X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem Ci Sanka ze ja tez teraz dobrze się czuje :) Bolą mnie piersi, mam smaki ale z takich objawów to byłoby na tyle:) No może jeszcze wzdęcia i lekkie bole brzucha, ale są na tyle słabe ze nie biorę praktycznie leków przeciwbólowych. Po prostu czuje sobie jakby takie zakwasy;) No ale lepiej dmuchać na zimne i jak to mówi mój mężczyzna : wchłaniać te torbiele :D

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Rocheera Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jeśli wszystko pójdzie pomyślnie to i ja złapię końcówkę lipca :) Póki co jestem po pozytywnych testach i czekam na wynik bety.
    Mam do was pytanie kiedy jest moment zagnieżdżenia ile on trwa? Jakby to było u mnie?
    Jestem po iui (2 próba), iui miałam 2.11 to był 11 dzień cyklu, dzień wcześniej ovitrelle, ostatnia miesiączka 22.10,cylke co 24-26dni.
    Jestem po 2 ciążach biochemicznych i kotłuje mi się w głowie.
    Mogę być w miarę spokojna czy mogło jeszcze nie dojść do zagnieżdżenia u mnie?

Mmargotka lubi tę wiadomość

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocheera wrote:
    Cześć dziewczyny, jeśli wszystko pójdzie pomyślnie to i ja złapię końcówkę lipca :) Póki co jestem po pozytywnych testach i czekam na wynik bety.
    Mam do was pytanie kiedy jest moment zagnieżdżenia ile on trwa? Jakby to było u mnie?
    Jestem po iui (2 próba), iui miałam 2.11 to był 11 dzień cyklu, dzień wcześniej ovitrelle, ostatnia miesiączka 22.10,cylke co 24-26dni.
    Jestem po 2 ciążach biochemicznych i kotłuje mi się w głowie.
    Mogę być w miarę spokojna czy mogło jeszcze nie dojść do zagnieżdżenia u mnie?

Witaj :) jeśli testy z moczu wychodzą pozytywne to zagniezdzenie juz było :) teraz czekać na wynik bety i powtórka po 48h :)

Rocheera lubi tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a gin coś mówił? jaka może być przyczyna tych plamień?

Często przyczyny nie są znane. Nie mogła nic stwierdzic żadnych krwiakow ani polipow

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszko było ale byl tez krwiak na szczescie maly ale dlugi z tylu pecherzyka . Musze duzo lezec i brac magnez.

PixiDixi, po_prostu_ja, gapa25 lubią tę wiadomość

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Serduszko było ale byl tez krwiak na szczescie maly ale dlugi z tylu pecherzyka . Musze duzo lezec i brac magnez.

Super, ze widziałaś serducho :)
    A z krwiakiem na pewno wszystko będzie w porządku, odpoczywaj ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Super, ze widziałaś serducho :)
    A z krwiakiem na pewno wszystko będzie w porządku, odpoczywaj ;)
    Tak,bedzie ok:) w poprzedniej ciazy mialam krwiaka Kosmowkowego 4cm i dalam rade.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zieloona super wieści :) odpoczywaj krwiak sie wchłonie :)

ja w poprzednich ciazach czułam sie o niebo lepiej... teraz taki wraczek ze mnie :( mdli mnie od 6 rano do nocy... wzdecia i zgaga czasem.. mój maz mnie rozczulił, tak na mnie wczoraj patrzy patrzy i mówi: napewno będzie chłopak! z dziewczynami tak żle się nie czułaś! taa Jasne będzie Marysia :P

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon-kowa a co studiujesz? niewiele jest kierunków jednolitych kojarze tylko farmacke, analityke i lek i stomę :P

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Cynamon-kowa a co studiujesz? niewiele jest kierunków jednolitych kojarze tylko farmacke, analityke i lek i stomę :P
    Jest jeszcze psychologia i prawo :) Ja studiuje psychologię :) Próbuję się właśnie zebrać żeby coś poczytać, ale słabo mi idzie bo boli mnie brzuch dzisiaj i trochę się martwię :(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam na jednolitych - ja akurat skończyłam lekarski, potem rok przerwy a od października staż podyplomowy i zaraz znowu przerwa ;) to super że dobrze się czujesz, jeśli nie masz bardzo ciężkich fizycznie studiów to możesz dać radę. Spróbuj sobie później w miare możliwości załatwić wcześniej egzaminy końcowe. Bo jednak na miesiac przed porodem już roznie moze byc.

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Jest jeszcze psychologia i prawo :) Ja studiuje psychologię :) Próbuję się właśnie zebrać żeby coś poczytać, ale słabo mi idzie bo boli mnie brzuch dzisiaj i trochę się martwię :(
    ja znam tylko te medyczne ;)

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka, właśnie boję się czy w ogóle mnie dopuszczą do sesji zimowej, bo jak będę musiała tak cały czas leżeć to nie wrócę na ćwiczenia i mogą mnie nie dopuścić:( No ale jak to mówią moje dwie wtajemniczone przyjaciółki- to jest najmniejszy problem na tą chwilę, masz leżeć i chillować :)
    Czy Wy też miałyście takie bóle brzucha? Najpierw bolało mnie tylko podbrzusze, tak delikatnie, jakby zakwasy, a po dupku zaczął mnie też brzuch u góry boleć :( Do tego czasem widzę na papierze troszkę białej wydzieliny, to normalne?

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja znam tylko te medyczne ;)
    A też coś medycznego studiowałaś?:)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Sanka, właśnie boję się czy w ogóle mnie dopuszczą do sesji zimowej, bo jak będę musiała tak cały czas leżeć to nie wrócę na ćwiczenia i mogą mnie nie dopuścić:( No ale jak to mówią moje dwie wtajemniczone przyjaciółki- to jest najmniejszy problem na tą chwilę, masz leżeć i chillować :)
    Czy Wy też miałyście takie bóle brzucha? Najpierw bolało mnie tylko podbrzusze, tak delikatnie, jakby zakwasy, a po dupku zaczął mnie też brzuch u góry boleć :( Do tego czasem widzę na papierze troszkę białej wydzieliny, to normalne?
    Biała wydzielina jest czymś normalnym... Ja tez tak mam... Pełni funkcję ochronną , wiec nie masz się czym przejmować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 10:46

3i499vvjspjyuavk.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;)
    Zielona
    Super, że widac juz bylo ❤ A krwiak się sam wchlonie, za co tez trzymam kciuki

3i499vvjspjyuavk.png

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Biała wydzielina jest czymś normalnym... Ja tez tak mam... Pełni funkcję ochronną , wiec nie masz się czym przejmować ;)
    a ten ból? :(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    a ten ból? :(
    Mnie tez brzuch pobolewa ale ja nie biore dupka... wiec nie mogę Ci powiedzieć czy to jest normalne

3i499vvjspjyuavk.png

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przed dupkiem też bolał, dupka dopiero 3 dzień biorę

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaa nie pękaj ze studiami, bedzie ok:). Miałam w grupie na studiach koleżanki które pozachodziły w ciążę. I wszystkie zdążyły sie obronić pozaliczać semestry nim urodziły :). Wszystko kwestia dobrych chęci prowadzących. A nadmienię że jestem po studiach chemicznych więc koleżanki w związku z ciąża nie mogły uczestniczyć w wielogodzinnych labach, bo wiadomo chemia jest szkodliwa. A mimo to wszystko im sie ułożyło, wiec trzymam kciuki za Ciebie:).

qb3cp07w5ku95ses.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ