WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój gin od razu po potwierdzeniu ciąży zaproponował wizyty na nfz. Ja nic nie płacę

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że są gorsze problemy w ciąży, ale wiecie co, nie mogę już patrzeć na moje piersi w ciąży :-( tydzień temu znów zmieniałam stanik na większy i te piersi wyglądają okropnie, wielkie, zaczynają opadać, mam na nich przebarwienia, takie brzydkie piegi :-( nie wspomnę o tym że są po prostu bardzo ciężkie, większe o 5 rozmiarów! (z rozmiaru 75D do 75I). Boję się, że do porodu dorobię się wielkiego biustu w rozmiarze K :-( są brzydkie i wielkie :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 17:46

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny wiem, że są gorsze problemy w ciąży, ale wiecie co, nie mogę już patrzeć na moje piersi w ciąży :-( tydzień temu znów zmieniałam stanik na większy i te piersi wyglądają okropnie, wielkie, zaczynają opadać, mam na nich przebarwienia, takie brzydkie piegi :-( nie wspomnę o tym że są po prostu bardzo ciężkie, większe o 5 rozmiarów! (z rozmiaru 75D do 75I). Boję się, że do porodu dorobię się wielkiego biustu w rozmiarze K :-( są brzydkie i wielkie :-(

Nie jesteś sama. Moje wyglądają jak mleczarnia. Są wielkie obwisłe sutki mają brązowy kolor i do tego ostatnio od spodu pojawiły się na nich dziwne brązowe rozstępy.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyli się właśnie. W brzuchu 96, a w biuście 105!tragedia!

l22n6iyek016fbg8.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też biust bardzo się powiększył i ciąży, właśnie zakupiłam sobie nowy biustonosz, bo przecież cyckonosz ma duże znaczenie dla ułożenia biustu, wygody, nawet zdrowia kręgosłupa no i w profilaktyce obwisłości.

Poza tym ostatnio czuję się jakby przyduszana nad brzuchem w okolicy żołądka, jakby wszystkie wnętrzności podchodziły pod górę. A w nocy już mi się ciężko śpi. Na bokach czuję bardzo uciskanie żeber.
    Zaczyna się powoli pod górkę!

Za to letnia pogoda nastraja pozytywnie i wyciągnęłam dziś już letnią sukienkę ciążową :)

Zazdroszczę tym z Was które macie już prawie naszykowane pokoiki. My póki co jesteśmy w trakcie kupowania mieszkania, potem przeprowadzka, gdzie tam do urządzania miejsca dla Małej...

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Moje dziecko nie lubi jak leze na boku... masakra caly czas wtedy sie wiercil i zastanawiam sie jak ona jest ulozona skoyo tak ja to drazni. Bok nie na znaczenua

U mnie podobnie, nawet jest to śmieszne że czuję ruchy dziecka z boku na styku z powierzchnią łóżka, po czym przewracam się na drugi bok żeby Małej ulżyć i za chwilę ruchy dokładnie z drugiego boku na styku łóżkiem. Musi tak wędrować sobie z grawitacją po brzuchu.
    f2w3lhb8zwsl9evj.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbuś cyckami mocno się nie przejmuj, jak skończysz karmić to te przebarwienia,żyłki znikną , raczej wrócą do swojego rozmiary chociaż lekko większe ,ale lekko mogą zostać.

SS, no cóż taki ma cennik a ja innego gina nie chcę.

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, moje za to nie powiększyły się ani pół rozmiaru.. A liczyłam na to po cichu :) Może jeszcze wszystko przede mną.. W każdym razie przygarnęłabym trochę od Ciebie :p

PixiDixi lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Zawsze należałam do osób, które mają czym oddychać więc znam Twój problem.. u mnie jeszcze na brzuchu pojawiły się rozstępy mimo regularnego smarowania.. z genami nie wygram.

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Melbusia, moje za to nie powiększyły się ani pół rozmiaru.. A liczyłam na to po cichu :) Może jeszcze wszystko przede mną.. W każdym razie przygarnęłabym trochę od Ciebie :p
    Chętnie ci oddam, nawet te pięc rozmiarów za dużo :-D tylko uwaga - to waży naprawdę sporo!

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Zawsze należałam do osób, które mają czym oddychać więc znam Twój problem.. u mnie jeszcze na brzuchu pojawiły się rozstępy mimo regularnego smarowania.. z genami nie wygram.
    Współczuję :-( Masz rację, że to kwestia genów. Mi do tej pory nic nie wyszło mimo takiego rozrostu i brzucha i piersi, ale moja mama po 2 porodach nie ma ani jednego maleńskiego rozstępu, więc się łudzę, że tak zostanie ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cycków :D jestem szczupła i myślę, że mam idealne do swojej budowy ciała :p hihi skromna jestem ale to chyba nic złego, ze moje piersi mi się podobają. Miałam rozmiar 75B a teraz mam narazie 80C. Myslę, że do końca ciąży będę miała 85D - tak jak w poprzedniej ciązy. A taki rozmiar był już dla mnie obciążeniem. Przy mojej wadze sprzed ciązy 50 kg to spore wyzwanie :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ja Ci wspolczuje :( ja skromnie tylko 116 :/ tez porazka bo teraz nigdzie mi nie poszlo tylko w brzuch! Zamawiam stroj ciazowy i uderzam na basen jak przyjdzie taka piekna pogoda jade z Julia :)

U Nas dziewczyny zaakceptowaly Amelie i chyba tak zostanie. Amelia Maria pasuje do nazwiska :)

Dzis walczylam w ogrodzie prawie roze obcielsm jeszcze kilka i finisz. Jade jeszcze po oprysk. I nie wiem czy robic ogrod czy siać trawe bo nie mam sily tego plewic :/ a mam całe 3x3 :p

Ja wizytw msm 10 msja po 6 tyg! Szczerze to jakos mi sie nie spieszy :p kasa zostanie w kieszeni.

Melbusia a co do wyprawki to po 1 na poczatku msja czeka mnie malowanie a po 2 to jest sporo nowosci. Ja teraz raczej wyrzucam/ porządkuje bo malowaniu bede ogarniac czyli po 32 tc. Jakos mi sie nie spieszy....

PixiDixi lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyty u lekarza na początku miałam co 3 tyg bo ciąża zagrożona, teraz co 4 tyg a pod koniec pewnie co 3 tyg jak w pierwszej ciąży.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mierzą cukier dostałam dziś glukometr i od jutra mam zacząć działać więc jeszcze dziś pojechałam z M na pożegnalne lody :p zmierzyłam cukier godzinę po nich tak już z ciekawości i okazało się że jest w normie... Od czego to zależy? Czy to znaczy że mimo stwierdzonej cukrzycy ciążowej mogę je jeść? Czy mimo wszystko szkodzą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 21:38

oar89jcggibdab41.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Dziewczyny które mierzą cukier dostałam dziś glukometr i od jutra mam zacząć działać więc jeszcze dziś pojechałam z M na pożegnalne lody :p zmierzyłam cukier godzinę po nich tak już z ciekawości i okazało się że jest w normie... Od czego to zależy? Czy to znaczy że mimo stwierdzonej cukrzycy ciążowej mogę je jeść? Czy mimo wszystko szkodzą?
    Duża mi też po lodach nie skacze, ale nie po każdych. Ciężko powiedzieć od czego to zależy, pewnie od ilości cukru użytego do wyprodukowania. Ja mam niski po sorbetach głównie, albo jogurtowych. Ogólnie jak po czymś mi nie rośnie, to czasami zjem. Tak samo niby frytki zabronione, ale jak zrobię w piekarniku, to mi po nich nie skacze, więc czasami jako wymiennik do obiadu. W ogóle zauważyłam że gdy węglowodanów lub cukier jest z tłuszczem, to mniej ten cukier idzie do góry, ale to tylko moje luźne obserwacje, trzeba by było zapytać kogoś, kto się zna. Może aneczka by nam coś o tym powiedziała.

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie lodow to zalezy od skladu i Twojej aktywnosci w tym czasie. Jeśli jesz i siedzisz to cukier bedzie wyższy niz mp podczas spaceru jak zjesz

Duzaa lubi tę wiadomość

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie się zdziwilam bo to były lody z maka i to jeszcze z polewa kaemelowa (taki mały grzeszek) :p zobaczę jeszcze czy na czczo rano nie przekrocze... W ogóle na razie trochę przeraża mnie ta dieta boję się że czegoś nie ogarnę i zaszkodze maluszkowi poza tym nigdy nie jadłam tyłu posiłków dziennie i ciężko się będzie przestawić :(

oar89jcggibdab41.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzza, pamiętam jak dietetyk w szpitalu powiedziała o opóźnionej glikemii tzn. po 1 h dobrze a po 3 nadal siedzi wysoko warto czasami coś zmierzyć też po czasie i wtedy np.wyłapać ten produkt,który jednak podnosi cukier.
    Aneczka, piękne imię!!

katka84 lubi tę wiadomość

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Duzza, pamiętam jak dietetyk w szpitalu powiedziała o opóźnionej glikemii tzn. po 1 h dobrze a po 3 nadal siedzi wysoko warto czasami coś zmierzyć też po czasie i wtedy np.wyłapać ten produkt,który jednak podnosi cukier.
    Aneczka, piękne imię!!
    Dzięki za radę o tym nie słyszałam... Na pewno sprawdzę ;)

oar89jcggibdab41.png
‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ