Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy chcą uniknąć cesarki, a ja dalej ją rozważam. Boję się bardzo co będzie z moimi hemoroidami po parciu przy sn. Z "pomidorka koktajlowego" na zewnątrz zrobi się dojrzała "malinówka" :-( ? Ta myśl spędza mi sen z powiek.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Wszyscy chcą uniknąć cesarki, a ja dalej ją rozważam. Boję się bardzo co będzie z moimi hemoroidami po parciu przy sn. Z "pomidorka koktajlowego" na zewnątrz zrobi się dojrzała "malinówka" :-( ? Ta myśl spędza mi sen z powiek.
    Też w ciąży pojawił mi się co prawda jeden ale upierdliwy. Nie myślałam jakoś o nim i teraz po 7 latach od porodu prawie się schował. Czasami gdzieś tam wyjdzie ale to tylko na chwilę i znów się chowa.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od Wielkiej soboty jakoś zaczęłam się stresować cesarka. . Jechaliśmy kolo szpitala i tak mnie naszło te wspomnienia z pierwszej cesarki. I to ze musze czekać na pierwsze oznaki porodu i dopiero zrobią cc bez konkretnego terminu. Trochę mnie to przeraza bo córa zaczęła się pchać na świat w 35tc i czy teraz z synem będzie podobnie? Ahhh

ex2buay3h02dl23a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako pierworódka która nie wie co mówi pewnie codziennie modlę się o poród sn będzie boleć pewnie ale naprawdę z całych sił nie chcę cc. Ale ogolnie na razie skupiam się na tym żeby bezpiecznie donosic a porodzie tak bardzo nie myślę. Przy moim ostatnim pobycie w szpitalu przy wypisie miła położna pokazała mi porodówkę. Jest miło pojedyncze sale i do porodu i potem dla mnie i maleństwa czysto schludnie każda ma swoją łazienkę. I położne bardzo sympatyczne tak jak i wszyscy lekarze dlatego z dwóch porodówek u mnie w mieście będę się decydować właśnie na tą. Bo ta druga to zagłębie prl

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi to ma byc taka przegryzka.

Co do porodu... ja jestem po 2 cc i chce sn. Duza Ry jestes z Wrocławia?

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Też w ciąży pojawił mi się co prawda jeden ale upierdliwy. Nie myślałam jakoś o nim i teraz po 7 latach od porodu prawie się schował. Czasami gdzieś tam wyjdzie ale to tylko na chwilę i znów się chowa.
    Uleczka mój się już nie chowa :-( w toalecie nie byłam już 9 dni. Zablokowałam się psychicznie. Nie wyobrażam sobie co by było po sn :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Uleczka mój się już nie chowa :-( w toalecie nie byłam już 9 dni. Zablokowałam się psychicznie. Nie wyobrażam sobie co by było po sn :-(
    Uuu.. nie fajnie :/ Wiem, że to nie łatwe ale taka blokada też nie jest dobra. Bo potem z każdym dniem będzie coraz trudniej. A co na to lekarz?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Uuu.. nie fajnie :/ Wiem, że to nie łatwe ale taka blokada też nie jest dobra. Bo potem z każdym dniem będzie coraz trudniej. A co na to lekarz?
    Radzi to, co już dawno wdrożone czyli lekka dieta, dużo wody, woda z cytryną, pozycja taka jak mi Ineczka radziła. Ale to na nic, głowa blokuje, panicznie się boję tego momentu kiedy poczuję potrzebę :-( Że wyjdzie jeszcze więcej i będzie boleć jeszcze bardziej, że nie da się chodzić /siadać /wstawać

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko,ze ja wczoraj nie jadlam tych dwoch kolacja a jedna. Glupia ja nie zapytalam sie tej szpitalnej dietetyj co w takiej sytuacji? A i powiedziala,ze miedzy ostatnim posilkiem a sniadaniem n8e m9ze minac wiecej niz max 9 godz. To tak sobie "wykoncepowalam" ;)
    Aneczka mam jyz kompa takze dzisiaj wysle Ci juz wszystko :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

A czopki glicerynowe?

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A siemie lniane? Taki kisiel. Woda z namoczonych śliwek sliwek suszonych lub sliwki? Ew sluwki ze słoiczka takie dla dzieci. Kwas z ogorkow kisxonych kefir maslanka

• Nalia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam kefir. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe na mnie dziala kefir :)

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia współczuje :( na mnie działa zupa typu rosół, kremy. Jak nie zjem danego dnia zupy to na drugi dzień problem, dlatego jadam praktycznie codziennie.

Dziewczyny mam do Was pytanie, co sądzicie o śpiworkach dla dzieci? Używała któraś z Was albo z Waszych znajomych/rodziny? Na necie wyczaiłam nawet takie całkiem całkiem - inne na każdą pore roku. Mają te wszystkie certyfikaty itp... tylko nie wiem jak z praktycznością?

https://natulino-sklep.pl/pol_m_Kup-spiworek-NATULINO-R-_NATULINO-R-BabyComfort-2079.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 13:58

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kefir pije codziennie, siemię mnie nie rusza, a czopek tak, ale żeby był poślizg jak już poczuję wenę. Jeszcze niedawno mi wywoływały, ale już dwa próbowałam od świąt i nic. Przed ciążą jedna rzecz ZAWSZE kończyła się u mnie na tronie i chyba tak zrobię nie patrząc na cukrzycę- naleśniki z dżemem ;-)

Pixi zdecydowanie dwie kolacje i ta ostatnia musi być symboliczna.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Melbusia współczuje :( na mnie działa zupa typu rosół, kremy. Jak nie zjem danego dnia zupy to na drugi dzień problem, dlatego jadam praktycznie codziennie.

Dziewczyny mam do Was pytanie, co sądzicie o śpiworkach dla dzieci? Używała któraś z Was albo z Waszych znajomych/rodziny? Na necie wyczaiłam nawet takie całkiem całkiem - inne na każdą pore roku. Mają te wszystkie certyfikaty itp... tylko nie wiem jak z praktycznością?

https://natulino-sklep.pl/pol_m_Kup-spiworek-NATULINO-R-_NATULINO-R-BabyComfort-2079.html
    Fajne ale u nas się nie sprawdziły. Teraz będziemy mieć letnie dzieci więc moim zdaniem to jest zbędne. Za ciepło będzie ;) A wiem, że większy maluch (przynajmniej moja) już nie chciała tego w nocy bo nie mogła się przekręcać i się wkurzała :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Kefir pije codziennie, siemię mnie nie rusza, a czopek tak, ale żeby był poślizg jak już poczuję wenę. Jeszcze niedawno mi wywoływały, ale już dwa próbowałam od świąt i nic. Przed ciążą jedna rzecz ZAWSZE kończyła się u mnie na tronie i chyba tak zrobię nie patrząc na cukrzycę- naleśniki z dżemem ;-)

Pixi zdecydowanie dwie kolacje i ta ostatnia musi być symboliczna.
    U mnie działają płatki owsiane na mleku. Ogólnie mleko z rana ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula niestety nie lubię mleka, odrzuca mnie od dziecka

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ula niestety nie lubię mleka, odrzuca mnie od dziecka
    Hm, a kawa? Na mnie to działało w 100% przed ciążą bo teraz to jakoś nie mogę jej się napić :/

shadee lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Hm, a kawa? Na mnie to działało w 100% przed ciążą bo teraz to jakoś nie mogę jej się napić :/
    Przed ciążą na mnie też działa ;) teraz nie pije :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ