WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziewczyny ci jest nie tak :( czy to zolty ser??, wczoraj na kolacje zjadlam 2 kanapki z serem zoltym i po 1 h bylo jakies 116 a dzisiaj na czczo 92 :( . Dietetyk mowila by na noc jesc ser zolty...
    Mi jedna diabetolog powiedziała, by jeść kanapkę z żółtym serem na noc, a druga zobaczyła, że ciągle 90 na czczo i z jadłospisu ta kanapka wieczorem. Zakazała absolutnie chleba na noc - mam jeść mięso i warzywa (sałatki) i cukry spadają już mam dziś 85. Może nie jedz chleba (węglowodanów) na noc.

A jeśli chodziło o kolację, to mi obniżyły się cukry, po radzie pani dietetyk, by jeść wagowo więcej warzyw i mięsa, które przeważy węglowodany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 15:58

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem tak że miałam duży problem z wypróżnianiem bo przerwy miałam nawet tydzień i dłużej ale odpukać nie wiem czy coś jedno z drugim ma wspólnego odkąd jem sześć tabletek magnezu dziennie ładnie się to wyregulowało

• katka84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zauważyłam na tej pieprzonej diecie cukrzycowej, że wypróżnianie gorsze, bo ja z rana kawa z mlekiem, jogurty, kefiry, a teraz to jest bardzo ograniczone. Współczuję Melbusia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 16:06

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za taki odzew i dobre rady to miło z waszej strony :-) kawy w ogóle nie pije, nigdy nie piłam. Magnezu też biorę 6 dziennie. Mega trudny przypadek ze mnie. W desperacji zrobiłam naleśniki. Jakoś poszło uff

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie probowałaś suszonych śliwek albo moczyć sobie suszone morele i jeść ? Ja nie próbowałam osobiście ale mój mąż jak brał chemię i też miał z tym problem to mu pomagało

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka dzieki za rade,sprobuje zastosowac tylko ja uwielbiam kanapki ;)

katka84 lubi tę wiadomość

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi to ma byc taka przegryzka.

Co do porodu... ja jestem po 2 cc i chce sn. Duza Ry jestes z Wrocławia?

Jeśli o mnie pytałaś to tak ja z Wrocławia :)

oar89jcggibdab41.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja nie znoszę aplikacji luteiny. Dzisiaj sobie ją wkladałam i centralnie trafiłam w szyjke macicy. Boję się żeby czegoś tam nie uszkodzić i nie przenieść jakiejś indekcji mimo że staram się myć bardzo dokładnie.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Jak ja nie znoszę aplikacji luteiny. Dzisiaj sobie ją wkladałam i centralnie trafiłam w szyjke macicy. Boję się żeby czegoś tam nie uszkodzić i nie przenieść jakiejś indekcji mimo że staram się myć bardzo dokładnie.
    Spokojnie, mi też się czasem zdarza uderzyć.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Kefir pije codziennie, siemię mnie nie rusza, a czopek tak, ale żeby był poślizg jak już poczuję wenę. Jeszcze niedawno mi wywoływały, ale już dwa próbowałam od świąt i nic. Przed ciążą jedna rzecz ZAWSZE kończyła się u mnie na tronie i chyba tak zrobię nie patrząc na cukrzycę- naleśniki z dżemem ;-)

Pixi zdecydowanie dwie kolacje i ta ostatnia musi być symboliczna.

moja droga polecam prosty sposób = lekka kawa
    u mnie kawa = kupka

:)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    moja droga polecam prosty sposób = lekka kawa
    u mnie kawa = kupka

:)
    Oj nie na każdego działa :( u mnie potrafi się wszystko zatrzymać nawet na dwa tygodnie :( wtedy nic nie działa :/

oar89jcggibdab41.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mnie jeszcze księgarnie i biblioteki działają w magiczny sposób :)
    zawsze przebywając w jednym lub drugim miejscu po chwili szukam toalety .... za nic tego nie potrafię zrozumieć :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no o ile kawe jeszcze jakoś tam można logicznie wyjaśnić o tyle biblioteki nie rozumiem :) ale dobrze, że w ogóle coś działa. Na mnie działa activia (ale żaden inny jogurt czy kefir, tylko i wylacznie orginalna activia) plus jedno jablko i minimum jedno kiwi dziennie. Jestem wlasnie z mezem na weekendowym wypadzie nad morze (jest cudnie btw) nie jem activii i juz 2 dni nic. Ech.. I nawet picie duzo wody, ruch (spacery po plazy, plywanie w basenie) nic nie daly

• milka90 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja też mam cukrzycę ciążową. Moje wyniki krzywej cukrowej:
    Na czczo: 100
    Po 1 godz: 192
    Po 2 godz: 143
    Dzisiejszy cukier na czczo: 88
    Proszę napiszczcie mi jakie są normy jak wierzycie glukometrem i jaka stosujecie dietę. Ja wizytę u lekarza mam dopiero we wtorek. Ile razy dziennie wierzycie cukier? Po każdym posiłku czy na czczo i po głównym?

p19ugov3vwmda0ke.png
    11dp beta 35.9
    13dp beta 89.61
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi mogę stosować cloktrimazolum w ciąży. Swędzi mnie tak że chyba zwariuje?

Nalia lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka normy jak mierzymy glukometrem na czczo do 90, po posiłku do 140. Niektóre z nas mierzą na czczo + po każdym posiłku, ja mierzę na czczo + po głównych posiłkach. Co do diety, to było o niej dużo już u nas, pogrzeb trochę do tyłu. Na pewno też dostaniesz wskazówki u lekarza. Nie martw się, na pewno sobie poradzisz.

Shadee nie chce uczyć się pić kawy, bo do tej pory jej nigdy nie piłam, bo jej w ogóle nie lubię, serce mi po niej wali tym bardziej że moje ciśnienie jest takie graniczne. Niestety biblioteka na mnie tak nie działa, a szkoda :-D hehe fajnie masz :-) zjadłam wczoraj naleśniki i mnie nie zawiodły i chyba będę ten mój patent stosować, tylko cukru po tym nie będę mierzyć ;-) no ale dobro wyższe :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 08:38

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia ostatnio też mi się zdarza pomijać mierzenie cukru po niektórych posiłkach :) w szczególności tych bardzo smacznych, o których nawet nie wspominam dietetyczce. Rygor - rygorem ale jakaś frajda też musi być.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Powiedzcie mi mogę stosować cloktrimazolum w ciąży. Swędzi mnie tak że chyba zwariuje?
    Można

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Melbusia ostatnio też mi się zdarza pomijać mierzenie cukru po niektórych posiłkach :) w szczególności tych bardzo smacznych, o których nawet nie wspominam dietetyczce. Rygor - rygorem ale jakaś frajda też musi być.
    Oj nawet nie wiesz jak bardzo się zgadzam z Tobą :-D

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyca - cukrzycą ale szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko :)
    a małe grzeszki, cóż .... świat bez nich byłby nudny

melbusia88, Urszulka89 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ