolega tak nazwał swoją córeczkę i się waham :D A co do chłopięcego nie mam pomysłów jeszcze :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    jak pytałam o acard to powiedział, że za małe dawki żeby szkodziły. Ja brałam już w 2 ciąży i młoda jest zdrowa

pixi a puszczał Ci seduszko? mi tylko pokazał, załozył karte ciazy i tyle

Aneczka gin nie dala mi posluchac serduszek moich maluchow bo na tym etapie ciazy wedlug niej nie jest to wskazane.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    A co do imion mnie zawsze podobało się Julia, ale ostatnio mój kolega tak nazwał swoją córeczkę i się waham :D A co do chłopięcego nie mam pomysłów jeszcze :)
    Julie to łobuziary!!! Mam jedna w domu :)

• shadee Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Julie to łobuziary!!! Mam jedna w domu :)

właśnie dlatego :)))))

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Wam Kochane :) życzę nudnych ciąż i zdrowych bobasków. Lipiec - piękny miesiąc na poród ;)
    Lipcówka 2017

Paulina.G, PixiDixi, Zielona1911 lubią tę wiadomość

• kashanti Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi dzis wyskoczyla opryszczka/zimno w kaciku ust... czytam wlasnie, ze jak to nie pierwszy raz to nie ma sie czego obawiac ale jest to dosc irytujace... ostatni raz mialam to ustrojstwo z 3 lata temu....

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja apropo zachcianek ciążowych zaczęłam jeść rosół :P a nie lubiłam nigdy... ale teraz mnie mdli wiec sama nie wiem :P

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was tez dziś tak dobija to niskie ciśnienie ? Głowa mi pęka :(

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za godzinę wizytuje, trzymajcie kciuki, bo stres jest jak nie wiem co :(

anecz_kaa, Lena21, Paulina.G, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w niedziele brałam apap bo myślalam, ze zemdleje :(

po prostu ja- trzymam kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi cuuuudnie :) !!!

Do mnie dzwonili i przesunęli mi wizytę z 11 na 15:30 wole z rana bo mniej sie stresuje No a coz :/

Co do imienin to u mnie jest tradycja ze drugie daje sie po rodzicach :) jeśli była by parka to wiadomo córa po mnie synek po mężu jak bedą jednej płci to bedą po sw do których sie modlę :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:

Trzymamy trzymamy! I spokojnie wszystko napewno jest w porzadku☺ daj znac po wizycie.

xnw4flw15c030w8v.png
  • Polka23 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny .. Troche sie zalamalam. Wrocilam wlasnie z usg i jedyne co mi lekarz powiedzial to " pecherzyk widoczny, dziecko wielkosci glowki od szpilki. 5 tydzien chyba".. Kiedy mialyscie pierwsze usg? Zapisalam sie do innego gin.

3jgxs65gorluprva.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polka23 wrote:
    Dziewczyny .. Troche sie zalamalam. Wrocilam wlasnie z usg i jedyne co mi lekarz powiedzial to " pecherzyk widoczny, dziecko wielkosci glowki od szpilki. 5 tydzien chyba".. Kiedy mialyscie pierwsze usg? Zapisalam sie do innego gin.

To chyba jakiś kiepski lekarz... u mnie w 5t4d tez nie było wiele widać, ale lekarz po rozmiarze pęcherzyka mi podał dokładnie tydzień i dzień ciąży

• Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polka23 wrote:

Spokojnie! Dlaczego sie zalamalas? Moze byc jeszcze bardzo wczesnie a nawet napewno jest na serduszko czy cos. Nie denerwuj sie i moze warto jeszcze z tydz dwa poczekac.

xnw4flw15c030w8v.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Trzymam! Ja za 3h wizytuję :)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Polka23 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    To chyba jakiś kiepski lekarz... u mnie w 5t4d tez nie było wiele widać, ale lekarz po rozmiarze pęcherzyka mi podał dokładnie tydzień i dzień ciąży
    Właśnie.. Tego oczekiwałam.. Kazał przyjść za tydzień ale w przyszłym tygodniu pójdę do innego, kilka opinii nie zaszkodzi..

3jgxs65gorluprva.png
  • Polka23 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście usg dopochwowe?

3jgxs65gorluprva.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ