WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy chcą uniknąć cesarki, a ja dalej ją rozważam. Boję się bardzo co będzie z moimi hemoroidami po parciu przy sn. Z "pomidorka koktajlowego" na zewnątrz zrobi się dojrzała "malinówka" :-( ? Ta myśl spędza mi sen z powiek.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Wszyscy chcą uniknąć cesarki, a ja dalej ją rozważam. Boję się bardzo co będzie z moimi hemoroidami po parciu przy sn. Z "pomidorka koktajlowego" na zewnątrz zrobi się dojrzała "malinówka" :-( ? Ta myśl spędza mi sen z powiek.
    Też w ciąży pojawił mi się co prawda jeden ale upierdliwy. Nie myślałam jakoś o nim i teraz po 7 latach od porodu prawie się schował. Czasami gdzieś tam wyjdzie ale to tylko na chwilę i znów się chowa.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od Wielkiej soboty jakoś zaczęłam się stresować cesarka. . Jechaliśmy kolo szpitala i tak mnie naszło te wspomnienia z pierwszej cesarki. I to ze musze czekać na pierwsze oznaki porodu i dopiero zrobią cc bez konkretnego terminu. Trochę mnie to przeraza bo córa zaczęła się pchać na świat w 35tc i czy teraz z synem będzie podobnie? Ahhh

ex2buay3h02dl23a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako pierworódka która nie wie co mówi pewnie codziennie modlę się o poród sn będzie boleć pewnie ale naprawdę z całych sił nie chcę cc. Ale ogolnie na razie skupiam się na tym żeby bezpiecznie donosic a porodzie tak bardzo nie myślę. Przy moim ostatnim pobycie w szpitalu przy wypisie miła położna pokazała mi porodówkę. Jest miło pojedyncze sale i do porodu i potem dla mnie i maleństwa czysto schludnie każda ma swoją łazienkę. I położne bardzo sympatyczne tak jak i wszyscy lekarze dlatego z dwóch porodówek u mnie w mieście będę się decydować właśnie na tą. Bo ta druga to zagłębie prl

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi to ma byc taka przegryzka.

Co do porodu... ja jestem po 2 cc i chce sn. Duza Ry jestes z Wrocławia?

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Też w ciąży pojawił mi się co prawda jeden ale upierdliwy. Nie myślałam jakoś o nim i teraz po 7 latach od porodu prawie się schował. Czasami gdzieś tam wyjdzie ale to tylko na chwilę i znów się chowa.
    Uleczka mój się już nie chowa :-( w toalecie nie byłam już 9 dni. Zablokowałam się psychicznie. Nie wyobrażam sobie co by było po sn :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Uleczka mój się już nie chowa :-( w toalecie nie byłam już 9 dni. Zablokowałam się psychicznie. Nie wyobrażam sobie co by było po sn :-(
    Uuu.. nie fajnie :/ Wiem, że to nie łatwe ale taka blokada też nie jest dobra. Bo potem z każdym dniem będzie coraz trudniej. A co na to lekarz?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Uuu.. nie fajnie :/ Wiem, że to nie łatwe ale taka blokada też nie jest dobra. Bo potem z każdym dniem będzie coraz trudniej. A co na to lekarz?
    Radzi to, co już dawno wdrożone czyli lekka dieta, dużo wody, woda z cytryną, pozycja taka jak mi Ineczka radziła. Ale to na nic, głowa blokuje, panicznie się boję tego momentu kiedy poczuję potrzebę :-( Że wyjdzie jeszcze więcej i będzie boleć jeszcze bardziej, że nie da się chodzić /siadać /wstawać

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko,ze ja wczoraj nie jadlam tych dwoch kolacja a jedna. Glupia ja nie zapytalam sie tej szpitalnej dietetyj co w takiej sytuacji? A i powiedziala,ze miedzy ostatnim posilkiem a sniadaniem n8e m9ze minac wiecej niz max 9 godz. To tak sobie "wykoncepowalam" ;)
    Aneczka mam jyz kompa takze dzisiaj wysle Ci juz wszystko :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

A czopki glicerynowe?

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A siemie lniane? Taki kisiel. Woda z namoczonych śliwek sliwek suszonych lub sliwki? Ew sluwki ze słoiczka takie dla dzieci. Kwas z ogorkow kisxonych kefir maslanka

• Nalia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam kefir. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe na mnie dziala kefir :)

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia współczuje :( na mnie działa zupa typu rosół, kremy. Jak nie zjem danego dnia zupy to na drugi dzień problem, dlatego jadam praktycznie codziennie.

Dziewczyny mam do Was pytanie, co sądzicie o śpiworkach dla dzieci? Używała któraś z Was albo z Waszych znajomych/rodziny? Na necie wyczaiłam nawet takie całkiem całkiem - inne na każdą pore roku. Mają te wszystkie certyfikaty itp... tylko nie wiem jak z praktycznością?

https://natulino-sklep.pl/pol_m_Kup-spiworek-NATULINO-R-_NATULINO-R-BabyComfort-2079.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 13:58

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kefir pije codziennie, siemię mnie nie rusza, a czopek tak, ale żeby był poślizg jak już poczuję wenę. Jeszcze niedawno mi wywoływały, ale już dwa próbowałam od świąt i nic. Przed ciążą jedna rzecz ZAWSZE kończyła się u mnie na tronie i chyba tak zrobię nie patrząc na cukrzycę- naleśniki z dżemem ;-)

Pixi zdecydowanie dwie kolacje i ta ostatnia musi być symboliczna.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Melbusia współczuje :( na mnie działa zupa typu rosół, kremy. Jak nie zjem danego dnia zupy to na drugi dzień problem, dlatego jadam praktycznie codziennie.

Dziewczyny mam do Was pytanie, co sądzicie o śpiworkach dla dzieci? Używała któraś z Was albo z Waszych znajomych/rodziny? Na necie wyczaiłam nawet takie całkiem całkiem - inne na każdą pore roku. Mają te wszystkie certyfikaty itp... tylko nie wiem jak z praktycznością?

https://natulino-sklep.pl/pol_m_Kup-spiworek-NATULINO-R-_NATULINO-R-BabyComfort-2079.html
    Fajne ale u nas się nie sprawdziły. Teraz będziemy mieć letnie dzieci więc moim zdaniem to jest zbędne. Za ciepło będzie ;) A wiem, że większy maluch (przynajmniej moja) już nie chciała tego w nocy bo nie mogła się przekręcać i się wkurzała :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Kefir pije codziennie, siemię mnie nie rusza, a czopek tak, ale żeby był poślizg jak już poczuję wenę. Jeszcze niedawno mi wywoływały, ale już dwa próbowałam od świąt i nic. Przed ciążą jedna rzecz ZAWSZE kończyła się u mnie na tronie i chyba tak zrobię nie patrząc na cukrzycę- naleśniki z dżemem ;-)

Pixi zdecydowanie dwie kolacje i ta ostatnia musi być symboliczna.
    U mnie działają płatki owsiane na mleku. Ogólnie mleko z rana ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula niestety nie lubię mleka, odrzuca mnie od dziecka

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ula niestety nie lubię mleka, odrzuca mnie od dziecka
    Hm, a kawa? Na mnie to działało w 100% przed ciążą bo teraz to jakoś nie mogę jej się napić :/

shadee lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Hm, a kawa? Na mnie to działało w 100% przed ciążą bo teraz to jakoś nie mogę jej się napić :/
    Przed ciążą na mnie też działa ;) teraz nie pije :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ