LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneczka ja broń Boże nie w twoim kierunku, chciałam po prostu jakoś pocieszyć Anutkę, bo myślę, że się bardzo stara. Może zakupy na wyrost, ale może też dlatego, że jak pisała od kwietnia nie będzie miała jednego dochodu i robi zapasy na kilka miesięcy, tak tylko się domyślam, nie wiem czy dobrze. Ja też przed porodem postaram się kupić co się da, np. staram się kupić ciuszki do rozm. 80, bo na macierzyńskim ucieknie mi kilka stów i mniej tych środków będzie.
Pixi co do nerek to nie pomogę. No jedynie pół żartem pół serio mogę Ci polecić kota na wygrzanie nerekjak byłam nastolatką, to leżałam pod kocem na brzuchu w łóżku z chorymi nerkami, przyszła moja kicia, która już nie żyje, położyła mi się na tych nerkach, mruczala. Ja usnelam. Nie wiem ile spalam, ale jak się obudziłam nerki nie bolały. Sama w to nie wierzyłam. Ale widocznie ja miałam tylko zaziębione lekko.
PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość
-
A sudocrem ten maly daja u mnie w szpitalu w tych pudelkach :p nie kupuje. Jakies smoczki to chce tez,podejsc na targi w maju. Tylko ja mam wrazenie ze jak mialam nizsze dochody wlasnie wtedy na stufiach to tez na siłę wydawalam kase na drogie rzeczy.
-
anecz_kaa wrote:Katka ja tez mysle o tej serii z rossmanna :p chwilowo mam oilan do mycia bo Elize cos uczula
skora taka szorstka a od ziajki zrobila sie czerwona
Moj maz jest sknera. . On moze miec na koncie i nie wyda, ja zaraZ znajde okazje :p kiedys czytalm ze powinniśmy odkladac 30% swoich dochodow. Ja staram sie polowe ale musze sie pilnowac.
A co bo butelek to rozumiem ze ktos nie chce kp. Ja akurat kupie 1 butelke ta mala bo u Nas bedzie cyc.
Cos jeszcze mialam... ale kalafior zamiast mozgu -
Melbusia moim zdaniem to slaby pomysl, chyba ze jakies body etc. Ja mialam pelno ciuszkow na zapas i pozniej nie pasowaly
Jula w wieku 6 mcy nosila 80 a Eliza jak miala 1.5 roku... Katka wiec uwazaj bo trafisz jak ja jedna z tych wiekszych druga chudzielec i nici z planow :p
katka84 lubi tę wiadomość
-
anecz_kaa wrote:Ja raz kupilam przy Julce ten 2pak... a daj spokoj. Kupie dady
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 08:22
-
katka84 wrote:Ja muszę mieć kasę, jak samochód się zepsuje (teraz jest nowy więc odpadają naprawy, ale jest leasing). Jak wypadnie wesele, chrzciny, wtedy się nie martwię. Wyciągam z konta.
U mnie od takich rzeczy jest maz... ja ogarniam rachunki, zakupy i zajecia dziewczyn. Jego sa duze wydatki + przelewa mi np co 3-4 mce a ciuchy buty etx. Teraz kupilam dziewczynom polbuty i poszlo ponad 300zl, musze Elizie kurtke zamowic i pozniej balerinki
-
anecz_kaa wrote:Melbusia moim zdaniem to slaby pomysl, chyba ze jakies body etc. Ja mialam pelno ciuszkow na zapas i pozniej nie pasowaly
Jula w wieku 6 mcy nosila 80 a Eliza jak miala 1.5 roku... Katka wiec uwazaj bo trafisz jak ja jedna z tych wiekszych druga chudzielec i nici z planow :p
nie bardzo rozumiem. Jak mam np bluzkę rozm 74, to kiedyś w końcu będzie pasować, a czy to będzie jak będzie miała 6 mies, czy jak 1,5 roku, to już bez znaczenia, przyda się i tak w przyszłości.
-
melbusia88 wrote:Jak może nie pasować?
nie bardzo rozumiem. Jak mam np bluzkę rozm 74, to kiedyś w końcu będzie pasować, a czy to będzie jak będzie miała 6 mies, czy jak 1,5 roku, to już bez znaczenia, przyda się i tak w przyszłości.
Bluzka tak ale np sukienki czy rampersy juz nie bo nie ta pora roku..