X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia myślę że jak Cię nie boli to pewnie nic groźnego, mi się to często zdarza (trochę gapa jestem) a mocno się uderzyłaś?
    no i jak dzidzia? wierci się tak jak zawsze? :)

Biedronka89 lubi tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Nalia myślę że jak Cię nie boli to pewnie nic groźnego, mi się to często zdarza (trochę gapa jestem) a mocno się uderzyłaś?
    no i jak dzidzia? wierci się tak jak zawsze? :)
    Chyba nie mocno, bo bólu w ogóle nie poczułam, raczej taki bardziej ucisk, Przyduszenie ;) a dziecko chyba śpi, bo wcześniej buszowało ostro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 16:07

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Miłego dnia Muminko, jak zdrówko, jak Twoje bóle?
    Dziękuję że pytasz. Nawet nie mów. Marzę już by zasnąć i się nie obudzić. Naprawdę funkcjonuje resztkami sił. Wszystko normalnie robię. Chodzę na spacery, dom , dzieci. Mąż dużo pomaga ale to ile kosztuje to mnie to chyba tylko my wiemy. Muszę wytrzymać. Wiem że potem będzie lepiej ale tak to jeszcze nigdy mnie kręgosłup nie bolał nawet wtedy gdy miałam remisję choroby i radioterapię. Czasem wyje ale to wtedy gdy dzieci śpią bo nie chce aby widziały mnie słaba. Muszą być silne. Dziękuję że pytasz.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dziękuję że pytasz. Nawet nie mów. Marzę już by zasnąć i się nie obudzić. Naprawdę funkcjonuje resztkami sił. Wszystko normalnie robię. Chodzę na spacery, dom , dzieci. Mąż dużo pomaga ale to ile kosztuje to mnie to chyba tylko my wiemy. Muszę wytrzymać. Wiem że potem będzie lepiej ale tak to jeszcze nigdy mnie kręgosłup nie bolał nawet wtedy gdy miałam remisję choroby i radioterapię. Czasem wyje ale to wtedy gdy dzieci śpią bo nie chce aby widziały mnie słaba. Muszą być silne. Dziękuję że pytasz.
    Muminko, trzymaj się!

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia jeżeli nie boli i dzidziuś się rusza i nie ma krwi to myślę że jest ok.
    Ja w niedzielę wywinęłam pięknego orła na chodniku. Nogi mi odjechały na lodzie robiła wszystko żeby spaść na tylek nie na brzuch. Na szczęście poza kością ogonową nic nie boli a we wtorek mialam wizytę i też doktor potwierdził że jest ok
    Muminka bardzo Ci współczuję jedyne co moge powiedziec to trzymaj się, oby było lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 18:12

• Nalia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Nalia jeżeli nie boli i dzidziuś się rusza i nie ma krwi to myślę że jest ok.
    Ja w niedzielę wywinęłam pięknego orła na chodniku. Nogi mi odjechały na lodzie robiła wszystko żeby spaść na tylek nie na brzuch. Na szczęście poza kością ogonową nic nie boli a we wtorek mialam wizytę i też doktor potwierdził że jest ok
    Muminka bardzo Ci współczuję jedyne co moge powiedziec to trzymaj się, oby było lepiej
    Właśnie buszuje po brzuchu. :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra, u mnie dziwnie - nagle dostałam okropnego, kłującego i przeszywającego bólu po lewej stronie brzucha, jakby trochę z boku. Nie był to skurcz - raczej długi i tępy. nie byłam w stanie nogi zgiąć i podciągnać pod brzuch, bo ból się nasilał. Ledwo co doczołgałam się do łóżka. Coś okropnego.
    Wzięłam nospę, 2 magnezy i poszłam spać. Obudziłam się po godzinie, ból trochę mniejszy ale wciąż go czuję. Kropek wierci się do tego mocno. Jutro o 13.00 wizyta. :(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• blama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane za interpretacje, oszaleć idzie z tym cukrem :) Muminka współczuję, nie wiem nawet jak pomóc, co doradzić, silna babeczka z Ciebie trzymaj się!

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no dobra, u mnie dziwnie - nagle dostałam okropnego, kłującego i przeszywającego bólu po lewej stronie brzucha, jakby trochę z boku. Nie był to skurcz - raczej długi i tępy. nie byłam w stanie nogi zgiąć i podciągnać pod brzuch, bo ból się nasilał. Ledwo co doczołgałam się do łóżka. Coś okropnego.
    Wzięłam nospę, 2 magnezy i poszłam spać. Obudziłam się po godzinie, ból trochę mniejszy ale wciąż go czuję. Kropek wierci się do tego mocno. Jutro o 13.00 wizyta. :(
    A może dziecko Ci tam uciska na jakiś nerw?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Miewam podobny ból (chyba) i się okazało że to jakaś kolka jelitowa...

oar89jcggibdab41.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Miewam podobny ból (chyba) i się okazało że to jakaś kolka jelitowa...

też nie mogłaś się wyprostować ani przekręcić? :(
    wlaśnie trochę tak podejrzewam że to może być kolka jelitowa.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• blama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

Miałam podobnie .. nie mogłam chodzić, wstać, ból był okropny, chciałam jechać już na IP.. Pomogła wizyta w toalecie, (wtedy pamiętam nie byłam kilka dni w WC) ból minął jak ręką odjął.

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko trzymaj się, pamiętaj że i tak jesteś bardzo dzielna! Bardzo cię podziwiam za twoją siłę wewnętrzną.

Shadee współczuję bólu. Nie wiem co to może być. Pogadaj z ginem jutro. I kciuki za wizytę :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    też nie mogłaś się wyprostować ani przekręcić? :(
    wlaśnie trochę tak podejrzewam że to może być kolka jelitowa.
    Dokładnie... Ból straszny ale przechodzi po wizycie w toalecie albo poprostu hmm.. Uwolnieniu zbędnych gazów :p ale czasem długo trzyma :/ całe szczęście nie wpływa na Maleństwo ;)

oar89jcggibdab41.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Dokładnie... Ból straszny ale przechodzi po wizycie w toalecie albo poprostu hmm.. Uwolnieniu zbędnych gazów :p ale czasem długo trzyma :/ całe szczęście nie wpływa na Maleństwo ;)

toaleta nie pomogła :( boli dalej

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• katka84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Katka ja rozumiem, że to dla nas cukrzyków te 90, ale właśnie te "inne normy" są dla mnie śmieszne, nie uważasz? Bo przecież wszystkie jesteśmy w ciązy. I co - na nas cukier 91 wpływa źle i dają nam insulinę, a innych przy cukrze 91 uznaje się za osoby zdrowe? Nie widzisz tu pewnej sprzeczności? Skoro cukrzycę rozpoznaje się od 92 to i insulinę powinno się włączać przy 92, albo rozpoznawać cukrzycę od 90. Wiem, czepiam się, ale nie lubię takich nieścisłości.
    Ale ja Ciebie doskonale rozumiem, moja wypowiedź była z przymrużeniem oka i w pełni się z Tobą zgadzam.

melbusia88 lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    toaleta nie pomogła :( boli dalej
    Mi też nie zawsze pomaga ale jak Cie tak trzyma to koniecznie z lekarzem pogadaj! Lepiej kilka pytań za dużo niż jedno za mało :) trzymaj się i oby do rana przeszło :)

oar89jcggibdab41.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka już niedługo, bliżej niż dalej, trzymam kciuki za Was i życzę, by ból ustąpił. Ja się nie mam co do Ciebie porównywać, ale w tej ciąży sypię się po całości. Dziś na dokładkę ze skierowaniem do kardiologa dostałam antybiotyk na gardło (i nie ma ale, bo w oskrzelach już się zaczyna coś dziać).

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis Was nadrobie bo wczoraj caly dzien w biegu :) dzis jeszcze jestem we Wrocławiu ogarniam ciotce zakupy kompa etc ale wracam do domu i dzialam dalwj :)

• blama Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boli mnie głowa i nie mogę spać.. dziś w planach sprzątanko a jutro? szkoła rodzenia, jestem strasznie ciekawa jak będzie :). Boję się tylko jednego, mój mąż idzie dziś na Ekstremalną Drogę Krzyżową i nie wiem w jakim stanie będzie jutro :D

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ