LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PixiDixi wrote:Aneczka ja w sobotę wysłałm Ci maila, widziałaś??
Dzis będę patrzec, bo w week czasu nie materaz chce na maksa z dziewczynami spędzać czas.
Mialam Cie pytac. Wczoraj mialam z JUla bardzo przykra sytuacje tzn rozplakala sie bo stwierdziła ze napewno chcialam zeby byla chlopcemwytłumaczyłam niby jej ale sama nie wiem
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Pixi dziękuję za radę, niedługo zamówienie w aptece internetowej, to zamówię. Chociaż ciężko mi powiedzieć czy będą re zaparcia jeszcze gorsze po zwykłym żelazie, bo dopiero w sobotę zaczęłam brać. Ale skoro jest coś dużo lepszego, to wypróbuje.
Na trzecie prenatalne też nie idę, bo to kolejnych kilka stów, a myślę że już nic nowego nie wniesie. Teraz skupiam się na wyprawcePixiDixi, anecz_kaa lubią tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:Pixi dziękuję za radę, niedługo zamówienie w aptece internetowej, to zamówię. Chociaż ciężko mi powiedzieć czy będą re zaparcia jeszcze gorsze po zwykłym żelazie, bo dopiero w sobotę zaczęłam brać. Ale skoro jest coś dużo lepszego, to wypróbuje.
Na trzecie prenatalne też nie idę, bo to kolejnych kilka stów, a myślę że już nic nowego nie wniesie. Teraz skupiam się na wyprawce
Mi gentle iron lekarz przespisała by nie było zaparć i powiem Ci,że jak wcześniej stosowałam szelazo i był tak po gentle od tygodnia mam go jest super.Sprawdzonymelbusia88 lubi tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:
Na trzecie prenatalne też nie idę, bo to kolejnych kilka stów, a myślę że już nic nowego nie wniesie. Teraz skupiam się na wyprawce
Chociaż Ty!
Pixi bo jestem w ciąży... i nie pogadasz. Nie i koniec
A Jula ma jakis trudny okres ostatniodzis niby szla cala w skowronkach do przedszkola zobaczymy
-
nick nieaktualnyanecz_kaa wrote:Chociaż Ty!
Pixi bo jestem w ciąży... i nie pogadasz. Nie i koniec
A Jula ma jakis trudny okres ostatniodzis niby szla cala w skowronkach do przedszkola zobaczymy
-
Nalia wrote:W jakich tygodniach najlepiej zrobić to USG? Ja się muszę zapisać.
też się wybieram ale tak po 30 tc, w poprzedniej ciąży też byłam - głównie po to że na płytce już jest fajny dzidziolek i do dziś nieraz z Lilką oglądamy sobie jaka mała była
-
A ja dzisiaj od rana wariuje. Sprawdziłam sobie pH pochwy a tam 6-6.5. o_O masakra, a tydzień temu już miałam 4.3, nawet jak w sobotę mierzyłam, to było kwasowe :p do tego zmierzyłam pH moczu i jest 8. Zastanawiam się, co mogło spowodować taki nagły wzrost (ostatnio było 6) , czy to może fakt, że mało piłam w ostatnie dni, czy może za mało warzyw i owoców? Kurde nie wiem. Jutro pójdę na badanie moczu, ale nie mam kompletnie żadnych objawów, ani mnie nic nie piecze, ani nie latam na siku co 5 minut, w pochwie też mnie nic nie piecze, nawet nie mam żadnej podejrzanej wydzieliny. Wiecie czym mogą być takie skoki spowodowane?❤Ada&Pola❤
-
Biedronka89 wrote:Ja też się zastanawiam czy iść na trzecie prenatalne, miałam nie iść ale mojej szwagierce na trzecim prenatalnym wykryli wadę serduszka u dziecka czego wcześniej nie było widać
-
nick nieaktualnymelbusia88 wrote:Biedronko wykryli i co dalej? Leczyli to w brzuszku, jakaś operacja? Bo jeśli wykryli, a i tak nic z tym nie zrobili na etapie ciąży, to ja wolałabym o tej wadzie dowiedzieć się dopiero po urodzeniu niż w stresie żyć do końca ciąży. Może dla większości to dziwne, ale tak mam
Nie jest dziwne tylko rzeczywiście masz. Racje bo tutaj jedyne co tak naprawdę zrobili to dali zalecenie do cc ze wzgledu na to że takie dziecko byłoby bardziej zagrożone przy porodzie sn. A leczyli dopiero po porodzie -
Osobiście woklę wiedzieć wcześniej niż jak będzie źle...przecież jak dziecko się rodzi to nie są wszystkie standardowo wysyłane na echo serca np. Syn ojca chrezstsnego mojej Marysi miał zdiagnozowaną chorobę serca dopiero w przedszkolu i serce jest w złym stanie i lekarz im zarzucił właśnie,że nie zrobili własnie trzeciego USG jak była w ciąży bo już wtedy wada byłaby znana i wczęsniej można było reagować.
Kazdy i tak robi jak zechce i nikogo do niczego nie namawiam i nie krytykuję.
EDIT: my mamy na 15 maja echo serca bo teraz wyszły jakieś trzy ogniska hyperechogenne na sercu u jednego z bliżniaków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 12:12
katka84 lubi tę wiadomość
-
anecz_kaa wrote:Shadee zazdroszcze my mielismy 6 maja leciec na krete
moj maz uparl sie ze nie i koniec
Mama 33 po samych owocach cukier masz ok? Chyba nie bardzo bo szybko rośnie szybko spada
A ktos nie chce iść na usg 3 trym? Moj gin ma certyfikat ale to usg wg mnie nic juz nie wnosi i nie chce go robic tylko zwykłe.
Moje dziecko nie lubi jak leze na boku... masakra caly czas wtedy sie wiercil i zastanawiam sie jak ona jest ulozona skoyo tak ja to drazni. Bok nie na znaczenua
Ja właśnie idę na zwykłe USG w czwartek, to 'bardziej rozbudowane' odpuszczam -
no niestety nie udało mi się dziś zorganizować zaświadczenia od lekarza, o braku przeciwskazań do odbycia podróży samolotem więc przesunęliśmy wyjazd na majówkę
)) akurat będę po badaniu u lekarza więc zabiorę papierki ze sobą
zadzwoniłam na infolinię linii lotniczych, którymi mieliśmy lecieć i niestety - powiedzieli że muszę mieć te dokumenty ze sobą, w ten sposób się zabezpieczają - a że mój lekarz dziś jeden jedyny dzień w tygodniu nie przyjmuje, to dupa, chociaż z drugiej strony maj też pięknie