Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za taku odzew :) ja nie bede sie uzerala jesli jest taki klopot. Trudno kase wydam na prywatna wizyte, szkoda moich nerwow .

Dzisiaj jakis gorszy dzien tak poza tym, z mezem sie pozarlismy i poszedl spac.
    Tez poszlabym z checia spac,ale najmlodsza dostala takiego motorka jakby jej ktos zainstaliwal bateryjke duracell. Nakrecona,ze szybko raczej nie przytule do poduchy .

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mój gin jak dawał mi skierowanie, to uprzedził, że mam zaznaczyć rejestrując się, że jestem nowa, to wtedy przyjmą mnie bardzo szybko.

l22n6iyek016fbg8.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poradnia diabetologiczna to nic innego jak Ambulatoryjna Opieka Specjalistyczna, czyli okres oczekiwania do 7 dni. W przychodniach czy w poradniach przyszpitalnych moga sobie mowic ze nie ma miejsca.. jakiejs rejestratorki na pewno bym nie sluchala tylko poprosilabym o pisemna przyczyne odmowy - wtedy nagle w cudowny sposób znajdzie sie miejsce.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    A ja myślę że jednak jest coś na rzeczy z tymi 7 dniami, bo mnie też przyjęli w terminie do 7 dni że skierowaniem. Mimo ogromnych kolejek. Ja i inne dziewczyny "nowe" byłyśmy przyjmowane jakby poza kolejka, tzn raz ktoś z kolejki, raz nowa że skierowaniem, raz z kolejki, raz ze skierowaniem itd. Teraz wizyta średnio raz w miesiącu
    To dobrze, że się starają, ale wcale nie muszą (jeszcze raz podkreślam) przyjąć Cię w 7 dni do poradni przyszpitalnej. Co innego inne poradnie -nieprzyszpitalne, te muszą w 7 dni.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Poradnia diabetologiczna to nic innego jak Ambulatoryjna Opieka Specjalistyczna, czyli okres oczekiwania do 7 dni. W przychodniach czy w poradniach przyszpitalnych moga sobie mowic ze nie ma miejsca.. jakiejs rejestratorki na pewno bym nie sluchala tylko poprosilabym o pisemna przyczyne odmowy - wtedy nagle w cudowny sposób znajdzie sie miejsce.
    Mi to potwierdziło parę osób już, m.in. lekarka u której byłam i moja poradnia jest z tego wyłączona. Nie jest to ambulatoryjna opieka.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem Wam coś ciekawszego, zadzwoniłam w piątek i był termin na 28 marca (prawie 4 tygodnie wówczas), a zadzwoniłam w poniedziałek i termin był na 21 marca. I to się zgadza była inna recepcjonistka - dużo milsza i termin się skrócił o tydzień. Ja akurat mieszkam w mieście wojewódzkim i jest trochę tych przychodni. A, że poszłam prywatnie wcześniej, to się nie upierałam, by iść gdziekolwiek, aby szybciej. Wybrałam najlepszą poradnię i wolałam dłużej poczekać.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile jednostek insuliny bierzecie?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka84 już ładnych pare lat robie w administracji w sluzbie zdrowia w tym przy umowach z NFZ i uwierz mi ze poradnia diabetologiczna podlega pod Ambulatoryjną Opieke Specjalistyczną. Jak nie wierzysz to wejdz na stronę NFZ Twojego województwa, zaznacz Ambulatoryjna Opieka Specjalistyczna i sama sie przekonasz - na pewno znajdziesz tam placowke w której byłaś w poradni diabetologicznej na NFZ. Można też przeczytać Rozporzadzenie Ministra Zdrowia w sprawie świadczeń gwarantowanych w zakresie ambulatoryjnej opieki specjalistycznej - tam jest napisane co podlega pod AOS a co nie, w tym poradnia diabetologiczna. I żeby nikt nie myślał że się wymądrzam, ja tylko nie chce innych wprowadzić w błąd. W tym szczególnym okresie przysluguje nam termin do 7 dni i koniec kropka :)

PixiDixi, melbusia88 lubią tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w jakich sytuacjach twardnieje Wam brzuch? Ja zauważyłam, że ostatnio twardnieje częściej (mimo brania magne b6) i to przy zmianie pzycji ( jak wstaję lub zmieniam bok), jak mi się nagle zachce siku lub muszę puścić bąka... Twardnieje na dosłownie 5 sekund. Wczoraj zanotowałam więcej niż zazwyczaj takich sytuacji. A Wy jak macie?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Nie pamiętam która z was mi polecala metodę z podnóżkiem w toalecie? Dzięki za pomoc, bo faktycznie jest różnica. Jak do tej pory - odpukać - nic nie wylazło ;-)
    Cieszę się, ze pomogło :) Czyli w jednorozcu siła ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Myśle, ze dużo zależy od babki w rejestracji jak chciałam zapisac się do nefrologa to mi powiedziała, ze termin za trzy miesiące jak jej powiedziałam, ze jestem w ciąży i powołałam się na ustawę to mi powiedziała, ze nic z tego nie wynika nie miałam wtedy jeszcxe skierowania wiec jej tylko powiedziałam, ze to się okaże. Poszłam po skierowanie w między czasie zadzwoniłam do szpitala tak z ciekawości i babeczka bez żadnego problemu mimo, ze terminy tez za miesiąc znalazła mi termin za 10 dni bo wcześniej faktycznie były inne ciężarne miałam zabrać tylko kartę ciąży skierowanie i bez problemu.A do tamtej Pani wrocilam i pokazałam jej wzor pisma do dyrekcji i, ze następnym razem gdyby zaszła taka potrzeba znajdzie mi ten termin szybciej niż jej się wydaje ;)
    Miłego dnia :)

PixiDixi, melbusia88, katka84 lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Kobitki :)

Trzeba zawsze walczyc o siebie i jak patrze to chyba wszystkie jestesmy takie waleczne :)

Z innej, ze tak powiem beczki, chce kupic dla chlopakow lozko dostawne Milly Maily i ono ma w sobie taki materacyk,ale dosyc cienki jak myslucie dokupywac dodatkowy materac , chiciaz bedzie to dosyc trudne bo jest poza wymiarowy 85 na 55.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

My dzis do dentysty ;)

Pixi jesli to ma byc na stale to szukalabym chocby z pianki takiego. Mi akurat ciotka wyciela bo pracuje przy produkcji mebli tapicerowanych. A mam takie lozeczko 40x 90 chyba. Moja Amelia/ Marysia bedzie 6 dzieckiem ktore bedzie miec je jako dodatkowe :p ale materace nowe zawsze daje i ja i np szwagierka

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj z tych urodzin wrocilam o 22 :( po 20 zaczelismy sie zbierac, droga ponad godzine i zeszlo a dzis jestem padnieta. Jeszcze maz mi zostawil gratis: noerozpakowana zmywarke i pelen zlew ale twierdzi, ze byl w polu :p za kare, bo mu i tak nie wierze fo konca nie robie dzis obiadu :pp

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Glukoza wychlana, do 9:40 jestem uziemiona.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę luteine pod język podczas obciążenia glukoza? Bo oczywiście pielęgniarki duże oczy zrobily i usłyszałam "chyba tak"

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Wczoraj z tych urodzin wrocilam o 22 :( po 20 zaczelismy sie zbierac, droga ponad godzine i zeszlo a dzis jestem padnieta. Jeszcze maz mi zostawil gratis: noerozpakowana zmywarke i pelen zlew ale twierdzi, ze byl w polu :p za kare, bo mu i tak nie wierze fo konca nie robie dzis obiadu :pp

Aneczka wiadomosci sprawdz :).

U nas tez gorsze dni, i ja tez sie buntuje...

Loczus z tym lutkiem to faktycznie zagwostka ;)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z was ranne ptaszki :-) faktycznie jesteśmy waleczne :-) mnie trochę życie tego nauczyło i teraz jak mnie ktoś wypchnie drzwiami, to wejdę oknem :-D

Pixi fajnie że poruszyłaś temat materacyków, bo też chciałbym was zapytać - JAKI? I jakie prześcieradło?? Już pytałam, ale zaginęło gdzieś w gąszczu wątków i rozmów :-)

Ineczka jeszcze raz dziękuję, tak - jednorożce to magiczne zwierzęta ;-)

PixiDixi lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ale z was ranne ptaszki :-) faktycznie jesteśmy waleczne :-) mnie trochę życie tego nauczyło i teraz jak mnie ktoś wypchnie drzwiami, to wejdę oknem :-D

Pixi fajnie że poruszyłaś temat materacyków, bo też chciałbym was zapytać - JAKI? I jakie prześcieradło?? Już pytałam, ale zaginęło gdzieś w gąszczu wątków i rozmów :-)

Ineczka jeszcze raz dziękuję, tak - jednorożce to magiczne zwierzęta ;-)

O to lubie!! Jak nie drzwiami to oknem !.
    Melbus fajne sa lateksowe materace, ale te z dobrej pianki tez nie sa jakies gorsze. Dziewczyny chyba Aneczka zauwazyly by wystrzegac sie gryki bo w niej robale moga sie zalegnac.
    Najbardziej higieniczny jest lateksowy.
    A przescieradla chyba najlepsze bawelniane z gumka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 08:26

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wiosennie :)
    jeśli chodzi o materacyki to słyszałam że z tych naturalnych materiałów typu gryka kokos trochę strach bo coś się może zalęgnąć... ile w tym prawdy nie wiem :)

A ja mam kryzys... byliśmy z M na targach motocyklów i on zrobił mi tam zdjęcie. Jestem załamana ;/ wyglądam jak spuchnięty tłuściutki prosiaczek ;/ tak źle ze swoim wyglądem dawno się nie czułam mimo że od początku ciąży nie przytyłam jakoś bardzo dużo :/ Mam nadzieję że to przejściowy kryzys :P

2017 syn [*]💔 30tc
    2018 syn 💙🌈
    2020 syn [*] 💔 34tc
    2022 syn 💙🌈

preg.png
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ