X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za taku odzew :) ja nie bede sie uzerala jesli jest taki klopot. Trudno kase wydam na prywatna wizyte, szkoda moich nerwow .

Dzisiaj jakis gorszy dzien tak poza tym, z mezem sie pozarlismy i poszedl spac.
    Tez poszlabym z checia spac,ale najmlodsza dostala takiego motorka jakby jej ktos zainstaliwal bateryjke duracell. Nakrecona,ze szybko raczej nie przytule do poduchy .

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mój gin jak dawał mi skierowanie, to uprzedził, że mam zaznaczyć rejestrując się, że jestem nowa, to wtedy przyjmą mnie bardzo szybko.

l22n6iyek016fbg8.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poradnia diabetologiczna to nic innego jak Ambulatoryjna Opieka Specjalistyczna, czyli okres oczekiwania do 7 dni. W przychodniach czy w poradniach przyszpitalnych moga sobie mowic ze nie ma miejsca.. jakiejs rejestratorki na pewno bym nie sluchala tylko poprosilabym o pisemna przyczyne odmowy - wtedy nagle w cudowny sposób znajdzie sie miejsce.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    A ja myślę że jednak jest coś na rzeczy z tymi 7 dniami, bo mnie też przyjęli w terminie do 7 dni że skierowaniem. Mimo ogromnych kolejek. Ja i inne dziewczyny "nowe" byłyśmy przyjmowane jakby poza kolejka, tzn raz ktoś z kolejki, raz nowa że skierowaniem, raz z kolejki, raz ze skierowaniem itd. Teraz wizyta średnio raz w miesiącu
    To dobrze, że się starają, ale wcale nie muszą (jeszcze raz podkreślam) przyjąć Cię w 7 dni do poradni przyszpitalnej. Co innego inne poradnie -nieprzyszpitalne, te muszą w 7 dni.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Poradnia diabetologiczna to nic innego jak Ambulatoryjna Opieka Specjalistyczna, czyli okres oczekiwania do 7 dni. W przychodniach czy w poradniach przyszpitalnych moga sobie mowic ze nie ma miejsca.. jakiejs rejestratorki na pewno bym nie sluchala tylko poprosilabym o pisemna przyczyne odmowy - wtedy nagle w cudowny sposób znajdzie sie miejsce.
    Mi to potwierdziło parę osób już, m.in. lekarka u której byłam i moja poradnia jest z tego wyłączona. Nie jest to ambulatoryjna opieka.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem Wam coś ciekawszego, zadzwoniłam w piątek i był termin na 28 marca (prawie 4 tygodnie wówczas), a zadzwoniłam w poniedziałek i termin był na 21 marca. I to się zgadza była inna recepcjonistka - dużo milsza i termin się skrócił o tydzień. Ja akurat mieszkam w mieście wojewódzkim i jest trochę tych przychodni. A, że poszłam prywatnie wcześniej, to się nie upierałam, by iść gdziekolwiek, aby szybciej. Wybrałam najlepszą poradnię i wolałam dłużej poczekać.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile jednostek insuliny bierzecie?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka84 już ładnych pare lat robie w administracji w sluzbie zdrowia w tym przy umowach z NFZ i uwierz mi ze poradnia diabetologiczna podlega pod Ambulatoryjną Opieke Specjalistyczną. Jak nie wierzysz to wejdz na stronę NFZ Twojego województwa, zaznacz Ambulatoryjna Opieka Specjalistyczna i sama sie przekonasz - na pewno znajdziesz tam placowke w której byłaś w poradni diabetologicznej na NFZ. Można też przeczytać Rozporzadzenie Ministra Zdrowia w sprawie świadczeń gwarantowanych w zakresie ambulatoryjnej opieki specjalistycznej - tam jest napisane co podlega pod AOS a co nie, w tym poradnia diabetologiczna. I żeby nikt nie myślał że się wymądrzam, ja tylko nie chce innych wprowadzić w błąd. W tym szczególnym okresie przysluguje nam termin do 7 dni i koniec kropka :)

PixiDixi, melbusia88 lubią tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w jakich sytuacjach twardnieje Wam brzuch? Ja zauważyłam, że ostatnio twardnieje częściej (mimo brania magne b6) i to przy zmianie pzycji ( jak wstaję lub zmieniam bok), jak mi się nagle zachce siku lub muszę puścić bąka... Twardnieje na dosłownie 5 sekund. Wczoraj zanotowałam więcej niż zazwyczaj takich sytuacji. A Wy jak macie?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Nie pamiętam która z was mi polecala metodę z podnóżkiem w toalecie? Dzięki za pomoc, bo faktycznie jest różnica. Jak do tej pory - odpukać - nic nie wylazło ;-)
    Cieszę się, ze pomogło :) Czyli w jednorozcu siła ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Myśle, ze dużo zależy od babki w rejestracji jak chciałam zapisac się do nefrologa to mi powiedziała, ze termin za trzy miesiące jak jej powiedziałam, ze jestem w ciąży i powołałam się na ustawę to mi powiedziała, ze nic z tego nie wynika nie miałam wtedy jeszcxe skierowania wiec jej tylko powiedziałam, ze to się okaże. Poszłam po skierowanie w między czasie zadzwoniłam do szpitala tak z ciekawości i babeczka bez żadnego problemu mimo, ze terminy tez za miesiąc znalazła mi termin za 10 dni bo wcześniej faktycznie były inne ciężarne miałam zabrać tylko kartę ciąży skierowanie i bez problemu.A do tamtej Pani wrocilam i pokazałam jej wzor pisma do dyrekcji i, ze następnym razem gdyby zaszła taka potrzeba znajdzie mi ten termin szybciej niż jej się wydaje ;)
    Miłego dnia :)

PixiDixi, melbusia88, katka84 lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Kobitki :)

Trzeba zawsze walczyc o siebie i jak patrze to chyba wszystkie jestesmy takie waleczne :)

Z innej, ze tak powiem beczki, chce kupic dla chlopakow lozko dostawne Milly Maily i ono ma w sobie taki materacyk,ale dosyc cienki jak myslucie dokupywac dodatkowy materac , chiciaz bedzie to dosyc trudne bo jest poza wymiarowy 85 na 55.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

My dzis do dentysty ;)

Pixi jesli to ma byc na stale to szukalabym chocby z pianki takiego. Mi akurat ciotka wyciela bo pracuje przy produkcji mebli tapicerowanych. A mam takie lozeczko 40x 90 chyba. Moja Amelia/ Marysia bedzie 6 dzieckiem ktore bedzie miec je jako dodatkowe :p ale materace nowe zawsze daje i ja i np szwagierka

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj z tych urodzin wrocilam o 22 :( po 20 zaczelismy sie zbierac, droga ponad godzine i zeszlo a dzis jestem padnieta. Jeszcze maz mi zostawil gratis: noerozpakowana zmywarke i pelen zlew ale twierdzi, ze byl w polu :p za kare, bo mu i tak nie wierze fo konca nie robie dzis obiadu :pp

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Glukoza wychlana, do 9:40 jestem uziemiona.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę luteine pod język podczas obciążenia glukoza? Bo oczywiście pielęgniarki duże oczy zrobily i usłyszałam "chyba tak"

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Wczoraj z tych urodzin wrocilam o 22 :( po 20 zaczelismy sie zbierac, droga ponad godzine i zeszlo a dzis jestem padnieta. Jeszcze maz mi zostawil gratis: noerozpakowana zmywarke i pelen zlew ale twierdzi, ze byl w polu :p za kare, bo mu i tak nie wierze fo konca nie robie dzis obiadu :pp

Aneczka wiadomosci sprawdz :).

U nas tez gorsze dni, i ja tez sie buntuje...

Loczus z tym lutkiem to faktycznie zagwostka ;)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z was ranne ptaszki :-) faktycznie jesteśmy waleczne :-) mnie trochę życie tego nauczyło i teraz jak mnie ktoś wypchnie drzwiami, to wejdę oknem :-D

Pixi fajnie że poruszyłaś temat materacyków, bo też chciałbym was zapytać - JAKI? I jakie prześcieradło?? Już pytałam, ale zaginęło gdzieś w gąszczu wątków i rozmów :-)

Ineczka jeszcze raz dziękuję, tak - jednorożce to magiczne zwierzęta ;-)

PixiDixi lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ale z was ranne ptaszki :-) faktycznie jesteśmy waleczne :-) mnie trochę życie tego nauczyło i teraz jak mnie ktoś wypchnie drzwiami, to wejdę oknem :-D

Pixi fajnie że poruszyłaś temat materacyków, bo też chciałbym was zapytać - JAKI? I jakie prześcieradło?? Już pytałam, ale zaginęło gdzieś w gąszczu wątków i rozmów :-)

Ineczka jeszcze raz dziękuję, tak - jednorożce to magiczne zwierzęta ;-)

O to lubie!! Jak nie drzwiami to oknem !.
    Melbus fajne sa lateksowe materace, ale te z dobrej pianki tez nie sa jakies gorsze. Dziewczyny chyba Aneczka zauwazyly by wystrzegac sie gryki bo w niej robale moga sie zalegnac.
    Najbardziej higieniczny jest lateksowy.
    A przescieradla chyba najlepsze bawelniane z gumka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 08:26

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wiosennie :)
    jeśli chodzi o materacyki to słyszałam że z tych naturalnych materiałów typu gryka kokos trochę strach bo coś się może zalęgnąć... ile w tym prawdy nie wiem :)

A ja mam kryzys... byliśmy z M na targach motocyklów i on zrobił mi tam zdjęcie. Jestem załamana ;/ wyglądam jak spuchnięty tłuściutki prosiaczek ;/ tak źle ze swoim wyglądem dawno się nie czułam mimo że od początku ciąży nie przytyłam jakoś bardzo dużo :/ Mam nadzieję że to przejściowy kryzys :P

oar89jcggibdab41.png
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ