LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena8411 wrote:Cześć dziewczyny. Większość z Was jest pewnie po usg połówkowym. Czy możecie mi mapisać czy podczas tego badania lekarz mierzył Wam u maleństwa fałd karkowy NF (nie mylić z przeziernością karkową ktora bada się w I trym). Jeżeli miałyście mierzone możecie napisać ile ten fałd wynosił w waszej dzidzki.
-
Urszulka89 wrote:Ja zawsze zazdrościłam mojej siostrze paznokci bo ma ładną płytkę i zawsze mogła mieć długie :p ja nie mam takiego szczęścia.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
A ja nie chcąc wydawać na hybrydy kupiłam własny zestaw
prowadząc zajęcia często łatwo utrudnić lub uszkodzić paznokcie więc mimo że mam ładna płytkę wygodniej mi w hybrydach
i tak mi się spodobało że zaczęłam się bawić w nailart :p i maluje mikroskopijne obrazy na pazurkach i probnikach
anecz_kaa, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Widzę z rana temat ciężki temat finansów.
My zarabiamy porównywalnie, ale kasa jest wspólna - większe wydatki ustalamy razem, a tak to każdy kupuje, co potrzebujePóki co ten model się sprawdza
.
Co do hybryd to miałam dwa razy w życiu i miałam tak zniszczone paznokcie, że szok. Były mega słabe, strasznie się łamały i odechciało mi się hybryd na dłuższy czas. Ale fakt faktem, jest to wygoda - paznokcie wyglądają zdecydowanie ładniej, nie ma obaw, że lakier łatwo odpryśnie np. przy zmywaniu naczyń.
Dziewczyny, czy znacie jakieś dobre balsamy/ kremy nawilżające?
Mam mega problem z suchą skórą - łuszczy mi się nieziemsko wszędzie - na brzuchu, nogach, rękach:(.
Jak dziś depilowałam sobie nogi, to była to masakra - całe nogi przesuszone, że aż białe
Dermatolog przypisał mi Mediderm, ale to nic nie daje - po 30 min od posmarowania, swędzi mnie całe działo i wracam do punktu wyjścia.
-
Ove wrote:Dzień dobry!
Widzę z rana temat ciężki temat finansów.
My zarabiamy porównywalnie, ale kasa jest wspólna - większe wydatki ustalamy razem, a tak to każdy kupuje, co potrzebujePóki co ten model się sprawdza
.
Co do hybryd to miałam dwa razy w życiu i miałam tak zniszczone paznokcie, że szok. Były mega słabe, strasznie się łamały i odechciało mi się hybryd na dłuższy czas. Ale fakt faktem, jest to wygoda - paznokcie wyglądają zdecydowanie ładniej, nie ma obaw, że lakier łatwo odpryśnie np. przy zmywaniu naczyń.
Dziewczyny, czy znacie jakieś dobre balsamy/ kremy nawilżające?
Mam mega problem z suchą skórą - łuszczy mi się nieziemsko wszędzie - na brzuchu, nogach, rękach:(.
Jak dziś depilowałam sobie nogi, to była to masakra - całe nogi przesuszone, że aż białe
Dermatolog przypisał mi Mediderm, ale to nic nie daje - po 30 min od posmarowania, swędzi mnie całe działo i wracam do punktu wyjścia.
Polecam balsam la roche posay lipikar baume. Dla mnie najlepszy na świecie na białe łuszczące łydki i wszystko inne. Czuję po nim ulgę.Carolline lubi tę wiadomość
-
Ineczka wrote:W 22 tyg NF 3,08mm a u Ciebie ile jest?Lena8411
Usg I trymestru w normie
Test podwojny ryzyko niskie
Nifty wynik prawidłowy
Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
Echo serca płodu OK -
nick nieaktualnyCześć. Ja jestem po polowkowym. Młody w pełni zdrowy ale jest jedno ale.
Pani doktor przy badaniu powiedziała że stawia mi się brzuch i mam brać magnez. Sześć tabletek dziennie.
Trochę się tym martwię czy któraś tak miała ?katka84 lubi tę wiadomość
-
Biedronka89 wrote:Cześć. Ja jestem po polowkowym. Młody w pełni zdrowy ale jest jedno ale.
Pani doktor przy badaniu powiedziała że stawia mi się brzuch i mam brać magnez. Sześć tabletek dziennie.
Trochę się tym martwię czy któraś tak miała ?❤Ada&Pola❤
-
Biedronka89 wrote:Cześć. Ja jestem po polowkowym. Młody w pełni zdrowy ale jest jedno ale.
Trochę się tym martwię czy któraś tak miała ?
Mnie się stawia gdzie od 14tc ale na szczęście coraz mniej ale były chwile ze przez cały dzień miałam twardy brzuch. U mnie pomogły maksymalne dawki magnezu luteina 3x100 i dupek 2x1 ale ze jest lepiej to schodze powoli mniejsze dawkiale dokładnie jest to naturalna kolej rzeczy ze macica powoli zaczyna ćwiczyć - byle nie często i nie boleśnie
-
nick nieaktualny
-
Finanse to trudna sprawa. Mój mąż nie zarania kokosów jednak spokojnie to starcza na utrzymanie naszej czwórki i za moment piątki. Owszem nie pozwalamy sobie na restauracje bo szkoda mi kasy. Nie mamy też auta więc wszelkie opłaty z tym związane są w naszej kieszeni. Mąż nie pije alkoholu ani nie pali więc to przynajmniej 300-400 zł do budżetu. Kupujemy ubranka dla całej rodziny nowe ale gdy są wyprzedaże. Mamy ulubione firmy gdzie najlepsze są proporcje i idzie naprawdę całkiem tanio ubrać dzieci i siebie. Buty kupujemy świetnej jakości choć mniej znanych marek przez co nie płacę za markę a za jakość. Nauczyłam się gotować oszczędnie gdy mąż stracił 8 lat temu pracę. Teraz nic nie wyrzucam i staram się kupować produkty dobrej jakości ale by nie wyrzucać z nadmiaru . Planujemy wydatki tygodniowo. Rachunki opłacam ja Chic tylko mąż pracuje. Nie pracuje z powodu choroby , grupy oraz dlatego że postanowiliśmy że będę w domu z dziećmi co z perspektywy czasu daje efekty wychowawcze i efekty w sferze emocjonalnej, intelektualnej itd. Żyjemy naprawdę skromnie choć mogę sobie pozwolić na więcej często.
I nie lubię przepłacać więc często licytuje.
Kiedy mąż stracił pracę i nie było co jeść a było dziecko było nam trudno jednak zawsze najważniejsze było dziecko.melbusia88, katka84, Kinga40 lubią tę wiadomość
-
Trochę się tym martwię czy któraś tak miała ?