X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    A nie powinno sie?
    No właśnie słyszałam żeby raczej unikać i tak mi też mama zawsze mówiła, teraz już sama nie wiem...

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Należy wybierać grzyby, co do pochodzenia których mamy pewność. Do najbardziej bezpiecznych zalicza się pieczarki oraz kurki, które nie ustępują innym rodzajom pod względem składników odżywczych. Warto wiedzieć, że już niewielka ilość grzybów w diecie ciężarnej pomoże uniknąć niedoborów witamin i minerałów. Jadalne grzyby są bezpieczne dla kobiety spodziewającej się dziecka, a jedynym przeciwwskazaniem jest spożywanie ich w postaci surowej. W ciąży można jeść grzyby w formie wyciągów, gotowane lub suszone.
    Grzyby należą do produktów ciężkostrawnych, dlatego zarówno przyszłe mamy, które cierpią z powodu mdłości w pierwszych miesiącach, jak i bliskie rozwiązania kobiety uskarżające się na uporczywą zgagę i wzdęcia powinny zrezygnować z jedzenia grzybow

Nie zjesc w Wigilie pierogów z grzybami.. to dopiero bylo by wyrzeczenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 20:04

muminka83 lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Dla mnie dzisiaj pomidor był kwaśny i nie dałam rady go zjeść ;)
    Dostałam od mamy zapiekankę makaronową z grzybami i chyba z wielkim żalem będę musiała te grzyby powybierać :( Jecie grzyby w ciąży?

Oczywiście. Grzyby z sprawdzonego źródła są ok :)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Aga a jak Twoje samopoczucie ?
    U mnie dzisiaj śpiąco... a tak bardzo chcialam chociaz troche dom ogarnąć... skonczylo się tylko na ugotowaniu zupy na obiad ;)

Od kilku dni jestem też bardzo śpiąca choć u nas to jest trudne by sobie zrobić drzemkę. Dwoje dzieci w tym dziecko chodzące do Szkoły Podstawowej i Muzycznej oraz prawie dwuletnia dziewczyna pochłania czas na tyle że sen przychodzi późno w nocy. Jednak gdy tak siedzę sobie to ... właśnie to kocham w moim życiu, ten kierat i to że nie mam czasu na nic :P Choć znajduje czas na forum :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEMY :) i bardzooooo nam smakują :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś tak okropnie boli głowa... nie wiem czy to te nerwy po tym lekarzu czy ciśnienie czy o co chodzi...

3i499vvjq8tpbt16.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    A mnie dziś tak okropnie boli głowa... nie wiem czy to te nerwy po tym lekarzu czy ciśnienie czy o co chodzi...

ciśnienie ponoć wariuje - odpoczywaj kochana

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• sunset Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie różowe plamienie duphaston i stres :(

c55fflw1uez1iz08.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:

mnie gin uprzedzał, że po luteinie (lub dupku) mogę plamić na: żółto, różowo, a nawet brunatnie
    dopóki w plamieniu nie widzisz żywej krwi - raczej nie jest to zagrażające
    chociaż oczywiście najlepiej każde takie plamienie skonsultować ze swoim ginem bo może to być albo jakaś infekcja, albo plamienie w okolicach okresu (zdarza się) albo sygnał, że coś niepokojącego się zaczyna dziać.
    W którym tc jesteś?

sunset lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• kashanti Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, powiedzcie mi:
    czy podczas badania USG lekarz puszczal wam dzwiek bijacego serduszka malucha?

W tym rzecz, ze mi puszczal 2 razy + sprawdzal przeplyw krwi przez jajnik z ktorego byla owulacja i przeplyw krwi przez malucha... czyli uzywal dopplera kilka razy.
    Czytam teraz, ze to srednio bezpieczne.
    Sprzet USG w mojej "klinice" jest nowka sztuka wymieniony i zapewniono nas, ze to bezpieczne.

Zaczelam sie denerwowac...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    hej, powiedzcie mi:
    czy podczas badania USG lekarz puszczal wam dzwiek bijacego serduszka malucha?

W tym rzecz, ze mi puszczal 2 razy + sprawdzal przeplyw krwi przez jajnik z ktorego byla owulacja i przeplyw krwi przez malucha... czyli uzywal dopplera kilka razy.
    Czytam teraz, ze to srednio bezpieczne.
    Sprzet USG w mojej "klinice" jest nowka sztuka wymieniony i zapewniono nas, ze to bezpieczne.

Zaczelam sie denerwowac...:(
    Mój gin nie puszczał ale na IP mi puścili po krwawieniu żebym słyszała ze z maluszkami jest Ok. Spokojnie na pewno Twoje maluszki mają sie dobrze :)

Co do grzybów ja nie lubie nie jadam okazjonalnie tylko pieczarki

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Ja trochę plamilam chociaż to chyba za dużo powiedziane na brązowo tez biorę dupka i jeszcze luteinę .Spokojnie poki nie ma dużo żywej krwi nic złego nie powinno się wydarzyć nie stresuj się i lez sporo ktory to tydzień ?

sunset lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcinam grzybki a teraz szczegolnie marynowane mojej mamci. Najlepiej wchodza z pasztetem pokrojonym w kostke mmmm... pycha.

Mi gin nie puszczal dzwieku bo powiedzial ze nie bedziemy okruszka meczyc ale licze ze teraz 7.12 juz mi wlaczy bo sie sama dopomne!

xnw4flw15c030w8v.png

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jedynie po dupku boli brzuch i mam wzdęcia, czy któraś z Was też tak miała?
    Kurde, ale mi Niecierpliwa smaka zrobiłaś bo takie grzybki są u mnie w lodówce, prosto od mojej babci :D

Niecierpliwa123 lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem już po wizycie i widziałam maleńki pęcherzyk. Oprócz tego za wiele nie, ale to bardzo wczesna ciąża. Nie pójdę jednak więcej do tego lekarza - jak tylko usłyszał że karmię piersią to kazał mi odstawić córkę. Nie to żeby karmienie zagrażało ciąży ale w mleku będzie więcej estrogenów i one mogą powodowac przedwczesne dojrzewanie starszaka. Już dawno takich dyrdymałów nie słyszałam...

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze dziś sami jacyś popaprani lekarze nam się trafili :D

3i499vvjq8tpbt16.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Mnie jedynie po dupku boli brzuch i mam wzdęcia, czy któraś z Was też tak miała?
    Kurde, ale mi Niecierpliwa smaka zrobiłaś bo takie grzybki są u mnie w lodówce, prosto od mojej babci :D

zrobiła smaka i mnie :) właśnie pożarłam pół słoika .... a teraz wcinam żelki ....

Niecierpliwa123 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    zrobiła smaka i mnie :) właśnie pożarłam pół słoika .... a teraz wcinam żelki ....

Dobre połączenie, Hahahah :D

shadee lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis kiepski apetyt w dzien mialam za ro teraz na noc mialam mega uczte pieczone skrzydelka barbecue... miodzio w gębie.

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie odciagnelam się od orzeszkow bo zaczelo mnie mdlic i zaparzyłam melisę.
    Ale coś czuje że jutro też pochłonę pół słoika, jak nie cały :D

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ