X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak odnośnie pościeli... własnie dostarczono mi mój wymarzony kosz mojżesza jupii :) i teraz się zastanawiam czy w ogóle jest sens kupować tam oddzielną pościel a jeśli tak to jaką? Dzidzia w koszu będzie spać w dzień jak będę się kręcić np po kuchni wiec nie jest to zamiennik łóżeczka, a latem to pewnie pod pieluszką tylko bo ciepło.. już sama nie wiem ;/

oar89jcggibdab41.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa kupic zawsze zdazysz :) jak zauwazysz w trakcie uzytkowania,ze jednak jest potrzebne to zaszalejesz ;)

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedy ja się ledwo powstrzymuje żeby teraz nie szaleć :) co prawda to mój pierwszy zakup ale... najchętniej bym całe sklepy wyniosła heh :D

PixiDixi, melbusia88 lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi jak dziś samopoczucie? Mnie też zdołowała tarczyca i cukrzyca, teraz to serce. Ale jak szybko przyszedł zły humor tak i odszedł. I co z przychodnią, gdzieś udało Ci się wcisnąć, czy prywatnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 10:32

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duża ja też myślę że pościeli nie ma sensu do kosza, bo w koszu to dziecko chyba max do 3 mies bo potem mu za ciasno. Czyli te najcieplejsze miesiące. Chyba wystarczy pieluszka lub lekki kocyk do kosza

Duzaa lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka bez sensu drążyć temat, ja pisze swoje a Ty swoje. Z opowiadań dziewczyn widać że część zostala przyjeta w ustawowym terminie po tym jak sie upomnialy o swoje. Ja przytoczyłam konkretną ustawę a Ty coś ze strony intetnetowej biura rzecznika praw pacjenta, niestety nie znalazłam oficjalnego pisma czy komunikatu z podpisem rzecznika itp. Tak, niedawno weszła ta cała sieć szpitali, ma ona między innymi polepszyć dostęp do poradni specjalistycznych ale prawo jest jedno i to samo - przeciez tam nie pisze wprost że nie obowiązuje tego sieć szpitali. Moim zdaniem nikt nie odmówi ciężarnej na piśmie bo w razie jakiejś draki bedzie ona miala prawo do roszczenia odszkodowania. Może znajdziesz odpowiedź dlaczego akurat Twoja poradnia została wyłączona z obowiązku przyjęcia Cię poza kolejnością, najlepiej napisać do rzecznika tego szpitala i zobaczyć jak sie odniosą do tego na piśmie:)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Katka, moze byc...jakos przyjelam to na barki ;) . Udalo mi sie zapisac na 6 kwietnia w szpialu na Karowej, mam byc na rano i ponoc caly dzien tam bede by sie wyszkolic :). Dobrze,ze u Ciebie tez lepiej :)

katka84 lubi tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna ok temat zamknięty. Ja osiągnęłam swój cel i niech każda dziewczyna walczy o swoje.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dzieki Katka, moze byc...jakos przyjelam to na barki ;) . Udalo mi sie zapisac na 6 kwietnia w szpialu na Karowej, mam byc na rano i ponoc caly dzien tam bede by sie wyszkolic :). Dobrze,ze u Ciebie tez lepiej :)
    A tak mierzą, ważą, szkolą z glukometru, u dietetyka dowiesz się co jeść, jak jeść, no i wizyta u diabetologa.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny. ;-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• katka84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Miłego dnia dziewczyny. ;-*
    Miłego dnia Muminko, jak zdrówko, jak Twoje bóle?

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny wczoraj malo nie dostalam zawału- na ostatnim usg lekarz pokazał mi, że mała leży z rączką pod główką, na supermana, tuz nad moją szyjką macicy. I wczoraj siedze sobie spokojnie a mala mi jakos tak sie gwaltownie poruszyla i poczulam takie pyk czy plum sama nie wiem jak to okreslic i pomyslalam- jak nic wsadzila palca nie tam gdzie trzeba i przebila pecherz plodowy.. No serce mi walilo jak glupie. Ale nic nie cieknie, calkiem sucho, mala nadal wierzga normalnie, nic mnie nie boli. I teraz pytanie do was- czy to w ogole mozliwe zeby dziecko przebilo pecherz plodowy czy swiruje? I czy jesli sobie tej rączki nie wyjmie spod glowy i bedzie sie chciala rodzic na supermana to to jest wskazanie do cc? Albo czy mozna ją jakos sklonic, zeby trzymala rączki przy sobie?

Mój synek od ok 20tc byl glową w dól i rączką przy buźce. Rodził się z rączką przy buzce przez co paznokietkami rozszarpał mi cewkę moczową i zrobil sobie maleńkiego krwiaczka nad oczkiem,ale szybko zniknal, wszystko było ok. Dlugo po porodzie trzymal rączki przy buzi, taki nawyk z brzuszka mu został ;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje kochane doswiadczone bardzo Was prosze o interpretacje wyników mojej krzywej na czczo 91, po 1godz 159 po 2 godz 128..

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Dziewczynki moje kochane doswiadczone bardzo Was prosze o interpretacje wyników mojej krzywej na czczo 91, po 1godz 159 po 2 godz 128..
    Wg mnie jest ok, na czczo minimalnie poniżej normy tylko:
    "Zgodnie z najnowszymi zaleceniami Polskiego Towarzystwa Diabetologii z 2014r. cukrzyca ciążowa jest rozpoznawana, gdy jeden z wyników otrzymanych w OGTT 75g jest nieprawidłowy: glikemia na czczo wynosi od 92 do 125 mg/dl, po 1 godzinie: 180 mg/dl i powyżej, po 2 godzinach: 153-199 mg/dl."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 13:10

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Jak dla mnie oki :) Ja tez dzisiaj odebrałam tylko mam w mol musiałam poszukać norm,ale jest oki):) Robioam tez tsh 1,5 ale niestety ft4 spadło mi poniżej normy i mam strzałkę w dół.Ktos ma doświadczenie z ładnym tsh i niski, ft4 w ciąży ?

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blama myślę, ż jest ok, chociaz na czczo taki na granicy, ale nie ma co popadac w przesadę, reszta ładna. Mnie bawi tylko jedna rzecz: cukrzycę rozpoznaje się m.in gdy "glikemia na czczo wynosi od 92 ", a jednocześnie wartość glikemii na czczo powinna wynosić 70-90. Wynik 90 i więcej dla osoby z cukrzycą oznacza włączenie insuliny. Czy tylko mi nasuwa się pytanie co z osobami jak Blama gdy wynik na czczo wynosi 91?

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla pozostałych dziewczyn przed którymi krzywa:

Cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy spełnione jest co najmniej jedno z 3 niżej przedstawionych kryteriów:

- stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
    - stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
    - stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)

Magic lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Blama myślę, ż jest ok, chociaz na czczo taki na granicy, ale nie ma co popadac w przesadę, reszta ładna. Mnie bawi tylko jedna rzecz: cukrzycę rozpoznaje się m.in gdy "glikemia na czczo wynosi od 92 ", a jednocześnie wartość glikemii na czczo powinna wynosić 70-90. Wynik 90 i więcej dla osoby z cukrzycą oznacza włączenie insuliny. Czy tylko mi nasuwa się pytanie co z osobami jak Blama gdy wynik na czczo wynosi 91?
    bo te do 90 to już dla nas cukrzyków, my mamy inne normy hehe. A u nas jest tak, że jak masz ciągle te 91 na czczo, to włączają ci insulinę niektóre diabetolog.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 13:56

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka ja rozumiem, że to dla nas cukrzyków te 90, ale właśnie te "inne normy" są dla mnie śmieszne, nie uważasz? Bo przecież wszystkie jesteśmy w ciązy. I co - na nas cukier 91 wpływa źle i dają nam insulinę, a innych przy cukrze 91 uznaje się za osoby zdrowe? Nie widzisz tu pewnej sprzeczności? Skoro cukrzycę rozpoznaje się od 92 to i insulinę powinno się włączać przy 92, albo rozpoznawać cukrzycę od 90. Wiem, czepiam się, ale nie lubię takich nieścisłości.

muminka83 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, dzisiaj w pracy usiadłam na krzesło obrotowe i dojeżdżając do biurka uderzyłam się brzuchem przy pępku o blat. Uderzenie nie było bolesne, tylko tak jakbym oparła się przepona i na chwilę mi zbraklo tchu. Brzuch nie boli. Myślicie, że trzeba podnosić jakis alarm ? Mam łożysko na przedniej ścianie, więc bardziej się o nie martwie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ