LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
melbusia88 wrote:Blama macie osobny pokoik dla małej?
Kiedy się wprowadziliśmy ten pokój byl traktowany jako graciarnia suszarnia itp. docelowo zawsze o nim mowlismy ze to bedzie pokoj dla dziecka.. Wiec teraz zrobilismy tam mały remont planowaliśmy sciane wymieniliśmy podloge i tyle ☺ Mała poki co bedzie oczywiscie z nami w sypialni ☺
-
Hej
nie mogłam zasnąć, a teraz już nie mogę spać :-/na dodatek pozwolilismy sobie na małe co nieco i teraz się stresuje, że zaraz się jakieś plamienie pojawi. Ja byłam na krzywej w sobotę i wyniki ok (84-97-87), za to hemoglobina poleciala na łeb na szyję, więc pewnie każe mi jeść więcej żelaza (a ja i tak nie jem, bo mam po nim zaparcia). Będę kombinować z sokami i Floradixem. Miłego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 06:08
-
Kroolik mi tez poleciala hemoglobina ale ginekolog powiedzial ze nic nie bedziemy zwiekszac bo maluszek na tym etapie ciazy zacznie już sam sobie wytwarzac czy gromadzić te subatancje (coś takiego, nie zrozumialam do konca), że nie bedzie juz tak bardzo obciazac matki. Prawidłowo powinno samo sie unormować. W kazdym badz razie kontrola morfologii na nastepnej wizycie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 07:36
krooolik lubi tę wiadomość
-
Blama zapytałam, bo myślałam że jak malujecie pokoik dla małej to od razu będzie w nim spać, bo ja tak właśnie planuję
Kroolik mi gin mówił, że koło 32 tyg hemoglobina powinna rosnąć i się normowac . Mi też spadła ale nie jakoś drastycznie i dał mi żelazo 1x dziennie. Ale że względu na moje tragiczne zaparcia powiedział że jak nie dam rady, to trudno, nie brać i jakoś się doczołgamy ten miesiąc jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 08:20
-
krooolik wrote:Hej
nie mogłam zasnąć, a teraz już nie mogę spać :-/na dodatek pozwolilismy sobie na małe co nieco i teraz się stresuje, że zaraz się jakieś plamienie pojawi. Ja byłam na krzywej w sobotę i wyniki ok (84-97-87), za to hemoglobina poleciala na łeb na szyję, więc pewnie każe mi jeść więcej żelaza (a ja i tak nie jem, bo mam po nim zaparcia). Będę kombinować z sokami i Floradixem. Miłego dnia
teraz mieszam - jedna tab actiferol i jedna tardyferon. Zaparć prawie nie mam wogóle.
-
nick nieaktualny
-
Biedronka89 wrote:Jeśli wchodzi o mnie to ogólnie śpię coraz gorszej. Jak nie ból pleców albo skurcze łydek( mimo że jem sześć magnezów) to znów kolosalna zgaga.
witaj w klubie ja tej nocy miałam wszystkie wymienione przez Ciebie dolegliwościplus chory chrapiący małżonek obok!
-
Ove wlasnie o to samo mialam pytac! wczoraj po spacerze jak wrocilam do domu to odczuwalam bol stopy a dokladniej srodstopia prawej nogi. Juz kiedys mnie to meczylo ale szybko przeszlo i zapomnilam. Wczoraj znow mialam ten dyskomfort w stope nie jest to wlasnie skurcz a taki dziwny bol i w sumie nie wiem od czego.
-
melbusia88 wrote:Blama zapytałam, bo myślałam że jak malujecie pokoik dla małej to od razu będzie w nim spać, bo ja tak właśnie planuję
Kroolik mi gin mówił, że koło 32 tyg hemoglobina powinna rosnąć i się normowac . Mi też spadła ale nie jakoś drastycznie i dał mi żelazo 1x dziennie. Ale że względu na moje tragiczne zaparcia powiedział że jak nie dam rady, to trudno, nie brać i jakoś się doczołgamy ten miesiąc jeszcze
Hej Dziewczyny
Melbusia polecam też z żelaza Gentle Iron, ja zamawiam w necie bo w aptekach ciężki do dostania,ale jest polecany przy zaparciach bo jego formuła nie wpływa właśnie na pogłębianie zaparc, poczytaj sobie o nim w necie. -
Możecie podać swoje przykładowe menu w ciagu dnia ☺
U mnie wyglada tak:
Śniadanie:
2 kanapki pieczywa żytniego/graham +wedlina+ogórek+pomidor czasem twarożek
II śniadanie :
Przeważnie jakiś owoc
Obiad: zupka lub 2 danie
Podwieczorek - owoc lub jogurt
Kolacja: też pieczywo +jakieś dodatki -wedlina/ser/warzywa -
Vanilka wrote:Ove wlasnie o to samo mialam pytac! wczoraj po spacerze jak wrocilam do domu to odczuwalam bol stopy a dokladniej srodstopia prawej nogi. Juz kiedys mnie to meczylo ale szybko przeszlo i zapomnilam. Wczoraj znow mialam ten dyskomfort w stope nie jest to wlasnie skurcz a taki dziwny bol i w sumie nie wiem od czego.
Przy okazji: macie już terminy usg 3-ego trym.?robicie usg u swoich gin czy u lekarzy z certyfikacjami?
-
Mama.33 wrote:Możecie podać swoje przykładowe menu w ciagu dnia ☺
U mnie wyglada tak:
Śniadanie:
2 kanapki pieczywa żytniego/graham +wedlina+ogórek+pomidor czasem twarożek
II śniadanie :
Przeważnie jakiś owoc
Obiad: zupka lub 2 danie
Podwieczorek - owoc lub jogurt
Kolacja: też pieczywo +jakieś dodatki -wedlina/ser/warzywa
Mi w szpitalu kazali jesc 7 posiłków i te 5 to za mało...Obiad musi składać się z drugiego dania nie może być wymienny z zupą a zupa stanowi odrębny posiłek.
jem podobnie jak Ty ,ale z podziałem na więcej posiłów.
I sniadanie
II sniadanie
III zupa
IV drugie
V podwieczorek
VI kolacja
VII kolaca bis,male co nie co
owoce max do 16.shadee lubi tę wiadomość
-
Shadee zazdroszcze my mielismy 6 maja leciec na krete
moj maz uparl sie ze nie i koniec
Mama 33 po samych owocach cukier masz ok? Chyba nie bardzo bo szybko rośnie szybko spada
A ktos nie chce iść na usg 3 trym? Moj gin ma certyfikat ale to usg wg mnie nic juz nie wnosi i nie chce go robic tylko zwykłe.
Moje dziecko nie lubi jak leze na boku... masakra caly czas wtedy sie wiercil i zastanawiam sie jak ona jest ulozona skoyo tak ja to drazni. Bok nie na znaczenua
-
Ove wrote:No właśnie też mnie to dziwi... zapytam gin na kontroli w przyszly wtorek. Ja wczoraj miałam ból lewej stopy... takie dziwne że tylko jedna noga...
Przy okazji: macie już terminy usg 3-ego trym.?robicie usg u swoich gin czy u lekarzy z certyfikacjami?
Będę robić u lekarza z certyfikatem - tak jak poprzednie