WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • blama Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Blama macie osobny pokoik dla małej?

Kiedy się wprowadziliśmy ten pokój byl traktowany jako graciarnia suszarnia itp. docelowo zawsze o nim mowlismy ze to bedzie pokoj dla dziecka.. Wiec teraz zrobilismy tam mały remont planowaliśmy sciane wymieniliśmy podloge i tyle ☺ Mała poki co bedzie oczywiscie z nami w sypialni ☺

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 4 nad ranem a mnie męczy zgaga...

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) nie mogłam zasnąć, a teraz już nie mogę spać :-/na dodatek pozwolilismy sobie na małe co nieco i teraz się stresuje, że zaraz się jakieś plamienie pojawi. Ja byłam na krzywej w sobotę i wyniki ok (84-97-87), za to hemoglobina poleciala na łeb na szyję, więc pewnie każe mi jeść więcej żelaza (a ja i tak nie jem, bo mam po nim zaparcia). Będę kombinować z sokami i Floradixem. Miłego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 06:08

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroolik mi tez poleciala hemoglobina ale ginekolog powiedzial ze nic nie bedziemy zwiekszac bo maluszek na tym etapie ciazy zacznie już sam sobie wytwarzac czy gromadzić te subatancje (coś takiego, nie zrozumialam do konca), że nie bedzie juz tak bardzo obciazac matki. Prawidłowo powinno samo sie unormować. W kazdym badz razie kontrola morfologii na nastepnej wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 07:36

krooolik lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blama zapytałam, bo myślałam że jak malujecie pokoik dla małej to od razu będzie w nim spać, bo ja tak właśnie planuję :-)

Kroolik mi gin mówił, że koło 32 tyg hemoglobina powinna rosnąć i się normowac . Mi też spadła ale nie jakoś drastycznie i dał mi żelazo 1x dziennie. Ale że względu na moje tragiczne zaparcia powiedział że jak nie dam rady, to trudno, nie brać i jakoś się doczołgamy ten miesiąc jeszcze ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 08:20

l22n6iyek016fbg8.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babyshower.. Zazdraszczam :(

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Hej :-) nie mogłam zasnąć, a teraz już nie mogę spać :-/na dodatek pozwolilismy sobie na małe co nieco i teraz się stresuje, że zaraz się jakieś plamienie pojawi. Ja byłam na krzywej w sobotę i wyniki ok (84-97-87), za to hemoglobina poleciala na łeb na szyję, więc pewnie każe mi jeść więcej żelaza (a ja i tak nie jem, bo mam po nim zaparcia). Będę kombinować z sokami i Floradixem. Miłego dnia :-)
    Wypróbuj Actiferol Fe (ja mam forte) - i jest kolosalna różnica. Brałam w poprzedniej ciąży Tardyferon Fol i zaparcia spore :/ teraz mieszam - jedna tab actiferol i jedna tardyferon. Zaparć prawie nie mam wogóle.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli wchodzi o mnie to ogólnie śpię coraz gorszej. Jak nie ból pleców albo skurcze łydek( mimo że jem sześć magnezów) to znów kolosalna zgaga.

• blama Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Jeśli wchodzi o mnie to ogólnie śpię coraz gorszej. Jak nie ból pleców albo skurcze łydek( mimo że jem sześć magnezów) to znów kolosalna zgaga.

witaj w klubie ja tej nocy miałam wszystkie wymienione przez Ciebie dolegliwości :) plus chory chrapiący małżonek obok! :D

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wlasnie o to samo mialam pytac! wczoraj po spacerze jak wrocilam do domu to odczuwalam bol stopy a dokladniej srodstopia prawej nogi. Juz kiedys mnie to meczylo ale szybko przeszlo i zapomnilam. Wczoraj znow mialam ten dyskomfort w stope nie jest to wlasnie skurcz a taki dziwny bol i w sumie nie wiem od czego.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Blama zapytałam, bo myślałam że jak malujecie pokoik dla małej to od razu będzie w nim spać, bo ja tak właśnie planuję :-)

Kroolik mi gin mówił, że koło 32 tyg hemoglobina powinna rosnąć i się normowac . Mi też spadła ale nie jakoś drastycznie i dał mi żelazo 1x dziennie. Ale że względu na moje tragiczne zaparcia powiedział że jak nie dam rady, to trudno, nie brać i jakoś się doczołgamy ten miesiąc jeszcze ;-)

Hej Dziewczyny :)

Melbusia polecam też z żelaza Gentle Iron, ja zamawiam w necie bo w aptekach ciężki do dostania,ale jest polecany przy zaparciach bo jego formuła nie wpływa właśnie na pogłębianie zaparc, poczytaj sobie o nim w necie.

• Mama.33 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie podać swoje przykładowe menu w ciagu dnia ☺
    U mnie wyglada tak:
    Śniadanie:
    2 kanapki pieczywa żytniego/graham +wedlina+ogórek+pomidor czasem twarożek
    II śniadanie :
    Przeważnie jakiś owoc
    Obiad: zupka lub 2 danie
    Podwieczorek - owoc lub jogurt
    Kolacja: też pieczywo +jakieś dodatki -wedlina/ser/warzywa

201808071762.png
    200603254670.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Ove wlasnie o to samo mialam pytac! wczoraj po spacerze jak wrocilam do domu to odczuwalam bol stopy a dokladniej srodstopia prawej nogi. Juz kiedys mnie to meczylo ale szybko przeszlo i zapomnilam. Wczoraj znow mialam ten dyskomfort w stope nie jest to wlasnie skurcz a taki dziwny bol i w sumie nie wiem od czego.
    No właśnie też mnie to dziwi... zapytam gin na kontroli w przyszly wtorek. Ja wczoraj miałam ból lewej stopy... takie dziwne że tylko jedna noga...

Przy okazji: macie już terminy usg 3-ego trym.?:) robicie usg u swoich gin czy u lekarzy z certyfikacjami?

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama.33 wrote:
    Możecie podać swoje przykładowe menu w ciagu dnia ☺
    U mnie wyglada tak:
    Śniadanie:
    2 kanapki pieczywa żytniego/graham +wedlina+ogórek+pomidor czasem twarożek
    II śniadanie :
    Przeważnie jakiś owoc
    Obiad: zupka lub 2 danie
    Podwieczorek - owoc lub jogurt
    Kolacja: też pieczywo +jakieś dodatki -wedlina/ser/warzywa

Mi w szpitalu kazali jesc 7 posiłków i te 5 to za mało...Obiad musi składać się z drugiego dania nie może być wymienny z zupą a zupa stanowi odrębny posiłek.

jem podobnie jak Ty ,ale z podziałem na więcej posiłów.

I sniadanie
    II sniadanie
    III zupa
    IV drugie
    V podwieczorek
    VI kolacja
    VII kolaca bis :) ,male co nie co

owoce max do 16.

shadee lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee zazdroszcze my mielismy 6 maja leciec na krete :/ moj maz uparl sie ze nie i koniec

Mama 33 po samych owocach cukier masz ok? Chyba nie bardzo bo szybko rośnie szybko spada

A ktos nie chce iść na usg 3 trym? Moj gin ma certyfikat ale to usg wg mnie nic juz nie wnosi i nie chce go robic tylko zwykłe.

Moje dziecko nie lubi jak leze na boku... masakra caly czas wtedy sie wiercil i zastanawiam sie jak ona jest ulozona skoyo tak ja to drazni. Bok nie na znaczenua

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    No właśnie też mnie to dziwi... zapytam gin na kontroli w przyszly wtorek. Ja wczoraj miałam ból lewej stopy... takie dziwne że tylko jedna noga...

Przy okazji: macie już terminy usg 3-ego trym.?:) robicie usg u swoich gin czy u lekarzy z certyfikacjami?
    Jeszcze nie mam ale mi wypadnie gdzieś w połowie maja, więc niebawem będę rezerwować termin :)
    Będę robić u lekarza z certyfikatem - tak jak poprzednie :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mama.33 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukier ok
    Niedawno robiłam krzywą cukrową i wyniki dobre

201808071762.png
    200603254670.png
  • Mama.33 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mam jeść więcej ☺☺☺
    Jakoś nie czuje glodu przy takim dziennym menu.

201808071762.png
    200603254670.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja się zgubilam masz cukrzycę czy nie?

• Mama.33 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam ☺

201808071762.png
    200603254670.png
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ