X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena8411 wrote:
    Cześć dziewczyny. Większość z Was jest pewnie po usg połówkowym. Czy możecie mi mapisać czy podczas tego badania lekarz mierzył Wam u maleństwa fałd karkowy NF (nie mylić z przeziernością karkową ktora bada się w I trym). Jeżeli miałyście mierzone możecie napisać ile ten fałd wynosił w waszej dzidzki.
    Ja mam napisane coś takiego : grubość fałdu karku - 4,9 mm

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja zawsze zazdrościłam mojej siostrze paznokci bo ma ładną płytkę i zawsze mogła mieć długie :p ja nie mam takiego szczęścia.
    Ja mam twarde paznokcie mimo, ze nigdy odzywek nie stosowałam i długa płytkę paznokcia jak pomaluje często koleżanki mi się pytają czy to moje heh

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie chcąc wydawać na hybrydy kupiłam własny zestaw ;) prowadząc zajęcia często łatwo utrudnić lub uszkodzić paznokcie więc mimo że mam ładna płytkę wygodniej mi w hybrydach ;) i tak mi się spodobało że zaczęłam się bawić w nailart :p i maluje mikroskopijne obrazy na pazurkach i probnikach ;)

anecz_kaa, muminka83 lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia na opisie czy usg?

• Ove Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Widzę z rana temat ciężki temat finansów.
    My zarabiamy porównywalnie, ale kasa jest wspólna - większe wydatki ustalamy razem, a tak to każdy kupuje, co potrzebuje :) Póki co ten model się sprawdza :).

Co do hybryd to miałam dwa razy w życiu i miałam tak zniszczone paznokcie, że szok. Były mega słabe, strasznie się łamały i odechciało mi się hybryd na dłuższy czas. Ale fakt faktem, jest to wygoda - paznokcie wyglądają zdecydowanie ładniej, nie ma obaw, że lakier łatwo odpryśnie np. przy zmywaniu naczyń.

Dziewczyny, czy znacie jakieś dobre balsamy/ kremy nawilżające?
    Mam mega problem z suchą skórą - łuszczy mi się nieziemsko wszędzie - na brzuchu, nogach, rękach:(.
    Jak dziś depilowałam sobie nogi, to była to masakra - całe nogi przesuszone, że aż białe :(
    Dermatolog przypisał mi Mediderm, ale to nic nie daje - po 30 min od posmarowania, swędzi mnie całe działo i wracam do punktu wyjścia :(.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Melbusia na opisie czy usg?
    na opisie

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry!
    Widzę z rana temat ciężki temat finansów.
    My zarabiamy porównywalnie, ale kasa jest wspólna - większe wydatki ustalamy razem, a tak to każdy kupuje, co potrzebuje :) Póki co ten model się sprawdza :).

Co do hybryd to miałam dwa razy w życiu i miałam tak zniszczone paznokcie, że szok. Były mega słabe, strasznie się łamały i odechciało mi się hybryd na dłuższy czas. Ale fakt faktem, jest to wygoda - paznokcie wyglądają zdecydowanie ładniej, nie ma obaw, że lakier łatwo odpryśnie np. przy zmywaniu naczyń.

Dziewczyny, czy znacie jakieś dobre balsamy/ kremy nawilżające?
    Mam mega problem z suchą skórą - łuszczy mi się nieziemsko wszędzie - na brzuchu, nogach, rękach:(.
    Jak dziś depilowałam sobie nogi, to była to masakra - całe nogi przesuszone, że aż białe :(
    Dermatolog przypisał mi Mediderm, ale to nic nie daje - po 30 min od posmarowania, swędzi mnie całe działo i wracam do punktu wyjścia :(.

Polecam balsam la roche posay lipikar baume. Dla mnie najlepszy na świecie na białe łuszczące łydki i wszystko inne. Czuję po nim ulgę.

Carolline lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Lena8411 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    W 22 tyg NF 3,08mm a u Ciebie ile jest?
    U mnie jest niestety powyzej normy. Norma do 6.

Lena8411
    Usg I trymestru w normie
    Test podwojny ryzyko niskie
    Nifty wynik prawidłowy
    Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
    Echo serca płodu OK
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... Ja nie mam chyba tego pomiaru.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja jestem po polowkowym. Młody w pełni zdrowy ale jest jedno ale.
    Pani doktor przy badaniu powiedziała że stawia mi się brzuch i mam brać magnez. Sześć tabletek dziennie.
    Trochę się tym martwię czy któraś tak miała ?

katka84 lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Pani doktor przy badaniu powiedziała że stawia mi się brzuch i mam brać magnez. Sześć tabletek dziennie.
    Mi się czasem stawia, pomóc to normalne ćwiczenia . Chyba, że stawia się za czesfo ( zależy ile masz tych stawienia na dzień) , ponoć do 10 jest ok. Mi się czasem stawia, ale niecodziennie k jakieś 3-4 razy w ciągu dnia.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:

Mnie się stawia gdzie od 14tc ale na szczęście coraz mniej ale były chwile ze przez cały dzień miałam twardy brzuch. U mnie pomogły maksymalne dawki magnezu luteina 3x100 i dupek 2x1 ale ze jest lepiej to schodze powoli mniejsze dawki ;) ale dokładnie jest to naturalna kolej rzeczy ze macica powoli zaczyna ćwiczyć - byle nie często i nie boleśnie ;)

ex2buay3h02dl23a.png
  • MagdaW Debiutantka

Wysłany: 14 marca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi np. magnez pomógł

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopóki ona o tym nie powiedziała nawet nie wiedziałam że to mam. Pierwsza ciążą i nie do końca wiem czego się spodziewać ale żebym nie zauważyła czegoś takiego ????

• Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez już po wizycie. Mały ma się dobrze. Nie chciał pokazać twarzy bo zakrywał się obiema raczkami. Wazy 412 g :)

Mmargotka, Duzaa, katka84, melbusia88, Carolline, Loczek2018 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • shadee Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie szerokość fałdu karku z połówkowego 3,9 mm
    w opisie mam jeszcze wielkość móżdżku, kości nosowe oraz opis obrazu 4 jam serca i trzech naczyń (i mnóstwo innych parametrów)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finanse to trudna sprawa. Mój mąż nie zarania kokosów jednak spokojnie to starcza na utrzymanie naszej czwórki i za moment piątki. Owszem nie pozwalamy sobie na restauracje bo szkoda mi kasy. Nie mamy też auta więc wszelkie opłaty z tym związane są w naszej kieszeni. Mąż nie pije alkoholu ani nie pali więc to przynajmniej 300-400 zł do budżetu. Kupujemy ubranka dla całej rodziny nowe ale gdy są wyprzedaże. Mamy ulubione firmy gdzie najlepsze są proporcje i idzie naprawdę całkiem tanio ubrać dzieci i siebie. Buty kupujemy świetnej jakości choć mniej znanych marek przez co nie płacę za markę a za jakość. Nauczyłam się gotować oszczędnie gdy mąż stracił 8 lat temu pracę. Teraz nic nie wyrzucam i staram się kupować produkty dobrej jakości ale by nie wyrzucać z nadmiaru . Planujemy wydatki tygodniowo. Rachunki opłacam ja Chic tylko mąż pracuje. Nie pracuje z powodu choroby , grupy oraz dlatego że postanowiliśmy że będę w domu z dziećmi co z perspektywy czasu daje efekty wychowawcze i efekty w sferze emocjonalnej, intelektualnej itd. Żyjemy naprawdę skromnie choć mogę sobie pozwolić na więcej często.
    I nie lubię przepłacać więc często licytuje.
    Kiedy mąż stracił pracę i nie było co jeść a było dziecko było nam trudno jednak zawsze najważniejsze było dziecko.

melbusia88, katka84, Kinga40 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja też nie do końca wiem o co chodzi z tym stawianiem brzucha, ale kilka razy mi się zdarzył ból brzucha na samym dole, taki jak na miesiączkę, mówiłam ostatnio mojemu gin, to też mówił, że mogę brać wtedy magnez 3 razy dziennie po dwie tabletki, tym bardziej że cierpią mi nogi kiedy się kładę.

l22n6iyek016fbg8.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na skórę polecam olej kokosowy. Mi bardzo pomógł

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://kobieta.onet.pl/dziecko/kto-bedzie-towarzyszyl-kate-przy-porodzie/qxfjj45

a ja muszę rodzić bez stylistki czy fryzjera :( nawet bez osobistej położnej, bo w mojej klinice się nie da ....
    co za niesprawiedliwość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: