X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, to forum jest b. sympatyczne, a ponieważ Melbusia jest też zachodniopomorska słodką mamą i świetnie orientuje się i w diabetologach, i w prenatalnych badaniach w Szczecinie, to nasz siejacy zamęt gość wyjątkowo źle trafił z podejrzeniami.:-) Melbusia, nie martw się.:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 18:11

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Też mam o 13 :)
    Cieszę się , ze jutro nie będę sama :)

Jeśli chodzi o to czy melbusia jest fajtkiem czy nie to ja nawet bym nie poruszają tematu i nie traciła na takie głupoty czasu . Głowy sobie nie zwracajcie tymi bzdurami . Jesteśmy w ciąży i należy nam się święty anielski spokój.

Przytylam 2 kg i teraz wyrownalam do wagi z przed ciąży :)

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny przeczytałam co o mnie nowa osoba i aż mi się zrobiło gorąco. Nie jestem fejkiem, ani nie mam tutaj etatu :-/ nie osiągam żadnych korzyści z tego że tu jestem poza jedną- wsparcie emocjonalne i korzystanie z porad doświadczonych mam. Jest mi strasznie przykro, że ktoś mnie tak ocenił, a pewnie nie przeczytal żadnego mojego wpisu. Przyszłam tu z kafeterii, bo była tam niesympatyczna atmosfera. Założyłam temat, ale potem Agnieszka fajnie prowadziła nasza listę i tyle. Fakt, może dla kogoś to dziwne, że jestem tu codziennie, ale jak się jest od początku na zwolnieniu, to i chyba jasne jest, że ma się dużo wolnego czasu. Zreszta gdybym była fejkiem, to i tak bym nie musiała tu być żeby ciągnąć wątek, bo jest tu tyle fajnych, zgranych w pewnym sensie dziewczyn, że ten wątek trwałby dalej i bez mojego udziału, bez mojego polubiania waszych postów, zdjęć itd. W głowie mi się nie mieści to, o co zostałam posądzona :-(
    Dziewczyna zrobila taka akcje od czerwcowek do listopadowek...
    Nie przejmuj sie

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zaczyna sie syndrom wicia gniazda. Juz kombinuje ze sprzedażą naszego lozka i kupnem czegos innego. Ukladaniem rzeczy ogolnie takim ulepszaniem i zmienianiem domu. Tez tak macie?

katka84 lubi tę wiadomość

• Decadence Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    A mnie zaczyna sie syndrom wicia gniazda. Juz kombinuje ze sprzedażą naszego lozka i kupnem czegos innego. Ukladaniem rzeczy ogolnie takim ulepszaniem i zmienianiem domu. Tez tak macie?
    Też!!! A co ciekawe, zawsze unikalam tematów "wnetrzarskich" i pokrewnych, bo.kompletnie nie mam do tego ręki. Teraz się kurczę nagle fantazje godne architektki wnętrz budzą, jestem w szoku.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Juz nie... Przy córce tak szlalalam :) teraz mniej... Mam tylko plan na drzwi i szafę dla małego. Z corka "przeszlam" przez etap wicia gniazda i juz nie budzi to we mnie takich emocji cjociaz nke mowie ze czegos tam nke planuje...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra, temat fejków pominę milczeniem bo szkoda mi nawet stukać w klawiaturę na ten temat.

ja dziś po konsultacji endokrynologicznej i diabetologicznej - wyniki krwi książkowe, więc chociaż to mi się udało.
    z uwagi na intensywny kwiecień w pracy przesunęłam szkołę rodzenia z kwietnia na maj. zresztą będzie cieplej i przyjemniej za oknem :) W pracy mam taki kołowrotek, że trudno mi zakręt złapać (a i tak mocno zwolniłam), ciekawe czy kropek będzie pracoholikiem po rodzicach - póki co jak pracuję to jest grzeczny, ale jak tylko położę się by odpocząć zaczyna się kopanie i boksowanie - ciekawe po kim to ma :):):)

melbusia88, Carolline, Loczek2018 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie ja wiję gniazdo na balkonie :-D bo to jedyne miejsce w naszym mieszkaniu, które jeszcze nie zostało wyremontowane i urządzone i jesteśmy na etapie wybierania płytek na balkon. A w środku to wiadomo - ciąg dalszy urządzania pokoju dla mełj. Ostatnio przyszło mi łóżeczko z ikei, a już jest wycofane, ostatnie 6 szt zostało w Ikei w Gdańsku na szczęście i mi się udało je upolować :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam - co do kąpieli dla malucha? Te specjalne okrycia kąpielowe z kapturkami? Czy jakieś typowo dziecięce ręczniki? Zwykłe nie mogą być? Znowu jestem zielona w temacie

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze niektórym sie nudzi :) z ciekawości przejrze inne watki kto jest typowany :p
    Ł
    Mnie boli spojenie moooocno. Ledwo chodzę.

Imie.. miala byc Marysia ale chodzi mi po glowie Amelia a imieniny Amelii sa 10, w moj termin :)

Odnosnie zakupow to ja mam 2 bodziaki i 3 pajace wozek i bujaczek :p jeszcze na IP gin zobaczyl chlopca wiec mam watpliwosci bo kupuje babskie wszystko

Anula 700zl w gemini? Strasznie dużo. Ja zobaczęw maju co kupic. A do parasolki bym pol roczniaka nie wsadzila bo ani te wozki nie maja amortyzacji ani odpowiednich siedzisk dla tak malych dzieci. Poza tym sa odpowiednie do sklepu a nie jako podstawowy wozek. Ja mam uzywany jedo potem chce baby jogger lub valco.

Moja Elizka konczy dzis 4 latka :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, jaka zielona - zobacz ile masz już rzeczy :)
    ja się zatrzymałam na etapie kupna ciuchów - koleżanka mnie ostatnio przepytała na okoliczność skompletowanej wyprawki i okazało się, że prócz tego że moje dziecko będzie dobrze ubrane i będzie się mogło pobujać w leżaczku, cała reszta leży i kwiczy :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swoją drogą - jak sobie pomyślę że minęło już 5 miesięcy mojej ciąży to się zastanawiam gdzie się podział ten czas .... dopiero co był listopad gdy dowiedziałam się że przywieźliśmy ze spontanicznych wakacji pasażera na gapę :)
    no właśnie - jak się dowiedziałyście że jesteście w ciąży? :)macie z tym dniem jakieś śmieszne wspomnienia?

Carolline lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze odnosnie ciuszkow to mam dostac od szwagierki dziewczece po jej corce z czerwca tylko juz jest kwiecien i powoli mam dosc. Od maja zaxzne kupowac a ja oleje. W kwietniu pieluchy kocyki etc w maju apteka i ciuszki. W miesyczadie lozeczko. Poza tym to w sklepie jest moge kupic jak braknie :p

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Wszystko.
    Smoczki do butelek, smoczki. Pampersy, mleko, kosmetyki do kapieli. Wit d, podklady do przewijania, parafina, chusteczki do pupy, gancjana, krem na slonko, woreczki na pampersy

Mam jeszcze osobna liatw dla siebie na 250 zl i dla Leny na 150.

Z grubsza tyle :)

A np nie boisz sie ze to mleko ktore wybralas nie bedzie odpowiadac dziecku? Albo pampersy beda uczulac etc?

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z was wspomniała o 700 zł tylko dla dziecka. Jakim cudem . My z rzeczy higienicznych dla mnie i dziecka zmieściliśmy się w kwocie 300 zł. :-'

anecz_kaa, PixiDixi lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Któraś z was wspomniała o 700 zł tylko dla dziecka. Jakim cudem . My z rzeczy higienicznych dla mnie i dziecka zmieściliśmy się w kwocie 300 zł. :-'

Chyba ze kupisz zapas mlrka pampersow etc. Ja dostałam troche od kumpeli i musze kupic podpaski te samoloty 1op majtki siateczkowe 1 butelkę i smoczki chce te soothie z aventa. Mysle czy pieluchy tetrowe czy muslin i wsio :p no ew kapturki do karmienia

• shadee Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, jakie majtki, jakie mleko, jakie pampersy? :) rodzimy za 4 miesiące - ja to jednak nieogar ciązowy jestem

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Chyba ze kupisz zapas mlrka pampersow etc. Ja dostałam troche od kumpeli i musze kupic podpaski te samoloty 1op majtki siateczkowe 1 butelkę i smoczki chce te soothie z aventa. Mysle czy pieluchy tetrowe czy muslin i wsio :p no ew kapturki do karmienia
    Z tym zapasem bym nie przesadzała bo dzieci lubią się uczulać nawet na dobre produkty . Pieluchy mam tetrowe, muslinowe i bambusowe polecam każdy rodzaj. Butelki mam antykolkowe z tomme teep

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Z tym zapasem bym nie przesadzała bo dzieci lubią się uczulać nawet na dobre produkty . Pieluchy mam tetrowe, muslinowe i bambusowe polecam każdy rodzaj. Butelki mam antykolkowe z tomme teep

Butelki u mnie beda dorywczo i ja kupuje jak poprzednio avent. Z pieluchami zastanawiam sie czy warto placic 2x wiecej za muslin. A wiadomo na poczatku beda do wszystkiego

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee a majtki takie siateczkowe po porodzie :) ha kupuje 2 pary. One schna w 5 min wiec luzik :) nie polecam takich z fizeliny porazka

‹‹ 846 847 848 849 850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ