X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadna sukienka po Julxe na poczatky nie pasowala na Elize. Spodnie Elizce kupuje mega waskie Julce szersze.. szalu nie ma :p

• katka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    U mnie od takich rzeczy jest maz... ja ogarniam rachunki, zakupy i zajecia dziewczyn. Jego sa duze wydatki + przelewa mi np co 3-4 mce a ciuchy buty etx. Teraz kupilam dziewczynom polbuty i poszlo ponad 300zl, musze Elizie kurtke zamowic i pozniej balerinki
    U mnie naprawy i leasing też mąż, ale kasa jest wspólna, a ja muszę wiedzieć ile jest na kontach, by przystopować z wydatkami w razie czego - taka ręka na pulsie. Chociaż On przy mnie też zaczął na to zwracać większą uwagę - wychowałam sknerę ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Marysia po domu chodzi w sukienkach letnich taka z niej strojnisia :)
    Najlepiej...otwieta szafe i przyglada sie w lustrze , zaklada sobie sama opaski na glowe i sie stroi :)

katka84, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    L8dlowych nigdy nie probowalam bo znajoma odradzala hehe z tymze to jej opinia dosyc stara bo z dwa lata temu .
    ja też zaczęłam używać, jak mała miała 1,5 roku dopiero. NA małym dziecku nie testowałam.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Moja Marysia po domu chodzi w sukienkach letnich taka z niej strojnisia :)
    Najlepiej...otwieta szafe i przyglada sie w lustrze , zaklada sobie sama opaski na glowe i sie stroi :)
    to samo hehe

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ocenia się nikogo po zawartości portfela. Jeżeli dziewczyna chce tule wydać to jej sprawa i nie jest miłe jak ktoś ją za to krytykuje.
    Ja za butelke dla dziecka zapłaciłam 40 zł bo uważam ją za najlepszą i nie będę kupowała innej bo jest tańsza. A milionerem nie jestem .

Carolline lubi tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Bluzka tak ale np sukienki czy rampersy juz nie bo nie ta pora roku..
    A no to wiadomo, że nie kupuje rzeczy sezonowych. Kupuje to, co wiem, że o każdej porze roku się przyda: body do 74, legginsy i dresiki każdy rozmiar do 80 (zima może w nich być w domu), bluzki, bluzy do 80, nie kupuje swetrów, kombinezonow i rampersow

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka tylko się na nas nie gniewaj, wchodź na forum i się udzielaj. Ja chciałam tylko sprzedać swoje patenty, może skorzystasz i zaoszczędzisz trochę kasy - na tym mi tylko zależało, jak się wypowiadałam.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas wspólnej kasy nie ma. Ja ma swoją maz ma swoją. On ma zawsze ja niekoniecznie :p

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja ma ustawione limity i nie ma, inaczej wydam a moj maz nie musi bo on jakos lepiej potrafi gospodarowac kasa.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest wspolna, ja wiecej zarabiam ja tez wiecej wydaje hehe ;)

muminka83 lubi tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    U nas jest wspolna, ja wiecej zarabiam ja tez wiecej wydaje hehe ;)
    na kogo i na co? na dzieci i dom hehehe - to sobie możesz wydawać.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz nie lubi kupowania np.ubran lepiej go ubierac niz karmic ;) u mnie na odwrot, szafa pęka ;) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 08:48

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyplate mam duzo wyzsza, ale moj maz ma pieniadze z gospodarstwa jeszcze tylko to nie jest cykliczne etc i chyba on mimo wszystko ogolny dochód ma wiekszy.

A tez jak kupuje spodnie za 100 zl czy buty to zasranawia sie jakby milion wydawal... raz na r9xznice slubu kupilam mu swetrek kaszmirowy to sie obrazil ze za drogi :/ i nosi go ale zawsze gp serce boli ze tyle kosztowal :p a mbie nie.... i chyba dlatego z oszczedzaniem jestem na bakier

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Jaka różnorodność tematów od wczoraj. Melbusis nie przejmuj się jeszcxe się taki nie narodził co by wszystkim dogodził ja jestem od początku wiem tez jak było szkoda literek na nią :)
    Co do oszczędności i wypłat jako, ze pracuje w edukacji a tam wypłaty to śmiech na sali wszyscy myślą, ze nauczyciele maja tak super bo jest karta nauczyciela może jest, ale większość młodych osób nie dotyczy bo, żeby dostać się do takiej placówki trzeba mieć znajomosci i ogromne szczęście miejsca zajmują Panie, które powinny iść na emeryturę, Wiec kokosów nie mam. Maz ogarnia zakupy i kredyt a na takie rzeczy typu naprawa samochodu odkładamy jak jest luźna kasa.Moj mąż jest mistrzem skarbonek i ich zapełniania u mnie gorzej z racji tego, ze nie posiada portfela bo go nie lubi drobne typu 1,2,5 wkłada do skarbonki i tak już nie raz uzbierał spora kwotę. Rozkładamy wydatki od samego początku z wyprawki mamy już wózek, lozeczko, bujaczek 3w1, rzeczy dla malucha jak sa promocje kupiłam kiła rzeczy w lidlu a tak lumpek mamy kilka sprawdzonych miejsc gdzie są nowe ciuchy z metkami uwielbiam firmę Next. Zakupy dla mnie zrobiłam ostatnio w Akpolu podkłady, majtki, wkładki, termometr, nożyczki i takie tam pierdoly była promocja na Canpol i Avent 20% wiec butelki Aventu wyszły po 15zl , Zostały mi zakupy Gemini, ale to w następnym miesiącu albo później zależy od wydatków :)Chyba 100zl to zamówienie nie przekroczy . Smoczków nie kupuje bo nie chciałabym używać a jak będą potrzebne to mam z warsztatów, szkoły rodzenia. Takie warsztaty fajna rzecz bo są darmowe a sporo rzeczy oprócz wiedzy dostaje się od sponsorów. Niby grosze, ale ja mam właśnie smoczki, myjki, pełno próbek różnych maści na sutki (ziaja ma fajna maść i o polowe tansza niż te które maja dobra reklamę ;)), płynów do higieny do połogu nawet czopki na hemoroidy ;) ostatnio wygrałam bon na 50zl na zakupy. Do szkoły rodzenia chodzę na NFZ musiałam pilnować terminów bo schodzą na pniu, ale się udało mam tam gimnastykę, pełno różnych warsztatów dla kursantek wczoraj byłam na mięśniach dnia miednicy :) Jak chodzi o kosmetyki przeczytałam od A do Z Sroka o i mam wypisane jak zrobię porządek w mojej liście to wrzucę . Kupimy Baby Dream bo maja dobry skład plus nie są testowane na zwierzętach, ale tez tylko podstawowe rzeczy bez zbędnych natluszczaczy itp.Do pupy linomag albo olej kokosowy nierafinowany u mnie sprawdza się rewelacyjnie jak nie będzie problemów ze skóra to młody tez skorzysta.Co do innych sudocremow maści pracowałam w zlobku wcześniej wiec mam wyrobiona opinie. Mleka na zapas nie kupuje bo nigdy nie wiadomo jak to będzie a sklepów mamy tyle, ze można dokupić. Pieluch mam dwie paczki tu decydował tez skład jedne z Dady drugie z Rosmanna chyba baby Dream fit &ufun jak będzie coś z nimi nie tak kupię Pampersy Premium Care, ale podobnie jak wyżej o Pampersach mam średnie zdanie i doświadczenie na wielu maluszkach. Nie kupuje więcej bo nigdy nie wiadomo co młodego możemy uczulić i zostaje z 2626 paczek pieluch, których nie założę. Dawno mnie tutaj nie było to się rozpisałam :) Dużo się u mnie dzieje warsztaty, zajęcia , wykłady wszystko związane z młodym wiec nie tracimy czasu i z z mężem korzystamy jeszcze z kilku miesięcy tylko we dwoje :) Mikego dnia jak są dzisiaj wizyty kciuki :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • blama Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z rana takie ciężkie tematy ? :D My zarabiamy podobnie, od oszczędności w naszej rodzince jestem raczej ja, mąż wydaje sporo pieniędzy na samochód.. takie jego hobby. Nie lubię wydawać pieniędzy na siebie, często mam wyrzuty sumienia, że np. zrobiłam sobie paznokcie, jeśli chodzi o ciuchy większość mojej szafy to lumpeks, za to mężowi lubię kupić jakąś lepszą perfumę, czy fajne buty.

Staram się mieć zawsze coś w awaryjnej kopercie, bo już nieraz nas uratowała :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka Ty to się ciesz ,że ciąża tylko płaczem Cię dobija haha :)

• katka84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Katka Ty to się ciesz ,że ciąża tylko płaczem Cię dobija haha :)
    hehe no prawie tylko płacz. Usunęłam wpis a miałam edytować no nic trudno.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    z rana takie ciężkie tematy ? :D My zarabiamy podobnie, od oszczędności w naszej rodzince jestem raczej ja, mąż wydaje sporo pieniędzy na samochód.. takie jego hobby. Nie lubię wydawać pieniędzy na siebie, często mam wyrzuty sumienia, że np. zrobiłam sobie paznokcie, jeśli chodzi o ciuchy większość mojej szafy to lumpeks, za to mężowi lubię kupić jakąś lepszą perfumę, czy fajne buty.

Staram się mieć zawsze coś w awaryjnej kopercie, bo już nieraz nas uratowała :)

U mnie paznokcie nie mogą przetrwać, w rękawiczkach ciężko jest mi coś robić w domu. Jak ja bym chciała móc zrobić sobie paznokcie ...,ale nie ma sensu już w moim przypadku przećwiczyłam.

• Decadence Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mistrzyni głupich pytań ma kolejne do Was, tylko błagam, nie wybrechtajcie mnie zupełnie.:-) Ogólnie mój okruch na ostatnich badaniach coraz mniej przybieral na wadze, z badania na badanie. Ale ponieważ były robione akurat u różnych lekarzy (bo w tym były polowkowe), to nikt nie zwrócił na to uwagi, bo nie znał poprzednich. Młody jest w dolnej granicy normy, więc niby wszystko ok. Ale ma tendencję spadkową. Wizytę kolejną mam dopiero za dwa tygodnie, a męczy mnie fakt, że mój brzuch, tak jak na początku ładnie rósł, tak od 2-3 tygodni stoi w miejscu, a wręcz zmniejszył się o 2 cm w obwodzie, mimo, że ja przytylam. Mierzylam, bo sukienkę na slub siostry projektuję. Martwię się, czy to normalne, boję się, że ten mój maluch po prostu nie rośnie, bo logika podpowiada, że gdyby on normalnie rósł, to brzuch, na tym etapie, też. Jak jest u Was?

ckaidqk32wjzio9b.png
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ