X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziewczyny ci jest nie tak :( czy to zolty ser??, wczoraj na kolacje zjadlam 2 kanapki z serem zoltym i po 1 h bylo jakies 116 a dzisiaj na czczo 92 :( . Dietetyk mowila by na noc jesc ser zolty...
    Mi jedna diabetolog powiedziała, by jeść kanapkę z żółtym serem na noc, a druga zobaczyła, że ciągle 90 na czczo i z jadłospisu ta kanapka wieczorem. Zakazała absolutnie chleba na noc - mam jeść mięso i warzywa (sałatki) i cukry spadają już mam dziś 85. Może nie jedz chleba (węglowodanów) na noc.

A jeśli chodziło o kolację, to mi obniżyły się cukry, po radzie pani dietetyk, by jeść wagowo więcej warzyw i mięsa, które przeważy węglowodany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 15:58

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem tak że miałam duży problem z wypróżnianiem bo przerwy miałam nawet tydzień i dłużej ale odpukać nie wiem czy coś jedno z drugim ma wspólnego odkąd jem sześć tabletek magnezu dziennie ładnie się to wyregulowało

• katka84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zauważyłam na tej pieprzonej diecie cukrzycowej, że wypróżnianie gorsze, bo ja z rana kawa z mlekiem, jogurty, kefiry, a teraz to jest bardzo ograniczone. Współczuję Melbusia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 16:06

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za taki odzew i dobre rady to miło z waszej strony :-) kawy w ogóle nie pije, nigdy nie piłam. Magnezu też biorę 6 dziennie. Mega trudny przypadek ze mnie. W desperacji zrobiłam naleśniki. Jakoś poszło uff

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie probowałaś suszonych śliwek albo moczyć sobie suszone morele i jeść ? Ja nie próbowałam osobiście ale mój mąż jak brał chemię i też miał z tym problem to mu pomagało

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka dzieki za rade,sprobuje zastosowac tylko ja uwielbiam kanapki ;)

katka84 lubi tę wiadomość

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi to ma byc taka przegryzka.

Co do porodu... ja jestem po 2 cc i chce sn. Duza Ry jestes z Wrocławia?

Jeśli o mnie pytałaś to tak ja z Wrocławia :)

oar89jcggibdab41.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja nie znoszę aplikacji luteiny. Dzisiaj sobie ją wkladałam i centralnie trafiłam w szyjke macicy. Boję się żeby czegoś tam nie uszkodzić i nie przenieść jakiejś indekcji mimo że staram się myć bardzo dokładnie.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Jak ja nie znoszę aplikacji luteiny. Dzisiaj sobie ją wkladałam i centralnie trafiłam w szyjke macicy. Boję się żeby czegoś tam nie uszkodzić i nie przenieść jakiejś indekcji mimo że staram się myć bardzo dokładnie.
    Spokojnie, mi też się czasem zdarza uderzyć.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Kefir pije codziennie, siemię mnie nie rusza, a czopek tak, ale żeby był poślizg jak już poczuję wenę. Jeszcze niedawno mi wywoływały, ale już dwa próbowałam od świąt i nic. Przed ciążą jedna rzecz ZAWSZE kończyła się u mnie na tronie i chyba tak zrobię nie patrząc na cukrzycę- naleśniki z dżemem ;-)

Pixi zdecydowanie dwie kolacje i ta ostatnia musi być symboliczna.

moja droga polecam prosty sposób = lekka kawa
    u mnie kawa = kupka

:)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    moja droga polecam prosty sposób = lekka kawa
    u mnie kawa = kupka

:)
    Oj nie na każdego działa :( u mnie potrafi się wszystko zatrzymać nawet na dwa tygodnie :( wtedy nic nie działa :/

oar89jcggibdab41.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mnie jeszcze księgarnie i biblioteki działają w magiczny sposób :)
    zawsze przebywając w jednym lub drugim miejscu po chwili szukam toalety .... za nic tego nie potrafię zrozumieć :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no o ile kawe jeszcze jakoś tam można logicznie wyjaśnić o tyle biblioteki nie rozumiem :) ale dobrze, że w ogóle coś działa. Na mnie działa activia (ale żaden inny jogurt czy kefir, tylko i wylacznie orginalna activia) plus jedno jablko i minimum jedno kiwi dziennie. Jestem wlasnie z mezem na weekendowym wypadzie nad morze (jest cudnie btw) nie jem activii i juz 2 dni nic. Ech.. I nawet picie duzo wody, ruch (spacery po plazy, plywanie w basenie) nic nie daly

• milka90 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja też mam cukrzycę ciążową. Moje wyniki krzywej cukrowej:
    Na czczo: 100
    Po 1 godz: 192
    Po 2 godz: 143
    Dzisiejszy cukier na czczo: 88
    Proszę napiszczcie mi jakie są normy jak wierzycie glukometrem i jaka stosujecie dietę. Ja wizytę u lekarza mam dopiero we wtorek. Ile razy dziennie wierzycie cukier? Po każdym posiłku czy na czczo i po głównym?

p19ugov3vwmda0ke.png
    11dp beta 35.9
    13dp beta 89.61
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi mogę stosować cloktrimazolum w ciąży. Swędzi mnie tak że chyba zwariuje?

Nalia lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka normy jak mierzymy glukometrem na czczo do 90, po posiłku do 140. Niektóre z nas mierzą na czczo + po każdym posiłku, ja mierzę na czczo + po głównych posiłkach. Co do diety, to było o niej dużo już u nas, pogrzeb trochę do tyłu. Na pewno też dostaniesz wskazówki u lekarza. Nie martw się, na pewno sobie poradzisz.

Shadee nie chce uczyć się pić kawy, bo do tej pory jej nigdy nie piłam, bo jej w ogóle nie lubię, serce mi po niej wali tym bardziej że moje ciśnienie jest takie graniczne. Niestety biblioteka na mnie tak nie działa, a szkoda :-D hehe fajnie masz :-) zjadłam wczoraj naleśniki i mnie nie zawiodły i chyba będę ten mój patent stosować, tylko cukru po tym nie będę mierzyć ;-) no ale dobro wyższe :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 08:38

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia ostatnio też mi się zdarza pomijać mierzenie cukru po niektórych posiłkach :) w szczególności tych bardzo smacznych, o których nawet nie wspominam dietetyczce. Rygor - rygorem ale jakaś frajda też musi być.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Powiedzcie mi mogę stosować cloktrimazolum w ciąży. Swędzi mnie tak że chyba zwariuje?
    Można

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Melbusia ostatnio też mi się zdarza pomijać mierzenie cukru po niektórych posiłkach :) w szczególności tych bardzo smacznych, o których nawet nie wspominam dietetyczce. Rygor - rygorem ale jakaś frajda też musi być.
    Oj nawet nie wiesz jak bardzo się zgadzam z Tobą :-D

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyca - cukrzycą ale szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko :)
    a małe grzeszki, cóż .... świat bez nich byłby nudny

melbusia88, Urszulka89 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ