LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
sunset wrote:Pamietacie na której stronie były normy dla krzywej albo moglybyście napisac raz jeszcze pliss
Sunset podaję w dwóch wersjach w mg i mmolach.
Na czczo i przed posiłkiem 70-90 mg/dl 3,9 – 5,0 mmol/l
1 godz. po posiłku Poniżej 120 mg/dl Poniżej 6,7 mmol/l
między 2 a 4 godz. po posiłku Ponad 60 mg/dl Ponad 3,3 mmol/l
żródło
http://cukrzycapolska.pl/cukrzyca-w-ciazy/cukier-w-ciazy-normy/sunset lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
U nas aktywny weekend dzisiaj zajęcia w szkole rodzenia przyszło zamówienie z Gemini i regał nareszcie będę mogła zrobić porządek w komodzie dla małego
Pytałam ostatnio moja gin kiedy najlepiej się umówić na trzecie usg generalnie ona sobie na każdym usg mierzy przepływy i te inne rzeczy bo ma certyfikat wiec dla niej nie ma znaczenia, który tydzień tak dokładnie.Idziemy 26,04 to będzie 30+2 .Milego dnia
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
nick nieaktualny
-
My już po wizycie u lekarza, Natalka zdrowa, szyjka długa i zamknięta, wyniki krwi i moczu też ok. Krzywa cukrowa wyszła też dobrze: cukier na czczo 84, po 1h 111 a po 2h 86
Byłam też w pracy ze zwolnieniem i na pogaduchach u koleżanek. Teraz już jestem w domu, zjadłam ciacho orzechowe i trochę odpoczęłam. Po obiedzie idziemy z Antosiem na plac zabaw bo piękna, letnia pogoda
blama, melbusia88, Kaktus93, Loczek2018, katka84, karolcia87, anecz_kaa, krooolik lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak często w ogóle macie wizyty u swoich lekarzy? Bo ja do tej pory miałam co 4 tygodnie ale podobno od 3 trymestru powinno sie coraz czesciej a w okolicach terminu to już w ogóle prawie że co drugi dzień, prawda to?
Ps wlasnie przyszło łóżeczko do pokoju Kruszynki, czekam jeszcze na fotel bujany, powinien tez przyjsc dzis. I ja sobie jade do mamy wypoczywac a mąż to wszystko zbuduje:) jak przyjade to tylko dodam dekoracje i bedzie pokoik gotowyPixiDixi lubi tę wiadomość
-
To chyba zależy od lekarza, mój preferuje wizyty co 3 tyg i ja od początku miałam je wlasnie co 3 tyg, odpowiada mi ta częstotliwość, zwłaszcza, ze na początku ciąża była zagrożona, teraz monitorujemy szyjkę. Ale wcześniej mi mówił, że w 8 i 9 miesiącu będziemy się raczej widzieć co 2 tyg.
-
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny a jak często w ogóle macie wizyty u swoich lekarzy? Bo ja do tej pory miałam co 4 tygodnie ale podobno od 3 trymestru powinno sie coraz czesciej a w okolicach terminu to już w ogóle prawie że co drugi dzień, prawda to?
Ps wlasnie przyszło łóżeczko do pokoju Kruszynki, czekam jeszcze na fotel bujany, powinien tez przyjsc dzis. I ja sobie jade do mamy wypoczywac a mąż to wszystko zbuduje:) jak przyjade to tylko dodam dekoracje i bedzie pokoik gotowy
Fajnie jak przychodzą rzeczy:) ja mam już raczej wszystkie ubranka , dzisiaj zamówię rożki pozostanie mi łóżeczko a wózek po porodzie. -
Biedronka89 wrote:Ja sobie właśnie poszłam do toalety a tu zonk kropla krwi na papierze toaletowym.
Ale chyba mam ranke przy wyjściu do pochwy bo mnie tam jedno miejscu bardzo boli i piecze. Chyba się gdzieś obtarłam. Sądzę że to z tego ale monitoruje sytuację❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualny
-
Melbuś chyba tu, największy wybór no i mają szarfę do zawiązania
http://allegro.pl/rozek-becik-otulacz-niemowlecy-minky-dwustronny-i7269195710.html?fromVariant=7201143764#thumb/10
Mam teraz taki pęd do zamknięcia wyprawki...wątpię bym dotrwała do terminu, w sumie to się ucieszę jak dotrwam do połowy czerwca. W brzuchu mam już Dziewczyny obwód 122 cm i mam wrażenie,że zaraz pęknę. -
nick nieaktualnymelbusia88 wrote:Pixi kroi cię ginekolog jak za zboże, ale rozumiem, że z ciąża bliźniaczą jest inaczej. W każdym razie na pewno co dwa tygodnie to pociągnie po kieszeni. Gdzie zamawiasz rożek?
Biedronko a ile twoja szyjka ma?
Moja szyjka to trochę skomplikowany tematbo przyjecie do szpitala mam 3.1 usg kontrolne na drugi dzień to jest 3,6 a wrdług mojego gina 2,9 i za kazdym razem twarda zamknięta. Nawet nie wiem skąd te rozbieżności
-
Pixi dzięki za link. Obwodami się nie przejmuj, ważne żeby jeszcze się jakoś toczyć do porodu
ja mimo, że nic nie zapowiada wcześniejszego porodu to tez już bym chciała zamknąć wyprawkę, ale jeszcze w lesie jestem. Zazdroszczę mamom z doświadczeniem, one się nie zastanawiają jakie pieluchy czy butelki.
Biedronka mój gin mówił, że przy mierzeniu szyjki jest jakiś margines błędu i pewnie też od sprzętu zależy.PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Melbuś ja się zastanawiam :)i to duuużzo ,wszystko idzie do przodu ,produktów i nowych rozwiązań przybywa także gdybym miała opierać się na tym co kiedyś kupowałam powiedzmy nawet te 12 lat temu to szkoda gadać
jestem bardzo otwarta na dobre jakościowo i technologicznie nowości.
anecz_kaa, Mini89 lubią tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny a jak często w ogóle macie wizyty u swoich lekarzy? Bo ja do tej pory miałam co 4 tygodnie ale podobno od 3 trymestru powinno sie coraz czesciej a w okolicach terminu to już w ogóle prawie że co drugi dzień, prawda to?
Ps wlasnie przyszło łóżeczko do pokoju Kruszynki, czekam jeszcze na fotel bujany, powinien tez przyjsc dzis. I ja sobie jade do mamy wypoczywac a mąż to wszystko zbuduje:) jak przyjade to tylko dodam dekoracje i bedzie pokoik gotowy
-
No to ciekawa jestem kiedy mi mój gin wyznaczy następną wizytę. Najbliższa 17 kwietnia - akurat dzień po powrocie z PL, zobaczymy czy po locie bedzie wszystko ok. Już sprawdzilam i LOT wymaga dopiero od 32 tyg zaświadczenia, więc zdążę polecieć i wrócić bez stresu.
-
cuddlemuffin wrote:No to ciekawa jestem kiedy mi mój gin wyznaczy następną wizytę. Najbliższa 17 kwietnia - akurat dzień po powrocie z PL, zobaczymy czy po locie bedzie wszystko ok. Już sprawdzilam i LOT wymaga dopiero od 32 tyg zaświadczenia, więc zdążę polecieć i wrócić bez stresu.