X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem Ci Sanka ze ja tez teraz dobrze się czuje :) Bolą mnie piersi, mam smaki ale z takich objawów to byłoby na tyle:) No może jeszcze wzdęcia i lekkie bole brzucha, ale są na tyle słabe ze nie biorę praktycznie leków przeciwbólowych. Po prostu czuje sobie jakby takie zakwasy;) No ale lepiej dmuchać na zimne i jak to mówi mój mężczyzna : wchłaniać te torbiele :D

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Rocheera Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jeśli wszystko pójdzie pomyślnie to i ja złapię końcówkę lipca :) Póki co jestem po pozytywnych testach i czekam na wynik bety.
    Mam do was pytanie kiedy jest moment zagnieżdżenia ile on trwa? Jakby to było u mnie?
    Jestem po iui (2 próba), iui miałam 2.11 to był 11 dzień cyklu, dzień wcześniej ovitrelle, ostatnia miesiączka 22.10,cylke co 24-26dni.
    Jestem po 2 ciążach biochemicznych i kotłuje mi się w głowie.
    Mogę być w miarę spokojna czy mogło jeszcze nie dojść do zagnieżdżenia u mnie?

Mmargotka lubi tę wiadomość

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocheera wrote:
    Cześć dziewczyny, jeśli wszystko pójdzie pomyślnie to i ja złapię końcówkę lipca :) Póki co jestem po pozytywnych testach i czekam na wynik bety.
    Mam do was pytanie kiedy jest moment zagnieżdżenia ile on trwa? Jakby to było u mnie?
    Jestem po iui (2 próba), iui miałam 2.11 to był 11 dzień cyklu, dzień wcześniej ovitrelle, ostatnia miesiączka 22.10,cylke co 24-26dni.
    Jestem po 2 ciążach biochemicznych i kotłuje mi się w głowie.
    Mogę być w miarę spokojna czy mogło jeszcze nie dojść do zagnieżdżenia u mnie?

Witaj :) jeśli testy z moczu wychodzą pozytywne to zagniezdzenie juz było :) teraz czekać na wynik bety i powtórka po 48h :)

Rocheera lubi tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a gin coś mówił? jaka może być przyczyna tych plamień?

Często przyczyny nie są znane. Nie mogła nic stwierdzic żadnych krwiakow ani polipow

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszko było ale byl tez krwiak na szczescie maly ale dlugi z tylu pecherzyka . Musze duzo lezec i brac magnez.

PixiDixi, po_prostu_ja, gapa25 lubią tę wiadomość

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Serduszko było ale byl tez krwiak na szczescie maly ale dlugi z tylu pecherzyka . Musze duzo lezec i brac magnez.

Super, ze widziałaś serducho :)
    A z krwiakiem na pewno wszystko będzie w porządku, odpoczywaj ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Super, ze widziałaś serducho :)
    A z krwiakiem na pewno wszystko będzie w porządku, odpoczywaj ;)
    Tak,bedzie ok:) w poprzedniej ciazy mialam krwiaka Kosmowkowego 4cm i dalam rade.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zieloona super wieści :) odpoczywaj krwiak sie wchłonie :)

ja w poprzednich ciazach czułam sie o niebo lepiej... teraz taki wraczek ze mnie :( mdli mnie od 6 rano do nocy... wzdecia i zgaga czasem.. mój maz mnie rozczulił, tak na mnie wczoraj patrzy patrzy i mówi: napewno będzie chłopak! z dziewczynami tak żle się nie czułaś! taa Jasne będzie Marysia :P

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon-kowa a co studiujesz? niewiele jest kierunków jednolitych kojarze tylko farmacke, analityke i lek i stomę :P

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Cynamon-kowa a co studiujesz? niewiele jest kierunków jednolitych kojarze tylko farmacke, analityke i lek i stomę :P
    Jest jeszcze psychologia i prawo :) Ja studiuje psychologię :) Próbuję się właśnie zebrać żeby coś poczytać, ale słabo mi idzie bo boli mnie brzuch dzisiaj i trochę się martwię :(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam na jednolitych - ja akurat skończyłam lekarski, potem rok przerwy a od października staż podyplomowy i zaraz znowu przerwa ;) to super że dobrze się czujesz, jeśli nie masz bardzo ciężkich fizycznie studiów to możesz dać radę. Spróbuj sobie później w miare możliwości załatwić wcześniej egzaminy końcowe. Bo jednak na miesiac przed porodem już roznie moze byc.

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Jest jeszcze psychologia i prawo :) Ja studiuje psychologię :) Próbuję się właśnie zebrać żeby coś poczytać, ale słabo mi idzie bo boli mnie brzuch dzisiaj i trochę się martwię :(
    ja znam tylko te medyczne ;)

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka, właśnie boję się czy w ogóle mnie dopuszczą do sesji zimowej, bo jak będę musiała tak cały czas leżeć to nie wrócę na ćwiczenia i mogą mnie nie dopuścić:( No ale jak to mówią moje dwie wtajemniczone przyjaciółki- to jest najmniejszy problem na tą chwilę, masz leżeć i chillować :)
    Czy Wy też miałyście takie bóle brzucha? Najpierw bolało mnie tylko podbrzusze, tak delikatnie, jakby zakwasy, a po dupku zaczął mnie też brzuch u góry boleć :( Do tego czasem widzę na papierze troszkę białej wydzieliny, to normalne?

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja znam tylko te medyczne ;)
    A też coś medycznego studiowałaś?:)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Sanka, właśnie boję się czy w ogóle mnie dopuszczą do sesji zimowej, bo jak będę musiała tak cały czas leżeć to nie wrócę na ćwiczenia i mogą mnie nie dopuścić:( No ale jak to mówią moje dwie wtajemniczone przyjaciółki- to jest najmniejszy problem na tą chwilę, masz leżeć i chillować :)
    Czy Wy też miałyście takie bóle brzucha? Najpierw bolało mnie tylko podbrzusze, tak delikatnie, jakby zakwasy, a po dupku zaczął mnie też brzuch u góry boleć :( Do tego czasem widzę na papierze troszkę białej wydzieliny, to normalne?
    Biała wydzielina jest czymś normalnym... Ja tez tak mam... Pełni funkcję ochronną , wiec nie masz się czym przejmować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 10:46

3i499vvjspjyuavk.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;)
    Zielona
    Super, że widac juz bylo ❤ A krwiak się sam wchlonie, za co tez trzymam kciuki

3i499vvjspjyuavk.png

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Biała wydzielina jest czymś normalnym... Ja tez tak mam... Pełni funkcję ochronną , wiec nie masz się czym przejmować ;)
    a ten ból? :(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    a ten ból? :(
    Mnie tez brzuch pobolewa ale ja nie biore dupka... wiec nie mogę Ci powiedzieć czy to jest normalne

3i499vvjspjyuavk.png

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przed dupkiem też bolał, dupka dopiero 3 dzień biorę

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaa nie pękaj ze studiami, bedzie ok:). Miałam w grupie na studiach koleżanki które pozachodziły w ciążę. I wszystkie zdążyły sie obronić pozaliczać semestry nim urodziły :). Wszystko kwestia dobrych chęci prowadzących. A nadmienię że jestem po studiach chemicznych więc koleżanki w związku z ciąża nie mogły uczestniczyć w wielogodzinnych labach, bo wiadomo chemia jest szkodliwa. A mimo to wszystko im sie ułożyło, wiec trzymam kciuki za Ciebie:).

qb3cp07w5ku95ses.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ