LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Siateczkowe najlepsze hehe i to takie szersze
Troche bez sensu robic mega zakupy wlasnie mleka bo z autopsji wiem,ze zanim sie trafi na to ok to trzeba potestowac.
Ja zrobilam wlasnie w aptece internetowej zamowienie na octenisept i podklady i poszlo 80 zl plus pozniej smoczki dwie sztuki cos z kosmetykow i wystarczy a i gaziki jalowe do przemywania pepuszkow.
Edit: doczytalamwszystkiego najlepszego dla Twojej Elizy Aneczka.
Valco podoba mi sie
Muminka Tommy fajna firma.
Edit 2: Melbusia mi bardzo odpowiada recznik z kapturkiem i teraz tez takie kupie.
Zarzucam na glowke i sa duzeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 20:50
anecz_kaa, melbusia88, katka84 lubią tę wiadomość
-
Anutka wrote:Dziewczyna zrobila taka akcje od czerwcowek do listopadowek...
Nie przejmuj sie25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
anecz_kaa wrote:Butelki u mnie beda dorywczo i ja kupuje jak poprzednio avent. Z pieluchami zastanawiam sie czy warto placic 2x wiecej za muslin. A wiadomo na poczatku beda do wszystkiego
-
Szalejecie widzę z tymi zakupami już
My poza ubrankami i wózkiem nie mamy nicżadnych butelek, mleka (i tak planuje karmić piersią wiec nie mysle nawet o nim) smoczkow, kosmetyków czy pieluch nie mamy. Myślałam kupić kiedyś zapas duży ale pomyślałam a co jeśli cos małemu nie podpasuje? Tez tak moze byc ze nie tylko uczulenie (choć to tez trzeba brać pod uwagę) ale i wygoda czy cokolwiek innego. No jak to człowiek moze cos nie podpasować i co ja z tym zrobię
I jednak będę stopniowo kupować ale to mysle od kwietnia dopiero sie rozglądać za tym wszystkim
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Ja mam tylko trochę ciuszków i nic poza tym, myślałam żeby po 30 tygodniu zająć się takimi rzeczami, mam nadzieję że to nie za późno
Dziś od rana właściwie nie czułam małej, ok 17 pojechałam do przychodni i tam położna próbowała uchwycić tętno detektorem i się nie udało.. Prawie zawału dostałam. Na szczęście po wizycie w przychodni moja malutka chyba się odblokowała bo zaczęła w końcu się wiercić. Mam nadzieję, że nie będzie więcej robić mi takich 'psikusów' bo zwariuję. W czwartek mam wizytę i już nie mogę się doczekać, aż się dowiem, co u niej -
Widzę że temat zakupów na tapecie
Ja narazie kupiłam tylko kilka ubranek dla córeczki a resztę zostawiam na później tzn za miesiąc może dwa. Większość rzeczy i tak mam po synku więc teraz zostają pojedyncze zakupy. A przy synku zaczęłam kompletować wyprawkę 2-3 miesiące przed porodem i spokojnie tyle czasu wystarczyło
-
anecz_kaa wrote:A np nie boisz sie ze to mleko ktore wybralas nie bedzie odpowiadac dziecku? Albo pampersy beda uczulac etc?
Nan ha bo maz mial skaze białkowa i zapobiegawczo. Na razie jedna puszke kupuje. A w szpitalu daja bebiko, chyba tanszego mleka nie ma. Corka miala zaparcia po nim a w domu na nan to kupki normalneWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 22:20
-
muminka83 wrote:Któraś z was wspomniała o 700 zł tylko dla dziecka. Jakim cudem . My z rzeczy higienicznych dla mnie i dziecka zmieściliśmy się w kwocie 300 zł. :-'
Jak bedw miala wiecej czasu to jutro wstawie Wam swoja liste co zamawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 22:21
-
Anutka wrote:Same smoczki do butelek to 60 zl. Smoczki do buzi to kokejne 60. Pampersy 80. Bephanren to 60. Kosmetyki do kapieli 200. Nie zamawiam po jednej sztuce zawsze po 2-4 wiec cen2 taka duza wychodzi.
Jak bedw miala wiecej czasu to jutro wstawie Wam swoja liste co zamawiam
Wy też macie takie pragnienie? -
Anulka bez obrazy nie rozumiem. Raz piszesz ze nie masz kasy a innym razem ze robisz zakupy w gemini za 700zl, sorki nie kupuje tego. Po co kupowac drogie rzeczy kak np smoczki skoro nie wiesz czy beda odpowiednie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 23:03
-
anecz_kaa wrote:Anulka bez obrazy nie rozumiem. Raz piszesz ze nie masz kasy a innym razem ze robisz zakupy w gemini za 700zl, sorki nie kupuje tego. Po co kupowac drogie rzeczy kak np smoczki skoro nie wiesz czy beda odpowiednie.
Mam juz dziecko i wiem jakie smoczki sie sprawdziły a jakie nie. Nie zakladam ze tym razem bede miala dziwne marudne dziecko... Nie nastawiajamy sie na najgorsze.
Taka apteke robie 2 razy do roku wiec zamawiam tyle zeby na pol roku starczylo.
Qyglada to u nas tak ze maz qyciaga swoja wyplatw z konta, ja swoj zus z konta i siadamy pfzy stole przed kopertami i dzielimy pieniadze. Koperta oplaty, Lena, gemini, ubezpieczenie samochodu, komunia chrzesniaka, jedzenie itd...
I tak dzielimy cala kase jaka mamy w miesiacu wiec mimo iz nie ma jej duzo ale przez system kopertowy moge przez kilka miesiecy odlozyc na potrzebna mi rzecz. Dlatego tez duze pieniądze na apteke ale przez te miesiace moglam odlozyc bo wiedzialam ze bedzie mi to potrzebne.
Najgorzej jest jak w ostatnim tygodniu przez wyplata nie ma juz kasy na jedzenie to jemy chlwb z masłem i kaszki na mleku ale nie narzekamy. Jestesmy szczesliwa rodzina a circe niczego nie brakuje. Ona ma swoj "budzet" i tego sie trzymamy.
Nie oceniaj mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 06:50
Kinga40 lubi tę wiadomość
-
Jeśli tak jest faktycznie to szacun, aczkolwiek dla mnie to dziwne. W zyciu nie wysalam tyle w gemini a zarabiam kilka razy więcej niz Ty. I wiem ze nie wydam bo wlasnie szkoda mi na bzdury, ktore moga być zbedne. Niestety jakbym zarabiała 1400 zl to bym nie zaplacila rachunkow i nie jadla... chociaz moja mama zarabia cos kolo tego i potrafi jeszcze cos odlozyc.
My juz po sniadaniu, laski pojechaly z mezem do przedszkola