WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Pamietacie na której stronie były normy dla krzywej albo moglybyście napisac raz jeszcze pliss

Sunset podaję w dwóch wersjach w mg i mmolach.

Na czczo i przed posiłkiem 70-90 mg/dl 3,9 – 5,0 mmol/l
    1 godz. po posiłku Poniżej 120 mg/dl Poniżej 6,7 mmol/l
    między 2 a 4 godz. po posiłku Ponad 60 mg/dl Ponad 3,3 mmol/l

żródło

http://cukrzycapolska.pl/cukrzyca-w-ciazy/cukier-w-ciazy-normy/

sunset lubi tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U nas aktywny weekend dzisiaj zajęcia w szkole rodzenia przyszło zamówienie z Gemini i regał nareszcie będę mogła zrobić porządek w komodzie dla małego :) Pytałam ostatnio moja gin kiedy najlepiej się umówić na trzecie usg generalnie ona sobie na każdym usg mierzy przepływy i te inne rzeczy bo ma certyfikat wiec dla niej nie ma znaczenia, który tydzień tak dokładnie.Idziemy 26,04 to będzie 30+2 .Milego dnia :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie właśnie poszłam do toalety a tu zonk kropla krwi na papierze toaletowym.
    Ale chyba mam ranke przy wyjściu do pochwy bo mnie tam jedno miejscu bardzo boli i piecze. Chyba się gdzieś obtarłam. Sądzę że to z tego ale monitoruje sytuację

• marta258 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie u lekarza, Natalka zdrowa, szyjka długa i zamknięta, wyniki krwi i moczu też ok. Krzywa cukrowa wyszła też dobrze: cukier na czczo 84, po 1h 111 a po 2h 86 :) Byłam też w pracy ze zwolnieniem i na pogaduchach u koleżanek. Teraz już jestem w domu, zjadłam ciacho orzechowe i trochę odpoczęłam. Po obiedzie idziemy z Antosiem na plac zabaw bo piękna, letnia pogoda :)

blama, melbusia88, Kaktus93, Loczek2018, katka84, karolcia87, anecz_kaa, krooolik lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak często w ogóle macie wizyty u swoich lekarzy? Bo ja do tej pory miałam co 4 tygodnie ale podobno od 3 trymestru powinno sie coraz czesciej a w okolicach terminu to już w ogóle prawie że co drugi dzień, prawda to?

Ps wlasnie przyszło łóżeczko do pokoju Kruszynki, czekam jeszcze na fotel bujany, powinien tez przyjsc dzis. I ja sobie jade do mamy wypoczywac a mąż to wszystko zbuduje:) jak przyjade to tylko dodam dekoracje i bedzie pokoik gotowy

PixiDixi lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zależy od lekarza, mój preferuje wizyty co 3 tyg i ja od początku miałam je wlasnie co 3 tyg, odpowiada mi ta częstotliwość, zwłaszcza, ze na początku ciąża była zagrożona, teraz monitorujemy szyjkę. Ale wcześniej mi mówił, że w 8 i 9 miesiącu będziemy się raczej widzieć co 2 tyg.

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już będzie co 2 tyg. zbankrutuję ;) każda wizyta juz po 350 zł...

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny a jak często w ogóle macie wizyty u swoich lekarzy? Bo ja do tej pory miałam co 4 tygodnie ale podobno od 3 trymestru powinno sie coraz czesciej a w okolicach terminu to już w ogóle prawie że co drugi dzień, prawda to?

Ps wlasnie przyszło łóżeczko do pokoju Kruszynki, czekam jeszcze na fotel bujany, powinien tez przyjsc dzis. I ja sobie jade do mamy wypoczywac a mąż to wszystko zbuduje:) jak przyjade to tylko dodam dekoracje i bedzie pokoik gotowy

Fajnie jak przychodzą rzeczy:) ja mam już raczej wszystkie ubranka , dzisiaj zamówię rożki pozostanie mi łóżeczko a wózek po porodzie.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja sobie właśnie poszłam do toalety a tu zonk kropla krwi na papierze toaletowym.
    Ale chyba mam ranke przy wyjściu do pochwy bo mnie tam jedno miejscu bardzo boli i piecze. Chyba się gdzieś obtarłam. Sądzę że to z tego ale monitoruje sytuację
    Ja miałam dzisiaj to samo, ale chyba sobie podraznilam pochwę przy składaniu luteiny, bo w środku nie ma żadnej krwii i już się nie pojawiła.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz jest co dwa tygodnie ale przypuszczam że tylko dlatego że miałam przygody no i mam szyjke w sumie nie za długą.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi kroi cię ginekolog jak za zboże, ale rozumiem, że z ciąża bliźniaczą jest inaczej. W każdym razie na pewno co dwa tygodnie to pociągnie po kieszeni. Gdzie zamawiasz rożek?

Biedronko a ile twoja szyjka ma?

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbuś chyba tu, największy wybór no i mają szarfę do zawiązania :)

http://allegro.pl/rozek-becik-otulacz-niemowlecy-minky-dwustronny-i7269195710.html?fromVariant=7201143764#thumb/10

Mam teraz taki pęd do zamknięcia wyprawki...wątpię bym dotrwała do terminu, w sumie to się ucieszę jak dotrwam do połowy czerwca. W brzuchu mam już Dziewczyny obwód 122 cm i mam wrażenie,że zaraz pęknę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Pixi kroi cię ginekolog jak za zboże, ale rozumiem, że z ciąża bliźniaczą jest inaczej. W każdym razie na pewno co dwa tygodnie to pociągnie po kieszeni. Gdzie zamawiasz rożek?

Biedronko a ile twoja szyjka ma?

Moja szyjka to trochę skomplikowany temat :) bo przyjecie do szpitala mam 3.1 usg kontrolne na drugi dzień to jest 3,6 a wrdług mojego gina 2,9 i za kazdym razem twarda zamknięta. Nawet nie wiem skąd te rozbieżności

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi dzięki za link. Obwodami się nie przejmuj, ważne żeby jeszcze się jakoś toczyć do porodu ;-) ja mimo, że nic nie zapowiada wcześniejszego porodu to tez już bym chciała zamknąć wyprawkę, ale jeszcze w lesie jestem. Zazdroszczę mamom z doświadczeniem, one się nie zastanawiają jakie pieluchy czy butelki.

Biedronka mój gin mówił, że przy mierzeniu szyjki jest jakiś margines błędu i pewnie też od sprzętu zależy.

PixiDixi lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbuś ja się zastanawiam :)i to duuużzo ,wszystko idzie do przodu ,produktów i nowych rozwiązań przybywa także gdybym miała opierać się na tym co kiedyś kupowałam powiedzmy nawet te 12 lat temu to szkoda gadać ;) jestem bardzo otwarta na dobre jakościowo i technologicznie nowości.

anecz_kaa, Mini89 lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Ja mam co 4 tygodnie ale pamiętam że w poprzedniej ciązy w III trymestrze miałam co 2 tygodnie. Chyba ostatnią wizytę miałam ok 38tc - potem było już czekanie i ktg :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od III trymestru wizyty co 2tyg.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ciekawa jestem kiedy mi mój gin wyznaczy następną wizytę. Najbliższa 17 kwietnia - akurat dzień po powrocie z PL, zobaczymy czy po locie bedzie wszystko ok. Już sprawdzilam i LOT wymaga dopiero od 32 tyg zaświadczenia, więc zdążę polecieć i wrócić bez stresu.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    No to ciekawa jestem kiedy mi mój gin wyznaczy następną wizytę. Najbliższa 17 kwietnia - akurat dzień po powrocie z PL, zobaczymy czy po locie bedzie wszystko ok. Już sprawdzilam i LOT wymaga dopiero od 32 tyg zaświadczenia, więc zdążę polecieć i wrócić bez stresu.
    Ja też mam wizytę 17.04 ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wizyty co 3tyg,teraz już co 2tyg bede miała.

Pixi strasznie dużo płacisz :( moja gin za wizyte nie ciążową z usg i cytologia bierze 190zl ale w ciąży bierze mi 150zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 17:32

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ