LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Należy wybierać grzyby, co do pochodzenia których mamy pewność. Do najbardziej bezpiecznych zalicza się pieczarki oraz kurki, które nie ustępują innym rodzajom pod względem składników odżywczych. Warto wiedzieć, że już niewielka ilość grzybów w diecie ciężarnej pomoże uniknąć niedoborów witamin i minerałów. Jadalne grzyby są bezpieczne dla kobiety spodziewającej się dziecka, a jedynym przeciwwskazaniem jest spożywanie ich w postaci surowej. W ciąży można jeść grzyby w formie wyciągów, gotowane lub suszone.
Grzyby należą do produktów ciężkostrawnych, dlatego zarówno przyszłe mamy, które cierpią z powodu mdłości w pierwszych miesiącach, jak i bliskie rozwiązania kobiety uskarżające się na uporczywą zgagę i wzdęcia powinny zrezygnować z jedzenia grzybow
Nie zjesc w Wigilie pierogów z grzybami.. to dopiero bylo by wyrzeczenieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 20:04
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Cynamonkowaaa wrote:Dla mnie dzisiaj pomidor był kwaśny i nie dałam rady go zjeść
Dostałam od mamy zapiekankę makaronową z grzybami i chyba z wielkim żalem będę musiała te grzyby powybierać Jecie grzyby w ciąży?
Oczywiście. Grzyby z sprawdzonego źródła są ok -
Paulina.G wrote:Aga a jak Twoje samopoczucie ?
U mnie dzisiaj śpiąco... a tak bardzo chcialam chociaz troche dom ogarnąć... skonczylo się tylko na ugotowaniu zupy na obiad
Od kilku dni jestem też bardzo śpiąca choć u nas to jest trudne by sobie zrobić drzemkę. Dwoje dzieci w tym dziecko chodzące do Szkoły Podstawowej i Muzycznej oraz prawie dwuletnia dziewczyna pochłania czas na tyle że sen przychodzi późno w nocy. Jednak gdy tak siedzę sobie to ... właśnie to kocham w moim życiu, ten kierat i to że nie mam czasu na nic Choć znajduje czas na forum -
sunset wrote:U mnie różowe plamienie duphaston i stres
mnie gin uprzedzał, że po luteinie (lub dupku) mogę plamić na: żółto, różowo, a nawet brunatnie
dopóki w plamieniu nie widzisz żywej krwi - raczej nie jest to zagrażające
chociaż oczywiście najlepiej każde takie plamienie skonsultować ze swoim ginem bo może to być albo jakaś infekcja, albo plamienie w okolicach okresu (zdarza się) albo sygnał, że coś niepokojącego się zaczyna dziać.
W którym tc jesteś?sunset lubi tę wiadomość
-
hej, powiedzcie mi:
czy podczas badania USG lekarz puszczal wam dzwiek bijacego serduszka malucha?
W tym rzecz, ze mi puszczal 2 razy + sprawdzal przeplyw krwi przez jajnik z ktorego byla owulacja i przeplyw krwi przez malucha... czyli uzywal dopplera kilka razy.
Czytam teraz, ze to srednio bezpieczne.
Sprzet USG w mojej "klinice" jest nowka sztuka wymieniony i zapewniono nas, ze to bezpieczne.
Zaczelam sie denerwowac... -
nick nieaktualnykashanti wrote:hej, powiedzcie mi:
czy podczas badania USG lekarz puszczal wam dzwiek bijacego serduszka malucha?
W tym rzecz, ze mi puszczal 2 razy + sprawdzal przeplyw krwi przez jajnik z ktorego byla owulacja i przeplyw krwi przez malucha... czyli uzywal dopplera kilka razy.
Czytam teraz, ze to srednio bezpieczne.
Sprzet USG w mojej "klinice" jest nowka sztuka wymieniony i zapewniono nas, ze to bezpieczne.
Zaczelam sie denerwowac...
Co do grzybów ja nie lubie nie jadam okazjonalnie tylko pieczarki -
sunset wrote:U mnie różowe plamienie duphaston i stres
sunset lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ja wcinam grzybki a teraz szczegolnie marynowane mojej mamci. Najlepiej wchodza z pasztetem pokrojonym w kostke mmmm... pycha.
Mi gin nie puszczal dzwieku bo powiedzial ze nie bedziemy okruszka meczyc ale licze ze teraz 7.12 juz mi wlaczy bo sie sama dopomne! -
Mnie jedynie po dupku boli brzuch i mam wzdęcia, czy któraś z Was też tak miała?
Kurde, ale mi Niecierpliwa smaka zrobiłaś bo takie grzybki są u mnie w lodówce, prosto od mojej babciNiecierpliwa123 lubi tę wiadomość
-
Hej, jestem już po wizycie i widziałam maleńki pęcherzyk. Oprócz tego za wiele nie, ale to bardzo wczesna ciąża. Nie pójdę jednak więcej do tego lekarza - jak tylko usłyszał że karmię piersią to kazał mi odstawić córkę. Nie to żeby karmienie zagrażało ciąży ale w mleku będzie więcej estrogenów i one mogą powodowac przedwczesne dojrzewanie starszaka. Już dawno takich dyrdymałów nie słyszałam...
Agniechaaaa lubi tę wiadomość
-
Cynamonkowaaa wrote:Mnie jedynie po dupku boli brzuch i mam wzdęcia, czy któraś z Was też tak miała?
Kurde, ale mi Niecierpliwa smaka zrobiłaś bo takie grzybki są u mnie w lodówce, prosto od mojej babci
zrobiła smaka i mnie właśnie pożarłam pół słoika .... a teraz wcinam żelki ....
Niecierpliwa123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny