LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
anecz_kaa wrote:U mnie od takich rzeczy jest maz... ja ogarniam rachunki, zakupy i zajecia dziewczyn. Jego sa duze wydatki + przelewa mi np co 3-4 mce a ciuchy buty etx. Teraz kupilam dziewczynom polbuty i poszlo ponad 300zl, musze Elizie kurtke zamowic i pozniej balerinki
-
Nie ocenia się nikogo po zawartości portfela. Jeżeli dziewczyna chce tule wydać to jej sprawa i nie jest miłe jak ktoś ją za to krytykuje.
Ja za butelke dla dziecka zapłaciłam 40 zł bo uważam ją za najlepszą i nie będę kupowała innej bo jest tańsza. A milionerem nie jestem .
Carolline lubi tę wiadomość
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
anecz_kaa wrote:Bluzka tak ale np sukienki czy rampersy juz nie bo nie ta pora roku..
-
Ja wyplate mam duzo wyzsza, ale moj maz ma pieniadze z gospodarstwa jeszcze tylko to nie jest cykliczne etc i chyba on mimo wszystko ogolny dochód ma wiekszy.
A tez jak kupuje spodnie za 100 zl czy buty to zasranawia sie jakby milion wydawal... raz na r9xznice slubu kupilam mu swetrek kaszmirowy to sie obrazil ze za drogii nosi go ale zawsze gp serce boli ze tyle kosztowal :p a mbie nie.... i chyba dlatego z oszczedzaniem jestem na bakier
-
Dzień dobry
Jaka różnorodność tematów od wczoraj. Melbusis nie przejmuj się jeszcxe się taki nie narodził co by wszystkim dogodził ja jestem od początku wiem tez jak było szkoda literek na nią
Co do oszczędności i wypłat jako, ze pracuje w edukacji a tam wypłaty to śmiech na sali wszyscy myślą, ze nauczyciele maja tak super bo jest karta nauczyciela może jest, ale większość młodych osób nie dotyczy bo, żeby dostać się do takiej placówki trzeba mieć znajomosci i ogromne szczęście miejsca zajmują Panie, które powinny iść na emeryturę, Wiec kokosów nie mam. Maz ogarnia zakupy i kredyt a na takie rzeczy typu naprawa samochodu odkładamy jak jest luźna kasa.Moj mąż jest mistrzem skarbonek i ich zapełniania u mnie gorzej z racji tego, ze nie posiada portfela bo go nie lubi drobne typu 1,2,5 wkłada do skarbonki i tak już nie raz uzbierał spora kwotę. Rozkładamy wydatki od samego początku z wyprawki mamy już wózek, lozeczko, bujaczek 3w1, rzeczy dla malucha jak sa promocje kupiłam kiła rzeczy w lidlu a tak lumpek mamy kilka sprawdzonych miejsc gdzie są nowe ciuchy z metkami uwielbiam firmę Next. Zakupy dla mnie zrobiłam ostatnio w Akpolu podkłady, majtki, wkładki, termometr, nożyczki i takie tam pierdoly była promocja na Canpol i Avent 20% wiec butelki Aventu wyszły po 15zl , Zostały mi zakupy Gemini, ale to w następnym miesiącu albo później zależy od wydatków :)Chyba 100zl to zamówienie nie przekroczy . Smoczków nie kupuje bo nie chciałabym używać a jak będą potrzebne to mam z warsztatów, szkoły rodzenia. Takie warsztaty fajna rzecz bo są darmowe a sporo rzeczy oprócz wiedzy dostaje się od sponsorów. Niby grosze, ale ja mam właśnie smoczki, myjki, pełno próbek różnych maści na sutki (ziaja ma fajna maść i o polowe tansza niż te które maja dobra reklamę), płynów do higieny do połogu nawet czopki na hemoroidy
ostatnio wygrałam bon na 50zl na zakupy. Do szkoły rodzenia chodzę na NFZ musiałam pilnować terminów bo schodzą na pniu, ale się udało mam tam gimnastykę, pełno różnych warsztatów dla kursantek wczoraj byłam na mięśniach dnia miednicy
Jak chodzi o kosmetyki przeczytałam od A do Z Sroka o i mam wypisane jak zrobię porządek w mojej liście to wrzucę . Kupimy Baby Dream bo maja dobry skład plus nie są testowane na zwierzętach, ale tez tylko podstawowe rzeczy bez zbędnych natluszczaczy itp.Do pupy linomag albo olej kokosowy nierafinowany u mnie sprawdza się rewelacyjnie jak nie będzie problemów ze skóra to młody tez skorzysta.Co do innych sudocremow maści pracowałam w zlobku wcześniej wiec mam wyrobiona opinie. Mleka na zapas nie kupuje bo nigdy nie wiadomo jak to będzie a sklepów mamy tyle, ze można dokupić. Pieluch mam dwie paczki tu decydował tez skład jedne z Dady drugie z Rosmanna chyba baby Dream fit &ufun jak będzie coś z nimi nie tak kupię Pampersy Premium Care, ale podobnie jak wyżej o Pampersach mam średnie zdanie i doświadczenie na wielu maluszkach. Nie kupuje więcej bo nigdy nie wiadomo co młodego możemy uczulić i zostaje z 2626 paczek pieluch, których nie założę. Dawno mnie tutaj nie było to się rozpisałam
Dużo się u mnie dzieje warsztaty, zajęcia , wykłady wszystko związane z młodym wiec nie tracimy czasu i z z mężem korzystamy jeszcze z kilku miesięcy tylko we dwoje
Mikego dnia jak są dzisiaj wizyty kciuki
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
z rana takie ciężkie tematy ?
My zarabiamy podobnie, od oszczędności w naszej rodzince jestem raczej ja, mąż wydaje sporo pieniędzy na samochód.. takie jego hobby. Nie lubię wydawać pieniędzy na siebie, często mam wyrzuty sumienia, że np. zrobiłam sobie paznokcie, jeśli chodzi o ciuchy większość mojej szafy to lumpeks, za to mężowi lubię kupić jakąś lepszą perfumę, czy fajne buty.
Staram się mieć zawsze coś w awaryjnej kopercie, bo już nieraz nas uratowała
-
blama wrote:z rana takie ciężkie tematy ?
My zarabiamy podobnie, od oszczędności w naszej rodzince jestem raczej ja, mąż wydaje sporo pieniędzy na samochód.. takie jego hobby. Nie lubię wydawać pieniędzy na siebie, często mam wyrzuty sumienia, że np. zrobiłam sobie paznokcie, jeśli chodzi o ciuchy większość mojej szafy to lumpeks, za to mężowi lubię kupić jakąś lepszą perfumę, czy fajne buty.
Staram się mieć zawsze coś w awaryjnej kopercie, bo już nieraz nas uratowała
U mnie paznokcie nie mogą przetrwać, w rękawiczkach ciężko jest mi coś robić w domu. Jak ja bym chciała móc zrobić sobie paznokcie ...,ale nie ma sensu już w moim przypadku przećwiczyłam. -
Dziewczyny, mistrzyni głupich pytań ma kolejne do Was, tylko błagam, nie wybrechtajcie mnie zupełnie.
Ogólnie mój okruch na ostatnich badaniach coraz mniej przybieral na wadze, z badania na badanie. Ale ponieważ były robione akurat u różnych lekarzy (bo w tym były polowkowe), to nikt nie zwrócił na to uwagi, bo nie znał poprzednich. Młody jest w dolnej granicy normy, więc niby wszystko ok. Ale ma tendencję spadkową. Wizytę kolejną mam dopiero za dwa tygodnie, a męczy mnie fakt, że mój brzuch, tak jak na początku ładnie rósł, tak od 2-3 tygodni stoi w miejscu, a wręcz zmniejszył się o 2 cm w obwodzie, mimo, że ja przytylam. Mierzylam, bo sukienkę na slub siostry projektuję. Martwię się, czy to normalne, boję się, że ten mój maluch po prostu nie rośnie, bo logika podpowiada, że gdyby on normalnie rósł, to brzuch, na tym etapie, też. Jak jest u Was?