LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny wiem, że są gorsze problemy w ciąży, ale wiecie co, nie mogę już patrzeć na moje piersi w ciąży
tydzień temu znów zmieniałam stanik na większy i te piersi wyglądają okropnie, wielkie, zaczynają opadać, mam na nich przebarwienia, takie brzydkie piegi
nie wspomnę o tym że są po prostu bardzo ciężkie, większe o 5 rozmiarów! (z rozmiaru 75D do 75I). Boję się, że do porodu dorobię się wielkiego biustu w rozmiarze K
są brzydkie i wielkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 17:46
-
nick nieaktualnymelbusia88 wrote:Dziewczyny wiem, że są gorsze problemy w ciąży, ale wiecie co, nie mogę już patrzeć na moje piersi w ciąży
tydzień temu znów zmieniałam stanik na większy i te piersi wyglądają okropnie, wielkie, zaczynają opadać, mam na nich przebarwienia, takie brzydkie piegi
nie wspomnę o tym że są po prostu bardzo ciężkie, większe o 5 rozmiarów! (z rozmiaru 75D do 75I). Boję się, że do porodu dorobię się wielkiego biustu w rozmiarze K
są brzydkie i wielkie
Nie jesteś sama. Moje wyglądają jak mleczarnia. Są wielkie obwisłe sutki mają brązowy kolor i do tego ostatnio od spodu pojawiły się na nich dziwne brązowe rozstępy. -
U mnie też biust bardzo się powiększył i ciąży, właśnie zakupiłam sobie nowy biustonosz, bo przecież cyckonosz ma duże znaczenie dla ułożenia biustu, wygody, nawet zdrowia kręgosłupa no i w profilaktyce obwisłości.
Poza tym ostatnio czuję się jakby przyduszana nad brzuchem w okolicy żołądka, jakby wszystkie wnętrzności podchodziły pod górę. A w nocy już mi się ciężko śpi. Na bokach czuję bardzo uciskanie żeber.
Zaczyna się powoli pod górkę!
Za to letnia pogoda nastraja pozytywnie i wyciągnęłam dziś już letnią sukienkę ciążową
Zazdroszczę tym z Was które macie już prawie naszykowane pokoiki. My póki co jesteśmy w trakcie kupowania mieszkania, potem przeprowadzka, gdzie tam do urządzania miejsca dla Małej...
-
anecz_kaa wrote:
Moje dziecko nie lubi jak leze na boku... masakra caly czas wtedy sie wiercil i zastanawiam sie jak ona jest ulozona skoyo tak ja to drazni. Bok nie na znaczenua
U mnie podobnie, nawet jest to śmieszne że czuję ruchy dziecka z boku na styku z powierzchnią łóżka, po czym przewracam się na drugi bok żeby Małej ulżyć i za chwilę ruchy dokładnie z drugiego boku na styku łóżkiem. Musi tak wędrować sobie z grawitacją po brzuchu.
-
melbusia88 wrote:Dziewczyny wiem, że są gorsze problemy w ciąży, ale wiecie co, nie mogę już patrzeć na moje piersi w ciąży
są brzydkie i wielkie
Zawsze należałam do osób, które mają czym oddychać więc znam Twój problem.. u mnie jeszcze na brzuchu pojawiły się rozstępy mimo regularnego smarowania.. z genami nie wygram.
-
Kaktus93 wrote:Melbusia, moje za to nie powiększyły się ani pół rozmiaru.. A liczyłam na to po cichu
Może jeszcze wszystko przede mną.. W każdym razie przygarnęłabym trochę od Ciebie :p
tylko uwaga - to waży naprawdę sporo!
-
blama wrote:Zawsze należałam do osób, które mają czym oddychać więc znam Twój problem.. u mnie jeszcze na brzuchu pojawiły się rozstępy mimo regularnego smarowania.. z genami nie wygram.
Masz rację, że to kwestia genów. Mi do tej pory nic nie wyszło mimo takiego rozrostu i brzucha i piersi, ale moja mama po 2 porodach nie ma ani jednego maleńskiego rozstępu, więc się łudzę, że tak zostanie
-
Co do cycków
jestem szczupła i myślę, że mam idealne do swojej budowy ciała :p hihi skromna jestem ale to chyba nic złego, ze moje piersi mi się podobają. Miałam rozmiar 75B a teraz mam narazie 80C. Myslę, że do końca ciąży będę miała 85D - tak jak w poprzedniej ciązy. A taki rozmiar był już dla mnie obciążeniem. Przy mojej wadze sprzed ciązy 50 kg to spore wyzwanie :p
-
Pixi ja Ci wspolczuje
ja skromnie tylko 116
tez porazka bo teraz nigdzie mi nie poszlo tylko w brzuch! Zamawiam stroj ciazowy i uderzam na basen jak przyjdzie taka piekna pogoda jade z Julia
U Nas dziewczyny zaakceptowaly Amelie i chyba tak zostanie. Amelia Maria pasuje do nazwiska
Dzis walczylam w ogrodzie prawie roze obcielsm jeszcze kilka i finisz. Jade jeszcze po oprysk. I nie wiem czy robic ogrod czy siać trawe bo nie mam sily tego plewica mam całe 3x3 :p
Ja wizytw msm 10 msja po 6 tyg! Szczerze to jakos mi sie nie spieszy :p kasa zostanie w kieszeni.
Melbusia a co do wyprawki to po 1 na poczatku msja czeka mnie malowanie a po 2 to jest sporo nowosci. Ja teraz raczej wyrzucam/ porządkuje bo malowaniu bede ogarniac czyli po 32 tc. Jakos mi sie nie spieszy....PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny które mierzą cukier dostałam dziś glukometr i od jutra mam zacząć działać więc jeszcze dziś pojechałam z M na pożegnalne lody :p zmierzyłam cukier godzinę po nich tak już z ciekawości i okazało się że jest w normie... Od czego to zależy? Czy to znaczy że mimo stwierdzonej cukrzycy ciążowej mogę je jeść? Czy mimo wszystko szkodzą?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 21:38
-
Duzaa wrote:Dziewczyny które mierzą cukier dostałam dziś glukometr i od jutra mam zacząć działać więc jeszcze dziś pojechałam z M na pożegnalne lody :p zmierzyłam cukier godzinę po nich tak już z ciekawości i okazało się że jest w normie... Od czego to zależy? Czy to znaczy że mimo stwierdzonej cukrzycy ciążowej mogę je jeść? Czy mimo wszystko szkodzą?
-
No właśnie się zdziwilam bo to były lody z maka i to jeszcze z polewa kaemelowa (taki mały grzeszek) :p zobaczę jeszcze czy na czczo rano nie przekrocze... W ogóle na razie trochę przeraża mnie ta dieta boję się że czegoś nie ogarnę i zaszkodze maluszkowi poza tym nigdy nie jadłam tyłu posiłków dziennie i ciężko się będzie przestawić
-
Duzza, pamiętam jak dietetyk w szpitalu powiedziała o opóźnionej glikemii tzn. po 1 h dobrze a po 3 nadal siedzi wysoko warto czasami coś zmierzyć też po czasie i wtedy np.wyłapać ten produkt,który jednak podnosi cukier.
Aneczka, piękne imię!!
katka84 lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Duzza, pamiętam jak dietetyk w szpitalu powiedziała o opóźnionej glikemii tzn. po 1 h dobrze a po 3 nadal siedzi wysoko warto czasami coś zmierzyć też po czasie i wtedy np.wyłapać ten produkt,który jednak podnosi cukier.
Aneczka, piękne imię!!