X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena8411 wrote:
    Cześć dziewczyny. Większość z Was jest pewnie po usg połówkowym. Czy możecie mi mapisać czy podczas tego badania lekarz mierzył Wam u maleństwa fałd karkowy NF (nie mylić z przeziernością karkową ktora bada się w I trym). Jeżeli miałyście mierzone możecie napisać ile ten fałd wynosił w waszej dzidzki.
    Ja mam napisane coś takiego : grubość fałdu karku - 4,9 mm

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja zawsze zazdrościłam mojej siostrze paznokci bo ma ładną płytkę i zawsze mogła mieć długie :p ja nie mam takiego szczęścia.
    Ja mam twarde paznokcie mimo, ze nigdy odzywek nie stosowałam i długa płytkę paznokcia jak pomaluje często koleżanki mi się pytają czy to moje heh

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie chcąc wydawać na hybrydy kupiłam własny zestaw ;) prowadząc zajęcia często łatwo utrudnić lub uszkodzić paznokcie więc mimo że mam ładna płytkę wygodniej mi w hybrydach ;) i tak mi się spodobało że zaczęłam się bawić w nailart :p i maluje mikroskopijne obrazy na pazurkach i probnikach ;)

anecz_kaa, muminka83 lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia na opisie czy usg?

• Ove Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Widzę z rana temat ciężki temat finansów.
    My zarabiamy porównywalnie, ale kasa jest wspólna - większe wydatki ustalamy razem, a tak to każdy kupuje, co potrzebuje :) Póki co ten model się sprawdza :).

Co do hybryd to miałam dwa razy w życiu i miałam tak zniszczone paznokcie, że szok. Były mega słabe, strasznie się łamały i odechciało mi się hybryd na dłuższy czas. Ale fakt faktem, jest to wygoda - paznokcie wyglądają zdecydowanie ładniej, nie ma obaw, że lakier łatwo odpryśnie np. przy zmywaniu naczyń.

Dziewczyny, czy znacie jakieś dobre balsamy/ kremy nawilżające?
    Mam mega problem z suchą skórą - łuszczy mi się nieziemsko wszędzie - na brzuchu, nogach, rękach:(.
    Jak dziś depilowałam sobie nogi, to była to masakra - całe nogi przesuszone, że aż białe :(
    Dermatolog przypisał mi Mediderm, ale to nic nie daje - po 30 min od posmarowania, swędzi mnie całe działo i wracam do punktu wyjścia :(.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Melbusia na opisie czy usg?
    na opisie

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry!
    Widzę z rana temat ciężki temat finansów.
    My zarabiamy porównywalnie, ale kasa jest wspólna - większe wydatki ustalamy razem, a tak to każdy kupuje, co potrzebuje :) Póki co ten model się sprawdza :).

Co do hybryd to miałam dwa razy w życiu i miałam tak zniszczone paznokcie, że szok. Były mega słabe, strasznie się łamały i odechciało mi się hybryd na dłuższy czas. Ale fakt faktem, jest to wygoda - paznokcie wyglądają zdecydowanie ładniej, nie ma obaw, że lakier łatwo odpryśnie np. przy zmywaniu naczyń.

Dziewczyny, czy znacie jakieś dobre balsamy/ kremy nawilżające?
    Mam mega problem z suchą skórą - łuszczy mi się nieziemsko wszędzie - na brzuchu, nogach, rękach:(.
    Jak dziś depilowałam sobie nogi, to była to masakra - całe nogi przesuszone, że aż białe :(
    Dermatolog przypisał mi Mediderm, ale to nic nie daje - po 30 min od posmarowania, swędzi mnie całe działo i wracam do punktu wyjścia :(.

Polecam balsam la roche posay lipikar baume. Dla mnie najlepszy na świecie na białe łuszczące łydki i wszystko inne. Czuję po nim ulgę.

Carolline lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Lena8411 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    W 22 tyg NF 3,08mm a u Ciebie ile jest?
    U mnie jest niestety powyzej normy. Norma do 6.

Lena8411
    Usg I trymestru w normie
    Test podwojny ryzyko niskie
    Nifty wynik prawidłowy
    Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
    Echo serca płodu OK
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... Ja nie mam chyba tego pomiaru.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja jestem po polowkowym. Młody w pełni zdrowy ale jest jedno ale.
    Pani doktor przy badaniu powiedziała że stawia mi się brzuch i mam brać magnez. Sześć tabletek dziennie.
    Trochę się tym martwię czy któraś tak miała ?

katka84 lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Pani doktor przy badaniu powiedziała że stawia mi się brzuch i mam brać magnez. Sześć tabletek dziennie.
    Mi się czasem stawia, pomóc to normalne ćwiczenia . Chyba, że stawia się za czesfo ( zależy ile masz tych stawienia na dzień) , ponoć do 10 jest ok. Mi się czasem stawia, ale niecodziennie k jakieś 3-4 razy w ciągu dnia.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:

Mnie się stawia gdzie od 14tc ale na szczęście coraz mniej ale były chwile ze przez cały dzień miałam twardy brzuch. U mnie pomogły maksymalne dawki magnezu luteina 3x100 i dupek 2x1 ale ze jest lepiej to schodze powoli mniejsze dawki ;) ale dokładnie jest to naturalna kolej rzeczy ze macica powoli zaczyna ćwiczyć - byle nie często i nie boleśnie ;)

ex2buay3h02dl23a.png
  • MagdaW Debiutantka

Wysłany: 14 marca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi np. magnez pomógł

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopóki ona o tym nie powiedziała nawet nie wiedziałam że to mam. Pierwsza ciążą i nie do końca wiem czego się spodziewać ale żebym nie zauważyła czegoś takiego ????

• Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez już po wizycie. Mały ma się dobrze. Nie chciał pokazać twarzy bo zakrywał się obiema raczkami. Wazy 412 g :)

Mmargotka, Duzaa, katka84, melbusia88, Carolline, Loczek2018 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • shadee Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie szerokość fałdu karku z połówkowego 3,9 mm
    w opisie mam jeszcze wielkość móżdżku, kości nosowe oraz opis obrazu 4 jam serca i trzech naczyń (i mnóstwo innych parametrów)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finanse to trudna sprawa. Mój mąż nie zarania kokosów jednak spokojnie to starcza na utrzymanie naszej czwórki i za moment piątki. Owszem nie pozwalamy sobie na restauracje bo szkoda mi kasy. Nie mamy też auta więc wszelkie opłaty z tym związane są w naszej kieszeni. Mąż nie pije alkoholu ani nie pali więc to przynajmniej 300-400 zł do budżetu. Kupujemy ubranka dla całej rodziny nowe ale gdy są wyprzedaże. Mamy ulubione firmy gdzie najlepsze są proporcje i idzie naprawdę całkiem tanio ubrać dzieci i siebie. Buty kupujemy świetnej jakości choć mniej znanych marek przez co nie płacę za markę a za jakość. Nauczyłam się gotować oszczędnie gdy mąż stracił 8 lat temu pracę. Teraz nic nie wyrzucam i staram się kupować produkty dobrej jakości ale by nie wyrzucać z nadmiaru . Planujemy wydatki tygodniowo. Rachunki opłacam ja Chic tylko mąż pracuje. Nie pracuje z powodu choroby , grupy oraz dlatego że postanowiliśmy że będę w domu z dziećmi co z perspektywy czasu daje efekty wychowawcze i efekty w sferze emocjonalnej, intelektualnej itd. Żyjemy naprawdę skromnie choć mogę sobie pozwolić na więcej często.
    I nie lubię przepłacać więc często licytuje.
    Kiedy mąż stracił pracę i nie było co jeść a było dziecko było nam trudno jednak zawsze najważniejsze było dziecko.

melbusia88, katka84, Kinga40 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja też nie do końca wiem o co chodzi z tym stawianiem brzucha, ale kilka razy mi się zdarzył ból brzucha na samym dole, taki jak na miesiączkę, mówiłam ostatnio mojemu gin, to też mówił, że mogę brać wtedy magnez 3 razy dziennie po dwie tabletki, tym bardziej że cierpią mi nogi kiedy się kładę.

l22n6iyek016fbg8.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na skórę polecam olej kokosowy. Mi bardzo pomógł

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://kobieta.onet.pl/dziecko/kto-bedzie-towarzyszyl-kate-przy-porodzie/qxfjj45

a ja muszę rodzić bez stylistki czy fryzjera :( nawet bez osobistej położnej, bo w mojej klinice się nie da ....
    co za niesprawiedliwość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ