X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Ja mam jeden jajnik i na tym mam 5cm torbiel która urosła, ale chyba pójdę jeszcze sie skonsultować z innym lekarzem bo ten nic mi nie wypisal i zaleceń też nie dal. Trochę się boję :(
    No to koniecznie się skonsultuj! Może do wizyty jak masz taką możliwość to leż dużo, odpoczywaj i przede wszystkim się nie stresuj bo mnie lekarz dał do zrozumienia że to może być z burzy hormonalnej ale też ze stresu...

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie jak Cynamonkowa. Sądzę, ze drugi lekarz powinien Cie zobaczyc bo dupek jest standardem .Postraj sie duzo odpoczywac. Buziaki.

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczynek przy mojej 4 graniczy z cudem :(

"Troszkę Nas Jest.."
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem...do nas przyjechala tesciowa by trochę pomoc i tez sie boje jak damy sobie rade gdy odjedzie bo jamam bezwzgledny nakaz lezenia a dziecmi i domem jakos trzeba sie zajac....

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w brzuszku noszę dopiero pierwsze dziecko, więc trochę łatwiej jest mi odpoczywać. Aczkolwiek mój chłop musi zająć się sprzątaniem, gotowaniem, co jest dla niego sporą nowością, szczególnie gotowanie, bo sprzątać, coś sprzątał :) Mamy też pieska,, który jeszcze do wczoraj był chory, do tego ktoś musi z nim wychodzić, a mieszkamy na 4 piętrze, i jak byłam sama cały dzień w domu to też podjechała teściowa, co by mi pieska wyprowadzić ;)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi a czemu musisz lezec? cos sie dzieje? wspolczuje :(

"Troszkę Nas Jest.."
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja w brzuszku noszę dopiero pierwsze dziecko, więc trochę łatwiej jest mi odpoczywać. Aczkolwiek mój chłop musi zająć się sprzątaniem, gotowaniem, co jest dla niego sporą nowością, szczególnie gotowanie, bo sprzątać, coś sprzątał :) Mamy też pieska,, który jeszcze do wczoraj był chory, do tego ktoś musi z nim wychodzić, a mieszkamy na 4 piętrze, i jak byłam sama cały dzień w domu to też podjechała teściowa, co by mi pieska wyprowadzić ;)
    fajnie ze maz tyle w domu bo mojego to nie ma calymi dniami prawie :(

"Troszkę Nas Jest.."
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Zielona1911, gratulacje! Odpoczywaj i nic się nie martw.

Agniechaaa, shadee ♥ ♥ ♥ przesyłam dobre myśli!

Loczek2018, to mamy wizytę tego samego dnia. Też się nie mogę doczekać.Chwilowym brakiem objawów się nie martw, wszystko co odczuwamy. jest zmienne w tej ciąży jak w kalejdoskopie.

Cześć wszystkie nowe lipcówki :)
    Mmargotka to bdmy sie wspierać we wtorek ;). Ja 28 biore wolne i ide od rana na NFZ, a popołudniu mam jeszcze prywatna w ramach ubezpieczenia - wiec bd przeinformowana :D. Ale to moja pierwsza ciąża i potrzebuje pewności pewności ze jest ok:).

Mmargotka lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A ja zaczynam miec stan przedzawałowy :( niech ze juz bedzie 15:30
    Agniechaaaa żyjesz?:) juz po 14, zaraz bdziesz mogła odetchnąć :)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    PixiDixi a czemu musisz lezec? cos sie dzieje? wspolczuje :(
    Mam sporego krwiaka ,dlatego leze.

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    fajnie ze maz tyle w domu bo mojego to nie ma calymi dniami prawie :(
    No właśnie mój robi albo po 13h albo po 8, do tego weekendy tez najczęściej pracuje ale trochę czasu żeby coś ogarnac musi znaleźć. Ja pomimo mojej pedantycznosci, po ścierkę nie sięgam, wstaje jedynie do łazienki i po herbatę/coś do jedzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 14:20

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Mam sporego krwiaka ,dlatego leze.
    A powiedział Ci lekarz ze może się wchłonąć? Bo ja tu z taka nadzieja co do moich torbieli leżę...

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Glass Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :). Myślę, że dopiszę się do was jako, że jestem lipcówką. Termin mam na 3 lipca, jedna dzidzia, serce jest. Już na l4 więc mam trochę za dużo czasu ;).

Loczek2018, gapa25, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Ja mam jeden jajnik i na tym mam 5cm torbiel która urosła, ale chyba pójdę jeszcze sie skonsultować z innym lekarzem bo ten nic mi nie wypisal i zaleceń też nie dal. Trochę się boję :(

W poprzedniej ciąży miałam dwie torbiele na prawym jajniku razem miały właśnie 6cm a na lewym jedna torbiel 5cm, lekarz powiedział mi ze w czasie ciąży powinny one zniknąć do któregoś tygodnia(nie pamietam do którego, chyba do 14-16 tc) No i tak się u mnie stało

Tinnera lubi tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jest pewna sprawa, która wciąż nie daje mi spokoju. Byłam wczoraj na pierwszym usg, gdzie Pani Doktor określiła wiek na 5-6 tygodni. W moim przypadku nie ma co wyliczać ciąży od terminu ostatniej miesiączki, bo cykle zawsze były nieregularne. Używałam testów owulacyjnych, mierzyłam temperaturę i z moich obliczeń wynika, ze owulacja wystąpiła ok 18-19 października, czyli 5 tygodni temu. W Belly oznaczyłam śledzenie ciąży od dnia ostatniej owulacji, czyli 19 października, wiec pokazuje mi 7 tydzień ciąży, dokładnie 6t 6d. Ja już totalnie zgłupiałam... :( wydawało mi się, ze będąc na wczorajszej wizycie będę w 7 tygodniu dodając do terminu owulacji 2 tygodnie, myślałam, ze zobaczę serduszko itd... a tymczasem dowiedziałam się, ze zarodek ma 3mm i to 5-6 tydzień. Wczoraj byłam tak skołatana szukaniem lekarza i tym całym dniem, ze nie wpadłam na to, żeby zapytać o to lekarkę jak to wyliczać, dopiero w domu to wszystko do mnie dotarło i zaczęłam zastanawiać się co i jak... jestem już totalnie zagubiona i nie wiem co o tym myśleć... jest w stanie któraś z Was pomoc mi i powiedzieć czy od terminu owulacji powinien być to 5 czy 7 tydzień?
    Jestem już po jednym poronieniu i miałam ciąże obumarła, wiec boje się, ze może się to znów zdarzyć... :(

3i499vvjq8tpbt16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Agniechaaaa żyjesz?:) juz po 14, zaraz bdziesz mogła odetchnąć :)
    Ledwo oddycham :p nerwy masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Dziewczyny, jest pewna sprawa, która wciąż nie daje mi spokoju. Byłam wczoraj na pierwszym usg, gdzie Pani Doktor określiła wiek na 5-6 tygodni. W moim przypadku nie ma co wyliczać ciąży od terminu ostatniej miesiączki, bo cykle zawsze były nieregularne. Używałam testów owulacyjnych, mierzyłam temperaturę i z moich obliczeń wynika, ze owulacja wystąpiła ok 18-19 października, czyli 5 tygodni temu. W Belly oznaczyłam śledzenie ciąży od dnia ostatniej owulacji, czyli 19 października, wiec pokazuje mi 7 tydzień ciąży, dokładnie 6t 6d. Ja już totalnie zgłupiałam... :( wydawało mi się, ze będąc na wczorajszej wizycie będę w 7 tygodniu dodając do terminu owulacji 2 tygodnie, myślałam, ze zobaczę serduszko itd... a tymczasem dowiedziałam się, ze zarodek ma 3mm i to 5-6 tydzień. Wczoraj byłam tak skołatana szukaniem lekarza i tym całym dniem, ze nie wpadłam na to, żeby zapytać o to lekarkę jak to wyliczać, dopiero w domu to wszystko do mnie dotarło i zaczęłam zastanawiać się co i jak... jestem już totalnie zagubiona i nie wiem co o tym myśleć... jest w stanie któraś z Was pomoc mi i powiedzieć czy od terminu owulacji powinien być to 5 czy 7 tydzień?
    Jestem już po jednym poronieniu i miałam ciąże obumarła, wiec boje się, ze może się to znów zdarzyć... :(
    Kochana moze pozno doszło do zagnieżdżenia, spokojnie i teraz musisz poczekać na następnej wizycie bedzie juz piękny widok :)

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ledwo oddycham :p nerwy masakra
    Bd ok Agniechaaaa, trzymam kciuki mocno! :)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze trochę i jedziemy stres mnie dopadł mam nadzieje ze będzie serduszko i wszystko ok:)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxis wrote:
    W poprzedniej ciąży miałam dwie torbiele na prawym jajniku razem miały właśnie 6cm a na lewym jedna torbiel 5cm, lekarz powiedział mi ze w czasie ciąży powinny one zniknąć do któregoś tygodnia(nie pamietam do którego, chyba do 14-16 tc) No i tak się u mnie stało
    I co zalecił Ci lekarz? Brałaś jakieś leki? Bo moja lekarka mówiła ze są duże szanse na poronienie i chodzę jak struta, a mam po jednej torbieli na obu jajnikach. I teraz nie wiem, mam się martwić czy to nie zagraża ciazy...

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ