LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PixiDixi wrote:Dziewczyny ci jest nie tak
czy to zolty ser??, wczoraj na kolacje zjadlam 2 kanapki z serem zoltym i po 1 h bylo jakies 116 a dzisiaj na czczo 92
. Dietetyk mowila by na noc jesc ser zolty...
A jeśli chodziło o kolację, to mi obniżyły się cukry, po radzie pani dietetyk, by jeść wagowo więcej warzyw i mięsa, które przeważy węglowodany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 15:58
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Biedronka89 wrote:Jak ja nie znoszę aplikacji luteiny. Dzisiaj sobie ją wkladałam i centralnie trafiłam w szyjke macicy. Boję się żeby czegoś tam nie uszkodzić i nie przenieść jakiejś indekcji mimo że staram się myć bardzo dokładnie.❤Ada&Pola❤
-
melbusia88 wrote:Kefir pije codziennie, siemię mnie nie rusza, a czopek tak, ale żeby był poślizg jak już poczuję wenę. Jeszcze niedawno mi wywoływały, ale już dwa próbowałam od świąt i nic. Przed ciążą jedna rzecz ZAWSZE kończyła się u mnie na tronie i chyba tak zrobię nie patrząc na cukrzycę- naleśniki z dżemem
Pixi zdecydowanie dwie kolacje i ta ostatnia musi być symboliczna.
moja droga polecam prosty sposób = lekka kawa
u mnie kawa = kupka
-
Haha no o ile kawe jeszcze jakoś tam można logicznie wyjaśnić o tyle biblioteki nie rozumiem
ale dobrze, że w ogóle coś działa. Na mnie działa activia (ale żaden inny jogurt czy kefir, tylko i wylacznie orginalna activia) plus jedno jablko i minimum jedno kiwi dziennie. Jestem wlasnie z mezem na weekendowym wypadzie nad morze (jest cudnie btw) nie jem activii i juz 2 dni nic. Ech.. I nawet picie duzo wody, ruch (spacery po plazy, plywanie w basenie) nic nie daly
-
Cześć. Ja też mam cukrzycę ciążową. Moje wyniki krzywej cukrowej:
Na czczo: 100
Po 1 godz: 192
Po 2 godz: 143
Dzisiejszy cukier na czczo: 88
Proszę napiszczcie mi jakie są normy jak wierzycie glukometrem i jaka stosujecie dietę. Ja wizytę u lekarza mam dopiero we wtorek. Ile razy dziennie wierzycie cukier? Po każdym posiłku czy na czczo i po głównym?
11dp beta 35.9
13dp beta 89.61 -
nick nieaktualny
-
Milka normy jak mierzymy glukometrem na czczo do 90, po posiłku do 140. Niektóre z nas mierzą na czczo + po każdym posiłku, ja mierzę na czczo + po głównych posiłkach. Co do diety, to było o niej dużo już u nas, pogrzeb trochę do tyłu. Na pewno też dostaniesz wskazówki u lekarza. Nie martw się, na pewno sobie poradzisz.
Shadee nie chce uczyć się pić kawy, bo do tej pory jej nigdy nie piłam, bo jej w ogóle nie lubię, serce mi po niej wali tym bardziej że moje ciśnienie jest takie graniczne. Niestety biblioteka na mnie tak nie działa, a szkodahehe fajnie masz
zjadłam wczoraj naleśniki i mnie nie zawiodły i chyba będę ten mój patent stosować, tylko cukru po tym nie będę mierzyć
no ale dobro wyższe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 08:38
-
shadee wrote:Melbusia ostatnio też mi się zdarza pomijać mierzenie cukru po niektórych posiłkach
w szczególności tych bardzo smacznych, o których nawet nie wspominam dietetyczce. Rygor - rygorem ale jakaś frajda też musi być.