LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie, to forum jest b. sympatyczne, a ponieważ Melbusia jest też zachodniopomorska słodką mamą i świetnie orientuje się i w diabetologach, i w prenatalnych badaniach w Szczecinie, to nasz siejacy zamęt gość wyjątkowo źle trafił z podejrzeniami.
Melbusia, nie martw się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 18:11
-
Biedronka89 wrote:Też mam o 13
Jeśli chodzi o to czy melbusia jest fajtkiem czy nie to ja nawet bym nie poruszają tematu i nie traciła na takie głupoty czasu . Głowy sobie nie zwracajcie tymi bzdurami . Jesteśmy w ciąży i należy nam się święty anielski spokój.
Przytylam 2 kg i teraz wyrownalam do wagi z przed ciąży[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
melbusia88 wrote:Dziewczyny przeczytałam co o mnie nowa osoba i aż mi się zrobiło gorąco. Nie jestem fejkiem, ani nie mam tutaj etatu
nie osiągam żadnych korzyści z tego że tu jestem poza jedną- wsparcie emocjonalne i korzystanie z porad doświadczonych mam. Jest mi strasznie przykro, że ktoś mnie tak ocenił, a pewnie nie przeczytal żadnego mojego wpisu. Przyszłam tu z kafeterii, bo była tam niesympatyczna atmosfera. Założyłam temat, ale potem Agnieszka fajnie prowadziła nasza listę i tyle. Fakt, może dla kogoś to dziwne, że jestem tu codziennie, ale jak się jest od początku na zwolnieniu, to i chyba jasne jest, że ma się dużo wolnego czasu. Zreszta gdybym była fejkiem, to i tak bym nie musiała tu być żeby ciągnąć wątek, bo jest tu tyle fajnych, zgranych w pewnym sensie dziewczyn, że ten wątek trwałby dalej i bez mojego udziału, bez mojego polubiania waszych postów, zdjęć itd. W głowie mi się nie mieści to, o co zostałam posądzona
Nie przejmuj sie -
PixiDixi wrote:A mnie zaczyna sie syndrom wicia gniazda. Juz kombinuje ze sprzedażą naszego lozka i kupnem czegos innego. Ukladaniem rzeczy ogolnie takim ulepszaniem i zmienianiem domu. Tez tak macie?
-
PixiDixi wrote:A mnie zaczyna sie syndrom wicia gniazda. Juz kombinuje ze sprzedażą naszego lozka i kupnem czegos innego. Ukladaniem rzeczy ogolnie takim ulepszaniem i zmienianiem domu. Tez tak macie?
teraz mniej... Mam tylko plan na drzwi i szafę dla małego. Z corka "przeszlam" przez etap wicia gniazda i juz nie budzi to we mnie takich emocji cjociaz nke mowie ze czegos tam nke planuje...
-
no dobra, temat fejków pominę milczeniem bo szkoda mi nawet stukać w klawiaturę na ten temat.
ja dziś po konsultacji endokrynologicznej i diabetologicznej - wyniki krwi książkowe, więc chociaż to mi się udało.
z uwagi na intensywny kwiecień w pracy przesunęłam szkołę rodzenia z kwietnia na maj. zresztą będzie cieplej i przyjemniej za oknemW pracy mam taki kołowrotek, że trudno mi zakręt złapać (a i tak mocno zwolniłam), ciekawe czy kropek będzie pracoholikiem po rodzicach - póki co jak pracuję to jest grzeczny, ale jak tylko położę się by odpocząć zaczyna się kopanie i boksowanie - ciekawe po kim to ma
melbusia88, Carolline, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
W takim razie ja wiję gniazdo na balkonie
bo to jedyne miejsce w naszym mieszkaniu, które jeszcze nie zostało wyremontowane i urządzone i jesteśmy na etapie wybierania płytek na balkon. A w środku to wiadomo - ciąg dalszy urządzania pokoju dla mełj. Ostatnio przyszło mi łóżeczko z ikei, a już jest wycofane, ostatnie 6 szt zostało w Ikei w Gdańsku na szczęście i mi się udało je upolować
-
Widze ze niektórym sie nudzi
z ciekawości przejrze inne watki kto jest typowany :p
Ł
Mnie boli spojenie moooocno. Ledwo chodzę.
Imie.. miala byc Marysia ale chodzi mi po glowie Amelia a imieniny Amelii sa 10, w moj termin
Odnosnie zakupow to ja mam 2 bodziaki i 3 pajace wozek i bujaczek :p jeszcze na IP gin zobaczyl chlopca wiec mam watpliwosci bo kupuje babskie wszystko
Anula 700zl w gemini? Strasznie dużo. Ja zobaczęw maju co kupic. A do parasolki bym pol roczniaka nie wsadzila bo ani te wozki nie maja amortyzacji ani odpowiednich siedzisk dla tak malych dzieci. Poza tym sa odpowiednie do sklepu a nie jako podstawowy wozek. Ja mam uzywany jedo potem chce baby jogger lub valco.
Moja Elizka konczy dzis 4 latkaPixiDixi lubi tę wiadomość
-
Melbusia, jaka zielona - zobacz ile masz już rzeczy
ja się zatrzymałam na etapie kupna ciuchów - koleżanka mnie ostatnio przepytała na okoliczność skompletowanej wyprawki i okazało się, że prócz tego że moje dziecko będzie dobrze ubrane i będzie się mogło pobujać w leżaczku, cała reszta leży i kwiczy
-
swoją drogą - jak sobie pomyślę że minęło już 5 miesięcy mojej ciąży to się zastanawiam gdzie się podział ten czas .... dopiero co był listopad gdy dowiedziałam się że przywieźliśmy ze spontanicznych wakacji pasażera na gapę
no właśnie - jak się dowiedziałyście że jesteście w ciąży? :)macie z tym dniem jakieś śmieszne wspomnienia?Carolline lubi tę wiadomość
-
A jeszcze odnosnie ciuszkow to mam dostac od szwagierki dziewczece po jej corce z czerwca tylko juz jest kwiecien i powoli mam dosc. Od maja zaxzne kupowac a ja oleje. W kwietniu pieluchy kocyki etc w maju apteka i ciuszki. W miesyczadie lozeczko. Poza tym to w sklepie jest moge kupic jak braknie :p
-
Anutka wrote:Wszystko.
Smoczki do butelek, smoczki. Pampersy, mleko, kosmetyki do kapieli. Wit d, podklady do przewijania, parafina, chusteczki do pupy, gancjana, krem na slonko, woreczki na pampersy
Mam jeszcze osobna liatw dla siebie na 250 zl i dla Leny na 150.
Z grubsza tyle
A np nie boisz sie ze to mleko ktore wybralas nie bedzie odpowiadac dziecku? Albo pampersy beda uczulac etc?
-
muminka83 wrote:Któraś z was wspomniała o 700 zł tylko dla dziecka. Jakim cudem . My z rzeczy higienicznych dla mnie i dziecka zmieściliśmy się w kwocie 300 zł. :-'
Chyba ze kupisz zapas mlrka pampersow etc. Ja dostałam troche od kumpeli i musze kupic podpaski te samoloty 1op majtki siateczkowe 1 butelkę i smoczki chce te soothie z aventa. Mysle czy pieluchy tetrowe czy muslin i wsio :p no ew kapturki do karmienia
-
anecz_kaa wrote:Chyba ze kupisz zapas mlrka pampersow etc. Ja dostałam troche od kumpeli i musze kupic podpaski te samoloty 1op majtki siateczkowe 1 butelkę i smoczki chce te soothie z aventa. Mysle czy pieluchy tetrowe czy muslin i wsio :p no ew kapturki do karmienia
-
muminka83 wrote:Z tym zapasem bym nie przesadzała bo dzieci lubią się uczulać nawet na dobre produkty . Pieluchy mam tetrowe, muslinowe i bambusowe polecam każdy rodzaj. Butelki mam antykolkowe z tomme teep
Butelki u mnie beda dorywczo i ja kupuje jak poprzednio avent. Z pieluchami zastanawiam sie czy warto placic 2x wiecej za muslin. A wiadomo na poczatku beda do wszystkiego