LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykkarolina89 wrote:Agnieechaa wpisz u mnie Kraków
Mnie męczą mdłości i wymioty tak do 15, później daję radę nawet wyjsc na spacer, dzis zrobiłam 4,5km ale przynajmniej senność i zmęczenie przeszło
U mnie jeszcze tydzień i 1 dzień do kolejnej wizyty a na 27.12 zapisałam się na USG prenatalne -
Aguś
Prostuje to co napisałam...
"Ważny jest również wygląd noworodka. Jeżeli we śnie widzimy zdrowego, ładnego noworodka, to możemy spodziewać się szczęścia w życiu. Chory, krzyczący noworodek stanowi ostrzeżenie przed problemami, kłopotami, szczególnie w sferze biznesowej."
W wierzeniach ludowych sen o noworodku może stanowić zapowiedź szczęśliwego i pomyślnego okresu w życiu. Także sen o noworodku może zwiastować pojawienie się nowych idei, pomysłów, planów czy marzeń.
Ale jeżeli we śnie to my urodziliśmy noworodka, to możemy spodziewać się nowych możliwości życiowych oraz szans na dalszy rozwój. A jeżeli we śnie towarzyszymy narodzinom noworodka, to możemy spodziewać się dużych zmian w swoim życiu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 18:32
PixiDixi, Agniechaaaa lubią tę wiadomość
-
shadee wrote:mnie lekarz powiedział, że mam nie robić progesteronu bo biorę luteinę (4 x 100mg), więc badanie byłoby niemiarodajne
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Cynamonkowaaa wrote:Właśnie ja zrobiłam to badanie zanim zaczęłam brać duphaston, przepisany przez te torbiele, przez które może być problem z wytwarzaniem progesteronu i właśnie teraz się nad tym zastanawiam bo mieszczę się w normach laboratoryjnych na 1 trymestr.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Udało mi się dziś znaleźć panią ginekolog, która przyjęła mnie prywatnie
Z usg okazuje się, ze jest to 5-6 tydzień, mamy 3 mm i spotkać się mamy za 2 tygodnie, żeby zobaczyć co tam się dzieje dalej
Wiec termin porodu pewnie się przesunie :pgapa25, shadee, Loczek2018, Mini89, Agniechaaaa, Lena21 lubią tę wiadomość
-
po_prostu_ja wrote:Udało mi się dziś znaleźć panią ginekolog, która przyjęła mnie prywatnie
Z usg okazuje się, ze jest to 5-6 tydzień, mamy 3 mm i spotkać się mamy za 2 tygodnie, żeby zobaczyć co tam się dzieje dalej
Wiec termin porodu pewnie się przesunie :p
a widać serduszko?
-
Dziewczyny a ja mam głupie pytanie. ... bo to ze piersi są obolale to jedno ale jak je dotykam to mam wrażenie, że środek to jeden kamień - taka twarda tkanka. Tez tak macie?
Mnie od dwóch tyg nic się nie śni, po podleczeniu pęcherza nawet w nocy nie wstaje co cieszy, bo jako tako się wysypiam ( o ile się da z tymi kamieniami z przodu ). -
nick nieaktualnyPaulina.G wrote:Aga a jak Twoje samopoczucie ?
U mnie dzisiaj śpiąco... a tak bardzo chcialam chociaz troche dom ogarnąć... skonczylo się tylko na ugotowaniu zupy na obiad
Brawo za ugotowanie zupki ja ogarnelam kuchnie i od 16 biorę sie za pranie ale jakos wstać nie moge hihihi :pPaulina.G lubi tę wiadomość
-
Ale Wam zazdroszczę codzienności! Ja mam zalecenie żeby leżeć, nic nie robić i myśleć o wakacjach i słoneczku Dzisiaj głównie oglądałam seriale, YT, klachałam przez telefon, jadłam i popijałam herbatę!
Mój mężczyzna wziął sobie zalecenia do serca i przejął obowiązki domowe a nawet zadeklarował się że jak skończą się zapasy to ugotuje obiad, chociaż nie gotował nigdy!
Jutro muszę zacząć coś ogarniać na swoje studia, bo nie chce przez to zwolnienie być w tyle, mam nadzieję że uda mi się to wszystko pogodzić i będę mogła wrócić z czasem na uczelnie -
Agniechaaaa wrote:Tez dzis ospała jestem i tylko kilka godzin miałam mdłości udało sie nie wymiotować
Brawo za ugotowanie zupki ja ogarnelam kuchnie i od 16 biorę sie za pranie ale jakos wstać nie moge hihihi :pmuminka83, Agniechaaaa lubią tę wiadomość
-
Paulina.G wrote:Pierwszy raz robilam zupe krem z kalafiora.. mi zaczynaja się smaki i zapachy przestawiac.. ale wazne ze M mowi ze dobra... Jutro mam wolne to posprzatam
-
Cynamonkowaaa wrote:Ja dzisiaj przy śniadaniu miałam coś takiego że szynka którą zawsze kupuje bardzo mocno pachniała majerankiem, którego wcześniej nie czułam, ciekawe doświadczenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 19:53
-
Paulina.G wrote:Ja zawsze uwielbialam tosty z serem topionym i ketchupem ... teraz zapach topionego sera mnie odtraca.. wiec cos w tym jest
Dostałam od mamy zapiekankę makaronową z grzybami i chyba z wielkim żalem będę musiała te grzyby powybierać Jecie grzyby w ciąży? -
Cynamonkowaaa wrote:Dla mnie dzisiaj pomidor był kwaśny i nie dałam rady go zjeść
Dostałam od mamy zapiekankę makaronową z grzybami i chyba z wielkim żalem będę musiała te grzyby powybierać Jecie grzyby w ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 19:57