LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja aktualnie szukam na dziś lekarza prywatnie, jeśli dziś nie pójdę to chyba nie wytrzymam... byłam na 14 na wizycie NFZ, stary facet, żeby nie powiedzieć brzydko ch**, wypisał skierowanie na badania, po badaniu ginekologicznym stwierdził, ze może ciąża i jest. Pytam go czy to wszystko, może jakieś usg, a on, ze on nie robi usg, to go pytam po co ten ultrasonograf tu w ogóle stoi, spojrzał tylko na mnie i mówi, ze da mi skierowanie na usg, do innej przychodni, ale dopiero na styczeń, bo dopiero wtedy robi się pierwsze badanie usg. Myślałam, ze oczy z orbit mi wyjdą...
-
Agniechaaaa wrote:Oglądałam zaraz po transferze i czekam na kolejny sezon bo się wciągałam
Wczoraj oglądałam anerican pie wiec dzis muszę znalesc cos na podobnym poziomie hhihih -
po_prostu_ja wrote:Ja aktualnie szukam na dziś lekarza prywatnie, jeśli dziś nie pójdę to chyba nie wytrzymam... byłam na 14 na wizycie NFZ, stary facet, żeby nie powiedzieć brzydko ch**, wypisał skierowanie na badania, po badaniu ginekologicznym stwierdził, ze może ciąża i jest. Pytam go czy to wszystko, może jakieś usg, a on, ze on nie robi usg, to go pytam po co ten ultrasonograf tu w ogóle stoi, spojrzał tylko na mnie i mówi, ze da mi skierowanie na usg, do innej przychodni, ale dopiero na styczeń, bo dopiero wtedy robi się pierwsze badanie usg. Myślałam, ze oczy z orbit mi wyjdą...
Ale czujesz się ok? -
nick nieaktualny
-
po_prostu_ja wrote:Ja aktualnie szukam na dziś lekarza prywatnie, jeśli dziś nie pójdę to chyba nie wytrzymam... byłam na 14 na wizycie NFZ, stary facet, żeby nie powiedzieć brzydko ch**, wypisał skierowanie na badania, po badaniu ginekologicznym stwierdził, ze może ciąża i jest. Pytam go czy to wszystko, może jakieś usg, a on, ze on nie robi usg, to go pytam po co ten ultrasonograf tu w ogóle stoi, spojrzał tylko na mnie i mówi, ze da mi skierowanie na usg, do innej przychodni, ale dopiero na styczeń, bo dopiero wtedy robi się pierwsze badanie usg. Myślałam, ze oczy z orbit mi wyjdą...
O no to rzeczywiscie przezylas szok tam u niego! Kurcze sa lekarze i taborety tobie ewidentnie trafil sie taboret i to mocno zurzyty -
po_prostu_ja zdecydowanie szukaj innego lekarza, ten tylko niepotrzebnie jeszcze Ci ciśnienie podnosi
ja od początku ciąży chodzę prywatnie, trochę mnie to sypie po kieszeni ale uznałam, że po kilku upokorzeniach jakich doznałam u ginekologów NFZ lepiej "odżałować".
Moja serduszkowa wizyta jutro, cały dzisiejszy dzień wypełniony pracą i spotkaniami, mam wrażenie jakby mi pół mózgu odjęło - często brakuje słów i zapominam co miałam powiedzieć, jeśli nie powiem tego od razu. Czuję się jak półgłówek jakiś .... Jutro kolejny ciężki dzień - delegacja do Wrocławia, a wieczorem wizyta serduszkowa, przed którą o dziwo jakoś dziwnie spokojna jestem - przynajmniej narazie - zatem szykuje się kolejny intensywny dzień.
Już sobie wyobrażam ile będę mieć do nadrobienia na naszym forum gdy wrócę
-
Ja wizytę mam dopiero w poniedziałek i tak jak czytam to aż miło słyszeć, że u wszystkich ok z kruszynkami (no oprócz tych które trafiły do tych taboretów).
My imion nie mamy żadnych wybranych bo ledwo dociera do nas, że rzeczywiście w ciąży jestem. Cóż będziemy się głowić później może jak już płeć poznamy to odpadnie jedna płeć do wyboru teoretycznie.
Ja do końca tygodniach siedzę w domu na L4 z młodą bo mi się pochorowała.
-
Lekarze na NFZ mnie przerażają...
Dziewczyny, czy wynik progesteronu 22 w 5 tygodniu jest ok? Bo dzisiaj odebrałam wynik. A właśnie lekarzowi chodziło że przez te torbiele może być problem z progesteronem. -
Przynajmniej trochę odwleke w pracy wiadomość o ciąży bo z tym wystającym brzuchem pewnie i tak by zaraz jakieś domysły szły;)
Co do snów to ja ostatnio ledwo je pamiętam ale to i może dobrze po tym co piszecie. -
Ja bardzo nie lubie snów gdzie śni mi się pogrzeb bo zawsze zwiastuje coś złego trzy razy tak miałam i trzy razy zmarł ktoś z bliskiego otoczenia wiec jak mam takie sny nie mogę dojść długo do siebie . Tez chodze prywatnie kiedyś przyjmowała na NFZ, ale ma tyle pacjentek,ze przyjmuje tylko prywatnie z marszu jak chce się ktoś dostać to 1,5 miesiąca czekania, ale jest dobra i poświęca tyle czasu każdej kobiecie ile potrzebuje często godzinne opóźnienie to minimum, ale wole poczekać niż trafić na taśmowego lekarza
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Cynamonkowaaa wrote:Lekarze na NFZ mnie przerażają...
Dziewczyny, czy wynik progesteronu 22 w 5 tygodniu jest ok? Bo dzisiaj odebrałam wynik. A właśnie lekarzowi chodziło że przez te torbiele może być problem z progesteronem.
mnie lekarz powiedział, że mam nie robić progesteronu bo biorę luteinę (4 x 100mg), więc badanie byłoby niemiarodajne
-
shadee wrote:mnie lekarz powiedział, że mam nie robić progesteronu bo biorę luteinę (4 x 100mg), więc badanie byłoby niemiarodajne
-
Cynamonkowaaa wrote:Właśnie ja zrobiłam to badanie zanim zaczęłam brać duphaston, przepisany przez te torbiele, przez które może być problem z wytwarzaniem progesteronu i właśnie teraz się nad tym zastanawiam bo mieszczę się w normach laboratoryjnych na 1 trymestr.
no to jak w normach, to głowa do góry jest nieźle
-
nick nieaktualnyPaulina.G wrote:Moje dwa ostatnie sny były z malutkim dzieckiem...
Niby małe dziecko w snach oznacza klopoty i problemy...oby się nie sprawdziło -
Hej nie do życia jestem wracam z pracy, obiad i muszę się położyć bo głowa mi leci. Właśnie wstalam a to już 18 ...
Co do snów też mam koszmary straszne, a to siostrę mi porywają, a to córkę, a ostatnio pobiłam we śnie lekarza z karetki, bo śniło mi się że brat miał wypadek, a lekarz zamiast mu pomoc gimnastykę robił -
Agnieechaa wpisz u mnie Kraków
Mnie męczą mdłości i wymioty tak do 15, później daję radę nawet wyjsc na spacer, dzis zrobiłam 4,5km ale przynajmniej senność i zmęczenie przeszło
U mnie jeszcze tydzień i 1 dzień do kolejnej wizyty a na 27.12 zapisałam się na USG prenatalne -
Agniechaaaa wrote:Niepotrzebnie to napisałaś liczę ze to tylo przez to ze w kolko o tym myśle a w nocy nad myślami zapanować noe moge i stąd te sny
Kochana nie martw się i cieszmy się ze nosimy skarbki w brzuszkach ❤