X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espiro next zrobił na mnie ogromne wraźenie - jest mega funkcjonalny i ma bardzo dużo dodatków. Ogólnie fajny wózek :) może wizualnie nie zachwyca ale w końcu to nie jest najważniejsze.
    Co do x-landera to oglądałam i dla mnie jest bardzo sztywny, chyba nawet najsztywniejszy z wozkow ktore oglądałam wiec u mnie odpada.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna, dziękuję za opinię. Znam go narazie tylko z filmików i opinii w necie, a poleciła mi go koleżanka. Muszę obejrzeć, ale wydaje się być bardzo dobrym wózkiem.

Gola lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)

Wysłany: 15 marca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma też widziałam filmik i na żywo wcale gorzej nie wypada :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po córce bebetto luca i byłam zadowolona :) sprawdził się na spacerach po mieście a i po lekkich ścieżkach polnych i leśnych tez :) jedynie torba na dole mało pojemna. Spacerówka dość spora wiec fajnie się mieściło dziecko w spiworze :) teraz tylko dokupilismy fotelik cybexa :)

ex2buay3h02dl23a.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    A mój jeszcze się wstrzymal z tym wdrożeniem i się zastanawiam co jeść by poprawić wyniki. Piszesz, że dał ci żelazo, żeby nie pojawiły się zaparcia, a ja słyszałam odwrotnie, że po żelazie są właśnie zaparcia.

Uleczka no mi właśnie mówił o magnezie 3x2, ale chyba bardziej pod kątem bólów podbrzusza jak na okres, które się zdarzały. Ale jeśli to też pomaga skracającej się szyjce, to super, będę brać
    Pietruszka ma bardzo dużo żelaza możesz pomyslec jak lubisz koktajle jak ja tam przemycić:) Może zle to ujęłam właśnie, dlatego, ze po żelaza zazwyczaj są zaparcia to, żeby tego uniknąć dała mi ten Sorbifer po nim się nie pojawiają biorę go na noc popijam woda z cytryna bo leoiej się wchłania albo można łączyć po prosty z czysta wit c :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615

Wysłany: 15 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetto holland ma tą samą ramę co bebetto luca a budę od bebetto silvia wiec podobny wózek do Twojego. Uhh mogłabym pracować w sklepie z wózkami bo tyle sie ostatnio o tym naczytałam i naoglądałam ;)

Mini89, Loczek2018 lubią tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Mi też brzuch czasem twardnieje, biorę magnez 3x1 , a mimo to twardnienia wystepuja. Ale czasem wine za to zwalam na dziecko, bo czuję, że brzuch twardnieje, patrzę, a on jest z jednej strony ostro wywalony. :D pewnie wtedy dzidziuś się wypina xD mam takie twardnienia od miesiąca, a szyjka nawet z 3.8 miala ostatnio wymiar 4.1 xD
    Dokładnie u mnie mam wrazenie, ze jest tak samo a zwłaszcza jak w nocy automatycznie położę się na bok to potem mam wrazenie, ze jedna strona brzucha jest bardziej wypchana, ze tak powiem,Dzisiaj wstałam to tez mi się taki napiety wydawał podchodziłam troche i młody zmienił pozycje bo już jets oki, ale magnez biorę tak dla swojego spokoju. A gdyby się pojawił taki bol jak na okres mam od razu wciąż luteinę jeszczcze awaryjnie mi duphaston został

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    A miała któraś z Was do czynienia z Espiro Next?
    Jak byliśmy w sklepie to ze wszystkim wybraliśmy właśnie Espiro Next i Baby Design Husky wybieraliśmy między tymi dwoma :) Bardzo podobne wózeczki jednak jakos łatwiej prowadziło mi się ten drugi miał tez chyba więcej dodatków a i podstawowym minusem dla mnie to tski drobiazg, ale zamek w gondoli i potem w daszku należy do tych ,które zawsze jak mam w ciuchach się zacinają i rozwalają w samym sklepie nie wiem czy to była kwestia wyrobienia tego zamka , ale tez swobodnie nie mogłam zapiać i rozpiąć bo się zacinał, ale to jak wspomniałam drobiazg :)

roma lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy mieć wózek Bugaboo Cameleon od rodziny. Sprawdził się świetnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 10:55

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedo bartatina uzywany i kupue albo valco sport albo baby jogger

Mala czarna jak myslisz o 2 dziecku to moze bedziezz musiała miec wozek rok po roku :p

Ja mam parasolke espiro metro i taka sobie.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Pietruszka ma bardzo dużo żelaza możesz pomyslec jak lubisz koktajle jak ja tam przemycić:) Może zle to ujęłam właśnie, dlatego, ze po żelaza zazwyczaj są zaparcia to, żeby tego uniknąć dała mi ten Sorbifer po nim się nie pojawiają biorę go na noc popijam woda z cytryna bo leoiej się wchłania albo można łączyć po prosty z czysta wit c :)
    Ineczka, dzięki za radę z pietruszka! Zawsze to lepiej naturalne źródło uzupełniać. No właśnie może dlatego ki jeszcze nie włączył tego żelaza, bo ja mam okrutne zaparcia i hemoroidy. Ogólnie boję się co to będzie jak jeszcze mi włącza żelazo :-(

l22n6iyek016fbg8.png

Wysłany: 15 marca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka nie strasz mnie takim wielkim wozkiem ;)
    Starania o nowego bobo chcemy zaczać jak ten skończy rok. Czyli mam nadzieje że 2 latek bedzie już chciał sam troche dreptać na nóżkach a jak nie to bedziemy czekać na tatusia żeby wychodzić z dwoma wózkami.
    Zawsze pozostaje mi opcja przeprowadzenia sie do rodziców na jakiś czas bo oni mają dom pod miastem, blisko pracy mojego narzeczonego - obecnie ma ponad 50 km w jedna stronę :/

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nadrobiłam trochę temat jako, ze od wczoraj jestem w szpitalu to mam czas na czytanie. Kashanti a badań jakiś fajnych o prześwietleniu w ciąży nie widziałaś? Będą mi dziś robić prześwietlenie płuc i z tego co czytam to jest bezpieczne, ale wiadomo trochę się człowiek stresuje.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina bezpieczne, kiedys szukslam mialam isc na rtg ( nowa praca) a @ spozniala sie z dni.

Mała czarna tak moze byc :p u mnie jest 25 mcy i Jula na nóżkach, ale Eliza w tym czasie tylko wozic sie chciała :/

A 50 km teraz do pract jeździłam to jest to bardzo uciazliwe :/

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wózek w spadku po przyjaciółce maxi cosi 3 w 1 ona była mega zadowolona wózek w super stanie. Najwiekszy wydatek z głowy.

Ja ponieważ miałam polowkowe u innej pani doktor przełożyłam wizytę o tydzień u mojego lekarza w związku z tym brzuchem może panikuje ale będę mieć wiekszy spokój ducha jeżeli on się wypowie na ten temat

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    A co myślicie o wózku X-lander x-cite? Nad tym się zastanawiamy,ale jeszcze nie wiedzieliśmy go na żywo. W weekend sa targi w bobolandzie więc może pojedziemy rozeznać się w temacie, bo na razie jeszcze żadnych nie oglądaliśmy tak na żywo :)
    My go mamy. Jesteśmy mega zadowoleni. Kubełkowe siedzisko. Można niby wkładkę dla noworodka my jednak dokupiliśmy gondole i adaptery. Minus pasy. Reszta na miasto super. Lekki. Zwrotny. Pięknie się prezentuje.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Decadence Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    Czy możemy prv?widzę że nie wiele dziewczyn odpisało a u mnie podobnie a nie chce problemów wywalać jak ich nie ma nikt więcej :)
    Bardzo chętnie, tylko moje pół mózgu ciazowego nie ogarnia wiadomości prv, nie wiem, jak wysłać.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja jestem już po wizycie, z moją malutką wszystko ok, waży już 700 gram, wygląda na to, że z serduszkiem wszystko się wyrównało, nie widać juz żadnych zaburzeń rytmu :) Niestety nie dostałam żadnego zdjęcia, na usg też za bardzo nie mogłam podejrzeć małej, bo lekarz sprawdzał głównie to serduszko. Jakoś mi dziwnie, bo chyba się nastawiłam trochę, że ją dziś zobaczę. No ale jestem szczęśliwa, że zdrowo rośnie :)

Decadence, Urszulka89, dżelka, melbusia88, Duzaa, Mini89, Carolline, katka84, Ineczka, anecz_kaa, muminka83, karolcia87, Loczek2018 lubią tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To najważniejsze. A następnym razem foto na pewno dostaniesz, jak skupi się już typowo na całym dzieciaczku, a nie na serduchu.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png

Wysłany: 15 marca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny korzystacie z wizyt polożnej? Bo od 21 tygodnia każdej z nas przysługuje wizyta położnej a po 30 tygodniu ciąży położna ma przychodzić dwa razy w tygodniu. U mnie dzisiaj była i jestem pozytywnie zaskoczona. Miała detektor tętna, wiec zmierzyla mi tetna maluszka, pokazała jak wymacać gdzie ma dupkę, nóżkę, no super sprawa :) dała mi 3 reklamówki z gadżetami a w nich 2 butelki z Aventy i Lovi, po 2 smoczki z Aventy i Lovi, 10 szt podkładów poporodowych, taki duży balsam 200 ml Emolium dla bobaska, różne pampersy na wypróbowanie, książeczki i inne pierdoły. Jestem miło zaskoczona:) na nastepny raz też mówiła że mi coś przyniesie :) obgadałyśmy plan działania i ma do mnie przychodzić z taką specjalną lalką i uczyć jak się przebiera, myje, zakłada pieluchy, jak udzielić pierwszej pomocy itp. I to wszystko na NFZ !!! Szczerze polecam !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 14:15

mhsvp07wihx7lu0a.png
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ