WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to przepraszam, ja arytmii nie mam. To fakt niewesoło.
    Jeszcze troszkę, 96dni? Zawsze jak się sypie to na raz jak domino, odpoczywaj oszczędzaj sie, powolutku sie doturlamy do mety. Te mycie okien to na podniesienie ciśnienia?:) u mnie mycie okien w maju, po malowaniu, sa brudne jak święta ziemia, a jak słonko wygląda to tylko ręce załamać:), ale trudno, mąż je opłucze po odmalowaniu mieszkania, ja nie ruszam ich.

katka84 lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka nie straszę tylko właśnie w drugą stronę trąbo :) hihi, nie siwiej, zdrówka Wam życzę kobitko.

katka84 lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    A co do imion jeszcze Melania tylko moj maz nie mozs zapamietac :p i Maria. Bedziemy jeszcze debatowac

z imionami ciężko oj ciężko...

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Wiem o tym. Tylko.mi sie zadne imie nie podoba na dobra sprawe, zawsze jalies ale. Musi byc krotkie normalne, miec dobre znaczenie. Znam 2 Amelie i sa bardzo fajne obie :) a choroba... niestety ns to wplywu nie mamy :/
    Znam dużo Amelek, fajne dziewczynki ;) ogólnie imię podoba mi się ale tak jak kiedyś wspominałam u nas w okolicy jest bardzo dużo.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam być Amelka (tata chcial), a stanęło ostatecznie na Natalce. I powiem wam ze nie obraziłabym sie jakbym miała na imię Amelia :)... Bardzo spodobała mi sie ta wizja jak rodzice podczas wspominek sie wypucowali..:D

anecz_kaa lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dzisiaj byłam na pomiarze szyjki, ma 3.8cm i wróciła do swoich rozmiarów. :p może to cud, może fizjologia, nie mam pojęcia, lekarz był zadowolony z wyglądu zarówno zewnętrznego, jak i wewnętrznego. :P

Loczek2018, melbusia88, marta258, katka84, anecz_kaa, karolcia87 lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A um mnie jak nie jeden problem to inny. Bratowa w 15 tygodniu przylatuje z Irlandii bo krew jej leci a tam mają wszystko gdzieś. Była na usg to zbadali ja przez powłoki stwierdzili że jest ok a krew jak była tak jest więc idzie się ratować do polskiego szpitala

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie pocieszacie :p mi Amelia sie podoba i reszcie tez a znam wlasnie same fajne :)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    To mnie pocieszacie :p mi Amelia sie podoba i reszcie tez a znam wlasnie same fajne :)
    Ładne imię.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Dawno mnie tu nie bylo, bo sie u nas ciagle cos dzieje ostatnio. Chcialam sie tylko pochwalic, ze mialam dzis usg, by sprawdzic czy lozysko nadal przoduje. Okazalo sie, ze sie mocno podnioslo i jest juz zupelnie ok, a malutka wazy juz 617 gram i nadal jest dziewczynka. Co do imienia to nadal jestesmy w lesie.

katka84, magdis, anecz_kaa, melbusia88, karolcia87, krooolik lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    A to przepraszam, ja arytmii nie mam. To fakt niewesoło.
    Jeszcze troszkę, 96dni? Zawsze jak się sypie to na raz jak domino, odpoczywaj oszczędzaj sie, powolutku sie doturlamy do mety. Te mycie okien to na podniesienie ciśnienia?:) u mnie mycie okien w maju, po malowaniu, sa brudne jak święta ziemia, a jak słonko wygląda to tylko ręce załamać:), ale trudno, mąż je opłucze po odmalowaniu mieszkania, ja nie ruszam ich.
    tak też na podniesienie ciśnienia hehe, ale takie brudne były, że nie mogłam na to patrzeć. Mąż umył balkonowe to największe. Zostało mi poprać firanki zasłonki z niego i poprasować. Wieszanie dla męża ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Katka nie straszę tylko właśnie w drugą stronę trąbo :) hihi, nie siwiej, zdrówka Wam życzę kobitko.
    i na wzajem zdrówka!

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    oj tam, imię ma się Wam podobać i tyle ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co dla malucha do łóżeczka? Jaka kołdra+ poduszka, czy lepiej niech śpi w rożku/śpiworki? Co polecacie??

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, co dla malucha do łóżeczka? Jaka kołdra+ poduszka, czy lepiej niech śpi w rożku/śpiworki? Co polecacie??
    osobiście w łóżeczku teraz na początku (to jest lato) mam zamiar mieć kocyk bambusowy a jak będzie cieplej to pieluszkę muślinową. Nie miałam przy starszej żadnej poduszki, myślę że jest zbędna.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Maja a u szwagierki ktora rodzi 2tyg przede mną Amelia. Więc widzę imiona na czasie. Ja dziś byłam na wizycie, Majka waży 1440g, wszystko ok,jedyne co mnie troche martwi to że ciągle siedzi główką do góry i gin mnie trochę cesarką nastraszył której sie panicznie boję. Trochę czasu na obrót jeszcze ma więc liczę że fiknie, może znacie jakieś sposoby zeby sklonic dziecko do obrotu?

anecz_kaa, PixiDixi, Urszulka89, Duzaa, melbusia88, katka84, Carolline lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    U nas będzie Maja a u szwagierki ktora rodzi 2tyg przede mną Amelia. Więc widzę imiona na czasie. Ja dziś byłam na wizycie, Majka waży 1440g, wszystko ok,jedyne co mnie troche martwi to że ciągle siedzi główką do góry i gin mnie trochę cesarką nastraszył której sie panicznie boję. Trochę czasu na obrót jeszcze ma więc liczę że fiknie, może znacie jakieś sposoby zeby sklonic dziecko do obrotu?

Czytałam gdzieś w jakimś poradniku ciazowym że są na to jakieś ćwiczenia

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cwiczenia + obrót zewnetrzny.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Ponoć chodzenie na czworakach, to zapamiętałam ze szkoły rodzenia jak chodziłam przy pierwszej córce.

magdis lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też macie takie bóle spojenia łonowego? Ja chodze przez to jak kaczka.. Słyszałam, że to norma do pewnego stopnia ale jak grozi rozejście spojenia to robią cesarkę a tego chcę uniknąć jeśli tylko się da. No więc jak odróżnić normę od tego rozejścia?

‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ