WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence hmm najlepiej porownywac na tym samym sprzecie u jednego gina. Ciezko teraz nawet lekarz owi bedzie obiektywnie stwierdzic czy tu jest blad pomiaru czy faktycznie cos sie dzieje. Co bym ja zrobila...kilka usg w odstepie tugodniowym u jednego gina dopiero wtedy bedzie jasnosc sutuacji.
    Ps.nie ma glupich pytan !

Ps2. Pamietam ,ze z Marysia mialam fiolka i codziennie! Mierzylam brzuch i bywaly momenty,ze obwody byly mniejsze niz w poprzednim tyg. tytaj tez jest kwestia jelit, nie zapominaj o tym. Pogadaj z lekarzem .

Decadence lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    U mnie od takich rzeczy jest maz... ja ogarniam rachunki, zakupy i zajecia dziewczyn. Jego sa duze wydatki + przelewa mi np co 3-4 mce a ciuchy buty etx. Teraz kupilam dziewczynom polbuty i poszlo ponad 300zl, musze Elizie kurtke zamowic i pozniej balerinki
    Ja ostatnio kupiłam Lilce trzewiki z Geoxa za 200zł na promocji :/ kurtki pokupowałam z olx a nowe ma dwie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    U mnie paznokcie nie mogą przetrwać, w rękawiczkach ciężko jest mi coś robić w domu. Jak ja bym chciała móc zrobić sobie paznokcie ...,ale nie ma sensu już w moim przypadku przećwiczyłam.
    Ja robię żele a rękawiczek nawet nie używam do mycia łazienki czy skrobania ziemniakó (choć to zazwyczaj mąż robi ;)) a i tak spokojnie miesiąc przetrwają ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    U nas jest wspolna, ja wiecej zarabiam ja tez wiecej wydaje hehe ;)
    U nas pieniędzmi kieruję ja :p tzn opłacam wszystkie rachunki, obiad Lili i zajęcia dodatkowe. Mąż też ma dostęp do nich ale odkładaniem na inne konto też ja się zajmuje.

PixiDixi lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stale nic nie zrobie bo do cc nie moge miec na rekach Ula.
    Na butach nie oszczedzam, geox jest super!, na innych sprawach predzej.

muminka83 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Na stale nic nie zrobie bo do cc nie moge miec na rekach Ula.
    Na butach nie oszczedzam, geox jest super!, na innych sprawach predzej.
    Ja powiem otwarcie, że na córce i na jej ubraniach nie oszczędzam. A już buty musi mieć porządne. Dla mnie to podstawa. Nie zawsze było kolorowo, ale jakoś zawsze dawaliśmy radę. ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze dzieciom sie daje to co mozna najlepsze :), czasami z przesada ;) Marysie niesamowicie rozpiescilismy pod kazdym wzgledem ( myslelismy,ze jyz wiecej dzieci nie bedziemy miec , mysle,ze dlatego) .
    Ostatnio jak rozmawialismy z mezem to dziecinstwo naszych dzieci jest nieporownywalne z naszym dziecinstwem , pomijam kwestie innych czasow nawet.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wykąpana, zabalsamowana ;), odżywka na włosach, obiad prawie gotowy. Co robić, zjem i będę czytać :P
    To tak apropo tego, co dla nas samych - paznokci nie robię, bo swoje mam dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 12:48

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mogę czytam ile dziecko mierzy i waży wg norm w 23 tygodniu - jak moje, a tu takie zdanie:
    "Pomiędzy 4. a 7. miesiącem ciąży wiele kobiet doświadcza silniejszych niż wcześniej orgazmów."
    więc do roboty, długo to nie potrwa, mamy w większości 6 miesiąc już dziewczynki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 12:57

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Lena8411 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Większość z Was jest pewnie po usg połówkowym. Czy możecie mi mapisać czy podczas tego badania lekarz mierzył Wam u maleństwa fałd karkowy NF (nie mylić z przeziernością karkową ktora bada się w I trym). Jeżeli miałyście mierzone możecie napisać ile ten fałd wynosił w waszej dzidzki.

Lena8411
    Usg I trymestru w normie
    Test podwojny ryzyko niskie
    Nifty wynik prawidłowy
    Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
    Echo serca płodu OK
  • blama Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Jestem wykąpana, zabalsamowana ;), odżywka na włosach, obiad prawie gotowy. Co robić, zjem i będę czytać :P
    To tak apropo tego, co dla nas samych - paznokci nie robię, bo swoje mam dobre.

Ja podobnie, brzuszek nasmarowany, paznokcie pomalowane, aktualnie - laptop i soczek żurawinowy obok, allegro odpalone, obiadek w przygotowaniu i tak leci.. byle do jutra i zobaczę moją Małą :)

katka84 lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena8411 wrote:
    Cześć dziewczyny. Większość z Was jest pewnie po usg połówkowym. Czy możecie mi mapisać czy podczas tego badania lekarz mierzył Wam u maleństwa fałd karkowy NF (nie mylić z przeziernością karkową ktora bada się w I trym). Jeżeli miałyście mierzone możecie napisać ile ten fałd wynosił w waszej dzidzki.
    NF– nuchal fold – fałd karkowy – odpowiednik przezierności karku w I trymestrze, jeden z markerów zespołu Downa, nie powinien przekraczać 6mm
    tyle znalazłam na mamaginekolog, sama nie mam podanego tego wymiaru.
    a tu źródło:
    https://mamaginekolog.pl/usg-polowkowe-ciazy/

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to jakie buty polecacie? Elizie kupuje superfity.... i kupilam 2 pary zax200 zl jakas promo byla :) a Julce kornecki z tym ze jej sie hury pala na nogach :/ mi geox nie podeszly. Jeszcze ren but

• katka84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Dobra to jakie buty polecacie? Elizie kupuje superfity.... i kupilam 2 pary zax200 zl jakas promo byla :) a Julce kornecki z tym ze jej sie hury pala na nogach :/ mi geox nie podeszly. Jeszcze ren but
    Też kupuję kornecki głównie, a ren but to kapcie. Mała nie narzeka, jak na razie wszystko jest ok.
    Żeby nie był, byłam z małą na kontroli u ortopedy i jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 13:36

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena8411 wrote:
    W 22 tyg NF 3,08mm a u Ciebie ile jest?

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    U nas teraz ma geoxy od jesieni, wcześniej był bartek ale dla nas geox są lepsze. Wcześniej miała ecco - ale teraz te większe rozmiarówki mają nieciekawe fasony i kolory. Kornecki miała raz ale nie spasowały. A pierwsze butki miała z elephanta:)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam swoje ładne paznokcie chcociaz coś;) przed ciąża sama sobie malowałam teraz sporadycznie. Hybrydy strasznie niszczyły moje mimo, ze robiłam u dobrej kosmetyczki prawidłowo je ściągała do ślubu miałam potem długo dochodziły do siebie. Niby to nie dużo, ale miesięcznie jak sobie policzę to szkoda mi kasy wole swoje ładnie zrobić.Nie sprawia mi to jakieś super radości ani nie jest to relaks robię bo ręka powinna ładnie wyglądać:)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas mrugala srednio. Fajne byly mido a kornecki Jula chetnie nosi. Eliza tylko superfit... ale ma waska stope. U nas na 1 rzut byly emele i bez szalu tez

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja mam swoje ładne paznokcie chcociaz coś;) przed ciąża sama sobie malowałam teraz sporadycznie. Hybrydy strasznie niszczyły moje mimo, ze robiłam u dobrej kosmetyczki prawidłowo je ściągała do ślubu miałam potem długo dochodziły do siebie. Niby to nie dużo, ale miesięcznie jak sobie policzę to szkoda mi kasy wole swoje ładnie zrobić.Nie sprawia mi to jakieś super radości ani nie jest to relaks robię bo ręka powinna ładnie wyglądać:)
    Ja zawsze zazdrościłam mojej siostrze paznokci bo ma ładną płytkę i zawsze mogła mieć długie :p ja nie mam takiego szczęścia.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam swoje tylko hybrydy :)

‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ