LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki za taku odzew
ja nie bede sie uzerala jesli jest taki klopot. Trudno kase wydam na prywatna wizyte, szkoda moich nerwow .
Dzisiaj jakis gorszy dzien tak poza tym, z mezem sie pozarlismy i poszedl spac.
Tez poszlabym z checia spac,ale najmlodsza dostala takiego motorka jakby jej ktos zainstaliwal bateryjke duracell. Nakrecona,ze szybko raczej nie przytule do poduchy . -
Poradnia diabetologiczna to nic innego jak Ambulatoryjna Opieka Specjalistyczna, czyli okres oczekiwania do 7 dni. W przychodniach czy w poradniach przyszpitalnych moga sobie mowic ze nie ma miejsca.. jakiejs rejestratorki na pewno bym nie sluchala tylko poprosilabym o pisemna przyczyne odmowy - wtedy nagle w cudowny sposób znajdzie sie miejsce.
-
melbusia88 wrote:A ja myślę że jednak jest coś na rzeczy z tymi 7 dniami, bo mnie też przyjęli w terminie do 7 dni że skierowaniem. Mimo ogromnych kolejek. Ja i inne dziewczyny "nowe" byłyśmy przyjmowane jakby poza kolejka, tzn raz ktoś z kolejki, raz nowa że skierowaniem, raz z kolejki, raz ze skierowaniem itd. Teraz wizyta średnio raz w miesiącu
-
MałaCzarna1988 wrote:Poradnia diabetologiczna to nic innego jak Ambulatoryjna Opieka Specjalistyczna, czyli okres oczekiwania do 7 dni. W przychodniach czy w poradniach przyszpitalnych moga sobie mowic ze nie ma miejsca.. jakiejs rejestratorki na pewno bym nie sluchala tylko poprosilabym o pisemna przyczyne odmowy - wtedy nagle w cudowny sposób znajdzie sie miejsce.
-
Ale powiem Wam coś ciekawszego, zadzwoniłam w piątek i był termin na 28 marca (prawie 4 tygodnie wówczas), a zadzwoniłam w poniedziałek i termin był na 21 marca. I to się zgadza była inna recepcjonistka - dużo milsza i termin się skrócił o tydzień. Ja akurat mieszkam w mieście wojewódzkim i jest trochę tych przychodni. A, że poszłam prywatnie wcześniej, to się nie upierałam, by iść gdziekolwiek, aby szybciej. Wybrałam najlepszą poradnię i wolałam dłużej poczekać.
-
Katka84 już ładnych pare lat robie w administracji w sluzbie zdrowia w tym przy umowach z NFZ i uwierz mi ze poradnia diabetologiczna podlega pod Ambulatoryjną Opieke Specjalistyczną. Jak nie wierzysz to wejdz na stronę NFZ Twojego województwa, zaznacz Ambulatoryjna Opieka Specjalistyczna i sama sie przekonasz - na pewno znajdziesz tam placowke w której byłaś w poradni diabetologicznej na NFZ. Można też przeczytać Rozporzadzenie Ministra Zdrowia w sprawie świadczeń gwarantowanych w zakresie ambulatoryjnej opieki specjalistycznej - tam jest napisane co podlega pod AOS a co nie, w tym poradnia diabetologiczna. I żeby nikt nie myślał że się wymądrzam, ja tylko nie chce innych wprowadzić w błąd. W tym szczególnym okresie przysluguje nam termin do 7 dni i koniec kropka
PixiDixi, melbusia88 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, w jakich sytuacjach twardnieje Wam brzuch? Ja zauważyłam, że ostatnio twardnieje częściej (mimo brania magne b6) i to przy zmianie pzycji ( jak wstaję lub zmieniam bok), jak mi się nagle zachce siku lub muszę puścić bąka... Twardnieje na dosłownie 5 sekund. Wczoraj zanotowałam więcej niż zazwyczaj takich sytuacji. A Wy jak macie?❤Ada&Pola❤
-
melbusia88 wrote:Nie pamiętam która z was mi polecala metodę z podnóżkiem w toalecie? Dzięki za pomoc, bo faktycznie jest różnica. Jak do tej pory - odpukać - nic nie wylazło
Czyli w jednorozcu siła
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Dzień dobry
Myśle, ze dużo zależy od babki w rejestracji jak chciałam zapisac się do nefrologa to mi powiedziała, ze termin za trzy miesiące jak jej powiedziałam, ze jestem w ciąży i powołałam się na ustawę to mi powiedziała, ze nic z tego nie wynika nie miałam wtedy jeszcxe skierowania wiec jej tylko powiedziałam, ze to się okaże. Poszłam po skierowanie w między czasie zadzwoniłam do szpitala tak z ciekawości i babeczka bez żadnego problemu mimo, ze terminy tez za miesiąc znalazła mi termin za 10 dni bo wcześniej faktycznie były inne ciężarne miałam zabrać tylko kartę ciąży skierowanie i bez problemu.A do tamtej Pani wrocilam i pokazałam jej wzor pisma do dyrekcji i, ze następnym razem gdyby zaszła taka potrzeba znajdzie mi ten termin szybciej niż jej się wydaje
Miłego dniaPixiDixi, melbusia88, katka84 lubią tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Dzien dobry Kobitki
Trzeba zawsze walczyc o siebie i jak patrze to chyba wszystkie jestesmy takie waleczne
Z innej, ze tak powiem beczki, chce kupic dla chlopakow lozko dostawne Milly Maily i ono ma w sobie taki materacyk,ale dosyc cienki jak myslucie dokupywac dodatkowy materac , chiciaz bedzie to dosyc trudne bo jest poza wymiarowy 85 na 55. -
Dzien dobry
My dzis do dentysty
Pixi jesli to ma byc na stale to szukalabym chocby z pianki takiego. Mi akurat ciotka wyciela bo pracuje przy produkcji mebli tapicerowanych. A mam takie lozeczko 40x 90 chyba. Moja Amelia/ Marysia bedzie 6 dzieckiem ktore bedzie miec je jako dodatkowe :p ale materace nowe zawsze daje i ja i np szwagierka
-
Wczoraj z tych urodzin wrocilam o 22
po 20 zaczelismy sie zbierac, droga ponad godzine i zeszlo a dzis jestem padnieta. Jeszcze maz mi zostawil gratis: noerozpakowana zmywarke i pelen zlew ale twierdzi, ze byl w polu :p za kare, bo mu i tak nie wierze fo konca nie robie dzis obiadu :pp
-
anecz_kaa wrote:Wczoraj z tych urodzin wrocilam o 22
po 20 zaczelismy sie zbierac, droga ponad godzine i zeszlo a dzis jestem padnieta. Jeszcze maz mi zostawil gratis: noerozpakowana zmywarke i pelen zlew ale twierdzi, ze byl w polu :p za kare, bo mu i tak nie wierze fo konca nie robie dzis obiadu :pp
Aneczka wiadomosci sprawdz.
U nas tez gorsze dni, i ja tez sie buntuje...
Loczus z tym lutkiem to faktycznie zagwostka -
Ale z was ranne ptaszki
faktycznie jesteśmy waleczne
mnie trochę życie tego nauczyło i teraz jak mnie ktoś wypchnie drzwiami, to wejdę oknem
Pixi fajnie że poruszyłaś temat materacyków, bo też chciałbym was zapytać - JAKI? I jakie prześcieradło?? Już pytałam, ale zaginęło gdzieś w gąszczu wątków i rozmów
Ineczka jeszcze raz dziękuję, tak - jednorożce to magiczne zwierzętaPixiDixi lubi tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:Ale z was ranne ptaszki
faktycznie jesteśmy waleczne
mnie trochę życie tego nauczyło i teraz jak mnie ktoś wypchnie drzwiami, to wejdę oknem
Pixi fajnie że poruszyłaś temat materacyków, bo też chciałbym was zapytać - JAKI? I jakie prześcieradło?? Już pytałam, ale zaginęło gdzieś w gąszczu wątków i rozmów
Ineczka jeszcze raz dziękuję, tak - jednorożce to magiczne zwierzęta
O to lubie!! Jak nie drzwiami to oknem !.
Melbus fajne sa lateksowe materace, ale te z dobrej pianki tez nie sa jakies gorsze. Dziewczyny chyba Aneczka zauwazyly by wystrzegac sie gryki bo w niej robale moga sie zalegnac.
Najbardziej higieniczny jest lateksowy.
A przescieradla chyba najlepsze bawelniane z gumka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 08:26
-
Witajcie wiosennie
jeśli chodzi o materacyki to słyszałam że z tych naturalnych materiałów typu gryka kokos trochę strach bo coś się może zalęgnąć... ile w tym prawdy nie wiem
A ja mam kryzys... byliśmy z M na targach motocyklów i on zrobił mi tam zdjęcie. Jestem załamana ;/ wyglądam jak spuchnięty tłuściutki prosiaczek ;/ tak źle ze swoim wyglądem dawno się nie czułam mimo że od początku ciąży nie przytyłam jakoś bardzo dużoMam nadzieję że to przejściowy kryzys