X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak odnośnie pościeli... własnie dostarczono mi mój wymarzony kosz mojżesza jupii :) i teraz się zastanawiam czy w ogóle jest sens kupować tam oddzielną pościel a jeśli tak to jaką? Dzidzia w koszu będzie spać w dzień jak będę się kręcić np po kuchni wiec nie jest to zamiennik łóżeczka, a latem to pewnie pod pieluszką tylko bo ciepło.. już sama nie wiem ;/

oar89jcggibdab41.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa kupic zawsze zdazysz :) jak zauwazysz w trakcie uzytkowania,ze jednak jest potrzebne to zaszalejesz ;)

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedy ja się ledwo powstrzymuje żeby teraz nie szaleć :) co prawda to mój pierwszy zakup ale... najchętniej bym całe sklepy wyniosła heh :D

PixiDixi, melbusia88 lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi jak dziś samopoczucie? Mnie też zdołowała tarczyca i cukrzyca, teraz to serce. Ale jak szybko przyszedł zły humor tak i odszedł. I co z przychodnią, gdzieś udało Ci się wcisnąć, czy prywatnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 10:32

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duża ja też myślę że pościeli nie ma sensu do kosza, bo w koszu to dziecko chyba max do 3 mies bo potem mu za ciasno. Czyli te najcieplejsze miesiące. Chyba wystarczy pieluszka lub lekki kocyk do kosza

Duzaa lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka bez sensu drążyć temat, ja pisze swoje a Ty swoje. Z opowiadań dziewczyn widać że część zostala przyjeta w ustawowym terminie po tym jak sie upomnialy o swoje. Ja przytoczyłam konkretną ustawę a Ty coś ze strony intetnetowej biura rzecznika praw pacjenta, niestety nie znalazłam oficjalnego pisma czy komunikatu z podpisem rzecznika itp. Tak, niedawno weszła ta cała sieć szpitali, ma ona między innymi polepszyć dostęp do poradni specjalistycznych ale prawo jest jedno i to samo - przeciez tam nie pisze wprost że nie obowiązuje tego sieć szpitali. Moim zdaniem nikt nie odmówi ciężarnej na piśmie bo w razie jakiejś draki bedzie ona miala prawo do roszczenia odszkodowania. Może znajdziesz odpowiedź dlaczego akurat Twoja poradnia została wyłączona z obowiązku przyjęcia Cię poza kolejnością, najlepiej napisać do rzecznika tego szpitala i zobaczyć jak sie odniosą do tego na piśmie:)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Katka, moze byc...jakos przyjelam to na barki ;) . Udalo mi sie zapisac na 6 kwietnia w szpialu na Karowej, mam byc na rano i ponoc caly dzien tam bede by sie wyszkolic :). Dobrze,ze u Ciebie tez lepiej :)

katka84 lubi tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna ok temat zamknięty. Ja osiągnęłam swój cel i niech każda dziewczyna walczy o swoje.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dzieki Katka, moze byc...jakos przyjelam to na barki ;) . Udalo mi sie zapisac na 6 kwietnia w szpialu na Karowej, mam byc na rano i ponoc caly dzien tam bede by sie wyszkolic :). Dobrze,ze u Ciebie tez lepiej :)
    A tak mierzą, ważą, szkolą z glukometru, u dietetyka dowiesz się co jeść, jak jeść, no i wizyta u diabetologa.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny. ;-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• katka84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Miłego dnia dziewczyny. ;-*
    Miłego dnia Muminko, jak zdrówko, jak Twoje bóle?

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny wczoraj malo nie dostalam zawału- na ostatnim usg lekarz pokazał mi, że mała leży z rączką pod główką, na supermana, tuz nad moją szyjką macicy. I wczoraj siedze sobie spokojnie a mala mi jakos tak sie gwaltownie poruszyla i poczulam takie pyk czy plum sama nie wiem jak to okreslic i pomyslalam- jak nic wsadzila palca nie tam gdzie trzeba i przebila pecherz plodowy.. No serce mi walilo jak glupie. Ale nic nie cieknie, calkiem sucho, mala nadal wierzga normalnie, nic mnie nie boli. I teraz pytanie do was- czy to w ogole mozliwe zeby dziecko przebilo pecherz plodowy czy swiruje? I czy jesli sobie tej rączki nie wyjmie spod glowy i bedzie sie chciala rodzic na supermana to to jest wskazanie do cc? Albo czy mozna ją jakos sklonic, zeby trzymala rączki przy sobie?

Mój synek od ok 20tc byl glową w dól i rączką przy buźce. Rodził się z rączką przy buzce przez co paznokietkami rozszarpał mi cewkę moczową i zrobil sobie maleńkiego krwiaczka nad oczkiem,ale szybko zniknal, wszystko było ok. Dlugo po porodzie trzymal rączki przy buzi, taki nawyk z brzuszka mu został ;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje kochane doswiadczone bardzo Was prosze o interpretacje wyników mojej krzywej na czczo 91, po 1godz 159 po 2 godz 128..

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Dziewczynki moje kochane doswiadczone bardzo Was prosze o interpretacje wyników mojej krzywej na czczo 91, po 1godz 159 po 2 godz 128..
    Wg mnie jest ok, na czczo minimalnie poniżej normy tylko:
    "Zgodnie z najnowszymi zaleceniami Polskiego Towarzystwa Diabetologii z 2014r. cukrzyca ciążowa jest rozpoznawana, gdy jeden z wyników otrzymanych w OGTT 75g jest nieprawidłowy: glikemia na czczo wynosi od 92 do 125 mg/dl, po 1 godzinie: 180 mg/dl i powyżej, po 2 godzinach: 153-199 mg/dl."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 13:10

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Jak dla mnie oki :) Ja tez dzisiaj odebrałam tylko mam w mol musiałam poszukać norm,ale jest oki):) Robioam tez tsh 1,5 ale niestety ft4 spadło mi poniżej normy i mam strzałkę w dół.Ktos ma doświadczenie z ładnym tsh i niski, ft4 w ciąży ?

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blama myślę, ż jest ok, chociaz na czczo taki na granicy, ale nie ma co popadac w przesadę, reszta ładna. Mnie bawi tylko jedna rzecz: cukrzycę rozpoznaje się m.in gdy "glikemia na czczo wynosi od 92 ", a jednocześnie wartość glikemii na czczo powinna wynosić 70-90. Wynik 90 i więcej dla osoby z cukrzycą oznacza włączenie insuliny. Czy tylko mi nasuwa się pytanie co z osobami jak Blama gdy wynik na czczo wynosi 91?

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla pozostałych dziewczyn przed którymi krzywa:

Cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy spełnione jest co najmniej jedno z 3 niżej przedstawionych kryteriów:

- stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
    - stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
    - stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)

Magic lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Blama myślę, ż jest ok, chociaz na czczo taki na granicy, ale nie ma co popadac w przesadę, reszta ładna. Mnie bawi tylko jedna rzecz: cukrzycę rozpoznaje się m.in gdy "glikemia na czczo wynosi od 92 ", a jednocześnie wartość glikemii na czczo powinna wynosić 70-90. Wynik 90 i więcej dla osoby z cukrzycą oznacza włączenie insuliny. Czy tylko mi nasuwa się pytanie co z osobami jak Blama gdy wynik na czczo wynosi 91?
    bo te do 90 to już dla nas cukrzyków, my mamy inne normy hehe. A u nas jest tak, że jak masz ciągle te 91 na czczo, to włączają ci insulinę niektóre diabetolog.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 13:56

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka ja rozumiem, że to dla nas cukrzyków te 90, ale właśnie te "inne normy" są dla mnie śmieszne, nie uważasz? Bo przecież wszystkie jesteśmy w ciązy. I co - na nas cukier 91 wpływa źle i dają nam insulinę, a innych przy cukrze 91 uznaje się za osoby zdrowe? Nie widzisz tu pewnej sprzeczności? Skoro cukrzycę rozpoznaje się od 92 to i insulinę powinno się włączać przy 92, albo rozpoznawać cukrzycę od 90. Wiem, czepiam się, ale nie lubię takich nieścisłości.

muminka83 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, dzisiaj w pracy usiadłam na krzesło obrotowe i dojeżdżając do biurka uderzyłam się brzuchem przy pępku o blat. Uderzenie nie było bolesne, tylko tak jakbym oparła się przepona i na chwilę mi zbraklo tchu. Brzuch nie boli. Myślicie, że trzeba podnosić jakis alarm ? Mam łożysko na przedniej ścianie, więc bardziej się o nie martwie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ