X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Wiem bo sama juz sie spinam na jutrzejsza wizytę ale staram sie luzować :p

Ja akurat przed wizytą czwartkową się nie stresuję ;) jestem dziwnie spokojna :D (pewnie włączy mi sie jak będę w gabinecie :D )

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja akurat przed wizytą czwartkową się nie stresuję ;) jestem dziwnie spokojna :D (pewnie włączy mi sie jak będę w gabinecie :D )
    To tylko zazdroszczę. Mi sie dzis w dodatku takie koszmary śniły...

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Opowiedz cos więcej ;)
    Na razie to widzę że muszę nadrobić zaległości - dobre 87 stron żeby być na bieżąco ;) czy ja jestem dziwna ze dopiero w 6tyg zaczynam się tematem interesować? Bo widzę że dużo osób wiedziało wczesniej:)pierwsi test zrobiłam 11listopada i byl negatywny, powtórzyłam 16 listopada i dopiero 2krechy wyszly:) nadal do mnie nie dociera

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 14:33

qb3cp07w5ku95ses.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Wszelkie emocje wyłażą w snach wiec nie dziwie Ci sie ze Ci sie cos złego śni... Ale nie zazdroszczę tego bo to jeszcze bardziej nakręca jednak...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Wszelkie emocje wyłażą w snach wiec nie dziwie Ci sie ze Ci sie cos złego śni... Ale nie zazdroszczę tego bo to jeszcze bardziej nakręca jednak...
    Dokładnie :/ kurczę sny potrafią być tak realistyczne, ze szok :/

• Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Aga to tylko glupie sny! Jest wszystko w porzadku i tyle!

xnw4flw15c030w8v.png

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Na razie to widzę że muszę nadrobić zaległości - dobre 87 stron żeby być na bieżąco ;) czy ja jestem dziwna ze dopiero w 6tyg zaczynam się tematem interesować? Bo widzę że dużo osób wiedziało wczesniej:)pierwsi test zrobiłam 11listopada i byl negatywny, powtórzyłam 16 listopada i dopiero 2krechy wyszly:) nadal do mnie nie dociera

Nie wszystko z toba ok po prostu niektore z nas nie sa cierpliwe he he. Gratulacje!!! Twoja pierwsza dzidzia-ciaza?

Loczek2018 lubi tę wiadomość

xnw4flw15c030w8v.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 pierwsza :). Po 4miesiacach starań, nie spodziewałam sie że tak szybko się uda jak naczytałam się różnych opowieści i ponakręcałam sie:)... A i cykle mam nieregularne i nawet do 36 dni wiec po prostu myślałam że to mój nowy rekord jak pierwszy test wyszedł negatywnie:)...

qb3cp07w5ku95ses.png

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapewne owulka byla pozniej dlatego test pierwszy negatywny. No to teraz aby spokojnych 9miesięcy☺ niech dzidziol rosnie zdrowo.

xnw4flw15c030w8v.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nawzajem zdrówka dla wszystkich lipcowych kluseczek małych:). Wyczekuję tej wizyty za tydzień żeby dowiedzieć sie że jest ok, bo na razie wie tylko tata maleństwa i 2osoby z pracy, żebym mogla juz trochę opuścić lab przed dostarczeniem zaświadczenia. Rodzice jeszcze nie wiedzą, że będą dziadkami..:), planuje powiedzieć im jak wyniki bd ok.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dokładnie :/ kurczę sny potrafią być tak realistyczne, ze szok :/
    Aga wiem co myślisz. Mi tez ostatnio śnią się dziwactwa. Np że moja Mama w ciąży razem ze mną ;-o albo mój mąż w wypadku samochodowym albo gorzej w łóżku z facetem ;-) dziś miałam bardzo niespokojną noc. Jakoś ten nagły brak objawów chyba źle na mnie wpływa. Ja przełożyłam wizytę o idę w czwartek na 10. Zawsze to trochę szybciej.

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do usg to miałam dopochwowo. I u mnie też był transfer to liczy się u mnie termin tak jak Aga napisała ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Aga wiem co myślisz. Mi tez ostatnio śnią się dziwactwa. Np że moja Mama w ciąży razem ze mną ;-o albo mój mąż w wypadku samochodowym albo gorzej w łóżku z facetem ;-) dziś miałam bardzo niespokojną noc. Jakoś ten nagły brak objawów chyba źle na mnie wpływa. Ja przełożyłam wizytę o idę w czwartek na 10. Zawsze to trochę szybciej.
    Czyli widzę, ze bie tylko moja psychika płata figle :/ zaraz włączę sobie jakiś głupi film zeby zabić mysli.

Pewnie, ze trochę wcześniej to zawsze trochę krócej nerwy <3

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bo liczy sie od 1 dnia OM :) lub usg 11-14 tydzien

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Czyli widzę, ze bie tylko moja psychika płata figle :/ zaraz włączę sobie jakiś głupi film zeby zabić mysli.

Pewnie, ze trochę wcześniej to zawsze trochę krócej nerwy <3
    Tylko włącz głupi ;-) Ja zaczęłam oglądać serial opowieści podręcznej - jest okropny. Sposób traktowania kobiet. I oglądając się denerwowałam. Może stąd jakiś niepokój się pojawił.

dqpri09kh0x52aib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Tylko włącz głupi ;-) Ja zaczęłam oglądać serial opowieści podręcznej - jest okropny. Sposób traktowania kobiet. I oglądając się denerwowałam. Może stąd jakiś niepokój się pojawił.
    Oglądałam zaraz po transferze ;) i czekam na kolejny sezon bo się wciągałam :)
    Wczoraj oglądałam anerican pie wiec dzis muszę znalesc cos na podobnym poziomie hhihih

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 15:36

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :) Tez mnie dzisisj dopadł stres przed jutrzejsza wizyta.Moj mózg chyba zaczyna to przerabiać w nocy śniło mi się, ze mąż gdzieś daleko wyjechał ja się spóźniłam 3h do ginekologa nie chciał mnie przyjąć zapomniałam pytań które sobie zanotowałam a nie byłam ogolona obudziłam się zlana potem

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo realistyczne sny w ciąży podobno są wynikiem chodzenia siku w nocy :) to ma coś wspólnego z tym ze przerywamy głębokie fazy snu czy coś :p tez mam takie przedziwne sny, czasem straszne...

Moja wizyta dopiero w następny czwartek:(

• Ove Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Hej Dziewczyny:)
    Wczorajsza wizyta z pieknymi przezyciami...Biją dwa serduszka :)
    Tak straszbie sie stresowalam....
    Pixi, cudowne wieści <3 <3 <3
    Polka23 wrote:
    To moze dlatego...robil usg przez brzuch... Mam nadzieje, ze dzidzia mi tam rosnie..
    Polka, widziałam, że dziewczyny Cię uspokajały, ale napiszę raz jeszcze: nic się nie stresuj. Na tym etapie ciąży robi się tylko usg dopochwowe. Nie wiem skąd ten lekarz się urwał, żeby robić usg przez brzuch...

A co do snów to ja mam same koszmary :( dziś mi się śniło, że poszłam do łazienki siku i leciała ze mnie żywa krew :(. A do wizyty jeszcze trochę... byle do poniedziałku!

Co do imion to my dla chłopca wybraliśmy imie Kuba ;) Mi się jeszcze podoba Dominik i Mikołaj, ale co do Kubusia mamy zgodność :)
    Jeśli chodzi o dziewczynkę, to ja jestem za Nadią lub Julcią, a tż za Sarą :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 16:37

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Dominika w domu:)

Co do snow mi snilo sie ostatnio ze moj starszy syn umarł,w snie przezylam starszną traume,az po przebudzeniu plakalam.

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ