X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Cześć dziewczyny. Mało pisze ale cały czas was czytam na bieżąco . Poczytuje jeszcze sirpnowki chociaż się nie udzielam ale , ze termin na koniec lipca to mogę tez urodzić w sierpniu. I dzisiaj dziewczyna napisala w 20 tygodniu na zwykłych badaniach USG się dowiedziała , ze nie ma żadnych wód , dziecko ma wodogłowie ,serduszko zajmuje 2/3 brzuszka itp. Miała mieć polowkowe 30 marca. A jeszcze na pierwszych badaniach genetycznych w około 11 tygodnia było wszystko ok. I zaczęłam się sterować . Mogłam nie czytac
    Adwokat czy co? A moze dziennikarka ?
    Soryyy ale nie moge przejsc obojetnie jak sie pisze lub mowi o kims kogo nie ma w towarzystwie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 08:02

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Soryyy ale nie moge przejsc obojetnie jak sie pisze lub mowi o kims kogo nie ma w towarzystwie.
    Po co takie kwasy... Ania1234 nie napisała dokładnie o jaką dziewczynę chodzi tylko podała przykład i w związku z tym jest pełna obaw że na tak wysokiej ciąży mogą wystąpić takie komplikacje. Coś w tym złego? Każda z nas sie martwi i chucha na zimne. To jest forum, czesto pisze sie o różnych sprawach. Rozumiem że poniosły Cie hormony...

PixiDixi, melbusia88, magdis, Duzaa, katka84 lubią tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Panan superr! , milego dnia Dziewczyny :)

Britty lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Po co od razu taki bulwers . Ania nie chciała u nas wywołać sensacji, tylko przejęła się losem tej dziewczyny, bo sama jest na podobnym etapie. A ciebie zapraszamy do dyskusji, a nie tylko cichotajnego podczytywania i kąśliwych komentarzy.

magdis, PixiDixi, MałaCzarna1988, Duzaa, katka84 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi miłego :-* dla wszystkich :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Exteinz forum jest PUBLICZNE wiec o co chodzi? Kazdy pisze i kazdy czyta.

Milego dnia ;)

MałaCzarna1988, katka84 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Po co od razu taki bulwers . Ania nie chciała u nas wywołać sensacji, tylko przejęła się losem tej dziewczyny, bo sama jest na podobnym etapie. A ciebie zapraszamy do dyskusji, a nie tylko cichotajnego podczytywania i kąśliwych komentarzy.

Spodpbalo m8 sie Melbus Twoje "cichotajne podczytywanie " :-*

dżelka lubi tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Cześć dziewczyny :) byłam wczoraj na połowkowym :) wszystko wporzadku, faldka ma 3,6 dziecko waży 513 g i to jest chłopczyk :) wg usg mamy 22w3d :) a u Was jaka była waga dziecka?

Hej gratuluje chłopczyka! Duże masz dzieciątko! moja córeczka w podobnym tyg miała 410 g :) a moj mąż przez 1 dsien chodzil obrażony,ze jest dziewczynka a nie chłopiec ale wieczorem juz mu przeszlo i teraz caluje brzuszek mówiąc"moja Zuzia" chociaż miała byc Joasia ale dobra niech mu bedzie chociaż tak srednio podoba mi sie Zuzia ale zdążyłam sie przyzwyczaic :D

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wad, oczywiście zdarzają sie ale nie ma co brać innych historii do siebie. To bardzo przykre,ze dzieciatko jest chore ale wciąż jest bardzo duzy % kobiet, które maja zdrowe dzieciatka i nawet nie mysla,ze cos mogloby byc nie tak. Najlepiej nie skupiać sie na tych chorobach bo to nic nie pomoże tylko w głowę można dostac, a jeszcze bąbelek czuje nasz stres. Ja staam sie Malo co czytać w necie mam swoje książki i jestem spokojniejsza.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia kochana łącze się z Tobą w bólu. Takiej koszmarnej nocy nie miałam jeszcze od początku ciąży. Potworny ból kręgosłupa. Najpierw do 2 marzyłam się na łóżku we wszytkich możliwych pozycjach potem zaczęłam spacerować po domu bo pomyślałam że jak pochodzę to ułży a potem nad ranem wzięłam pościel i poszłam spać na podłogę to było minimalnie lepiej.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej gratuluje chłopczyka! Duże masz dzieciątko! moja córeczka w podobnym tyg miała 410 g :) a moj mąż przez 1 dsien chodzil obrażony,ze jest dziewczynka a nie chłopiec ale wieczorem juz mu przeszlo i teraz caluje brzuszek mówiąc"moja Zuzia" chociaż miała byc Joasia ale dobra niech mu bedzie chociaż tak srednio podoba mi sie Zuzia ale zdążyłam sie przyzwyczaic :D

Britty, wszystkie Zuzie jakie znam ( 4 sztuki :) to takie agregatki, ciagle broja, a nastolatka to mega urwis...haha szykuj sie mentalnie na brak nudy :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Melbusia kochana łącze się z Tobą w bólu. Takiej koszmarnej nocy nie miałam jeszcze od początku ciąży. Potworny ból kręgosłupa. Najpierw do 2 marzyłam się na łóżku we wszytkich możliwych pozycjach potem zaczęłam spacerować po domu bo pomyślałam że jak pochodzę to ułży a potem nad ranem wzięłam pościel i poszłam spać na podłogę to było minimalnie lepiej.

Dziewczyny a propos wlasnie kregoslupa...
    Czy ktoras z Was ma cos takiego? Z przerwami krotkimi od ponad dwoch tygodni mam taki dziwny bol zaczyna sie w gornej czesci posladka i promieniuje w dol nogi. Jak mialabym stanac na tej jednej nodze calym ciezarem to nie wiem czy udaloby mi sie ustac. Hmm taki nerwobol ? Dziwny bol.

• panan12 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:

No właśnie też się zszokowalam że taki jest duży... Muszę chyba bardziej dietę trzymać bo urodzi się 4 kg :) a mi się przytyło a tak było fajnie i się cieszyłam że trzymam wagę.

A co u Ciebie słychać? Czyli u Was Zuzia będzie? :)

Britty lubi tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 1 trymestru mam bóle w okolicy kości ogonowej i często promieniujący w dół nogi. Od tego tygodnia mam niewyspane nocki przez dretwiejące nogi, nie są to skurcze nóg tylko drętwienie. W zależności na którym boku leże to ta noga boli, drętwieje. W nocy musze czesto zmieniac pozycje i czesto też siedze, żeby poprawić krążenie. Żadnego opuchnięcia nóg ani zatrzymania sie wody w organizmie nie zayważyłam wiec jeszcze nie podnosze alarmu.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Czy ktoras z Was ma cos takiego? Z przerwami krotkimi od ponad dwoch tygodni mam taki dziwny bol zaczyna sie w gornej czesci posladka i promieniuje w dol nogi. Jak mialabym stanac na tej jednej nodze calym ciezarem to nie wiem czy udaloby mi sie ustac. Hmm taki nerwobol ? Dziwny bol.
    U mnie to jest kwa kulszowa, w pierwszej ciąży nie mogłam chodzić momentami, taki był ból. Na początku myślałam, że to małą uciska, ale ponad rok po urodzeniu dalej to się odzywało, pomogła rehabilitacja i leki przeciwzapalne. Na razie jest w miarę ok.
    Lekarz powiedział, że jakiś krąg się zdeformował lekko i naciska na ten właśnie nerw. Ale na RTG nic nie wyszło, a do neurologa już nie poszłam, bo mi rehabilitacja i leki pomogły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 10:24

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka chyba mnie pomyliłaś z muminką, bo to ona biedna ma problem z bólem okrutnym i shadee ostatnio też obolałe, ale raczej nie od kręgosłupa. W ogóle widzę, że wiele z was ma dolegliwości bólowe, bardzo wam współczuję :-( mnie to tylko czasem w krzyżu pobolewa, ale to jeszcze luksusowy, bo minimalny ból. Ja nawet jak mi brzuch twardnieje, to nie czuje, dopiero jak dotknęła. Patrzę, a tam kamień.

Panan twoje dziecko jest spore, ale nie jest jakieś olbrzymie i myślę że nierozsądne jest prowadzenie diety tylko dlatego, żeby nie urodziło się duże. Nie odchudzaj swojego dziecka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 10:26

l22n6iyek016fbg8.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan u mnie blizniaki a w 23+1 mialy po ok 600g więc chyba nie masz jakiegos wielkoluda. Spokojnie:)

katka84 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie , jeden chlopak 513 a drugi 585 takze Panan wyluzuj.

melbusia88, katka84 lubią tę wiadomość

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    U mnie najpierw podejrzewano RWE kulszowa ale jak ból przerywa i nawraca to może też być problem z mięśniem gruszkowatym. U mnie tak się okazało teraz chodzę na rehabilitację i jest troszkę lepiej a ból był wcześniej paralizujacy też... Wybierz się do fizjoterapeuty to Ci doradzi :)

PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Glizda 340 g :P ale juz pop tygodniu było 450, a po koljenych 3 dniach 540 :) dziecko rośnie skokowo, poza tym jest zawsze czynnik ludzki, bo to na odstawie tego jak lekarz zmierzy wychodzi waga dziecka.

Kolezanka urodziła tydzoen temu i szacowana waga 3700, a Nela miała 3850. bład mały, ale zawsze jest i tego nie ominiemy

‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ