LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Decadence hmm najlepiej porownywac na tym samym sprzecie u jednego gina. Ciezko teraz nawet lekarz owi bedzie obiektywnie stwierdzic czy tu jest blad pomiaru czy faktycznie cos sie dzieje. Co bym ja zrobila...kilka usg w odstepie tugodniowym u jednego gina dopiero wtedy bedzie jasnosc sutuacji.
Ps.nie ma glupich pytan !
Ps2. Pamietam ,ze z Marysia mialam fiolka i codziennie! Mierzylam brzuch i bywaly momenty,ze obwody byly mniejsze niz w poprzednim tyg. tytaj tez jest kwestia jelit, nie zapominaj o tym. Pogadaj z lekarzem .Decadence lubi tę wiadomość
-
anecz_kaa wrote:U mnie od takich rzeczy jest maz... ja ogarniam rachunki, zakupy i zajecia dziewczyn. Jego sa duze wydatki + przelewa mi np co 3-4 mce a ciuchy buty etx. Teraz kupilam dziewczynom polbuty i poszlo ponad 300zl, musze Elizie kurtke zamowic i pozniej balerinki
kurtki pokupowałam z olx a nowe ma dwie.
-
PixiDixi wrote:U mnie paznokcie nie mogą przetrwać, w rękawiczkach ciężko jest mi coś robić w domu. Jak ja bym chciała móc zrobić sobie paznokcie ...,ale nie ma sensu już w moim przypadku przećwiczyłam.
) a i tak spokojnie miesiąc przetrwają
-
PixiDixi wrote:U nas jest wspolna, ja wiecej zarabiam ja tez wiecej wydaje hehe
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Na stale nic nie zrobie bo do cc nie moge miec na rekach Ula.
Na butach nie oszczedzam, geox jest super!, na innych sprawach predzej.
-
Zawsze dzieciom sie daje to co mozna najlepsze
, czasami z przesada
Marysie niesamowicie rozpiescilismy pod kazdym wzgledem ( myslelismy,ze jyz wiecej dzieci nie bedziemy miec , mysle,ze dlatego) .
Ostatnio jak rozmawialismy z mezem to dziecinstwo naszych dzieci jest nieporownywalne z naszym dziecinstwem , pomijam kwestie innych czasow nawet. -
No nie mogę czytam ile dziecko mierzy i waży wg norm w 23 tygodniu - jak moje, a tu takie zdanie:
"Pomiędzy 4. a 7. miesiącem ciąży wiele kobiet doświadcza silniejszych niż wcześniej orgazmów."
więc do roboty, długo to nie potrwa, mamy w większości 6 miesiąc już dziewczynki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 12:57
-
Cześć dziewczyny. Większość z Was jest pewnie po usg połówkowym. Czy możecie mi mapisać czy podczas tego badania lekarz mierzył Wam u maleństwa fałd karkowy NF (nie mylić z przeziernością karkową ktora bada się w I trym). Jeżeli miałyście mierzone możecie napisać ile ten fałd wynosił w waszej dzidzki.Lena8411
Usg I trymestru w normie
Test podwojny ryzyko niskie
Nifty wynik prawidłowy
Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
Echo serca płodu OK -
katka84 wrote:Jestem wykąpana, zabalsamowana
, odżywka na włosach, obiad prawie gotowy. Co robić, zjem i będę czytać
To tak apropo tego, co dla nas samych - paznokci nie robię, bo swoje mam dobre.
Ja podobnie, brzuszek nasmarowany, paznokcie pomalowane, aktualnie - laptop i soczek żurawinowy obok, allegro odpalone, obiadek w przygotowaniu i tak leci.. byle do jutra i zobaczę moją Małąkatka84 lubi tę wiadomość
-
Lena8411 wrote:Cześć dziewczyny. Większość z Was jest pewnie po usg połówkowym. Czy możecie mi mapisać czy podczas tego badania lekarz mierzył Wam u maleństwa fałd karkowy NF (nie mylić z przeziernością karkową ktora bada się w I trym). Jeżeli miałyście mierzone możecie napisać ile ten fałd wynosił w waszej dzidzki.
tyle znalazłam na mamaginekolog, sama nie mam podanego tego wymiaru.
a tu źródło:
https://mamaginekolog.pl/usg-polowkowe-ciazy/ -
anecz_kaa wrote:Dobra to jakie buty polecacie? Elizie kupuje superfity.... i kupilam 2 pary zax200 zl jakas promo byla
a Julce kornecki z tym ze jej sie hury pala na nogach
mi geox nie podeszly. Jeszcze ren but
Żeby nie był, byłam z małą na kontroli u ortopedy i jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 13:36
-
Lena8411 wrote:Cześć dziewczyny. Większość z Was jest pewnie po usg połówkowym. Czy możecie mi mapisać czy podczas tego badania lekarz mierzył Wam u maleństwa fałd karkowy NF (nie mylić z przeziernością karkową ktora bada się w I trym). Jeżeli miałyście mierzone możecie napisać ile ten fałd wynosił w waszej dzidzki.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
anecz_kaa wrote:Dobra to jakie buty polecacie? Elizie kupuje superfity.... i kupilam 2 pary zax200 zl jakas promo byla
a Julce kornecki z tym ze jej sie hury pala na nogach
mi geox nie podeszly. Jeszcze ren but
-
Ja mam swoje ładne paznokcie chcociaz coś
przed ciąża sama sobie malowałam teraz sporadycznie. Hybrydy strasznie niszczyły moje mimo, ze robiłam u dobrej kosmetyczki prawidłowo je ściągała do ślubu miałam potem długo dochodziły do siebie. Niby to nie dużo, ale miesięcznie jak sobie policzę to szkoda mi kasy wole swoje ładnie zrobić.Nie sprawia mi to jakieś super radości ani nie jest to relaks robię bo ręka powinna ładnie wyglądać
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Ja mam swoje ładne paznokcie chcociaz coś
przed ciąża sama sobie malowałam teraz sporadycznie. Hybrydy strasznie niszczyły moje mimo, ze robiłam u dobrej kosmetyczki prawidłowo je ściągała do ślubu miałam potem długo dochodziły do siebie. Niby to nie dużo, ale miesięcznie jak sobie policzę to szkoda mi kasy wole swoje ładnie zrobić.Nie sprawia mi to jakieś super radości ani nie jest to relaks robię bo ręka powinna ładnie wyglądać